bb de 7 saptamini fornaie

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nemora spune:

io nu le-am curatat niciodata nasul (decat celei mari, cand a fost chiar racita) nici urechile (cu betigase) nici okii
cand au fornait le-am pus niste lapte de san in nas.
mie nu mi se pare fiziologic (normal) sa cureti nasul unui bebelus.

Perlutele mele: Karolina (10.06.2007) si Eszter (DPN: 14.05.09)

Niciodata nu mai poti fi atat de aproape de un copil ca atunci cand l-ai alaptat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Citat:
citat din mesajul lui nemora

io nu le-am curatat niciodata nasul (decat celei mari, cand a fost chiar racita) nici urechile (cu betigase) nici okii
cand au fornait le-am pus niste lapte de san in nas.
mie nu mi se pare fiziologic (normal) sa cureti nasul unui bebelus.

Niciodata nu mai poti fi atat de aproape de un copil ca atunci cand l-ai alaptat.

Tu iti cureti nasul?!?!?
Dar copiilor le sufli nasul?
Atunci pt un bb care nu stie/poate sa-si sufle nasul ca sa il curete... de ce ti se pare anormal sa i-l cureti?!?!?!
Editez: Acum vad ca nici urechile nu le-ai curatat... Probabil ca nu fac deloc ceara...
De spalat cat de des ii speli?...

Annablue & Adrian (01.11.2002) & Calin (27.03.2009)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kitzy spune:

Eu ii curat nasul la fetita mea ca mai are muculeti intariti care nu ies singuri si n-astept o saptmana pana stranuta ea o data sa ii scoata afara. Mi se pare normal sa le cureti nasul, acolo se aduna tot felul de mizerii, si ochii la fel, e drept la fiecare baita, nu-s toata ziua cu mana pe ochii ei si urechile...ei, aici parerile sunt impartite. Unii medici spun ca ceara se curata singura, nu e de umblat la urechi ca le poti baga mai adanc ceara si face dopuri, dau mai rau, le poti afecta timpanul. Eu am ales s-o curat, cu bete cu opritori, n-ai cum sa intri adanc cu ele si n-o curat chiar la fiecare baie, cam o data la 2-3 zile sau cand vad ca e nevoie.

Poze Diana
Povestea nasterii

Raluca, mami de Diana (24.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudi@ spune:

Citat:
Tu iti cureti nasul?!?!?
Dar copiilor le sufli nasul?
Atunci pt un bb care nu stie/poate sa-si sufle nasul ca sa il curete... de ce ti se pare anormal sa i-l cureti?!?!?!
Editez: Acum vad ca nici urechile nu le-ai curatat... Probabil ca nu fac deloc ceara...
De spalat cat de des ii speli?...

Stii ca unii medici sunt toatal impotriva a ceea ce spui tu aici? Uite al mostru medic e impotriva.
Era vb de fornait si uite unde se ajunge, la cat de des iti speli copilul!? (o data sau de 2 ori pe sapt, eu).
Nu mai atacati asa ca mai exista si alte pareri in lumea asta, nu detine nimeni adevarul absolut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemora spune:

annablue, chiar rar
pielea are o flora care tre lasata in pace
pe cea mare am spalat-o des doar cand a trebuit (nisip, etc), cat a fost bebe i-am facut cam de 2 ori pe saptamana baie, din care una numai cu apa
le spal doar la fund la robinet
au ceara in urechi, da mi-s sanatoase tun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Ceara are chiar un rol foarte important, de protectie... Si cei mai multi pediatri recomanda sa nu se umble in urechi, apa sa se steraga cu un prosop, nicidecum cu betisoare de urechi, chiar din cele speciale pentru copii.
Dar cred ca se deviaza de la subiect...

Ioana, Rebeca (16.05.2004) si Sara (17.04.2009)
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nuschu spune:

Eu am un bebe de 10 saptamani si pana acum ceva vreme fornaia si el. Fiind primul copil, ne streseaza orice (din ce in ce mai putin, insa :-P). I-am pus ser in nas (maaare drama pe capul lui), am folosit si batista bebelusului de cateva ori (ii place, sta f linistit, mai nasol cu partea cuserul), l-am dus la medic si ne-a spus ca e firesc, are caile respiratorii mai inguste, nu stie sa sufle nasul, nu stranuta des, sa iasa mucozitatile, dar nu e nici un pericol. Ne-a recomandat sa ii punem cate 5 ml ser fiziologic in fiecare nara, dimineata si seara si sa-l lasam in pace. Acum nici serul ala nu i-l mai pun, ca urla teribil. Cand are mucozitati vizibile, incerc sa i le scot, cu mare agitatie si urlete groaznice.

Urechile i le curat si eu dupa baie, cu prosopul, betisoare cu orpitor folosesc numai ca sa-i curat pavilionul, nu le apropii de canal, pt ca acum ceva vreme, incercand sa ii scot o bucatica de cerumen, am bagat-o la loc. Am citit si eu ca nu e nevoie sa le cureti interiorul urechilor, insa e nevoie in spatele pavilionului, unde se pot aduna secretii.

Nici ochii nu-i curat pt ca nu e nevoie, nu sunt incarcati si mai trage si el cate un plans, si-i curata singuri.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui nemora

annablue, chiar rar
pielea are o flora care tre lasata in pace

au ceara in urechi, da mi-s sanatoase tun

Nu ma pot abtine sa raspund la asta, desi nu vreau sa fiu rautacioasa cu nimeni.
De acord ca pielea nu trebuie curatata cu produse care atenteaza la flora ei... Dar de aici pana a nu spala copilul... e cale lunga

Oricum, probabil ca asa va sfatuieste pe voi drul sau asta e parerea ta despre subiect asa ca nu mai insist.
Dar, cum spuneau mai multe fete pe aici la un alt subiect, la romani se poarta sa nu se spele copilul si sa fie infofolit ca sa nu il traga curentul... asa ca...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Bebe Beca

Ceara are chiar un rol foarte important, de protectie... Si cei mai multi pediatri recomanda sa nu se umble in urechi, apa sa se steraga cu un prosop, nicidecum cu betisoare de urechi, chiar din cele speciale pentru copii.

Bebe Beca, m-ai inteles gresit.
Nu ma refeream la curatatul in pavilionul intern, ci la cel extern, care totusi aduna praf si ceara la unii copii.
Noi nu curatam nici macar cu betele speciale pt copii (personal cred ca mai mult incurca decat ajuta dar probabil pt cei care le folosesc ii ajuta) insa la exteriorul urechii si in spatele ei (care tine tot de urechi noi o facem la fiecare baie).
Si nici noi nu ne spalam de fiecare data cu gel de baie) mai ales acum ca e cald il spal si de 3 ori pe zi, doar o data cu solutie Sanosan.
Poate ca mi se pare ciudat sa nu iti speli copilul decat o data la 3-4 zile, in conditiile in care copilul transpira pe tot corpul si face mucisori in nas mai mult decat un adult pt ca plange si are un sistem care asa il ajuta cat e mic.
Oricum, intr-adevar s-a deviat de la subiect si imi asum partial vina, dar nu m-am putut abtine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisstine spune:

Si noi am fornait destul de mult cand eram ff mici,datorita faptului ca fetita mea s-a nascut o o mucozitate mai abundenta si ulterior medicii mi-au spus ca secretiile ei sunt mai abundente.I-am pus picaturele in nasuc RINOPHAR si am aspirat-o.Chestia asta o faceam destul de des intr-o singura zi.Cum o vedeam ca fornaie ii puneam picaturi si o aspiram,dar niciodata nu o curatam fara sa-i pun picaturi.I-a trecut in vreo 2 saptamani daca imi aduc bine aminte si acum de cate ori raceste cu nasucul este problema!
Sa va faceti bine!

Mergi la inceput