cum e in Romania?

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Da, haha, plecam toti si nu mai ramane nimeni? Poate asa ar scadea preturile astea uriase la case

Sau vin altii in loc...din India?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Citat:
citat din mesajul lui danat

Copiloi ti-am pus si eu o intrebare acum vreo 2-3 pagini Apropos de imbunatatirile din Romania....sunt doar curioasa cam care ar fi ele (inafara de straturile mai dese de flori din intersectii) ceva important pt viata si viitorul romanilor.

www.youtube.com/watch?v=XhSx8uKdD5o" target="_blank">Melodia mea de azi :-)

danat, am evitat sa-ti raspund la intrebare si aste pentru ca sunt convinsa ca nu vei fi de acord cu niciun punct de pe lista mea . O data ce spui ca deja multe lucruri "te sufocau" aici, demersul meu de a-ti insira ce vad eu imbunatatiri in RO ar fi in zadar. Esti setata sa nu le vezi/ sa le recunosti.

In plus, ce mie imi imbunatateste viata, poate nu ti-o imbunatateste tie.

Dar, per ansamblu, chiar si frecventand numai acest forum, poti trage concluzia ca multor le merge mai bine acum, decat cu ceva ani in urma. Nu numai ca-si permit mai multe d.p.d.v. material, dar se vad schimbari mari si in mentalitate!!

Cel mai "negru" aspect pe care-l vad in RO de azi este, intr-adevar, invatamantul. A decazut enorm. Si nici n-am habar ce-i de facut. Doar sa apara un ministru al educatiei - unul providential, cum a fost Spiru Haret, dar nu cred ca se va intampla curand (in urmatorii 5 ani).

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Citat:
citat din mesajul lui copiloi

Citat:

Copiloi ti-am pus si eu o intrebare acum vreo 2-3 pagini Apropos de imbunatatirile din Romania....sunt doar curioasa cam care ar fi ele (inafara de straturile mai dese de flori din intersectii) ceva important pt viata si viitorul romanilor.

www.youtube.com/watch?v=XhSx8uKdD5o" target="_blank">Melodia mea de azi :-)

danat, am evitat sa-ti raspund la intrebare si aste pentru ca sunt convinsa ca nu vei fi de acord cu niciun punct de pe lista mea . O data ce spui ca deja multe lucruri "te sufocau" aici, demersul meu de a-ti insira ce vad eu imbunatatiri in RO ar fi in zadar. Esti setata sa nu le vezi/ sa le recunosti.

In plus, ce mie imi imbunatateste viata, poate nu ti-o imbunatateste tie.

Dar, per ansamblu, chiar si frecventand numai acest forum, poti trage concluzia ca multor le merge mai bine acum, decat cu ceva ani in urma. Nu numai ca-si permit mai multe d.p.d.v. material, dar se vad schimbari mari si in mentalitate!!

Cel mai "negru" aspect pe care-l vad in RO de azi este, intr-adevar, invatamantul. A decazut enorm. Si nici n-am habar ce-i de facut. Doar sa apara un ministru al educatiei - unul providential, cum a fost Spiru Haret, dar nu cred ca se va intampla curand (in urmatorii 5 ani).

Alina

Copiloi dar nu trebuie sa fiu de acord cu tine ca sa pot cere si asculta o parere. Pur si simplu eram curioasa care sunt imbunatatirile (INAFARA celor materiale - plizzz!!!) pe care eu nu le sesizez in traiul romanilor.
Deocamdata ai pomenit de mentalitatea imbunatatita a unora printre care si cei de pe forum...inteleg (nu sunt total de acord, dar iti respect parerea). Insist totusi sa-mi mai povestesti si despre celelalte imbunatatiri

Multam!

