Atentie ! - cersetoria in Bucuresti
Raspunsuri - Pagina 2
Fomalhauti spune:
Sa va spun si eu despre unul, poate il intalniti....
Intr-o iarna ma opreste....un domn. Imbracat bine-bine, inclusiv caciula de blana. Si ma intreaba unde este spitalul Budimex. Eu ii spun ca trebuie sa se intoarca (vazusem din ce directie a venit) si incep sa-i explic cu lux de amanunte...Si apoi imi spune ca are o fata internata in spital si are nevoie de bani, pot sa-i dau niste bani? Eu raspund relativ taios "NU" - din cauza caciulii de blana, stiti voi, "cate animale plang dupa blana lor?" Si atunci tipul pleaca fara sa zica nimic, nici multumesc pentru informatii, nici "Pa" (dupa ce ma abordase cu "Sarut mana" si "Nu va suparati..."). Si tipul pleaca mai departe in directia in care mergea initial, deci exact in sens opus decat era spitalul.
Treaba asta se intampla pe drumul meu spre servici. Si peste o luna, poate doua se intampla din nou, acelasi individ...."Sarut mana, stiti cum pot sa ajung la spitalul Budimex?" Si eu ii zic "Mie mi-ati mai spus povestea...." "Poate..." si pleaca mai departe.
Ajung la servici si povestesc, suparata tare. "Nici macar nu eram mai bine imbracata decat el....Si cam de aceeasi varsta...."
Si dupa inca o luna-doua vine o colega de servici, femeie in varsta. Si imi spune ca l-a intalnit pe cersetorul "meu". De data asta, revoltata - desi se amuzase de povestea mea si de supararea mea: "Si uite asa, imi racesc eu gura sa-i explic...Ca si tine...Si dupa aia imi cere bani...Pai, nu ma vede, femeie batrana...."
stefiuta spune:
Acum 2, 3 zile nu as fi avut ce sa scriu si as fi ocolit subiectul sau poate as fi scris ca sunt o fericita ca nu am mai vazut in ultimul timp astfel de specimene. Miercuri dimineata ma indreptam spre birou si un domn cu o fata destul de ok ma opreste si ma intreaba politicos unde e spitalul Coltea? Restul il stiti si voi, probabil ca fac parte din aceeasi retea. Am fost amabila, ca de, incepusem bine ziua, i-am explicat cum sa ajunga dar imediat a trecut la faza cu baiatul internat, etc. Ma bufnit rasul si i-am spus ca n-am marunt si i-am intors spatele.
Aseara eram la o terasa pe Lipscani si am vazut in premiera o alta forma de cersetorie. Un pusti f corpolent, 16-18 ani, curat imbracat, cu o .... nu stiu cum sa-i spun, ca un fel de legitimatie atarnata de gat, carand o sacosa cu ziare pe la mese cerea bani sau mancare. Ce ma deranjat si chiar ma scos din sarite a fost insistenta lui, noi i-am spus ca nu avem marunt, nu, ca ne da el restul, dupa ce s-a mai plimbat pe la alte mese, revine si cere o felie de pita..... De uimita ce am fost, am si uitat sa-l intreb cine e si de unde vine? Ca nu semana deloc cu genul tiganusilor care misuna peste tot...
leuta
aiska spune:
In Bucuresti sotul meu este abordat mereu de cersetori. Noroc ca el este un tip foarte tolerant. Mai demult, pe la Unirii un copilas de tigan i-a cerut bani de Pampersi pentru "surioara de 1 an". Sotul a scos din plasa cativa pampersi ca aveam mereu la noi, fiind cu copilul de 1 an. Tiganusul l-a refuzat si a zis ca vrea doar bani.
Cersetorii ne-au abordat de multe ori si in strainatate, in special in tarile asa zise subdezvoltate unde nu exista un sistem de ajutor social bine pus la punct, dar recunosc si in alte parti ale lumii mai civilizate...
La gara de la Viena niste tineri backpackeri ne-au zis cinstit ca strang bani pentru biletul de tren si daca vrem sa le dam 1e.
