INDRUMAR PENTRU BUNICI

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deus

...cine stie poate nora mea o sa se apuce cu mainile de cap cand o sa auda sfaturile mele:) ?

Io zic sa te pregatesti de pe acum...nu mai pierde timpul.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Interesanta ideea cu brosura, dar cred si eu ca un astfel de comportament nu este specific bunicilor. Sunt si mame tinere care infofolesc copilul, sunt convinse ca a racit fiindca a luat o lingurita de inghetata, etc.
E drept ca i-ai descris pe bunicii Evei, dar eu m-am impus: se face numai ca mine, e lege, eu sunt seful al mare

adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
aventurile unei printese adevarate

Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Eeee, pai nu i mai bine bunicii sa si vada de treaba lor?! ca si asa fac multe prostii...
Nu mai bine de bunicii americani care si vad de viata lor cu concedii si hobby uri si nu mai gresesc deloc cu nepotii?! nu le mai face nimeni nici o brosura nimic.

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Zau daca inteleg de ce v-ati ofuscat asa...
Mama mea a crescut 2 copii, si daca noua ne-a dat lapte praf si ceai si ne-a infofolit, cum ne prinde pe mine si pe Pisilinca (3 luni) incepe sa ii faca si sa ii indese biberon cu ceai (nu, nu apa plata, nu apa pt bebei, musai ceai) desi ea e alaptata exclusiv si scuipa orice plastice si silicoane din gura. Vesnic, fara exceptie, ii pune pe ea o paturica, o caciula ceva. Cind am iesit din maternitate am facut un dus, cind ies din baie asta mica urla, in camera erau 26 grade si copilul avea pe el body, salopeta, pulover si 2 paturele!!! Ca ei i-a zis asistenta de la prematuri - a mea NU a fost prematur - ca tin copiii la 27 grade, dar mama nu a retinut si ca aia erau imbracati in camasuta de bumbac cu mineca scurta si ATIT.

Niciodata nu avem dreptate nici eu nici pediatrul. De ce diversificare la 6 luni daca la noi asta s-a intimplat la 3 luni? De ce ii dau sa suga oricind si nu la program? De ce o tin in brate mereu si nu o las sa faca plamini?

In concluzie acum am mai multa incredere sa o las cu sora-mea...care NU SE PRICEPE asa ca nu-mi iese din vorba, intelege ca fiica-mea se...suprastimuleaza usor si nu o aduce in pragul crizelor de isterie...si face TOT asa cum ii spun eu.

Nu contest nici bunele intentii ale bunicilor, nici "utilitatea" (suna f pragmatic dar..) lor. Imi iubesc enorm bunicii, au jucat un rol vital in copilaria mea. Dar dupa faza facuta cind am iesit din maternitate, cu nou-nascutul supraincalzit si mama care se pregatea sa mai puna ceva pe ea ca plinge de frig, nu pot sa plec linistita de acasa lasind-o cu bunica-sa..

if you can't say something nice, then don't say nothing at all
http://pisigri.blogspot.com/ (poze noi)

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Citez din sfaturile soacrei (nu mamei): leaga-i picioarele sa fie drepte; imbrac-o bine sa nu raceasca (evident nelipsita caciulita la 20 de grade); daca bea apa rece (tinuta la temperatura camerei) face rosu in gat...si ar mai fi. NU exista viroze, doar imbracat subtire. Si cea mai tare, sunt convinsa ca nu o concureaza nimeni, la 2 ani a invatat-o pe fiica-mea sa mestece apa!! Da, da. Ca e rece aia tinuta in camera. Si m-am chinuit o luna de zile s-o dezvat pe Diana de tampenia asta.

Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MsBB spune:

Ce te faci cand cineva de varsta ta, cu educatie, cu pretentii iti zice ca la 30 de grade copilul doar in body face reumatism? Noroc ca-s mama precauta si m-am interesat din timp sa-i cumpar cupilului belet la tratament la Techirghiol .
Doamne fere' sa sughita copilu'. Mama denaturata ce sunt - las sa-i fie frig la 35 de grade? Fara sa pun un cojoc ceva pe ea? Doamne!
Ma intreb oare in burtica de ce sughita? De frig pesemne! Parol!
Ce sa-mi laud si io soacra? Sa zic ca freca copilu' pe spate de urla asta mica din toti rarunchii ca deh, stie ea ca o doare spatele
Si daca tot is denaturata si n-am habar ca o doare spatele, o las sa faca reumatism si o las sa sughita - aflati ca-s atata de rea si inconstienta - SAC! ca nu vreau sa-i dau copilului nici macar sampanie. Cat de rea pot fi !
Si ma uit asa la copilul meu cum se stinge de pofta - jale mare!
Sa sune cineva la protectia copilului - ma gasiti la spitalul 9.

Fericirea are chipul tau... Andra , noastra!

Cum a intrat Andra in viata mea...
Mandra bea laptic si iata... a mai crescut un pic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Cel mai bine ne urmam si ne ascultam instinctul de parinti si sa nu acceptam asa usor sfaturi venite din afara.Decat sa ma iau dupa parerile si sfaturile socrilor mai bine ma descurc singura...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abbi spune:

cand am citit link-ul cu 80 de sfaturi de babe, m-a pufnit rasul.....cred ca sunt o hoask, pe pici pe colo....
incerc sa ma educ

stiti ceva, super protectoare am mai fost cu fii-mea....nik nu era bun din patea nimanui, numai eu, barbata-miu si pediatra stiam cel mai bine sa facem tot........
desigur faceam fff multe in special eu...
pana mi-a iesit prin piele de stres si de oboseala, asa ca acum, fie ei exagerati sau nu, bunicilor le zic sarut mana(ma refer si la socri), cand imi iau copila sa ma mai relaxez si eu cu barbata-miu,cand mai vor sa imi gateasca(acum is beteaga rau si nu ma pot da jos din pat decat 15 min-operatie neurochirurgie etc)...si ce fac ei, ii bun facut si n u mai comentez!!!!
k dak nu ii place fetei mele ceva, e mare si zice singura, iar eu e cazul sa imi mai vad doamne iarta-ma si de mine, nu doar de cratitza, baitze, plimbarici, teatru de papushi, calcat smotru etc.....

am citit undeva asta: dak nu iti faci program pentru tine ca femeie, iti fac altii, cu prb lor....
mi se potriveste rau, mai ales ca acum imi dau seama ca viatza merita traita echilibrat, nu sacrificata total pentru ceilaltzi...eu m-am cam lasat la sfarsitcu toate si nu e bine....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abbi spune:

poate am scris cu un soi de amar, dar incerc sa va propun un lucru:bucurati-va dak e vreun bunic sa va ajute!si nu punetzi la suflet de gresesc bunicii sau sunt invechitzi in idei.asa vom fi si noi consideratzi peste ani de gineri si nurori!vedeti-va un pic si interesul vostru....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Indrumarul bunicilor sunt parintii...eu cand nu stiu ceva ma duc la acel ceva/cineva care ma gandesc ca ar sti/s-ar pricepe!Bunicii isi lasa marca personala plina de iubire...de alint.si bunicii fiicei mele o rasfata si se vede in comportamentul ei...uneori e mai dificila...dar ma gandesc ca eu ca parinte...care mi-ar fi rolul?sa echilibrez...sa mentin ordinea...eu sunt "gardianul" si bunicii intretin atmosfera...si asa imi creste pruncul frumos si cu amintiri placute!iar bunicii nostri chiar respecta ce le zic...

Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput