casuta pentru copii

casuta pentru copii | Autor: conchita

Link direct la acest mesaj

a construit cineva?
m-ar interesa ce fel de lemn, cam cat, ce tip de suruburi, etc, ce tratament contra intemperiilor pentru lemn, trucuri experimentate si daca aveti idee de planuri gratis pe net, simple asa ca pentru neprofesionisti intr-ale tamplariei.

multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Conchita, noi suntem in plin proces de constructie, iar ca model este f apropiat de cel din primul linhk dat de Emilia, doar ca scarita vine dintr-o laterala a pridvorului si nu din mijlocul lui.
Noi folosim lemn care ne-a ramas de la constructia casei (deci nu cu nus' ce provenienta nobila), dar, avand in vedere ca nu se va insura in casuta asta nu pot sa spun ca ma intereseaza sa aiba o mare durata de viata. Il vom trata anti carii si periodic anti alte insecte (nu vreau sa colcaie paeinjeni sau alte vietati pe-acolo), il vom da cu un grund de lemn (cum am folosit si la saceac, pt rezistenta in timp) si apoi vopsit. Momentan lemnul nu arata prea bine (bine macar ca e uscat) dar il vom rindelui pe parcurs ce il montam si vopsit va fi ca nou.
Desi pare simplu, nu prea e....
Pot sa-ti spun ce-am facut pana acum: am sapat o groapa de 1.5(latime)*2(lungime)*0.5(adancime)m, apoi 4 gropi de 30cm adancime si 20 latura pt stalpii de sustinere.
Separat am facut scheletul (din popi de 10/10) - popii care intra in gropi in cele 4 colturi, uniti in parttea de jos cu scanduri groase, iar sus tot cu popi (iti trebuie cuie multe si de 2 marimi - in functie si de grosimea popilor folositi dar si a scandurilor) si coltare de metal pt fixare. Dupa ce a fost gata l-am dus pe pozitie si a turnat betonul in gropi.
Apoi, tot separat a construit scheletul casutei (toate laturile din popi) si l-am urcat pe precedentul.
Acum urmeaza sa punem platforma (podeaua casei si a pridvorului), apoi sa placam peretii, punem acoperisul, construim gardutul si scara, umplem groapa cu nisip (aici pe o latura scurta vom construi si o lada in care tinem jucariile de nisip), vopsim,,,,ehe, o gramada de treaba mai avem
spor

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Conchita, uite aici sa-ti faci idee:
http://www.lowes.com/lkn?action=howTo&p=Build/PlayHouse

Noi am transformat un shed din lemn in casuta pentru copii. Ma rog, nu-i finalizat nici acum ca sotul meu s-a cam plictisit de proiectul asta. Mie imi pare cam complicat sa-l construiesti de la cap la coada. Lemn gasesti gata tratat, au special pentru outdoor use.
In locul tau as cauta pe Craigslist daca are cineva de vinzare. Il desfaci bucata cu bucata si-l aduci acasa cu un camion. Notezi/faci poze inainte sa-l desfaci, sa nu uiti cum il pui la loc. E mai usor sa-l reconditionezi pe unul existent si de obicei gasesti good deal daca vrea cineva sa scape de el. Poti incerca si varianta shed (aici ofera unii si gratuit, numai sa-l iei de pe proprietate), dar e mai complicat de modificat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deli spune:

Am vazut la Praktiker casute din lemn pentru gradina. Cred ca ar fi potrivite pentru ce vrei tu.

Nu stiu cat costa, dar poate arunci un ochi!

Mergi la inceput