despre inghetata
Raspunsuri - Pagina 5
andacos spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui danamiha
Scuze, nu m-am exprimat eu bine, frisca lichida o bati tu cu mixerul. Eu folosesc frisca Meggle. |
Hai ca mey ca m-atzi bagat in ceatza!Tu ai scris bine ca m-am uitat!
Dana
mariussimiuc spune:
Cea vegetala are...cateva.
Miha si comorile
Vreau sa nu mai fiu diferit
De la lume adunate si-napoi la lume date...
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
erer spune:
Aha, multumesc!! Cred ca am inteles. E smantana speciala la cutie pentru frisca de la firmele amintite.
Incerc si va dau de veste.
Natasa spune:
Frisca/smintina lichida fac inghetata buna si cremoasa, dar cu E-urile de rigoare, din pacate. Asta mi se pare la fel ca si cascavalul facut in casa, natural nevoie mare dar cu juma de kil de margarina :)
erer spune:
Buna,
am zis ca revin: am facut aseara inghetata. A iesit buna, gustoasa, dar... cu ace . NU stiu ce am gresit. Albusurile au fost batute mult, pe urma toata compozitia la fel..
Apropos de E-uri: m-am uitat pe cutia de frisca lichida si e trecut un singur E in afara de smantana din lapte de vaca. La ínghetatele din comert lista e lunga..
mary_710 spune:
Buna fetelor!Si eu fac inghetata dupa retete asemanatoare(crema de oua,frisca lichida)dar la mine iese cremoasa si super buna dar daca o las la congelator bineinteles ca face gheata.Eu fac cat consumam nu exagerez cu cantitati mari.Poate invat secrete de la voi.
karligutza spune:
mariussimiuc esti dementiala! mi-ai facut o pofta de inghetata de la tine ca maine-poimaine cred ca purced si eu sa fac una din retetele tale!
apreciez si eu ca folosesti oua, dar in tot procedeul de baie de abur nu mai ramane nik crud! nu cred ca mi-ar place o inghetata cu albus batut/galbenus adaugat pur si simplu peste alte ingrediente si hop-top la congelator....
dintre inghetatele din comert mie imi place foarte foarte mult MAXIBON mare de la NESTLE! si inca una, cea la cornet de la McDonalds! as manca mereu din-astea doua! prima e cam scumpicica, cca.5 ron bucata; a doua e ieftina dar nu am Mc-ul langa mine mereu
va pup, ma duc sa salivez in somn la inghetatele mele preferate...
ah, mai am o reteta de la mama, tb.sa o fac si eu, dar dupa ce vad ce-mi iese va dau si voua reteta ca sa stiu macar daca am cu ce ma lauda!
zzzzzzzzzzzz
karligutza
sunt mamica Adelutei
mariussimiuc spune:
Karli,multumesc! Esti draguta!
Dar de-o inghetata cu Nesquik ce spui?
Miha si comorile
Vreau sa nu mai fiu diferit
De la lume adunate si-napoi la lume date...
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
mariussimiuc spune:
De o inghetata cu lamaie ce ziceti?
2 lamai
250 ml apa
200 g zahar
1 cana frisca lichida
50 ml frisca batuta
Zaharul se pune la fiert impreuna cu apa,in jur de 5 minute.Se poate pune si coaja de lamaie daca va place.
Se lasa la racit dupa care se pune sucul de la cele 2 lamai.
Se adauga si frisca lichida,putin cat putin si se omogenizeaza.
ATENTIE: siropul de zahar cu lamaie trebuie sa fie rece,altfel frisca se taie.
La sfarsit incorporam si frisca batuta,usor,cu miscari de sus in jos.
Dam vasul la congelator,iar dupa 1 ora-1 ora si jumatate amestecam,sa spargem acele de gheata.Dam din nou la congelator,pana la congelarea completa.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=ratusca%20din%20viata%20mea&page=9" target="_blank">Am si eu ratusca mea (mar1 si mar2)
De la lume adunate si-napoi la lume date...
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...