Rugaciune ortodoxa pt. a dobandi prunci (40)
Raspunsuri - Pagina 4

caciantoni spune:
si pt. ca azi este sarbatorit Sf. Augustin, va postez mai jos cateva cuvinte despre viata acestuia.....sper sa va fie de folos....
SFÂNTUL AUGUSTIN (354-430)
Viata. Sf. Augustin s-a nascut la Thagaste, azi Soul Ahras (un mic oras din Numidia). Dintre toti Sfintii Parinti mai vechi, este cel mai cunoscut. Primii 33 de ani din viata lui si cunoastem din Confesiunile sale, iar pentru rest biografia i-a fost scrisa de Sf. Posidiu, episcop de Calama din Numidia, elev al sau. Nascut la 13 noiembrie 354 dintr-o familie bogata, tatal sau, Patriciu de Curion, era pagân, iar mama sa, Monica, o crestina foarte evlavioasa. Ea si-a crescut pe cei trei copii: Augustin, Navidiu si Perpetua dupa principiile crestine. La Thagaste, Augustin a învatat primele elemente de latina si greaca. Promitând mult datorita însusirilor multe cu care era înzestrat, a fost trimis sa-si continue studiile la Madaura si la Cartagina. Învatatura pagâna primita la Madaura între 16-20 de ani, trândavia si prieteniile nu prea bune, stersera aproape cu desavârsire urmele educatiei crestine primite de la mama sa, iar sederea la Cartagina a fost si mai nefasta. Patima pentru teatru si legaturile cu femei pacatoase (cu una, în 372, avu un copil, Adeodat), rupsera ultimele legaturi cu influenta mamei sale. Aproape în acelasi timp ramase orfan de tata. Parea ca va îmbratisa o cariera profana, când, în 373, lecturând pe Hortensius, pe Cicero, se convinse despre desertaciunea lumii acesteia, inspirându-i dorul de o viata morala si de a-si câstiga întelepciunea, singura care este în stare sa dea omului o adevarata fericire. Începu astfel sa caute lumina. Amintindu-si de Sf. Scriptura, pe care o stia din copilarie, ca aceasta cuprinde întelepciunea, se apuca sa studieze. Însa, citita dupa Cicero, Sf. Scriptura, cu stilul ei simplu si cu umilinta pe care o impune mintii, l-a ofensat. În urma acestui fapt, catre 374, se întoarse la manichei, sperând sa gaseasca adevarul pe singura cale a ratiunii filosofice. Se înscrise deci între auditores si ramase în sânul sectei aproape zece ani (374-384), prilej de mari pacate si gresite convingeri. Reîntors la Thagaste, între timp a aprofundat gramatica, însa plictisindu-se de oraselul natal, reveni la Cartagina, unde propuse retorica obtinând rezultate splendide, mai ales în poezie si ocupându-se tot mai mult cu studierea maniheismului, care însa îl nemultumea tot mai mult, si datorita faptului ca maestrul sectei, Faustin, nu putea sa-i rezolve dubiile.
Negasind, în Cartagina, succesul visat, dezgustat de purtarea studentilor, pleca spre Roma, in 383, lasând în Africa pe mama sa, în urma unui siretlic. La Roma propuse retorica si avu mult succes, însa se izbi de o alta greutate: studentii nu achitau taxele. Situatia aceasta nu dura mult. Concurând la catedra de retorica din Milano, iesi învingator la concurs. Cu ajutorul prefectului Romei, Simmacus, si al coreligionarilor sai, dupa noua luni, în 384, obtinu catedra. La Milano era resedinta împaratului Valentinian II, încât cel mai frumos viitor îi sta înainte surâzator. Dupa ce parasi maniheismul, si dupa ce s-a oprit putin în semi-scepticism, a îmbratisat neoplatonismul, citind scrierile lui Marius Victorin. La Milano îl ajunse mama sa iubita, care stia ca este imposibil ca fiul atâtor lacrimi sa se piarda. Augustin începu sa reia drumul Bisericii, ascultând, la început din curiozitate si apoi, pentru a lua lectii de elocinta, pe Sf. Ambrozie, care atragea multimile cu cuvântarile sale. Încetul cu încetul fu captivat nu numai de forma cuvântarilor lui, dar si mai mult de dorul pentru o viata retrasa, închinata studiului, însa nu se putu desparti de concubina sa. Numai dupa multe sfortari reusi sa renunte la aceasta legatura, încât concubina, mama lui Adeodat, pleca spre Cartagina. Însa Augustin recazu în alte brate, luându-si o alta concubina. Acest lucru nu dura prea mult, pentru ca gratia îl învinse. Intrând în relatii cu preotul Simplician, acesta îi povesti convertirea retorului Victorin, iar un ofiter de-al palatului imperial, Pontitan, îi povesti viata Sf. Antonie, precum si convertirea unor tineri ofiteri din Trevere, care, citind viata sfântului Antonie, parasira lumea . Deschizând Biblia, pe care o avea în mâna, citi în Epistola catre Romani, cap. 13, vers 13-14: Nu în ospete si în betii, nu în desfrânari si destrabalare, nu în cearta si zulie, ci invesmântati-va în Domnul Isus Cristos.... În urma acestei lecturi, lupta intima din el avu capat. Augustin se hotarî sa paraseasca lumea si sa se consacre în întregime lui Dumnezeu. Renuntând la învatâmânt, se retrase cu câtiva prieteni la Cassiciacum, lânga Milano, în vila prietenului sau Virecundus, unde fu ajuns de mama-sa, de fiul Adeodat si de prietenul sau, Alipiu. Aici se pregati de botez. începând un nou fel de viata dedicându-si vremea rugaciunii, meditatiei si discutiilor filosofice crestine. În luna martie se întoarce la Milano pentru a urma instructia catehetica, iar în 24 aprilie, în sâmbata mare, fu botezat împreuna cu Alipiu si Adeodat de catre Sf. Ambrozie.
Dupa botez, Sf. Augustin s-a hotarât sa se reîntoarca în Africa pentru a duce o viata ascetica. Însa, la Ostia, înainte de a se îmbarca, Sf. Monica muri (387). În urma acestui fapt, si din cauza evenimentelor politice din Italia, amâna plecarea pâna în 388, ramânând aproape un an la Roma. În vara anului 388 se îmbarca pentru Cartagina, de unde se îndreapta spre Thagaste. Acolo vându toate bunurile sale si le împarti saracilor, transformând mosia sa într-o manastire. Evlavia sa si învatatura sa atrasera, nu dupa mult timp, atentia lumii asupra lui. Pastile anului 391, gasindu-se la Hippona (azi Bona), cu toata împotrivirea lui, fu hirotonit preot de episcopul Valeriu si încredintat cu predicarea. Episcopul sau îl încredinta sa întemeieze în Hippona o adevarata manastire, prima în Africa, destinata pentru scoala clerului. În 395 sau 396 a fost ales auxiliar al episcopului Valeriu, iar dupa moartea lui, putin timp dupa aceea, îi urma în scaun.
Timp de 35 de ani a dezvoltat o activitate admirabila, luptând contra maniheilor, donatistilor, pelagienilor, luând parte la numeroase concilii (Cartagina, 397,401,403,404,418,419; Milevi 416), fiind sufletul multora, întotdeauna de acord cu Aureliu, primatul Africii, organizând conferinte publice cu dusmanii sai, scriind carti si întretinând o vasta corespondenta. În acelasi timp se ocupa si de instruire a poporului sau, pe care o face prin numeroase omilii si, mai ales, prin exemplul sau. Desi episcop, el traieste ca un calugar, transformând casa sa într-o manastire, unde locuia împreuna cu clerul sau. Spre sfârsitul vietii, are durerea sa vada Africa invadata de vandalii arieni ai lui Genseric, care, dupa ce facusera din provincii bogate un desert, asediasera Hippona. În a treia luna a asediului, istovit de durere si lacrimi, de rugaciuni si de pocainta, fu cuprins de friguri si în zece zile muri, în 28 august 430.

