Fiv in Europa ( 22 )
Raspunsuri - Pagina 11
oanademunck spune:
kITA
motan nebun si fara simtz de raspundere ai! si faptuitor de intamplari haioaze!
Noi azi am reusit sa ne certam cu o tanti secretara de la clinica din Leuven din motiv ca nu voia sa ne trimita o copie a analizelor genetice acasa. Mai intai a sunat al meu a cerut o copie si ca raspuns a primit ba ca la ce va trebuie, ba ca nu se face fara abrobarea doctorului (aiurea), ba ca se poate da sa venim personal sa vb cu ea(ce anume sa ne povestim nu stiu poate ce a facut mama mare in al doilea razboi mondial nu stiu..).....Dupa o ora ma suna pe mine sa-mi tina lectii cum ca oricum peste o sapt am intalnire cu doctoritza lor si ca mai bine sa astept cu analizele. Eu inteleg comertz cu fivul comertz cu fivul da asa pe fatza si cu atata nesimtzire mai rar. Asa ca am sunat-o si am rugat-o sa sa ne trimita analizele facute de noi si platite de noi din buzunarul nostru cu destui bani fara a ne tine lectii de morala, de planificarea timpului sau de ce-i bine si nu! La urma urmei am dreptul sa mai cer o parere sau unspe sau cinspe si am nevoie de toate analizele!sau poate vreau sa ma culc cu ele nopatea la capu patului sau sa fac avioane si sa ne trimitem cu barbatu unu la altu seara prin sufragerie. ce fac cu analizele alea nu-i treaba ei in nici un caz... A spus ca le am pana vineri eu i-am zis sa fie joi nu vineri sa nu riscam vreo intarziere a spus da si mi-a trantit telefonul in nas !......sau avea femeie in plan un anumit nr de pacienti sau au vro politica a firmei in orice caz pe fatza rau si deosebit de urat lucrat.......
pana una alta luni avem iar intalnire cu docotrul de le brussel si sper sa am si analizele genetice
pfffiu
catalina2307 spune:
mami vreau - bravo fata draga, tare mult conteaza optimismul si increderea .Si sa crezi in sansa ta pana la sfarsit. ![]()
Blanche - eu una habar nu am dar hai sa o strigam in cor pe Avalon ca vine ea acusica si ne lamureste cum sta treaba cu LH-ul tau.Extrage radicali, aplica teorema lui Pitagora si ne da rezultatul final.
Avaloaneeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!
coltul meu de rai
KITTA spune:
Pai iar va intalniti fara mine? Ca io iar sunt plecata pe alte meleaguri, cum va spuei calatorului ii sade bine cu drumul. Si noi, care ne faceam planuri ca merge sotul singur, ca eu o sa fiu gravida si nu o sa pot sa zbor
ca biletele le luasem cu mult inainte de a incepe FIV-ul. Dehhh, asta a vrut DD: sa ma plimb in continuare.
Goldipai nici mie nu mi-a iesit mirosul definitiv. Dupa ce m-am aerisit eu cateva zile pana dadu ploaia, ieri descopei al meu un alt rest in parasolarul de parbriz care era strans, si stransese ceva pus deoparte. Apoi cand am luat masina nu am asteptata sa se usuce si desteptii aia mi-au pus covorasele peste mochetele ude. Iar azi eu desteapta las la firma masina cu geamurile deschise zic sa se mai usuce cat stau la birou si uit cand a inceput ploia asta de astazi. Asa ca masina e la loc uda si "improspatata" cu tot felul de mirosuri....Ce sa zic bine ca nu-s gravida ca nu as fi suportat!
Ia uite cum tine iarasi DD cu mine !!!
goldi spune:
Blanche, redau ce este trecut pe site "Sfatul medicului" la LH peste limita - asta pana cand vei consulta medicul :
"Valori crescute ale LH apar in:
- hipogonadismul primar;
- tumori hipofizare secretante de gonadotropine;
- pubertatea precoce;
- sindromul complet al testiculului feminizant;
- faza luteala a ciclului menstrual.
....
Recomandari
Recomadari pentru determinarea LH:
- barbati: elucidarea disfunctiilor axului hipotalamo-hipofizo-gonadal (in principal pentru diagnosticul diferential intre insuficienta testiculara primara si deficitul de stimulare testiculara), secretie ectopica de LH de catre un neoplasm.