Dana mama lu'Radu Stefan

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Hobby

www.youtube.com/watch?v=BY2OFztWiuY" target="_blank">Melodia mea de azi :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

Nici eu nu fac apologia emigrarii. E greu si nu curge numai lapte si miere. E greu sa te impaci mereu cu alta mentalitate care nu-ti apartine si intrebarea eterna este daca sa te aliniezi sau ramai un original neinteles de nimeni. Intervin multe probleme psihologice vizavi de societate, de tine. A fi strain intr-o tara straina este un handicap. Cumva, cindva acest lucru tot il simti. Limba straina este limba straina. Germana o inveti pina la moarte si tot n-ai terminat. Nici macar nemtii intre ei nu se inteleg, depinde de Landul de unde vii, de dialect si accent. Daca nu ai un job bun poti sa uiti. Unii o pot duce mai greu ca in Ro. Cu toate acestea, una peste alta, daca iti accepti conditia de strain, poti trai destul de bine. Important este sa nu fi dependent de nimeni si nimic. Nici de familia din Ro, nici de prieteni. Sa nu te uiti in trecut. Sa privesti doar inainte si sa dovedesti intotdeauna ca esti mai tare ca altii, pt. ca vii din Ro! Unde n-a fost usor si nu este in continuare.

Pe de alta parte Ro este in plina dezvoltare. Inca este tara tuturor posibilitatilor. Este ideal sa o iei de la inceput, daca poti sa treci peste inconvenientele de toate felurile. Tot ce nu este prins in traditie, tot ce nu este modelat si inchistat in reguli, poate fi creat. Originalitatea si inventivitatea, ideile bune pot prinde forme fizice pt. cine are destula minte si vointa.

Cu certitudinea ca v-am bulversat destul , va las in pace considerind ca nu mai am nimic de spus la acest subiect.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Grace

Nici eu nu fac apologia emigrarii. E greu si nu curge numai lapte si miere. E greu sa te impaci mereu cu alta mentalitate care nu-ti apartine si intrebarea eterna este daca sa te aliniezi sau ramai un original neinteles de nimeni. Intervin multe probleme psihologice vizavi de societate, de tine. A fi strain intr-o tara straina este un handicap. Cumva, cindva acest lucru tot il simti. Limba straina este limba straina. Germana o inveti pina la moarte si tot n-ai terminat. Nici macar nemtii intre ei nu se inteleg, depinde de Landul de unde vii, de dialect si accent. Daca nu ai un job bun poti sa uiti. Unii o pot duce mai greu ca in Ro. Cu toate acestea, una peste alta, daca iti accepti conditia de strain, poti trai destul de bine. Important este sa nu fi dependent de nimeni si nimic. Nici de familia din Ro, nici de prieteni. Sa nu te uiti in trecut. Sa privesti doar inainte si sa dovedesti intotdeauna ca esti mai tare ca altii, pt. ca vii din Ro! Unde n-a fost usor si nu este in continuare.

Pe de alta parte Ro este in plina dezvoltare. Inca este tara tuturor posibilitatilor. Este ideal sa o iei de la inceput, daca poti sa treci peste inconvenientele de toate felurile. Tot ce nu este prins in traditie, tot ce nu este modelat si inchistat in reguli, poate fi creat. Originalitatea si inventivitatea, ideile bune pot prinde forme fizice pt. cine are destula minte si vointa.

Cu certitudinea ca v-am bulversat destul , va las in pace considerind ca nu mai am nimic de spus la acest subiect.

O concluzie este locul in care te-ai plictisit sa mai gindesti...

Grace asta e din volumul "cat timp iti ia sa inveti limba germana? o eternitate ".

Sunt de acord cu tine, in mare masura. Emigrarea nu e facuta pentru oricine. Am prieteni in Ro, foarte bine pregatiti profesional, care cred ca si-ar gasi in strainatate usor un job bun, insa nu pot sa se desprinda de Ro, cu toate neajunsurile pe care si ei le vad zilnic si ii nemultumesc. Asa sunt ei facuti. Si atunci e mai bine sa nu pleci, daca nu te simti in stare.
Dar nu vreau sa divaghez (si-asa mult) de la subiect, care e, de fapt, despre Romania

Dana mama lu'Radu Stefan

Hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns troll-hey spune:

@Grace:
Totusi, pentru ca sintem pe un site despre copii, sa ne raportam la ei. Cum crezi ca va evolua un copil mai bine, in raport cu reperele tale interne?
In Romania sau in afara (afara nu inseamna Africa, majoritatea Asiei si America Latina, caci nu ne dorim sa plecam dintr-o tara bananiera in alta)?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:

Sunt de acord cu tine, in mare masura. Emigrarea nu e facuta pentru oricine. Am prieteni in Ro, foarte bine pregatiti profesional, care cred ca si-ar gasi in strainatate usor un job bun, insa nu pot sa se desprinda de Ro, cu toate neajunsurile pe care si ei le vad zilnic si ii nemultumesc. Asa sunt ei facuti. Si atunci e mai bine sa nu pleci, daca nu te simti in stare.
Dana mama lu'Radu Stefan

Hobby

Dana, dar te-ai gandit ca poate nu vor sa emigreze? Ca poate nu e vorba ca sunt sau nu potriviti, ci pur si simplu asa au ales ei? Ca poate nu li se pare solutia potrivita pentru ei? Ca pentru ei poate conteaza altele, de exemplu sa fie aproape de parinti, mai mult decat toate neajunsurile traiului in RO?

