Vacanta in EU, cu masina, 2-3 saptamani
salutare,
vrem sa facem o calatorie prin Europa, la inceputul lunii iulie, timp de aprox 2 saptamani
inca nu am facut niciun plan, stiu doar ca as vrea sa trecem prin:
-Paris
-Praga
-Bruges
-Viena
-Gruyere (Elvetia)
-si poate Londra, insa nu stiu daca e realist
Deocamdata astept si orasele pe care vrea sa le vada husband, dar mi-ar placea sa imi dati si alte sugestii, idei, tips...
Cu noi o sa fie -naturlich- si Bia (3 ani) si vrem sa fie o calatorie de relaxare pentru toti.
Credeti ca ar trebui sa rezervam din timp camere la hotel? eu as merge mai degraba pe cautat si rezervat la fata locului, insa mi-e si teama sa nu gasim..mai ales ca suntem si cu Bia..
Daca ne ajunge timpul si pentru Londra- ne trebuie viza? trebuie sa o luam de aici de la Ambasada? aveti idee cat dureaza?
O sa mai revin cu intrebari pe masura ce apar...
Danke
www.bebelissimo.com/" target="_blank">*Bebelissimo*
Raspunsuri
Bebe Beca spune:
Parerea mea este ca ar trebui sa faceti rezervarile de acasa, tarifele de receptie sunt mai mari decat pe site-urile de rezervari online sau la agentiile de turism. Vacanta frumoasa!
Ioana, Rebeca (16.05.2004) si Sara (17.04.2009)
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebebeca
mihaela_s spune:
Noe, pentru Londra nu-ti trebuie viza. Doar pasaport.
Noi am facut o calatorie in cateva tari europene in 2004...e cam demult si am fost fara copii. Ca idee, am descris putin la blogul de calatorii, poti citi acolo. Insa n-am fost pe traseul descris de tine, decit in Viena si Elvetia. Desi am fost numai eu cu sotul, n-am riscat sa mergem fara cazare asigurata...pe vremea aceea nu puteam plati cu cardul nostru din Ro, de cazari s-a ocupat sora mea care e in USA. Acum insa poti sa faci rezervari fara probleme,, eu nu m-as aventura fara rezervari. De ce ti-e frica sa la faci? Noi umblam asa de ani de zile, inca eram in Ro cand faceam rezervari, n-am avut probleme niciodata.
Cat despre Londra, am descris mult mai pe larg tot pe blog, am fost in iarna, dar de aici din Suedia. Nu suntem cetateni suedezi, deci am fost ca si cetateni romani...
Calatorie placuta!
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
Deianira spune:
Noe, eu am fost de curand printr-o excursie de genul asta in Europa si a fost minunat, asa ca imi permit sa iti dau cateva tips-uri:
- fa-ti rezervari la hotel din timp ca sa nu ai surprize si ai grija ce fel de rezervari faci - in Franta era sa dorm in strada ca nu era absolut nimeni in hotel de la ora 22 la 06 si codul de intrare il aveam gresit de la receptie (si nici nu raspundea nimeni la telefon )
- pregateste-ti harti cu orasele pe care vrei sa le vizitezi si configureaza-ti un traseu pentru ceea ce doresti sa vizitezi acolo
- pentru intreaga excursie planifica drumul si calculeaza cam cat timp pierzi pe drum si gandeste-te ce poti sa faci cu Bia in timpul ala (eu m-am plictisit de moarte, asa ca trebuie sa te pregatesti cu activitati, cantecele, jocuri etc )
- pentru orasele mari aloca vreo doua zile ca sa vezi tot ce ti-ai propus, in altele mai mici poti vedea toate obiectivele si intr-o zi daca te misti rapid (nu stiu cum e cu Bia totusi )
- ia GPS ca pe baza localnicilor afli 5 directii pentru ceea ce cauti
- ai grija prin centrele oraselor cine si ce invarte - in Franta era sa raman fara bani, erau senegalezi permanent cu ochii pe noi si cereau cu tupeu bani si ne intrebau cati bani avem la noi, in Belgia plin de rromi de-ai nostri care cerseau se se invarteau non-stop pe langa turisti :-((
Atat imi vine acum, daca mai imi vin idei revin.
