cum e in Romania?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Cum vad eu viata in Romania?Cand am fost ultima data mi s-a parut f bine iar toti fostii mei colegi de facultate cea mai mare parte au niste super joburi pe care eu nu cred ca le voi avea ramanand pe aici. De asta eu ma gandeam sa ma intorc dupa ce termin studiile [e care a trebuit sa le reiau.
In rest cred ca Vikinga e rezumat cel mai bine situatia care este

Cait
Home is where heart is...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui ankita

Romania ...In Romania e frumos sa mergi in vacanta...nivelul de trai nu mi se pare imbunatatit la middle class mai alea ca aproapte toata lumea are un credit la banca care trebuie platit lunar si care te rupe la buzunar.
Romania e scumpa...pe unde am fost si din cate am vazut,comparativ Romania e o tara cu preturi uriase...e adevarat, gama de produse e variata,atrage ochiul si rupe buzunarul.
Romania e de poveste din pacate oamenii de multe ori o strica si mai exista posibilitatea ca Romania sa ramana fara romani la cati au emigrat....pe unde au apucat.
Sincer mi-e dor de acasa...mi-e dor de tot...dar cand ajung acolo simt ca oamenii au devenit mai rai,mai egoisti,rupti de realitate,multi incearca sa para ceea ce nu sunt...nu mai exista bunatate,respect,eu raman uimita la cu cata ura se cearta lumea prin autobuz,prin metrou daca l-ai atins din greseala...cum le sare tzandara din orice la orice ora...si as putea continua dar nu vreau sa ma mai gandesc numai lucurile negative.
Eu o sa vin cu aceasi placere acasa...si nu o sa uit niciodata ca sunt roman!!!

Pai eu cred ca tocmai aceasta midlle class lipseste!Roamnia este o tzara a extremelor,bogatzi si saraci!Cind va fi ...infloritoare midlle class,atunci va fi bine...pentru toata lumea!

Rufus a sintetizat foarte bine parerea mea!Si da,nu toata lumea pleaca neaparat din motive financiare!

democratzia romanesca este ceva aparte as spune care are foarte putzin de-a face cu alt gen de democratzii!

degeaba merg cu ultimul tip de mercedes pe drumzurile pline de gropi daca parchez masina neregulamentar unde doreste muschiul meu de proprietar de mercedes!

Si eu spun ca se poate discuta mult si bine pe tema asta,dar sunt sigura ca si rosiile vor incepe sa zboare cit de curind dintr-o parte sau alta!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Eu, ca roman, ce traiesc aiai, cand merg afara constat ca cele mai mici amanunte nu le avem: bunul simt, curatenia, calmul....
Am fost in Europa, dar si in SUA si am ramas uimita cum intr-un oras mare, New York, convietuiesc oameni din toate colturile tarii...primeaz bunul simt. Stiu ca si rata criminalitatii e mare, dar ca turist pe cont propriu m-am simtit mult mai bine, decat daca merg prin Bucuresti.

Cum se traieste in RO? Depinde cat de educat esti, ce noroc ai...cam asta ar fi raspunsul meu!
Educat? Da! Daca pentru unii conteaza sa aibe 3 telefoane mobile ca sa jongleze cu minutele gratuite...eu zic ca aici e lipsa de cunoastere, de educatie. Consider ca e suficient un singur telefon. Sunt inca oameni care caut ieftin, indiferent cat de bun este....sau altii, scump, ca sa arate potentialul....
La capitolul noroc...da, castiga mai bine unul care ofera servicii ( frizerie, cosmetica, mecanica, electrica) decat un economist cu 10 ani vechime!

Cri mami de Ale ( 2003) & +29 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui CRIXIA

Eu, ca roman, ce traiesc aiai, cand merg afara constat ca cele mai mici amanunte nu le avem: bunul simt, curatenia, calmul....
Am fost in Europa, dar si in SUA si am ramas uimita cum intr-un oras mare, New York, convietuiesc oameni din toate colturile tarii...primeaz bunul simt. Stiu ca si rata criminalitatii e mare, dar ca turist pe cont propriu m-am simtit mult mai bine, decat daca merg prin Bucuresti.