In Romania nu exista cumva vreun ajutor social pentru cei cu pensii sau venituri foarte mici?
AVoogt spune:
Ce sa zic in legatura cu batranica eu cred ca ai procedat bine, sunt sigura ca nu a mintit si ca i-au prins bine banii. Insa tigancusa te-a mintit mai mult ca sigur.
Cel mai bine este sa nu deschizi usa la nimeni, daca nu-i cunosti indiferent cine ar spene ca sunt. Astfel de persoane pot fi foarte periculoase ...
Si eu im intalnit multi cersetori in Bucuresti , insistenti sau mai putin insistenti si nu le-am dat niciodata nimic . In schimb mi-a fost mereu mila de batranelele care cerseau la unde magazine si mai mereu le-am dat ceva de mancare.
http://alina-vachim.magix.net
AVoogt
giulia71 spune:
Pai astia ne-au facut d eras peste tot, ce ne mai mira. E plina Europa de ei.
Faza cea mai tare si v-am mai povestit-o deja, am patit-o in jardin des tuileries, unde ma pomenesc abordata de o conationala bronzata care imi spune intr-o franceza fluenta ca n-are bani de lapte. Eu ii raspund taios ca n-am bani si dau sa plec si ii zic mamei in romaneste ca m-am saturat dracului ca ne-au facut destul de ras.
Si ma aude bronzata si se apuca sa ma faca cu ou si cu otet "ce fa te dadusi frantzuzoaica?"
M-a facut nevinovata ca pe o albie de porci pentru simplul motiv ca nu i-am dat bani. punct.
d'atunci nu mai dau la nimeni numa la teledoane
uneori gandesc prea mult....
gaba-rema spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alexandra "Doamna din Oltenita" mi-e cunoscuta si mie de acum cativa ani, cu acelasi text, cu aceeasi replica a politiei, numai ca era in zona liceului Mihai Viteazul. Mi-a fost mila de ea si acum constat ca m-a pacalit. Nu credeam ca batranii sunt in stare de asa ceva, erau singurii carora le dadeam ceva, de restul stiu ca fac parte din retele, "Filantropica" nu mai doar un film, e realitate. |
Hai, mey, fetelor: "doamna din Oltenia" e un concept, un brand, o procedura, un sistem de operare. Nu era musai aceeasi cucoana la fiecare dintre cele ce-au īntālnit "fenomenul".
Mama a patit exact faza asta ... tineti-va bine ... acum 24 de ani.
E veche si rasuflata figura. Io-s din Bucuresti si cam cunosc toate "textele" de cersit.
stefaniya spune:
Am patit si eu o faza asemanatoare la cea cu batrana,doar ca era o femeie cam la 40ani,parea ca o femeie de la tara,asa s-a si dat,si era intr-un colt plangea.M-am oprit s-o intreb daca ii e bine si mi-a zis ca tocmai facuse un avort si ca nu are bani sa se intoarca acasa,ca sotul ei a baut banii si a lasat-o acolo.Mi-a fost mila de ea,binenteles ca i-am dat bani de transport,mai mult i-am facut si o sacosica cu fructe,salam,absorbante...Mi-a multumit cu lacrimi in ochi.Am plecat spre casa fericita ca am fericit pe cineva.La o saptamana ma opreste pe strada aceeasi persoana cu aceeasi poveste
Am plecat suparata si spre seara o mama cu doi copii cam la 10-12ani ma opresc si mi-au cerut bani de paine.Eu suparata de la femeia cu avortul,i-am ignorat si am plecat.Femeia si-a cerut scuze ca am zis nu si au plecat mai departe,cand m-am hotarat sa mai iau o data "teapa" si sa le dau banii de paine,erau deja prea departe.Nu stiu de ce,dar am regretat pt ca parea o femeie saraca si nu hoata si din cauza unei mincinoase m-am razbunat pe ei.