De vizitat as vizita Strasbourg in Franta, mi se pare superb, m-am indragostit de el.
Qamar spune:
multumesc mult pentru raspunsuri
Deianira, o chestie similara a patit si sotul in urma cu cativa ani, la intrarea intr-un hotel unde rezervase camera; de planificat, o sa planificam calatoria in asa fel incat si Bia sa se simta bine si ,da, in anumite orase vom ramane 2 nopti (eu vreau in Paris, Viena, Praga); GPS e pe lista de cumparaturi, eu nu eram fan GPS (mi se parea mai palpitant fara) dar asta-iarna m-am indragostit de el: am plecat din Zweisimmen (un oras din Alpii Elvetieni) in decembrie la 6 pm si am ajuns in Geneva la 22, fara sa stim 1 m din drum, prin munti noaptea, bazandu-ne pe GPS
Mihaela, o sa ma uit pe blog, nu stiam ca ai, bine ca mai afla omul chestii
Nu mi-e frica sa fac rezervari, mi-e putin teama sa plecam FARA rezervare --- asa ca pana la urma o sa incep sa caut hoteluri sau alternative de cazare, sa stim o treaba..
Cu Londra sotul oscileaza daca sa mergem sau nu, el ar vrea neaparat si in Spania si deja ar fi prea mult pentru timpul pe care il avem...
Bebe Beca, multumesc, sper si eu sa fie frumoasa...ca mi-au ajuns atatia nervi de primavaraCred ca pana la urma o sa rezervam tot online ca sa fim relaxati in privinta asta.
Multumesc inca o data pentru sugestii
o sa trec si Strasbourg pe lista posibilelor destinatii
alra spune:
... si luxemburg. intre strasbourg si belgia treci prin luxemburg care e spectaculos din cauza reliefului.
si daca ajungeti in bruges musai treceti si prin gent. gent are un centru foarte frumos dar e oras, bruges e mic si pitoresc in totalitate.
si daca tot bateti drumul pana aici ar fi pacat sa nu treceti si prin bruxelles sa il vedeti pe pisacios.
distantele sunt mici: strasbourg-luxemburg 2 ore, luxemburg-brux 2 ore, brux-gent o ora, gent-bruges alta ora.
eu as face rezervari. astia pe aici obisnuiesc sa faca rezervari din ianuarie-februarie pentru vacanta de vara.
edit: fata ta e cam cat Laura mea. la city trip as lua un carut sport cu mine. chiar daca nu sta in el tot timpul puteti cara catrafusele
ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania
Qamar spune:
Alra, merci mult de sugestii
carucior?hmm...Bia nu mai sta in el de vreun an jumatatenu stiu ce sa zic, mai degraba sta in sling....
o sa o intreb cand vine de la gradi ce parere are (ca din fericire nu l-am dat inca:)) )
A_Iulia spune:
Pai daca le faci pe toate pe care ti le sugereaza Alra, s-a dus o saptamana. Si inca o saptamana cu Praga-Viena-Paris, si ala e tot concediul. Nu stiu unde ar mai incape Spania sau Londra...glumesc, desigur, insa mi se pare foarte mult ce vreti voi sa faceti in 2 saptamani.
Si eu sustin varianta rezervarilor din timp, dar pentru asta trebuie sa va faceti temeinic un traseu. Luati-va ghidurile de calatorie si vedeti pe unde exact si ce-ati dori sa vedeti. Sunt si parcuri de distractii, gradini zoologice etc - pentru Bia, de aia ma gandesc ca multe zile o sa le mai "pierdeti" si cu chestii ce par inutile, dar sunt importante pentru copil.
