cum e in Romania?
Raspunsuri - Pagina 61
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Nu , Conchita , cunoscutii mei vad plusurile si minusurile din ambele tari . Doar ca atunci cand discuta despre lucrurile rele din Romania nu se exprima cu atata ura si dispret. De asemenea nu sustin ca in tara adoptiva nimic nu e rau si chiar si caca-ul de pe strada e mai frumos decat cel din Ro. Cu alte cuvinte , ei vad si partea plina si partea goala a paharului pe care nu ti-l arunca in fata daca indraznesti sa spui ca e ok in tara. Eu asta nu inteleg , care e problema daca spun ca e ok in Romania? Da , exista minusuri , dar astea le gasesti oriunde in lume. Per total e ok aici pt. destule pers. Pt. care nu a fost s-au mutat. |
ei, Xio, e chestie de interpretare, iar netul nu e un mediu bun pentru clarviziuni legat de sentimentele celorlalti. eu nu vad ura. dispret? da, pentru metehne, nu pentru oamenii cu metehne. dar daca as vedea ura, as intelege-o si pe-asta. nu toti am crescut in puf, multi si-au pierdut familii intregi in inchisori, avutii, viitorul le-a fost frant de comunisti cu discriminarile lor. da, pot intelege ura. teoretic, da, o inteleg. eu nu urasc romania, urasc insa manifestarile alea de le insirai mai devreme.
si nu mai spune ca e ok in romania. asta, dupa definitia lui bird70, se cheama complicitate la lista mea de metehne. NU este ok in romania. si inteleg sa afirme asa ceva cineva care nu a iesit niciodata din tara, vezi un guestus, eventual lisaelisa parca - nu spusese ea ca nu a calatorit? daca ma insel, scuze - adica cineva caruia ii lipseste un termen de comparatie. nu tu. tu ai ajuns pana si la mcdonaldu' de la mama lui, ce scuza ai? "ok" o duce o tara nu neaparat bogata, ci cu oameni civilizati. caci exista potential pentru bogatie. or argumentele voastre sunt intotdeauna trei blocuri turn, doua malluri si cinci case de moda pe strada principala. astea-s criterii de "ok" la tine?!
nu s-a schimbat sistemul, asta e buba. a fost doar cosmetizat in functie de interesele private ale fesenistilor si urmasilor lor. iar mie mi se rupe inima de romanul cinstit si destept care sufera si pe vremea capitalismului astuia desantat sub talpa lu' d'alde catavencu si dandanache. nu, xio, romania nu e deloc ok. in enclavele cladite in functie de bani sau de interese comune (vezi intelectualii) poate ca e ok. dar cat de ok poa sa fie pe o insula in deriva?
ladyJ spune:
Nimeni nu paraseste Romania motivand cainii sau gropile.
Asa cum, nimeni nu se intoarce in Romania pentru ca-i e dor de muntii Carpati.
Motivele intoarcerii sau plecarii din RO tin mai ales de perspective si de sansa de a primi ceea ce-ti doresti de la o societate.
Dintre cei cunoscuti de mine, majoritatea au plecat deoarece in Vest aveau alte oportunitati de munca, aveau alta calitate a vietii(aici intra cam tot ce tine de sisteme de invatamant, sanitare, sociale, etc)si isi doreau o evolutie reala, profesionala si sociala, pe care in RO nu o intrezareau in conditiile actuale.
Cunosc si oameni care s-au intors, dupa ani buni, din Canada. Cand au pus piciorul in Romania au atins Nirvana: vai ce tara frumoasa, vai ce prietenosi sunt romanii, hai ca nu e asa de rau,merge treaba daca stii sa te descurci, etc..etc.
Si sigur, printre laudele la adresa Romaniei scuipau venin la adresa Canadei: oameni reci, neprietenosi, frig cat cuprinde, greu sa te integrezi...cunoasteti sablonul.
Au recunoscut, dupa 5 ani, ca defapt nu s-au putut acomoda intr-o tara straina si ca in RO se semteau mai in siguranta.
Eu zic asa:Romnaia are, indiscutabil, farmecul ei.Nu gropile sau rahatii de caini sunt marea problema.Nici macar oamenii nesimtiti care lasa banane pe plaja nu reprezinta problema majora.
Problema apare cand idealurile si asteptarile tale nu mai corespund majoritatii.Cand nu te mai regasesti deloc in ceea ce se intampla in jur.
conchita spune:
citat din mesajul lui Guestus Da sint unii chiar sado maso....adica bat cimpii aici cu mizeria din Ro..si apoi cind au si ei concediu...tot in Ro vin. Asta asa..sa mai acumuleze ceva nervi. In plus au ce scrie aici la intoarcere.."dragelor..bine v-am gasit...dar este exact mizeria la care ma asteptam in ro...ciinii sint tot acolo..si ce drumuri....inca 200 ani le mai trebuie " . Dupa parerea mea asta e culmea nebuniei. |
guestus, io simt ca-mi pierd vremea cu tine, dar poate, cine stie? fac un miracol in ce te priveste? satz explic: cei care vin in romania in vacante, vin la familie. daca tu ii consideri nebuni, pai nu faci decat sa-mi intaresti demonstratia, prin exemplu concret: ura e inspre diaspora, nu dinspre diaspora. astia care vin in vacante is buni doar cat lasa banu', dupa aia devin perfecti pentru bascalia traditionala. caci, vezi tu, bascalia e un stadiu inferior ironiei - ironia cere ceva mai multa educatie si maniere. si buna credinta. bascaliosul tinteste persoana, ironia tinteste moravurile. diferenta ca dintre romania si america.
