am un nodul mic mic...

am un nodul mic mic... | Autor: malla

Link direct la acest mesaj

Am un nodul mic cat forma de la unghia mica. L-am descoperit dupa ce Andrei nu a mai supt la piept, deci cam acum trei ani. Andrei a fost lenes si nu voia sa suga la piept, in fine. Un doctor mi-a zis ca mi s-au infundat canalele si de aceea s-a format nodulul. Mi-a mai spus ca aceasta problema s-ar putea rezolva facand alt copilas si incercand sa il pun la piept ca sa imi desfunde el canalele. Acuma nu pot sa mai imi permit sa raman insarcinata deoarece am pierdut doua sarcini si nu am nervi sa mai pierd inca una pana nu sunt convinsa ca voi investiga cauza pierderii acestor sarcini si nu voi face un tratament de rigoare.
Am facut un ecograf mai demult si nu s-a vazut nimic. Urmeaza luna asta sa ma duc sa fac o mamografie.
Eu ma intreb ca "isteata": daca nu a crescut de atata timp, sa nu ma stresez. (?)
Eu sunt linistita, insa cand aud tot felul de intamplari, nu se poate sa nu ma treaca un fior stiind ca am si eu un nodul, chiar daca e asa mic...
Mama mea de cate ori ma suna, ma tot intreaba daca m-am dus la doctor , tot ii explic ca nu am timp, ... dar mi-a bagat frica asta in mine si mi-e teama ca poate are dreptate...

Andrei si Adriana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denisabia spune:

Ar fi bine sa mergi la mamografie cum ti-ai propus si sa constientizezi importanta monitorizarii lui.Nimeni nu-ti poate garanta ca nu e posibil sa creasca candva, sub actiunea unor factori favorizanti.In privinta naturii nodulului nu imi dau cu parerea nu e de competenta mea, in schimb iti voi da cateva informatii generale.O femeie care are deja o leziune benigna are de 8-10 ori mai mult sanse sa dezvolte un cancer, practic riscul e mai mare decat daca ai fi avut in familie femei cu cancer.90% din cancere sunt pe canalele mamare:carcinoame ductale.In schimb prognosticul unui cancer mamar, e in general foarte bun.Nu-ti ramane decat sa previi si sa nu tratezi.Zi mamei tale sa nu te mai streseze pe tema asta, e important ca statusul emotional si implicit endocrin sa fie in parametrii normali.Mai mult de a merge la control la 6 luni si de a te palpa la 1-2 luni, in aceeasi zi a lunii sub dus nu ai ce face.Sanatate si fi linistita pentru baietelul tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia_m spune:

Si eu zic ca cel mai bine ar fi sa faci o mamografie. Chiar daca nu ai avea nodulul respectiv tot ar fi bine sa iti faci. Iti iei o piatra de pe inima facand-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malla spune:

multumesc mult, chiar ca tre sa merg din ce spuneti voi aici... nu mai aman deloc, va multumesc mult.

Andrei si Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Eu am avut un nodul aparut cel mai probabil tot din cauza canalelor infundate de la alaptarea mandrei, numai ca la mine a fost mult mai mare... vreo 3x5cm ...
Nu l-am descoperit atunci... nici nu ma controlam, pt. ca in mintea mea era mult prea devreme pt. asta...

Apoi au urmat gemenii... m-am muls, nu i-am putut pune la san, amandoi odata... dupa ce am terminat "alaptatul"... sani s-au micsorat f. mult... atunci pur si simplu l-am vazut in oglinda cand am ridicat mana...

La mine a fost suficienta ecografia... amandoi dr. ginecologi + edocrinologul au spus ca din ce vad la ecografie cel mai probabil e benign... si am doua variante: sa fac eco regulat la 6 luni, sa nu se modifice ceva, si daca s-ar modifica sa intervina ... sau sa-l scot atunci cand inca stiu ca e in regula... decat sa scoata mai mult sau poate tot sanul daca va deveni malign...

Am preferat a doua varianta, decat un stres in plus...

Eliana cu Elena (23/10/04), Andrei & Mihai (03/03/07)

Mergi la inceput