In fiecare oras daca va luati un tur de oras (hop-on hop-off - pentru asta alocati-va o zi intreaga, sau tur de 2-3 ore fix) o sa fiti castigati, castigati mult timp si vedeti obiectivele reprezentative.
medin spune:
Din experienta mea (am fost acum 2 ani cu copilul de 3 ani prin Europa 3 saptamani), iti dau urmatoarele sfaturi:
- daca vrei sa te si bucuri de vacanta asta, sa fie "de relaxare" asa cum ai zis, nu face mai mult de 400-500 km pe zi. Aftfel o sa resimtiti o oboseala maxima dupa cateva zile de mers cu masina
- daca poti, fa una-doua zile de pauza intre deplasari, pe cat posibil.
- rezervarile la hotel va vor obliga sa alergati spre destinatia cu rezervarea. Si eu am avut rezervare, dar eu una nu as mai face asta, pentru ca efectiv am simtiti nevoia de multe ori sa ma opresc in alte locatii sau sa ma abat de la drum si sa vizitez o zona pe care o descopeream acolo. Rezervarile te limiteaza. Eu aveam rezervarile platite si asta nu i-a impiedicat pe cei de la Holliday Inn din Milano sa imi dea camera (altora) pentru ca am ajuns la 2 noaptea si au crezut ca nu mai ajungem, asa ca a trebuit sa ma multumesc cu alta camera la alt hotel... nasol ... Cazare gasesti oricum, nu e problema. Mai bine asteptati sa vedeti in ce ritm suportati calatoria, cum va acomodati la drum si va opriti unde simtiti nevoia sau va place. Prietenii nostri care au facut asa au fost mult mai odihniti si mai relaxati ca noi, care alergam de disperati sa ajungem la hotelul X.
- caruciorul sport este obligatoriu, copilul oboseste si vrea in brate, asa ca un carut va scuteste de carat si o ajuta si pe ea sa se odihneasca. Fetita mea chiar dormea de multe ori in el, desi avea 3 ani si nu mai era purtatoare de carut demult.
- ca sa fie placut, trebuie sa nu fie obositor. Aveti grija !
trischa spune:
Eu as pleca fara rezervari.cum a spus si MEDIN rezervarile te obliga sa ai un traseu fix,ceea ce nu e chiar placut.
Pentru Bia carutul e necesar,un scaun de masina comod care sa se traga in pozitia de dormit,obiectul preferat ai copilei,multe carticele si ceva nou.adica ai tu in geanta ta ceva noutati ascunse pe acolo.
Si muzica pentru Bia,pot sa-ti dau o idee...noi i-am cumparat niste boxe mici-ca cele de calculator-si un cd player portabil.
Copila e tare incantata,isi pune si asculta muzica ei si putem noi asculta linistiti radio daca e vreo stire de radar
Calatorie frumoasa!
Alina spune:
Noe,si eu ti-as zice ca e mai bine sa ai rezervari,noi facem pe net.
O singura data am zis si noi ca mergem fara rezervari si am cautat vreo 7-8 ore cazare in Verona ,in perioada aceea erau multi in concediu,ba concerte,ba nu stiu ce expozitie in zona,efectiv am mers din hotel in hotel si in localitatile invecintate.Daca nu am gasit,am dormit in masina ce mai ramasese din noaptea aceea,intr-o parcare unde mai dormeau si altii .Fiica-mii i s-a parut f distractiv,noua mai putin ca ne-am sculat cam intepeniti .
Medin,si noi am intirziat in Milano la hotel dar pe pagina hotelului sau undeva pe net,nu-mi mai amintesc exact scriau ca e bine sa suni pina in ora cutare si sa zici daca mai ajungi asa ca noi nu am avut probleme.
Si nu stiu daca gasesti cazare oricum si de ce sa pierzi timpul alergind din hotel in hotel cind acel timp il poti petrece muult mai placut.Parerea mea.
Si sfatul cu buggy-ul cu tine mi se pare bun,noi l-am luat pina a avut fiica-mea vreo 4,6 ani chiar daca in mod normal numai statea de mult.Excursia e altceva,ii oboseste apoi mai pui o geaca,o caserola cu ceva fructe,etc...e bun si usor de dus.
Cocncediu de vis va doresc!
Alina,mami de printesa si baby