Germeni
Stiti careva care e secretul incoltirii germenilor? E a nu stiu cata oara ca incerc si nu imi reuseste, desi urmez instructiunile. Am incercat cu arpacas si soia si poate si altceva, dar nu-mi mai aduc aminte. Le pun in borcan legat cu tifon si le schimb apa dimineata si seara dupa ce le clatesc. Dar dupa vreo doua zile miroase urat apa pe care o schimb. O fi de la tifon? Ce fac gresit?
Raspunsuri
Laura XXX spune:
Pai cel mai important este de unde iei boabele, daca au fost tratate cu ceva si cat sunt de vechi. Daca tot te obosesti incearca sa gasesti din acelea curate, nestropite, crescute organic. Noua ne-au placut mult germenii de floarea soarelui. Trebuie puse semintele intr-un borcan cu 1 cm de apa, la lumina, si lasi borcanul pe latura (culcat) nu in pozitia normala. Trebuie sa iasa in 24 de ore cred dar nu le folosi decat atunci cand sunt verzi, sunt cele mai bune. Apoi incepi alta tura din seminte proaspete.
Cred ca asa faceam... Caut reteta si revin.
eye-excel spune:
o reteta care se potriveste la toate cerealele
100g boabe de soia se pun intr-un borcan in care se adauga 1 L apa calduta si se lasa la inmuiat 8 ore.Borcanul se acopera cu un capac gaurit in mai multe locuri sau tifon legat.
Dupa cele 8 ore,se scurge de apa si se clateste soia germinata,pt a indeparta fermentii care altereaza gustul.
Se lasa soia sa germineze in borcan,fara apa,3-4 zile,repetand operatia de clatire si de spalare a fermentilor de 2 ori pe zi
Cand germenele de soia (codita) a crescut aprox 0,5-2cm,se poate consuma.Lasate sa germineze in continuare,boabele isi altereaza gustul(se acresc)
prin germinare, boabele se inmoaie, astfel incat pot fi strivite intre degete,se mesteca usor si au un gust placut.daca se acresc, nu se mai consuma.
Boabele germinate se poat consuma ca atare sau in diverse combinatii cu nuci sau alte seminte,fructe,polen...etc
peanut spune:
Si eu adaugam apa la fiecare clatire.Acolo greseam.Incerc si fara si revin cu rezultatul.