cum e in Romania?

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Monabella poti sa fill out un complaint si sa ceri bill detaliat cu suma ce ti o cer ei si apoi se rezolva. Crede ma!

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Am sa dau cand o sa am incredere ca acele cazuri sunt reale.

Daca ai fi vrut sa ajuti romanii napastuiti, o puteai face. Dar e clar ca n-ai intrat acolo pt ca nici macar nu stii care sunt regulile (apropo de "cazuri reale").

Ai fi surprinsa sa vezi cati romani doneaza. Din toate colturile lumii, dar si din Romania. Oameni cu venituri modeste - doneaza. Si ai fi surprinsa sa afli ca si cei bogati doneaza. Scot penele colorate si da, doneaza. Pana si un Becali si un Vadim, un Columbeanu si o Zavoranu. Dar o fac discret, nu se bat cu pumnii in piept.

Uitasem! Si eu schimb masinile in functie de tinuta cu care ma imbrac in ziua respectiva. Masini cumparate din munca mea. Sunt o execrabila ca am muncit si-am strans si mi-am indeplinit un vis, o dorinta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tzuni

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Am sa dau cand o sa am incredere ca acele cazuri sunt reale.

Daca ai fi vrut sa ajuti romanii napastuiti, o puteai face. Dar e clar ca n-ai intrat acolo pt ca nici macar nu stii care sunt regulile (apropo de "cazuri reale").

cred ca ai intrecut masura si ma mir ca nu se sesizeaza nici un moderator. Mirela a spus de nu stiu cate ori ca forumul Umanitare este pe baza de voluntariat. nu stiu cine te crezi sa-i pretinzi lui bird sa doneze nush unde ca sa iti demonstreze tie ca ajuta romanii napastuiti? si sa mai arunci o data cu piatra cand nu-ti convine raspunsul ei, pentru ca, nu-i asa, cine nu o face cu surle si trambite, sa-l vada toata lumea ce darnic e, se cheama ca nu e roman adevarat. incredibil in ce postura jenanta ai pus-o pe bird, sa ti se justifice cat doneaza si unde si de ce...

mult fariseism pe lume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Corinadana as vrea sa fac asta dar cum? Cui sa ma pling? Unde sa trimit complaintul? la directiunea spitalului? la asigurare? la BBB? Lui Obama? La ziar? Daca poti sa-mi dai detalii ti-as ramine datoare.
Stii cita vreme acest charge nu apare ca item pe bill atunci cind e vazut copilul de doctor, nu vad de l-as plati cind nu a fost vazut. Mersi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Monabella suna asigurarea, spune le ce s a intamplat si spune le ca vrei sa faci complaint si pe ce adresa sa trimiti, ca nu este normal ca tu sa platesti ptr nimic... Si tot ei sa ti trimita factura facuta de spital ca sa vezi tu in factura CE te au charjat.

Succes!

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Monabella, eu zic sa suni la billing la spital si sa spui ca ati plecat nemultumiti de acolo si ca nu vrei sa platesti, pentru ca ati plecat de acolo la alt spital, care a si rezolvat problema.
Poate ca nu cedeaza din prima, dar cere sa vorbesti cu un manager. Era bine daca faceai "complaint" inainte de a primi invoice, dar poate ca merge si acum.
In mod normal te pot taxa si pentru atit.
In situatia asta nu cred ca rezolvi mare lucru cu asigurarea, dar poti sa suni si acolo sa te sfatuiesti cu ei. Oricum, nu cred ca vor plati din moment ce tocmai platira pentru o urgenta in aceeasi zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexmom spune:

Revenind la subiect, am fost recent in Romania - cateva impresii dupa 5 ani: multi caini vagabonzi pe strazi, trotuare ocupate abuziv de masini de nu ai loc pe unde sa treci, nu se respecta reguli elementare de circulatie (imi era frica sa traversez strada), preturi mari aproape ca in Canada, prea multe chimicale in alimente, s-a inmultit numarul bancilor, masinilor de lux, lumea cu cate 2-3 celulare ( si va asigur ca nu era nici unul de serviciu la cei pe care-i cunosc), multi cauta sa te jupoaie, injuraturi la colt de strada si chiar la soferii de taxi, la piata inca nu poti sa-ti alegi singur marfa, in magazine majoritatea vanzatoarelor sunt inca acre, prea putine locuri de joaca ptr. copii.
Am fost la munte si la mare, decor frumos, preturi comparabile cu cele de afara, serviciile mai putin.
Unii se descurca bine dar numai ei stiu cat trag ptr. un trai decent, muncesc zi lumina, de nu mai au timp de familie, insa majoritatea tot prost o duc.
Multi tineri inca viseaza sa plece afara, cel putin cei cu care am discutat.
Din cat am inteles coruptia si birocratia sunt inca la loc de cinste.
La TV se promoveaza pipitzele, scandalurile si prostul gust.
Una peste alta, ne-am bucurat la revederea rudelor si prietenilor si a locurilor natale care intre timp au suferit ceva schimbari.
Chiar daca nu mai locuiesc in Romania, cred ca si cei din diaspora pot sa-si lae impresiile aici, mai ales cei care vin in tara dupa mai multi ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Bird , vizita dureaza 5 minute in fiecare salon.
In momentul vizitei in salon sunt sau incearca sa fie toti de pe sectie si e duscuta fiecare situatie in parte.
Mie mi se par logic ca atunci cand discut despre Popescu din patul 1 sa nu fie si madam X , ruda lui Ionescu din patul 3 si alte rude. Ca sa nu mai spun ca mi s-ar parea chiar stupid sa stea apartinatorii si doctorii sa stea afara.
Eu inteleg ca tu ai o problema cu Romania , dar sa insisti pe fiecare prostie mi se pare sincer prea mult.

Referitor la doctorita "execrabila", ea sta in alt oras si prin rotatie vad masinile la ea la scara. Nu toate in acelasi timp.
Si nu vad care e problema ta si de cand ai fost bagata in conturile femeii , de stii ce face.
P.S: daca a castiga la loto eu mi-as lua o flota de masini pt. ca imi plac.Si zau ca nu as pune pe fiecare un abtibild ca donez si la saraci ca sa nu ma faca trecatorii execrabila si nesimtita ca stau in BMW si nu dau bani.

Sincer , Bird , inteleg sa te contrazicio cand ai de ce , dar chiar sa te contrazici pe fiecare lucru depaseste logica mea.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andaluna spune:

am fost recent in ro dupa o extrem de lunga absenta si mi s-a parut ireal de frumos tot ce am vazut. in legatura cu fenomenul de "brasilificare" in ro ccomparativ cu atmosfera si atitudinea in voga in vest: romania nu are -nu a avut nicicand-o etica puritana. totul e emotiv, exuberant. luxul e luxuriant :) saracia iti sfasie inima, totul cu alta intensitate . justificata istoric, as spune. ce mi-a placut la nebunie: oamenii au doruri, au visuri, cred in "costume", in "scenografie" si "recuzite" . are o tenta teatrala totul. am fost izbita de frumusetea (si umana) a orasului (timisoara). parca e o mare scena. unde se joaca din suflet, nu artificial.

si da, romanii sunt caritabili. o fac insa din spirit de reala compatimire, nu din morala civica neaparat. dar sunt sigura ca, in 20 de ani, va fi acelasi wellfare-state ca peste tot in vest si ca oamenii nu vor mai interactiona umanitar, fiind statul in functia asta...

e un privilegiu sa traiesti in romania. nu o spun din spirit patriotic, ci din spirit estetic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andaluna spune:

a, si sa consumi, sa ai masini in spe variante este important chiar din pdv-ul economic in vreme de criza. evident nu este neaparat un semn de cumpatare...este un semn de rasfat. dar un rasfat nevinovat. putin infantil. dar asta e romania la ora actuala: o adolescenta. ce fain! comparativ, europa de vest este un fel de babutza la dieta , dupa o viata de excese.

coruptia e un fenomen al locului, de import fanariot. e o mare problema dar e si solutia unor mici probleme. e un viciu, o boala. dar are si foloase, culmea!

Mergi la inceput