Vacanta in EU, cu masina, 2-3 saptamani

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Eleni spune:

Foarte faina idee. Noi am facut asta anul trecut in mai, Maria avea 5 ani.
Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa iti bagi in cap si tie si sotului ca e o calatorie de placere. Pentru ca daca te crizezi cu obiective pe zile si nu iese combinatia, o sa te simti frustrata, uitand ca de fapt e un concediu.
Luati o harta, pune-te pe net pe Michelin si calculeaza-ti rutele astfel incat sa nu conduci foarte mult, 5-6 sute de km in medie la 2 zile e ok. Sa ai si cate o zi in orasul care iti place, o zi in care sa vezi ce iti doresti... dar fii cumpatata in alegerea obiectivelor.
Eu ador Praga, si acolo as sta macar 2 zile (dar e pur subiectiv). Desi probabil ca pentru centru iti ajunge o zi... Parisul insa nu e obiectiv de 2 zile... mai degraba de 3 si asta in situatia in ncare iti faci planul de vizitare foarte atent si organizat pe cartiere. pe de alta parte nu trebuie sa uitam ca Bia are 3 ani. Si pe ea muzeele ma indoiesc ca o emotioneaza mai mult de jumatate de ora... Carutul propus de fete e o solutie sa te misti repede, mai ales ca desi e la varsta independetei, ea o sa mai vrea poate sa si atipeasca un pic... si carutul e o solutie.
In Franta orasul meu de suflet e Strasbourg, nu Paris, dar iarasi e subiectiv.
Cu exceptia Gruyere, in restul am fost, dar am stat mai mult de 2 zile, asa ca nu-s un reper... anul trecut am facut circuitul european in 2 saptamani, dar obiectivul nostru a fost disneylandul, unde am si stat 3 zile, asa ca prin restul am trecut si ne-am oprit daca am avut chef.
Foarte important... rezerva-ti totusi niste camere pe undeva, pe langa sensibila economie, poti avea surpriza sa nu fie camere libere. Noi am avut patania asta, si am fost nevoiti sa oprim intr-o parcare a unei benzinarii sa doarma sotul 3 ore, pentru ca efectiv era rupt de oboseala si nu gasisem nicaieri pe drum un hotel/motel/ceva liber de dormit.
Daca ai cum sa iti iei la tine un laptop si un Vodafone mobil de exemplu poti face rezervarile si pe drum, pe masura ce mai avansezi.
Pe de alta parte, ia-ti in masina chestii care sa ii distraga atentia Biei de la drum.
Pot sa iti spun ce am avut noi (si Mariei ii place in masina, noi suntem nomazi, si traim in masina, dar tot se plictiseste la un moment dat): Dvd player portabil cu desene de preferinta noi, Dinopadul cu carticele lui, jucarii, carti, culori (nu carioci decat daca nu ai o problema ca le scapa pe scaunele masinii si apoi nu se mai curata culoarea). Pe de alta parte noi o recompensam si la fiecare drum in care se purta ireprosabil intram intr-un Fisher Price, sau ceva magazin de jucarii si isi lua o jucarie noua, sau seturi de hainute de bebe-papusa, si era super ok, schimba la papusa aia cu orele...
Eventual dupa ce va stabiliti orasele preferate, pune-le aici, si poate fetele din zona iti vor da tipsuri despre locatii de vizitat sau hoteluri de stat.
Foarte importanta insa este starea cu care pleci: e o vacanta, ne simtim bine toti 3, indiferent unde ajungem sau in ce timpi... Seteaza-te cum trebuie sa iti tihneasca vacanta.
Oricum la intoarcere o sa fii obosita maxim... asa se intampla de obicei.
Raman pe faza, te mai citesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Noe, o adaugare, abia acum mi-a picat fisa - Petite France in Strasbourg, nu rata. E minunat... eu oricum m-am indragostit definitiv si irevocabil de orasul ala .

Good things happen to good people.

Edit: Eleni, acum vad ca ai scris si tu de Strasbourg. E incredibil orasul ala .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Noe, noi am fost intr-o astfel de vacanta acum 8 ani(cred,nu mai stiu exact),fara Ana, fireste,ea are doar 3.Bine,am fost fara copil,dar asta nu a fost un motiv sa ratam gradini zoologice,acvarii si alte "distractii copilaresti"...Traseul a fost asa: Budapesta, Viena, Innsbruk, Venetia, Verona, Monaco, Paris, Belgia, Amsterdam, Roterdam, Koln si..inapoi acasa.
Nu era inca Euro moneda unica si a fost groaznic fiindca trebuia sa tot schimbam bani la 2 zile.Nu mai stiam daca e bun cursul sau nu, despre card nu putea fi vorba, nu stiam prea bine ce e aia.
Jumatate din zi ne gandeam unde o sa dormim, nu aveam rezervari nicaieri (nici internet acasa!!, daca-ti mai poti inchipui asta astazi..), aveam un buget limitat si iarasi ne faceam probleme daca hotelul unde ramanem e scump/ieftin, n-aveam idee de nivelul preturilor.La Paris n-am gasit defel cazare si cand in sfarsit am ajuns la un motel undeva la vreao 100 km de oras (!!!),am constatat ca ne trebuie card ca sa intram,nu exista receptie la ora 2 noaptea..noroc cu cativa americani rataciti care ne-au platit de pe cardul lor si am putut sa intram, (le-am dat banii,normal,noi aveam...dolari..nici macar Euro).
So...eu una n-as pleca fara rezervari si un traseu stabilit,chiar daca asta te obliga..nu cred ca va puteti relaxa fara asta. Mai ales cu Bia ...Poate nu ajungeti chiar acolo unde aveti rezervare,dar macar stiti ca aveti unde sa dormiti,daca trebuie neparat.Bia sta mult,fara probleme,in sacunelul de masina? Ana bazaie si pana la Constanta, adica la max 2 ore drum..poate Bia e mai obisnuita "pe roti".
Cam atat imi vine in minte acum, poate mai tarziu..cine stie..acu'picea ma bazaie "sa trimita si ea un mail,,da'nu de pe net"..
Pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

am si eu o intrebare. cam cat costa o astfel de excursie?

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Ramonika, noi am cheltuit in 2, acum 8 ani, cam 2000USD, un pic sub, 1900 sa zic,(nu Euro), cu masina. Aveam atunci o masina mica, consuma putin. Am stat 21 de zile, dar 4 nopti am dormit la o prietena in Rotterdam. In rest, am mancat si prin restaurante,si de prin traista (adica cumparam din supermarket una-alta), doar o data la McD.

Mergi la inceput