cum e in Romania?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Ai dreptate,Crixia,este o nebunie sa ai 3 telefoane si sa mori de foame.Asta spune intr-adevar ceva legat de persoanele respective...Dar simplul fapt de a detine 3 telefoane pentru gratuitati ,nu.
PS:nu,nu am 3 telefoane mobile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

Eu am vazut bataie pe gratuitati/reduceri si prin strainatate....Nu cred ca tine de democratia romaneasca ....

Normal ca toata lumea se bate pe reduceri,dar aici nu era vorba de reduceri,era vorba de nr. de mobile pe cap de locuitor!

Dana

Crixia spune:,detinerea de 3 telefoane cu scopul de a beneficia de minute gratuite.Peste tot oamenii au tendinta asta,nu-i o inventie autohtona-daca era o manifestare a spiritului negustoresc al poporului roman,eram departe acum...

da,dar tot Crixia a intervenit apoi si a spus foarte corect ca ei considera asta de fapt o afacere!

mey hai n-are rost acum,dar eu eprsonal atitea mobile la purtator ca in Romania nu am vazut!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Sa va dau un alt exemplu de lipsa de cunoastere, de informare:

Cuplu tanar, fara copii, doreste locuinta. Reuseste sa se incadreze la un credit de 70.000 euro cu garantie locuinta parintilor, plus co-imprumtutati 2 parinti. Ei, cu acesti bani nu accepta sa cumpere un apart vechi, din cartierele existente, ci aleg un apart ce se va construi candva. Deci, cumperi sperante! Apart facea 100.000 euro, cu reducere 30% daca se paltea integral. Platesc, primesc reducerea....si asteapta apart la rosu( doar pereti, usa la intrare si ferestre).
Acum...platesc doar rata pt creditul respectiv, de la 1600 ron au ajuns la 2500ron.....constructorul nu a respectat contractul, locuinta nu exista! Nu stiu exact ce procedura urmeaza in acest moment, dar eu vad vina lor, caci au ales fara sa se informeze temeinic sau sa fi ales ceva deja construit.
In aceste momente ii pot da exemplu ca familie din Ro, care o duce rau, cu rate, ca locuiesc cu parintii, dar.....

Stim ca nu beneficiem de dreptate, corectitudine, dar in atatia ani de democratie ar fi trebuit sa invatam, sa ne adaptam vietii in RO. De aceea am zis educatie. Intai, trebuie noi sa fim constienti de ceea ce intreprindem.

Cri mami de Ale ( 2003) & +29 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delidana spune:

Cum e viata in Romania? Pai, cum zicea cineva mai devreme, nu prea ai timp sa te plictisesti.
Lasind partea materiala la o parte, cel mai greu mi se pare sa ma reacomodez cu mitocania - peste tot si in fiecare zi vad oameni frustrati, nervosi, nerabdatori, fara bun simt, etc.
Sa va dau un exemplu: culoarea verde la semafor, opresc masinile, dau sa trec, eu fiind pieton. In spatele meu, un domn cu un copil de mina incepe sa injure ca la usa cortului. Ma intorc, ma uit...domnul respectiv se luase de o tipa care oprise masina chiar pe zebra. Evident ca era loc sa treci si pe linga dar va spun, ce mi-au auzit urechile, m-am crucit in sinea mea. Asta da educatie pentru copilul pe care il tinea de mina. El ce sa invete cind aude numai porcarii din gura lui taica-sau?
Pe mine putin ma intereseaza ca unul are 5 telefoane si altul 1, e treaba lui, dar cind sint martora la scene ca cea de mai sus, imi vine sa ma duc in lume...

www.wrongspelling.com/cambodia/" target="_blank">Cambogia * www.wrongspelling.com/turkey/" target="_blank">Istanbul * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie

I saw something in your eyes and I wanted it for myself - Dave Gahan

www.youtube.com/watch?v=3msaH1ET56s&eurl=http%3A%2F%2Fforum%2Edesprecopii%2Ecom%2Fforum%2Ftopic%2Easp%3FNORED%3D1%26topic%5Fid%3D137464&feature=player_embedded/" target="_blank"> Come Back

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymca spune:

sunt de acord cu cine a spus mai devreme ca inca nu exista clasa de mijloc si o astept cu mare nerabdare sa se cristalizeze.

ca sa raspund mai intai la intrebarile monabellei

- din perspectiva mea, a prietenilor, cunostintelor, partenerilor de afaceri, colegilor de munca, viata in Romania e OK. Adica muncim si avem resurse pentru lucrurile mentionate de tine
- din aceleasi resurse ajutam parinti si bunici, care cu siguranta nu o duc bine, in aceeasi tara
- cred ca ne-am creat un microunivers in care ne simtim bine, dar sunt constienta ca exista categorii defavorizate, ca multe lucruri nu merg cum trebuie, si ca sunt multe de facut