Eu cred ca emigrarea e facuta pentru oricine...decide sa emigreze. Dar ca sa ajungi sa decizi asta, trebuie ca balanta sa atarne in acel sens.

La fel cum si traiul in RO, e facut pentru oricine...decide sa ramana in RO.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Adina Iulia

Citat:

Dana mama lu'Radu Stefan

Hobby

Dana, dar te-ai gandit ca poate nu vor sa emigreze? Ca poate nu e vorba ca sunt sau nu potriviti, ci pur si simplu asa au ales ei? Ca poate nu li se pare solutia potrivita pentru ei? Ca pentru ei poate conteaza altele, de exemplu sa fie aproape de parinti, mai mult decat toate neajunsurile traiului in RO?

Eu cred ca emigrarea e facuta pentru oricine...decide sa emigreze. Dar ca sa ajungi sa decizi asta, trebuie ca balanta sa atarne in acel sens.

La fel cum si traiul in RO, e facut pentru oricine...decide sa ramana in RO.

Adina ai spus cu alte cuvinte exact ceea ce am spus si eu mai sus . Si anume, ca prietenii mei, nemultumiti totusi de traiul din Ro, aleg sa nu emigreze (deci nu vor, cu toate nemultumirile) pt ca asa e "aluatul" lor.
Chestia cu parintii este cea mai grea... dar ar fi multe de comentat pe tema asta si nu vreau sa intru in acest subiect. Vreau numai sa mentionez ca daca ai ales sa incerci un viitor mai bun pt familia ta si tine, nu inseamna ca ai inima de fier si nu lacrimezi la gandul parintilor. E chestia cu compromisurile din viata...

Dana mama lu'Radu Stefan

Hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Bine e cind reusim sa ne aducem si parintii aici. Mama sta mai mult la mine decit in Romania iar tata vine si pleaca destul de des, el nu se poate acomoda aici. Ii plac multe in germania, in romania nu prea mai avem familie, conditii pt o viata buna aici pt ei sunt, am reusit sa-i gasesc si o ocupatie potrivita lui in afacerea noastra, ceva asa mic sa-si umple timpul, mai mult ca un hobby si totusi nu poate sa se simta cit de cit acasa in tara asta ci exact ca un strain. Mama s-ar muta oricind de tot aici, ei i se pare un mediu pozitiv si prietenos in care ar vrea sa-si traiasca in tihna anii pensionarii dar pt ca tatal meu chiar nu reuseste sa se acomodeze unei astfel de schimbari sunt dragii de ei pe drumuri.Vikinga 10+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adina Iulia

Citat:
citat din mesajul lui copiloi
Merg aproape zilnic cu taxiul (mai putin in weekend) si, sincer,

Alina

Inca un amanunt descoperit din postarea Alinei: taxiurile sunt foarte ieftine in RO (prin comparatie cu alte tari), o cursa prin Bucuresti (cu distanta rezonabila) te costa 3-4 EUR.

Inca un motiv sa nu emigrezi. Glumesc, desigur.

LOL, pe mine cursa aia m-a costat o data vreo $40! Cica m-am urcat in nu stiu ce fel de taxi, in fine... mai bine nu-mi amintesc. Alteori taximetristul a "uitat" sa dea drumul la ceas, sau mi-a spus la destinatie ca "nu merge". Evident ca m-a taxat mai mult decit costa o cursa normala. Dar probabil ca eu par mai fraiera si numai mie mi s-au intimplat toate astea.
Am avut si dintre cei mirositori, sau care fumeaza (fara sa intrebe daca-i OK macar - n-ar fi fost!), sau n-au sa dea rest, sau aleg cai mai ocolite. Dar da, cind a mers totul ca pe roate m-a costat mai putin decit aici.

Mergi la inceput