- femei: elucidarea disfunctiilor axului hipotalamo-hipofizo-gonadal (in principal pentru diagnosticul diferential intre insuficienta ovariana primara si deficitul de stimulare ovariana), boala ovariana polichistica (sindrom Stein-Leventhal), clarificarea cauzelor de amenoree, boli congenitale cu aberatii cromozomiale (ex. sindromul Turner), diagnosticul si tratamentul infertilitatii, secretie ectopica de LH de catre un neoplasm, sindrom menopauzal.
Limite si interferente
Secretia de LH este pulsatila (cu variatii importante in diferite faze ale ciclului menstrual, dar si cu variatii circadiene) ca raspuns la eliberarea intermitenta de GnRH. De aceea, interpretarea valorii unei singure determinari este dificila. S-a sugerat amestecul in parti egale de seruri obtinute dupa recoltari la 15-30 minute interval, pentru a reduce efectul secretiei pulsatile.
Interferente cu medicamente:
Cresteri:
- acid valproic, bromocriptina, clomifen, hidrocortizon, naloxon, spironolactona.
Efecte variabile:
- estrogeni (dietilstilbestrol, etinilestradiol, mestranol), cu efecte variabile in functie de doza si de durata administrarii (dozele mari produc scaderi ale LH; dozele mici produc cresteri ale LH; efectele dureaza numai cateva zile), ketoconazol, finasterid, tamoxifen, acid valproic.
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza
Avalon spune:
Sa ma anuntati si pe mine cand e intalneala, ca vin si io! Sa ma vedeti cata m-am facuuuut! Acu' pe bune, 5 kg pana la aproape 5 luni o fi mult? ca dr. zice ca m-am cam ingrasat... imi venea sa plang de ciuda cand mi-a zis...
Blanche, am citit despre LH-ul tau si sa stii ca mie nu mi se pare ceva patologic, adica nici nu e 2/1 fata de FSH ca sa ai ovare polichistice, e doar un pic sarit peste limita si e aproape corelat cu FSH-ul adica aproape 1/1... pot fi 2 explicatii:
- ai un chistulet functional care se va elimina dupa urmatorul ciclu;
- ai avut un folicul mai buclucas care a crescut foarte repede, astfel incat atunci cand ai facut analiza el era aproape matur (mie mi s-a intamplat sa ma duc la eco in ziua 8 de ciclu si sa am un folicul de 27 mm gata sa se sparga).
Oricum, nimic de speriat. Daca vrei poti repeta analizele ciclul urmator ca sa vezi daca se repeta istoria.
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
Avalon
17+ 

mami_vreau spune:
fetelor daca puneti de intalnire sambata, io ma bag!!!
cata
si eu zic ca e de bun augur schimbatul clinicii... Doamne ajuta!!!!
Laura
catalina2307 spune:
Avalon - nu cred ca e mult. Eu am luat 13 kg in 5 luni. Ok....eu am inceput de la 49 kg la 1,78, deci mult sub limita. Dar nici in conditii normalte nu mi se pare mult.
Kitta - cand pleci si cand te intorci?
coltul meu de rai
Moniland spune:
Avalon, asa am pus si eu 5 kg in 5 luni. Apoi ritmul a fost mai rapid, adica la 7 luni incheiate 10 kg si acum la 35 sapt 13 kg. Dar cam asa au si fetele cu un singur copilas, deci stau f. bine. ![]()
Cred ca s-a ingrijorat pt faptul ca la sfarsitul sarcinii se pune mai mult.La mine 1 kg/sapt. ![]()
34+
Laura Ioana
Irina Maria
Blanche25 spune:
Multumesc fetelor

Moni, Avalon aveti dreptate, deci sigur este un chist (sper sa fie doar unu) pe acolo. De cand ma stiu am chisturi...doar ca pana acum nu au influentat in valoarea Lh, care mereu a fost 4. Nu am ovarele polichistitice doar cate un chist,2 care nu se reduc cu AC.
Catalina multumesc de ajutor!Gasisi ajutor in casa? Sau de aia organizezi intalinrea? ![]()
Avaln cu 2 baietei, 2 placente...etc ai luat doar 5 kg, mie nu mi se pare mult....
Moni cand vin fetitele? Ai programat cezariana?