denizel spune:
citat din mesajul lui conchita caci, vezi tu, bascalia e un stadiu inferior ironiei - ironia cere ceva mai multa educatie si maniere. si buna credinta. bascaliosul tinteste persoana, ironia tinteste moravurile |
Un exemplu fiind discutia ironica (multiplu distilata si rasata, desigur tintitoare de moravuri) despre, sa zicem, yahooliste si websteristi, nu?
danat spune:
citat din mesajul lui ladyJ Nimeni nu paraseste Romania motivand cainii sau gropile. Asa cum, nimeni nu se intoarce in Romania pentru ca-i e dor de muntii Carpati. Motivele intoarcerii sau plecarii din RO tin mai ales de perspective si de sansa de a primi ceea ce-ti doresti de la o societate. Dintre cei cunoscuti de mine, majoritatea au plecat deoarece in Vest aveau alte oportunitati de munca, aveau alta calitate a vietii(aici intra cam tot ce tine de sisteme de invatamant, sanitare, sociale, etc)si isi doreau o evolutie reala, profesionala si sociala, pe care in RO nu o intrezareau in conditiile actuale. Cunosc si oameni care s-au intors, dupa ani buni, din Canada. Cand au pus piciorul in Romania au atins Nirvana: vai ce tara frumoasa, vai ce prietenosi sunt romanii, hai ca nu e asa de rau,merge treaba daca stii sa te descurci, etc..etc. Si sigur, printre laudele la adresa Romaniei scuipau venin la adresa Canadei: oameni reci, neprietenosi, frig cat cuprinde, greu sa te integrezi...cunoasteti sablonul. Au recunoscut, dupa 5 ani, ca defapt nu s-au putut acomoda intr-o tara straina si ca in RO se semteau mai in siguranta. Eu zic asa:Romnaia are, indiscutabil, farmecul ei.Nu gropile sau rahatii de caini sunt marea problema.Nici macar oamenii nesimtiti care lasa banane pe plaja nu reprezinta problema majora. Problema apare cand idealurile si asteptarile tale nu mai corespund majoritatii.Cand nu te mai regasesti deloc in ceea ce se intampla in jur. |
LadyJ ai mare dreptate si obiectivitate!
Intr-adevar, am cunoscut si eu cateva persoane ce s-au intors dupa niste ani din strainatate, argumentand contra strainatatii acest gest. Insa, dupa ani, au iesit la iveala adevaratele motive: neadaptarea la societatea de acolo. Ok, nu e nici o problema, nu e nimeni mai prost sau handicapat daca n use poate adapta unei noi societati, cu tot ce implica asta. Insa, ma deranjeaza ca toti motiveaza asta scotand in evidenta numai partile negative de acolo si idolatrizand la maxim Romania...
Dana mama lu' Radu Stefan
Hobby
_
www.youtube.com/watch?v=S4s16pzRYqU" target="_blank">
"If you wanna make the world a better place,
Take a look at yourself and make a Change"
conchita spune:
citat din mesajul lui denizel Un exemplu fiind discutia ironica (multiplu distilata si rasata, desigur tintitoare de moravuri) despre, sa zicem, yahooliste si websteristi, nu? |
denizel, ai ceva cu dulcele grai romanesc? sper ca nu.
habar nu am despre ce vorbesti. dar mai poti incerca o data, ca de la a doua in sus incep sa ma plictiseasca elucubratiile.
denizel spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui conchita
denizel, ai ceva cu dulcele grai romanesc? sper ca nu. habar nu am despre ce vorbesti. nimic |
Miau!
de la a doua in sus incep sa ma plictiseasca elucubratiile. |
da? Si cine ne mai tine atuncea lectiile de bune maniere?
Guestus spune:
Da am yo o presimtire..sa va mai enervez putin ...pina la pensie nu mai aveti mult...si o sa va vad cum apareti una cite una in Ro. Pariu?
ca deh...cu 2 usd pensie nu faci multi pureci nici macar in Arizona.
Happiness_4_us spune:
citat din mesajul lui ankalaura In Bucuresti... - a fost dezamagit de vizita la Casa Poporului, tichetul scump (mai scump pentru straini decat pentru romani |
E normal sa fie asa, asta inseamna turism.
Si aici este acelasi lucru.
Turistii au tarife diferite peste tot.
Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!
"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica
Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!
conchita spune:
citat din mesajul lui denizel Miau! |
mersi pentru dedicatie, dar nush cum sa iti spun ca sa nu ofensez, stii...io nu ascult manele.
da? Si cine ne mai tine atuncea lectiile de bune maniere? |
ar fi inutil. dar daca nu-ti aduci gasca, tot degeaba. si cu ocazia asta, te atentionez sa ramai on topic si sa incerci sa nu mai faci flotari cu atacurile la persoana, ca te raportez la moderator.