Ioanact spune:
Doamne Ajuta!
Astazi a inceputul Postul Sf Petru si Pavel, doresc ca acest post sa fie spre usurarea sufletului cat si a trupului (spovedindu-ne si impartasindu-ne).
mamieea imi pare sincer rau, pt pierderea suferita..din pacate stiu cum e..iti doresc sa fii tare si cu ajutorul lui Dumnezeu si a rugaciunilor, vei avea un prunc cat de curand..te si te
Vin si eu cu o veste trista...(de fapt nu stiu ce sa cred )..am facut testul azi dimineata si a iesit negativ
..inca m sangerez, nu f mult, cateva picaturi..mai stiu ca aceasta sangerare este pt ca s-a implantat bebele..sper sa fie asa
.
Petele de sange sunt de culoare rosu rosu..nu cum as fi avut CM..nu stiu daca e de la CM..voi repeta testul sapt viitoare.
ALBUM
7 si 5 maselute
Ioana creste mare
ALINA de
IOANA (11 Ianuarie 2008)

happymum spune:
Va doresc un post usor, fara ispite de neinvins si multa dragoste pentru voi si pentru cei de langa voi.
_Sebi are nevoie de noi!
www.inimacopiilor.ro Doneaza 2 € prin SMS la 858
www.europafm.ro/europa-fm/de-partea-ta/ajutati-o-pe-maria/" target="_blank">Maria - 5 ani, are nevoie de ajutor!
Impreuna o putem salva! Trimite un SMS la numarul 848 - 2 € / mesaj si ii vei prelungi viata Mariei cu inca o jumatate de ora! Doneaza acum 2€ pentru Maria!
_
www.feminitate.org/" target="_blank">A fi femeie----Ingerasul meu a zburat pe alt cer la 16/17 saptamani----Poze noi cu maruta mea
blog 1------blog 2

happymum spune:
Citat: |
citat din mesajul lui caciantoni Doamne ajuta! Dragutelor si cipicah....sinaxarul de azi.... http://www.calendar-ortodox.ro/luna/iunie/iunie15.htm eu acum o ora am venit de la spital....m-au chemat pt. ca BHSG iesise mare....11 si dr. mi-a zis ca trebuia sa iasa sub 5.....ecografic nu s-a vazut nimic (am facut eco miercurea trecuta) si testul de urina (facut tot miercurea trecuta)a iesit negativ.....dr. a zis ca ori este o sarcina si nu se vede la eco, ori a fost o sarcina pe care am pierdut-o....astept rezultatul dupa-amiaza.....rugati-va si pt. mine pacatoasa!!! "Doamne intoarce-i la bunatate si la rugaciune pe toti vrajmasii mei." (Parintele Gherontie Puiu - Manastirea Caraiman) |
hai, sa fie bebe... vreau sa fii fericita... si noi avem nevoie de o veste buna...
Doamne....
_

www.europafm.ro/europa-fm/de-partea-ta/ajutati-o-pe-maria/" target="_blank">

_
www.feminitate.org/" target="_blank">A fi femeie----Ingerasul meu a zburat pe alt cer la 16/17 saptamani----Poze noi cu maruta mea
blog 1------blog 2

happymum spune:
mamieea imi pare nespus de rau...
nu am cuvinte...
_Sebi are nevoie de noi!
www.inimacopiilor.ro Doneaza 2 € prin SMS la 858
www.europafm.ro/europa-fm/de-partea-ta/ajutati-o-pe-maria/" target="_blank">Maria - 5 ani, are nevoie de ajutor!
Impreuna o putem salva! Trimite un SMS la numarul 848 - 2 € / mesaj si ii vei prelungi viata Mariei cu inca o jumatate de ora! Doneaza acum 2€ pentru Maria!
_
blog 1------blog 2

monimo spune:
Doamne ajuta!
Cautam o expilicatie pe internet...si am dat peste voi. Cred ca e o binecuvantare pentru ca si eu impreuna cu sotul meu ne dorim mult de tot copii si ne rugam pentru asta. Am pierdut o sarcina acum 3 ani si de atunci tot speram si o sa speram mereu. Ma bucur din suflet ca v-am gasit....ca sunt atatea dragi femei care se roaga pentru a vea copii sau cele care au deja pentru viata lor buna si sanatoasa.
caciantoni..am citit viata sfantului Augustin postata de tine....si e alta intamplare minunata...pentru ca m-am simtit intr-un fel mereu aproape de acest parinte si de mama sa Sf Monica. Nu stiam ca e pomenit astazi. Numele meu de botez e tot Monica si mi-a fost dat chiar dupa Sf Monica....pentru ca ai mei nu se asteptau sa fiu fata (trebuia sa fiu Bogdan)... O prietena a bunicii mele, unguroaica s-a uitat atunci in calendarul lor catolic si cu o zi inainte de nasterea mea in 27 august se celebra aceasta sfanta....si asa mi-au pus numele pentru ca le-a placut si parintilor mei. Iar din postarea ta aflu azi ca Fericitul Augustin a trecut la cele vesnice in ziua cand m-am nascut eu 28 august.
As vrea sa ma pun si eu pe lista de rugaciune dar nu stiu cum exact...poate ma ajutati.
Sa va dea Dumnezeu sanatate si sa ne invredniceasca pe toate sa fim mame !
Monica

caciantoni spune:
dragutelor....va multumesc pt. gandurile voastre bune....din pacate BHSG a scazut ca valoare....dr. mi-a zis ca a fost o sarcina pe care am pierdut-o.....Slava lui Dumnezeu pt. toate! In marea Lui dragoste si milostivire stie El de ce a randuit asa....
va pupic pe toate si va doresc post usor tuturor....

