Se mai cauta bone?

Se mai cauta bone? | Autor: linasobolina

Link direct la acest mesaj

Sunt curioasa, se mai cauta bone?
Ma uitam de curand prin ziare si pe net, si am fost surprinsa sa descopar mai mult anunturi ale agentiilor decat ale parintilor si stau si ma intreb: De Ce?

O fi un simptom al crizei sau mamicile satu acasa in 85%, ca e mai sigur decat in somanj, sau nu mai sunt bani pentru bona si atunci apelam din nou la cei din familie, ceea ce nu este chiar atat de rau, zic eu!
Insa va intreb pe voi mamicile, care e explicatia?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Eu cred ca explicatia consta in
1. acel 85% - colegele mele acum stau acasa, si eu as fi stat cu 85% in loc sa angajez o bona
2. cred ca gasesti mai usor bona in conditiile cresterii nr de someri.
Deci, eu cred ca a scazut cererea de bone dar a crescut oferta.

Baietzii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Parerea mea este ca piata este deja maturizata cat de cat,iar o bona buna are deja recomandari de la mai multe familii. Si parintii nu mai cauta prin agentii, mai mult prin cunostinte.

Eu cand am intrebat ultima data, la 3 agentii, am spus clar ca vreau o persoana cu cel putin 2 recomandari si ca le si verific. Am primit doar doua raspunsuri si sincer doamnele nu mi-au placut. Asa ca am rezolvat altfel. Deci agentiile nu prea au bone bune, asta e parerea mea.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deli spune:

In cazul meu raspunsul este BANIII!

Nu-mi mai permit o bona asa ca in ultimele luni , bunica a facut un efort foarte mare si a venit de la tara sa stea cu copii de la 12 pana ajungeam noi acasa.
De la toamna , cel mic va ramane la gradi pana venim noi de la serviciu, iar cel mare va ramane singur!
Am incercat sa gasesc o bona cu program foarte redus, practic 20 minute dimineata si alte 20 la pranz - sa-l duca si sa-l ia de la scoala pe cel mare, atata tot. In conditiile in care drumul de la scoala acasa dureaza 15 minute iar domna cu care am discutat sta la 10 minute de noi , ne-a cerut 2 milioane pe luna!

Mi se pare foarte mult, nu merge cu copil mic pe strada, nu trebuie sa care ghiozdan, doar sa-l treaca strada. Are de traversat 3 strazi mari si late si cumplit de aglomerate.
A preferat sa stea in fata blocului pe banca si sa se vaiete ca nu-i ajung banii de medicamente (e pensionara0.

O sa mai caut la toamna dar o sa ma orientez spre un/o studenta sau alt tanar care vrea sa faca un ban in plus.
Sper sa gasesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYSHA 2 spune:

eu as sta cu 85% pana in ultima secunda, zi la zi !

iar problema banilor e reletiva, in Bucuresti tot se gaseste cineva sa ofere salariul cerut ! mai dificil in provincie, dar acolo pretentiile sunt mult, cu mult mai mici

Concluzie: 85%

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Eu nu cred ca 85% este explicatia. Probabil ca ceva mai multe mame stau acasa, si este normal, dar, ca si pana acum, multi parinti lasa bona ca ultima solutie.
Bonele au pretentii destul de mari, dupa cate se pare.
Parintii, cheltuieli destul de mari. Parca din ce in ce mai mari. De asemenea, au si asteptari mai mari.
Eu, personal, am preferat sa ma indrept catre o gradinita privata, decat una de stat plus bona.
Iar gradinite private, incep sa fie din ce in ce mai multe. Culmea, chiar mai ieftine decat o bona.
Bonele privitoare de telenovele si spargatoare de seminte in parc nu mai sunt o optiune. Candva, din pacate, era singura, pentru multi.

PS - de ce nu consider ca 85% este un raspuns la aceasta intrebare: multe mame au fost si inca sunt platite la negru. Pentru ele, 85% poate sa fie cam totuna cu cele 6 milioane. Desi nu credeam cand auzeam la stiri, persoanele axate pe cariera chiar nu stau 2 ani acasa! Apoi, intre 2 si 3 ani, tot descoperit esti....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

Citat:
citat din mesajul lui AYSHA 2

iar problema banilor e reletiva, in Bucuresti tot se gaseste cineva sa ofere salariul cerut ! mai dificil in provincie, dar acolo pretentiile sunt mult, cu mult mai mici

ale cui pretentii sunt mai mici in provincie, ca eu nu-mi dau seama?
ale bonelor? nu prea cred.

cat despre gradi particulara - e foarte buna alegerea, pentru cei care au o solutie de rezerva pentru atunci cand e copilul bolnavior.
celorlalti, asa ca mine, care nu au pe nimeni in oras sa-i ajute, le trebuie o bona, si de preferat una fidela, nu "de ocazie".

Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYSHA 2 spune:

Citat:
citat din mesajul lui herra

Citat:
citat din mesajul lui AYSHA 2

asa am avut eu impresia, citind pe forum, ca in provincie vor salarii ceva mai mici decat in Capitala

ale cui pretentii sunt mai mici in provincie, ca eu nu-mi dau seama?
ale bonelor? nu prea cred.

cat despre gradi particulara - e foarte buna alegerea, pentru cei care au o solutie de rezerva pentru atunci cand e copilul bolnavior.
celorlalti, asa ca mine, care nu au pe nimeni in oras sa-i ajute, le trebuie o bona, si de preferat una fidela, nu "de ocazie".

Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

eu pot sa spun ca da, se cauta numai ca se gasesc din greu... gasesti in schimb multe persoane care isi inchipuie ca e treaba usoara sa stai cu un copil, superficiale si dezinteresate, care fac treaba de mantuiala... in fine...

si eu stiu ca in Bucuresti sunt cele mai mari scoruri la bone...(vorbesc in cunostinta de cauza, de la prietenele mele care au bone. in niciun caz nu dau 1000 lei luna. culmea e ca cele mai multe mamici sunt multumite spre deosebire de cele care locuiesc in bucuresti si au bone...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deli spune:

Atat mi-a cerut mie o bona. E vorba de provincie!!
Era vorba doar de supraveggheat copil mare, scolar!
Are tarif la ora, 10 lei pe ora.
Si uite asa m-am apucat sa calculez cat castig eu pe ora, altfel nu m-as fi gandit la asta. Si am constatat ca dupa 5 ani de facultate si 12 ani vechime in munca (grupa I!), castig mai putin decat o bona!!

Zau ca-mi dau demisia si ma fac bona!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Si eu ma gandesc sa renunt la bona din toamna, daca si oricum lucrurile nu evolueaza in bine. Gradinita ar fi 350 si bona inca 750 cam mult pentru timp de criza. Vroiam sa las copilul la gradi pana la 12 si sa-l ia bona sa-l mai tina pe afara si sa-l culce in patul lui. Alternativa ar fi gradi pana la ora 4, in conditiile in care am avut circ mare anul trecut cand a mers prima data la gradi. Am si renuntat din cauza de parinti slabi si copil smecher .

Mergi la inceput