Despre oameni se poate discuta foarte mult. Eu sunt socata, de fiecare data cand ies din Bucuresti (nu catre zone turistice f frecventate, ci zone mai putin po****re) de cat de amabila poate fi lumea in alte orase, orasele, comune sau sate. Ma intorc de fiecare data emotionata si rezist mai bine nervozitatilor din Bucuresti, pentru ca aici lumea tipa mai repede, traficul e mai ciudat, agitatia mai mare. Daca mergeti catre Valcea, Govora, Horezu si pana in Targu Jiu de exemplu, veti gasi o alta lume...(mie asa mi se pare...te saluta cand intri in magazin, te intreaba de sanatate, te ajuta cu ce ai nevoie...mie mi se pare extraordinar.

mai astept sa se formeze si ceva spirit civic, ecologic si sportiv si eu ma declar multumita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala spune:

"Ideal pierut în noaptea unei lumi ce nu mai este,
Lume ce gândea în basme si vorbea în poezii”

In Romania de astazi ascensiunea lui Gigi Becali este privita ca fenomen social, modelele celor majoritari sunt doamne ca Mihaela exRadulescu, Monica Columbeanu, tipi ca Vali Vijelie, Guta (iertare olguta12), Viorica de la Clejani, Nichita si multe alte starlete. Poalele in cap si izmenele pe gard sunt trasatura esentiala a politicienilor, politicieni care au nevoie doar de masa de manevra din cand in cand.

Sunt din ce in ce mai numeroase emisiuni de genul ‘Iubire interzisa’, ‘Tradati in dragoste’, ‘Copii versus parinti’, ‘Consilier de urgenta’.

Romania de astazi este murdara, prafuita, lipsita de speranta pentru cei ce inca isi permit luxul de gandi. O tara a paradoxurilor, un loc din care scapa cine poate, un loc in care te intrebi zilnic daca faci bine transmitandu-i copilului valorile in care crezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Citat:
citat din mesajul lui lala

In Romania de astazi ascensiunea lui Gigi Becali este privita ca fenomen social, modelele celor majoritari sunt doamne ca Mihaela exRadulescu, Monica Columbeanu, tipi ca Vali Vijelie, Guta (iertare olguta12), Viorica de la Clejani, Nichita si multe alte starlete. Poalele in cap si izmenele pe gard sunt trasatura esentiala a politicienilor, politicieni care au nevoie doar de masa de manevra din cand in cand.

Sunt din ce in ce mai numeroase emisiuni de genul ‘Iubire interzisa’, ‘Tradati in dragoste’, ‘Copii versus parinti’, ‘Consilier de urgenta’.

Romania de astazi este murdara, prafuita, lipsita de speranta pentru cei ce inca isi permit luxul de gandi. O tara a paradoxurilor, un loc din care scapa cine poate, un loc in care te intrebi zilnic daca faci bine transmitandu-i copilului valorile in care crezi.

Doar tu privesti " ascensiunea" unuia ca G Becali ca pe-un fenomen social sau ai ca modele niste pipite care au dat din coate cat au putut cu singurul scop de a parveni.
Iar emisiunile despre care vorbesti, multi din cunoscutii mei, nu se uita la ele. Eu, nici atat... Bine, ma uitam la Fata lu' tata, dar am renuntat, daca se face bascalie de noi...

Romania nu este prafuita. Din pacate, Bucurestiul este poluat, fiindca tot romanul si-a luat masina fara sa se gandeasca ce presupune una, desi in capitala se poate circula lejer la pas sau cu transportul in comun.

Da, mai avem multe de invatat despre ce inseamna gradul de civilizatie, dar asta nu inseamna ca meritam sa fim tratati cu dispret, ca niste oameni de nimic, hoti, borfasi sau mai stiu eu ce reziduri ale umanitatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui lala

puteam sa pun pariu ca ai sa-tzi iei rosiile cuvenite de la "patrioata forumului"!

Lisaelisa in ce oras traiesti tu dac nu te superi?

Multzumesc!

Dana

editez ca am gasit singura raspunsul!Deci nu mai trebuie sa-mi raspunzi!

Ce intzelegi tu prin "Romania nu este prafuita"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos
Ce intzelegi tu prin "Romania nu este prafuita"?

Da' tu ce intelegi ?!

Orasele mai mici din Romania au alt ritm de viata; mai domol. Nici nu sunt poluate, iar satele, nici atat.
Deci, in nici-un caz nu poti spune ca Romania este prafuita doar pt ca Bucurestiul este poluat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Xio ce a realizat matusa ta nu e mare lucru. Casele int mult mai ieftine decit in Europa si depinde de zona insa pot fi ieftine rau de tot mai ale cu criza asta. 3 masini? sa fim seriosi. i masinile sint mult mai ieftine decit in europa; si nu pui daca noi sau nu sau daca japoneze sau nu si cite mile. masini americane si folosite sint f.f.f ieftine.
In vacanta prin america te costa ieftin e ca si cum ai merge tu in vacanta prin Ro. Iar rep dominicana e cea mai ieftina destinatie din caraibe. cred ca e cam 700usd cu totul inclus pt o saptamina sau asa ceva.
ce nu pricep eu ete cum poate o vacanta sa coste 300 euro in cnditiile in care aici o camera la hotel cota 100+ usd
Si totui cum va descurcati cu mincarea i hainele. Din cite am vazut eu in supermarket int aceleasi preturi ca in vest

Mergi la inceput