Cum se traieste in RO? Depinde cat de educat esti, ce noroc ai...cam asta ar fi raspunsul meu!
Educat? Da! Daca pentru unii conteaza sa aibe 3 telefoane mobile ca sa jongleze cu minutele gratuite...eu zic ca aici e lipsa de cunoastere, de educatie. Consider ca e suficient un singur telefon. Sunt inca oameni care caut ieftin, indiferent cat de bun este....sau altii, scump, ca sa arate potentialul....
La capitolul noroc...da, castiga mai bine unul care ofera servicii ( frizerie, cosmetica, mecanica, electrica) decat un economist cu 10 ani vechime!

Zi-mi si mie de ce eu sunt lipsita de educatie pt. ca am 2 telefoane.
Si daca ti se pare ok sa baci pe cineva in categoria asta DOAR pt. ca are 2 telefoane , lucru care yie ti se pare absurd.
ca eu una am alte valori dupa care fac incadrarile si mi se pare ciudat.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Citat:
citat din mesajul lui CRIXIA
[

Educatie masurata in numar de telefoane mobile per capita. ...Cu cat ai mai putine mobile,cu atat esti mai educat. .Eu am intalnit oameni care,chiar daca au 2 mobile-de obicei,unul personal pentru probleme private si altul legat de serviciu-sunt educatis si cu bun simt...noroc masurat ...habar n-am ce vrea sa zica....Ca eu am intalnit des situatia inversa...Aaa,m-am prins ,se cheama invidie...
Pentru astfel de judecati trebuie sa fugi invartindu-te din Ro,nu neaparat pentru partea materiala.Si pentru mitocanie,coruptie,birocratie,nepasare...

Mergi la inceput

Oare numai eu am intzeles ce a vrut sa spuna Crixia?

A spus clar ca "3 telefoane si se jongleaza cu minutele gratuite"!

deci nu 2 asa cum are lumea,ci 3 care si asta fara suparare iar este caracteristic democratziei romanesti!

Dana

editez ca am uitat sa punctez esentzialul,cele 3 mobile insirate neaparat pe masa la restaurant ceeea ce iar dovesdeste educatzie!

imi cer scuze pentru greseli,nu pot corecta ,am probleme cu mousul!

Mergi la inceput

Eu am vazut bataie pe gratuitati/reduceri si prin strainatate....Nu cred ca tine de democratia romaneasca ....
Da,chestia cu insiratul pe masa de la restaurant sau sunatul prin sali de spectacole astea sunt manifestari ale nesimtirii,dar faptul in sine,de a avea 2-3 mobile cu scopul de a beneficia de gratuitati ,dupa parerea mea,nu trebuie incadrat la lipsa de aducatie.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

Eu am vazut bataie pe gratuitati/reduceri si prin strainatate....Nu cred ca tine de democratia romaneasca ....

Normal ca toata lumea se bate pe reduceri,dar aici nu era vorba de reduceri,era vorba de nr. de mobile pe cap de locuitor!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Stati, nu aruncati cu pietre!
Sa dezvolt: sunt oameni care au 3 tel, dar o duc rau din alte puncte de vedere, considera ca profita din ofertele operatorilor, dar de fapt sunt mai indatorati.
Si sotul meu are 2, este legat de ele, unul de la servici....

Am zis educatie, si ma refer aici, de fiecare cum considera prioritatile in viata: Majoritatea vor stabilitate( o locuinta), altii nu se gandesc la ziua de maine..

cum poti vedea viata prin ochii unei familii care fac anumite gesturi fara sa se gandeasca la ziua de maine!?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

Normal ca toata lumea se bate pe reduceri,dar aici nu era vorba de reduceri,era vorba de nr. de mobile pe cap de locuitor!

Dana

Crixia spune:,detinerea de 3 telefoane cu scopul de a beneficia de minute gratuite.Peste tot oamenii au tendinta asta,nu-i o inventie autohtona-daca era o manifestare a spiritului negustoresc al poporului roman,eram departe acum...

Mergi la inceput