Imnul emigrantului roman si banii lor
Raspunsuri - Pagina 5
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Toate ca toate , dar pe mine deja ma plictisiti cu Lisaelisa. Daca nu va place de ea nu ii mai scrieti , ignorati-o si gata. |
iti dai seama cat a plictisit ea pana acum de vezi reactia asta extrema de exasperare? e din cauza ca insultele ei nu au fost niciodata moderate, iar lumea o fi inteles ca, logic, e liber la defensiva, daca e liber la atac, nu?
e imposibil s-o ignori, iti da cu dictionarul de argou in cap, drept pedeapsa. la asa ceva nu ar fi rezistat nici maica tereza.
geanina-nica spune:
Eu am gradinutza cu ierburi aromatice,aa si aici am cautat ca nebuna radacina de patrunjel si nu am gasit nici in ruptul capului asa ca am la borcam de la mama de acasa,
Mustarul,mici,slanina si smantana nu-mi lipsesc din frigider,le cumpar de la magazine romanesti.
carnea de sarmale cand ma duc la carmangerie deja stiu multi macelari si ma intreaba -pentru SARMALE?
LOBODApe aici se gaseste dar cea verde si se foloseste in gastronomie
I-ti trimit la paket ?
PS:loboda o mai foloseste careva, aia de da o culoare rosiatica in borsurile de zarzavat si parca si un gust acrut. Ati gasit asa ceva pe unde sunteti? Iata intrebare de 12 noaptea(aici): exista si traficul cu loboda |
cait spune:
citat din mesajul lui ioanadara Inteleg logica pentru care se cara mancaruri inexistente pe alte plaiuri nemioritice, leustean, afumaturi,slana,...insa ciorba de perisoare de ce carati?Pai asta se prepara oriunde din carne tocata si ingrediente care pot fi carate separat daca nu exista acolo, nu? |
Cum spuneam nu am bucatarie asa ca iau si eu ce pot din tara si mai ales e gata pregatita d`aia o iau.
Cait
Home is where heart is...
andacos spune:
Vikingo sunt intr-o mare goana asa ca uite acum pe moment nu stiu cum se spune la taritze(care se gaseste pe la Bio9si nici la leustean care se gaseste pe la fermieri de cumparat!Deci exista si in germania leustean dar numai la fermieri !In supermarket nu!
Cu semintzele(de lesutean)potzi sau nu sa ai noroc!Eu port intr-o poseta de vreo 2 ani semintze de leustean dar n-am reusit sa le plantez!Am avut leustean la ghiveci!
Revin cu detalii cu sigurantza!
dezvoltatzi va rog subiectul cu loboda verde!N-am stiut ca este asa ceva!
A venit fratele meu in prmavara si pe lista de adus am avut:o legatura de patrunjel,o legatura de leustean,o legatura de loboda,o legatura de stevie!
Dana
Marox spune:
Vikinga, am incercat sa plantez leustean in ghiveci, anul trecut cind am fost in Ro mi-am cumparat un plic cu seminte. Chestia e ca in citeva zile a rasarit, eram mindra nevoie mare si dupa aia a dat o ploaie (ca tineam ghiveciul in gradina) si...a disparut, pur si simplu a intrat in pamint!
Nu ma mira ca francezii expati isi aduc mustar din Franta, aia iute ca aici nu mai e nicaieri! Eu iau mustar din Romānia, cind pot. Acum vreo 2 ani, cind am fost in Germania, am gasit acolo cu acelasi gust. Si tot in Germania am gasit un salam asemanator celui de Sibiu.
ioanadara spune:
A, Cait nu ai bucatarie.Pai esti o fericita .Tie de fapt nici nu-ti trebuie leustean..O romanca in Franta nu are bucatarie? Doua tari in care se mananca atat de bine si totusi pe tine nu te tenteaza gatitul?
Si revenind la oile noastre: ce s-ar face totusi Romania fara banii trimisi din Diaspora? Nu ar disparea de pe harta in mod sigur.
Tonia Antonia spune:
Marox, eu planta leusetean (en fr "liveche") am gasit-o la fermierii care vin la piata. M-au si intrebat ce fac cu ea...
maru spune:
citat din mesajul lui trischa Seminte nu vreti??? Pai asta e simplu..simplu de tot. Lisaplictisita are vreo 2 saci,vecinele ei s-au suparat si au alungat-o din fata blocului,asa ca..de vreti seminte.... |
da niste covrigi nu arunci pi aici?
lisaelisa spune:
Raspuns pt Maru :
citat din mesajul lui lisaelisa Mie nu-mi place sa fac agricultura. Nici macar in ghiveci. Iar cu vecinii ma inteleg foarte bine. Chiar povesteam la un topic, cum fii-mea, pe la 10 seara, alerga de colo-colo prin casa si vecinii de sub noi mi-au spus ca nu-i nici-o problema. |
maru spune:
e vina mea ca nu stersei partea despre importanta-ti persoana! faceam referinta la seminte per sei, pentru ca semintele de floarea soarelui si covrigii sunt lucrurile ce-mi lipsesc acu real din Romania (si frate-miu, da nu-l pot pune in aceeasi categorie, ca parintii sunt aici in vizita)
Citat: | ||
citat din mesajul lui lisaelisa Raspuns pt Maru :
lisaelisa mami de Ancuta ingeras iubit si dragalas |