despre inghetata
Raspunsuri - Pagina 6
Christel spune:
Va scriu si reteta mea de inghetata super buna dar facuta in masina de inghetata:
- 2 cutii de frisca lichida(schlagsahne ii zice aici) voi folositi ce marci sunt pe la noi batuta cu mixerul la care adaug 1-2 plicuri zahar vanilat si zahar cam 150gr(aici in functie de cum va place de dulce, mai gustati eventual).
Cand este frisca batuta teapan adaug un iaurt simplu de 150 grame si cam 150 grame de lapte dulce, iese o compozitie cremoasa. Se mai poate adauga cacao daca o doriti asa, ciocolata razuita, dupa preferinta, eu o las de obicei asa alba sau mai adaug putin sirop natural de zmeura sau capsuni si ii da si o culoare usor rozalie(daca adaugati siropuri, mai reduceti cantitatea de zahar sa nu fie prea dulce.
Eu mai adaug in ea nuci usor prajite si maruntite. Pun compozitia asta in masina de inghetata si o las cam 1/2 de ora sa-si faca treaba dupa care cam inca o ora in congelator.
Iese o inghetata super buna, fara ace, este cremoasa si mai ales fara E-uri. Cand o servesc adaug diferite toppinguri de fructe sau caramel, o nebunie!!!!!!!
mariussimiuc spune:
Inghetata de pepene galben
1 pepene galben (mic)
125 g iaurt Cremosso
100 ml frisca lichida
1 lingura (plina ochi) miere de albine
Pepenele curatat si taiat cuburi,l-am pus intr-un vas si am adaugat restul ingredientelor.
Cu mixerul vertical,am zdrobit bucatile de pepene si am mixat pana am obtinut o pasta fina.
Am dat la congelator si am mai mixat o data,dupa vreo 2 ore si inca o data dupa vreo alte 2.
Am taiat un alt pepene in jumatate,l-am curatat de samburi si l-am umplut cu inghetata.Am decorat cu putina ciocolata topita si am papat cu pofta.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=ratusca%20din%20viata%20mea&page=9" target="_blank">Am si eu ratusca mea (mar1 si mar2)
De la lume adunate si-napoi la lume date...
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
V. Erica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui erer Buna, Apropos de E-uri: m-am uitat pe cutia de frisca lichida si e trecut un singur E in afara de smantana din lapte de vaca. La ínghetatele din comert lista e lunga.. RR |
Ce frisca folosesti?
Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)
Christel spune:
Nu stiam dar si frisca lichida contine E-uri, chiar m-am uitat pe cutie si nu este trecut niciun E, voi de care folositi?
Christel spune:
Suna bine si reteta de inghetata cu pepene galben, am s-o incerc si eu, am mancat in Italia o inghetata tare buna de pepene galben, sa vedem daca-mi iese cu acelasi gust.
Si am mai mancat una tare buna de menta, are cineva reteta?