vvvvv spune:
buna ziua, va rog din suflet, cer o mana de ajutor, cer un sfat , orice, disperarea mi-a cuprins sufletul, probabil ca unele din voi ma cunosc dupa poveste, am scris in ianuarie-februarie si la fiv si la voi, am 41 de ani, sunt un om normal, cu framanteri de zi cu zi, dar cea a neputintei de a avea un copil mi-a rupt sufletul in doua, disperarea ma cuprinde pe zi ce trece, oameni buni, nu stiu care poate fi explicatia, din punct de vedere biologic suntem ok, acum suntem ok, inainte am avut si eu si el cateva probleme, am avut o sarcina la 26 ani natural, cu actualul meu sot, din nefericire nu am dus sarcina pana la capat, am facut avort, atunci au fost alte probleme, nu aram casatoriti, parintii lui impotriva mea.....multeeeeeee, ne-am casatorit la 30 ani, dupa casatorie la vreo doi ani, am inceput sa mergem prin doctori, investigatii, medici, spitale, Bucuresti......Problema este ca in februarie am facut fiv nereusit,atunci totul mersese ok, trei foliculi, trei embrioni, toti trei la embriotransfer...si nimic.stacnat in evolutie. alta posibilitate materiala sa mai facem unul nu avem, atat eu cat si el probleme medicale nu mai avem, ovulatia ok, si totusi nu se intampla.Speram din tot sufletul ca organismul meu, mai ales ca a fost stimulat, si neavand probleme, sa avem parte de un copilas, dupa esecul avut, parca totul s-a schimbat, si comunicarea in casa, si comportamentul meu, am simtit in acel moment ca aveam nevoie de mai mult spijin moral, asa simt si acum, am incercat sa discut cu sotul meu despre asta si el imi spune mereu ca nu intelege de ce nu pot avea copii( sa nu intelegeti ca este un om dus cu pluta, nu, este un om destept,care a invatat mult si din greu, un om de alfel minunat, pana la aceasta problema)dar nu intelege fenomenul si nu crede ca si alte cupluri mai sunt in situatia noastra.Eu caut sprijin moral mai mult de la el si din pacate nu-l am, cred ca este ceva mai presus de noi.Ceva se intampla, nu stiu ce imi scapa, nu stiu unde sa caut, ce raspuns sa gasesc.Am pus problema adoptiei, nu vrea sa auda, nici vorba!Eu am inceput sa am repulsie de casa, ma duc acasa aproape cand vine si el, cateodata incep sa leg o conversatie si ma vad ca vorbesc singura,sau cateodata, imi raspunde prin da sau nu, prezent si totusi absent....Nu pleaca de acasa, nu se duce in alta parte, nu bea.Imi iubesc sotul enorm,l-am iubit mereu!niciodata nu am pus problema sa ma uit la alt barbat! Am discutat cu el si aspectul ca mai sunt cupluri care nu au avut copii si totusi si-au continuat viata....
Eu am sufletul sfasiat, ma apasa mereu ceva in piept, am senzatia ca imi fierbe sangele, imi tremura mainile. Nu vreau sa imi pierd casnicia!Acum a venit postul si il tin, ma duc sa ma spovedesc si sa ma impartasesc. Daca vreti sa imi scrieti pe mail daca a-ti trecut prin asa ceva si cum ati rezolvat, va multumesc din inima, nu mai pot sa citesc altceva, nu mai am puterea sa mai aud altceva. Nu stiu daca am adresa de mail in contul meu dar o dau acum. Orice sfat conteaza, stiu ca toata lumea de pe acest site se confrunta cu infertilitatea, altii o rezolva, altii nu. M-am dus si la psihiatru, dar imi da tranchilizante, nu vreau sa fiu um zombii. Va multumesc din suflet ca m-ati ascultat, vicki_zamfir@yahoo.com

oanka80 spune:
caciantoni si mamieea sunt alaturi de voi...nu imi gasesc cuvintele potrivite pentru a va exprima si regretul meu. sa urmati exemplul laurei
ioanact iti pumnii draga de tine sa nu treci prin ispite si incercari
monimo bine ai venit alaturi de atatea suflete minunate. cand ai inima indoita de aparitia minunii sa te alaturi fetelor de aici de unde vei primi incurajari si rugaciuni pentru e depasi momentul
va urez un post cat mai usor, insotit de cat mai multa rugaciuna, putina nevointa trupeasca si sufleteasca sa fie bine primite de Creator. nichifor crainic zice atat de frumos ca "nici rugaciune fara asceza, nici asceza fara rugaciune nu ar putea subzista".sa dea DD ca la sfarsitul acestor 2 saptamani de asceza sa ne curatim mintea si sufletul si sa ne apropiem de sfintele altare cu smerenie pentru a primi sfant trupul si sangele Mantuitorului Hristos spre iertarea pacatelor si mantuirea noastra
"Cand traiesti cu Dumnezeu gasesti fericire si in nenorocire"-Sfantul Tihon Zadon

Ioanatugs spune:
Buna ziua fetelor,
vvvv i-mi pare tare rau ca sotul tau nu e alaturi de tine, cu tot sufletul si nu intelege prin ce treci acum. Din cate am inteles in postarea ta, se pare ca sotul tau e mai afectat de situatie si nu poate comunica cu tine. Barbatii sunt intr-un fel mai sensibili, mai slabi decat noi si nu pot intelege sub nici o forma unele lucruri. Ar trebui sa gasesti in tine puterea de a depasi situatia si a-l convinge pe sot sa comunice cu tine. Daca nu comunicati unul cu altul, e in pericol casnicia voastra, eu una asa cred. Toate trecem prin asemenea momente de disperare, sa stii ca nu esti singura si vom fi mereu aici cu o vorba buna!
Activeaza PM