De ce mi-a ramas cazul in cap,ca unde mi-au cerut banii de paine era o brutarie si mirosea de te zapacea
Lo_li_Ta spune:
Ahhh, ce nervoasa sunt pe subiectul asta, merci Ubi ca mi-ai dat spatiu unde sa ma descarc!Poate sunt eu mai instabila, dar am ajuns sa nu mai suport chestiile astea, am trecut de stadiul amuzament. Si eu i-am invatat pe dinafara si dupa fete si dupa texte. Ieri aveam la mine o prietena cu bebe, de-abia il adormise pe la 3 dupa-amiaza cand am sarit toti ca arsi ca s-a gasit un ordinar de-asta de gunoier sa sune la usa ca dementul, i se lipise mana pe sonerie nu alta. Am mai patit-o, dar doar la interfon. Intreb cine e si incepe "ca suntem de la curatenie..." si l-am intrebat ce vrea sa-i fac eu, nu stiu ce-o mai fi zis ca am inchis usile la hol si l-am lasat acolo. Si au salarii mai mari decat unii profesori.
Pustii astia care cer bani de cartela/bilet/benzina isi fac un adevarat mod de viata din asta si intr-adevar se practica si la Viena, Paris si in alte colturi de lume. Se cheama ca fac cheta, ies pur si simplu sa stranga bani de tigari si cola, nu pt ca nu ar avea ci pt ca li se pare amuzant. Sunt gasti care se plimba prin toata Europa din gara in gara in sistemul asta.
Astia macar sunt pasnici, ca apogeul l-am trait acum cateva saptamani cand la Unirea ma interpeleaza un individ de-asta ca-i mai trebuie 1 leu sa-si ia cartela. Spun ca n-am, imi intoarce spatele si asta e. Intamplarea a facut sa trec pe acolo peste o ora, imbracata altfel. Il vad ca vine catre mine si-i spun de la distanta "hai scuteste-ma ca n-am marunt." La care individu' ma injura si ma scuipa. Doamne, si acum mi se urca sangele la cap cand imi amintesc!!! M-am blocat total, pur si simplu nu stiu cum ar trebui sa reactionez in situatii de-astea. Daca aveam o geanta mai mare cred ca-i dadeam cu ea in cap ca-n desene animate.
In rest, m-am mai trezit cu 2 roti desumflate intr-o parcare dupa ce n-am vrut sa dau bani la "parcagii" de-aia, cu pumni in geam la un semafor din centru dupa ce l-am ignorat pe unu' care cersea langa masina si mai am zeeeci de exemple. E un fenomen deja scapat de sub control. Acum mi-am luat spray paralizant
AVoogt spune:
Chiar asa au ajuns batraneii ... mie tot timpul mi-a fost mila de ei .
Spre exemplu cand lucram acum cativa ani la timpuri noi in fiecare zi imi luam ceva de la o patiserie ...salivez numai cand imi aduc aminte. La coltul patiseriei era mai mereu o batranica si ce-mi luam mie sa pap ii luam si ei , era asa multumita .. isi si desfacea sa manance , insa nu i-am dat niciodata bani, la nici un cersetor .
Citat: | ||
citat din mesajul lui gabi3604
Hai, mey, fetelor: "doamna din Oltenia" e un concept, un brand, o procedura, un sistem de operare. Nu era musai aceeasi cucoana la fiecare dintre cele ce-au īntālnit "fenomenul". Mama a patit exact faza asta ... tineti-va bine ... acum 24 de ani. E veche si rasuflata figura. Io-s din Bucuresti si cam cunosc toate "textele" de cersit. |
http://alina-vachim.magix.net
AVoogt
Natasa spune:
Noi luam din cind in cind carne de la o macelarie de pe linga Piata 1 Mai la care e mai tot timpul coada. Acum doua saptamini am fost cu sotul, el a ramas afara cu bicicletele si eu am stat inauntru un sfert de ora. Femeia care cersea pe treptele macelariei si careia sotul meu ii daduse milos 3 lei cum am ajuns acolo, a facut intr-un sfert de ora 32 de lei!!!! Numarati cu stupoare de sotul meu. Citi dintre voi cistigati atit in 15 minute???? Eu sigur nu, din pacate.