cum e in Romania?
Raspunsuri - Pagina 28
A_Iulia spune:
Argumente sa emigrezi gasesti...la tot pasul. Celui ce e hotarat sa emigreze nici nu-i mai trebuie alte si alte dovezi ca Romania este in urma multor tari, si ca nivelul de trai ca indicator general nu admite comparatie.
Nu are sens din punctul meu de vedere vreo comparatie intre Romania si US, sau intre Romania si Austria. E clar ca sunt din poze diferite.
totusi pe mine ca individ nu ma incanta prea tare indicatorii generali, eu nu pot emigra doar pe baza faptului ca in general exista coruptie in Romania. Ok, avem un sistem sanitar la pamant. Va spun cu mana pe inima ca personal nu am avut vreo problema cu asta, dimpotriva, unicul caz recent in care am apelat la sistemul de stat (ca cel particular admite comparatia cu tarile civilizate) a fost o operatie a maica-mii, desfasurata cu succes, cu un medic cu un comportament exemplar.
Cu politia nu am avut treaba, cel putin nu recent. Mafia mitei, coruptia - nu am avut de a face cu ele. Nu inseamna ca nu exista, ca ascult si eu stirile, dar nici nu m-au afectat vreodata direct. Daca m-ar fi afectat, probabil ca as fi plecat.
Departe de mine sa laud situatia din tara, nu am nici pe departe aceasta intentie. Vreau doar sa spun ca situatiile afecteaza indivizii in mod diferit si fiecare isi poate forma o parere in functie de ceea ce traieste personal, si mai putin din ceea ce se expune la TV.
Grace spune:
Citat: |
citat din mesajul lui copiloi Grace, atunci cum iti explici ca de cand cu criza, numarul romanilor intorsi in tara este foarte mare? Cum iti explici, ca un emigrant (unul cu studii) este de multe ori nevoit sa schimbe cate 3 joburi pe an si aste pe o perioada lunga, in timp ce colegii lui ramasi in tara, dupa cel mult 2 ani de experienta, isi gasesc deja locul pe piata muncii? Oare dupa cat timp primeste un emigrant roman (in Germania, sa zicem) un contract de munca pe o perioada nedeterminata? Alina *** |
Dupa cum spunea si Kariguld depinde de la caz la caz. Generalizarea propriilor experiente este gresita din principiu, io n-am auzit de ce spui tu. Dar nici nu contest, asa or pati altii. In orice caz cine isi schimba jobul de 3 ori intr-un an, putin probabil sa fie luat in vizor de vreo firma serioasa. Nimeni nu investeste intr-un om care isi muta cuibul atit de des.
danat spune:
citat din mesajul lui Adina Iulia Argumente sa emigrezi gasesti...la tot pasul. Celui ce e hotarat sa emigreze nici nu-i mai trebuie alte si alte dovezi ca Romania este in urma multor tari, si ca nivelul de trai ca indicator general nu admite comparatie. Nu are sens din punctul meu de vedere vreo comparatie intre Romania si US, sau intre Romania si Austria. E clar ca sunt din poze diferite. totusi pe mine ca individ nu ma incanta prea tare indicatorii generali, eu nu pot emigra doar pe baza faptului ca in general exista coruptie in Romania. Ok, avem un sistem sanitar la pamant. Va spun cu mana pe inima ca personal nu am avut vreo problema cu asta, dimpotriva, unicul caz recent in care am apelat la sistemul de stat (ca cel particular admite comparatia cu tarile civilizate) a fost o operatie a maica-mii, desfasurata cu succes, cu un medic cu un comportament exemplar. Cu politia nu am avut treaba, cel putin nu recent. Mafia mitei, coruptia - nu am avut de a face cu ele. Nu inseamna ca nu exista, ca ascult si eu stirile, dar nici nu m-au afectat vreodata direct. Daca m-ar fi afectat, probabil ca as fi plecat. Departe de mine sa laud situatia din tara, nu am nici pe departe aceasta intentie. Vreau doar sa spun ca situatiile afecteaza indivizii in mod diferit si fiecare isi poate forma o parere in functie de ceea ce traieste personal, si mai putin din ceea ce se expune la TV. |
Adina Iulia si atunci daca nu esti direct afectat, dar majoritatea lucrurilor din jur merg cu roti patrate, inseamna ca trebuie sa astepti sa te afecteze? Nu poti sa stii cand vine si acel moment... Doamne fereste!
Dana mama lu'Radu Stefan
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Hobby
www.youtube.com/watch?v=XhSx8uKdD5o" target="_blank">Melodia mea de azi :-)
A_Iulia spune:
citat din mesajul lui copiloi Merg aproape zilnic cu taxiul (mai putin in weekend) si, sincer, Alina *** |
Inca un amanunt descoperit din postarea Alinei: taxiurile sunt foarte ieftine in RO (prin comparatie cu alte tari), o cursa prin Bucuresti (cu distanta rezonabila) te costa 3-4 EUR.
Inca un motiv sa nu emigrezi. Glumesc, desigur.
danat spune:
Copiloi ti-am pus si eu o intrebare acum vreo 2-3 pagini Apropos de imbunatatirile din Romania....sunt doar curioasa cam care ar fi ele (inafara de straturile mai dese de flori din intersectii) ceva important pt viata si viitorul romanilor.
Dana mama lu'Radu Stefan
Hobby
A_Iulia spune:
Dana, cand vine, plec. E simplu, nu? Dar acum de ce sa plec, daca balanta imi arata ca mi-ar fi mai bine daca raman?
Sincer vorbind, singurul lucru care ma supara cu adevarat este sistemul de invatamant. Desi am auzit de multi copii ce au urmat gimnaziul si liceul aici, si facultatea in strainatate (UK cel mai probabil) - de fii-mea vorbesc aici, nu de mine.
danat spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Adina Iulia
Inca un amanunt descoperit din postarea Alinei: taxiurile sunt foarte ieftine in RO (prin comparatie cu alte tari), o cursa prin Bucuresti (cu distanta rezonabila) te costa 3-4 EUR. Inca un motiv sa nu emigrezi. Glumesc, desigur. |
Ok, Adina, corect este ieftin taxiul in Ro comparativ cu alte tari!
Dar in alte tari functioneaza super transportul in comun. Elementar.
In 90% din cazuri gasesti loc sa stai pe un scaun, sa rasfoiesti o revista si ajungi in timp foarte scurt, civilizat, calm, netranspirat in celalat capat al orasului, daca vrei.
Nu mai spun de traficul auto care e diferenta de la cer la pamint cu cel din buc.
Dana mama lu'Radu Stefan
Hobby
copiloi spune:
citat din mesajul lui Grace Generalizarea propriilor experiente este gresita din principiu, |
Eu nu am vorbit din proprie experienta, spun ce am vazut la altii. Eu am avut un singur job, si ala nu cu norma intreaga, fiind si studenta in acelasi timp. Dupa ce mi-am luat diploma de abolvire, m-am intors in RO.
Din observatiile mele, cele mai stabile locuri de munca au cei care au obtinut contractul inca de cand erau in Romania. In rest....cam greu sa gasesti ceva stabil (si bun). Faptul ca firma se poate usor dispensa de tine, e clar ca nu ai fost angajat pe un post din ala, unde sa se investeasca in tine pe termen lung.
Oricum, topicul este despre cum e in RO, si cred ca am raspuns la aceasta intrebare.
Alina
Alina
danat spune:
citat din mesajul lui Adina Iulia Dana, cand vine, plec. E simplu, nu? Dar acum de ce sa plec, daca balanta imi arata ca mi-ar fi mai bine daca raman? Sincer vorbind, singurul lucru care ma supara cu adevarat este sistemul de invatamant. Desi am auzit de multi copii ce au urmat gimnaziul si liceul aici, si facultatea in strainatate (UK cel mai probabil) - de fii-mea vorbesc aici, nu de mine. |
Adina nu vreau sa fiu inteleasa ca fac aici apologia emigrarii....departe de mine ideea. Chiar ii felicit si admir (pt rezistenta si tenacitate) pe cei care aleg sa traiasca in continuare in Ro, ca pot suporta (sau nu observa, poate) ceea ce pe noi ne sufoca deja.
Pe de alta parte, daca toti romanii apti de munca ar alege sa emigreze, nu stiu cat de convenabil ar fi asta pentru cei ramasi in tara...
Dana mama lu'Radu Stefan
Hobby
cait spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui danat
Ok, Adina, corect este ieftin taxiul in Ro comparativ cu alte tari! Dar in alte tari functioneaza super transportul in comun. Elementar. In 90% din cazuri gasesti loc sa stai pe un scaun, sa rasfoiesti o revista si ajungi in timp foarte scurt, civilizat, calm, netranspirat in celalat capat al orasului, daca vrei. Nu mai spun de traficul auto care e diferenta de la cer la pamint cu cel din buc. Dana mama lu'Radu Stefan "Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc" Hobby www.youtube.com/watch?v=XhSx8uKdD5o" target="_blank">Melodia mea de azi :-) |
Cred ca in majoritatea capitalelor europene traficul e la fel.Daca te duci la Paris singur nu gasesti un loc in mijloacele de transport mai ales in metrou.Mie una metroul din Bucuresti mi se pare mult mai bine decat cel din alte parti.
Cait
Home is where heart is...