Grasute vs. grasunei
Raspunsuri - Pagina 6
Rufus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui conchita
poate a femeilor de 20 de ani. de la 30 de ani in sus, e alta poveste. alimentatia romaneasca e destul de nesanatoasa, grasimi multe, porc la greu, carne la fiecare masa, plus cel putin doua feluri de mancare la masa - ciorba plus felul doi. altii au si aperitive, plus desert. or aici, oricat ati zice, e un singur fel de mancare la masa. problema a aparut in anii 50-60, odata cu fast foodurile si abia recent (vreo 10 ani) s-au facut studii cat de nociva este alimentatia asta. dar se face ceva pentru constientizarea po****tiei, ceea ce in ro nu. |
Conchita, la 20 de ani fetele erau copii, odinioara...la 30 incepeau timid sa-si arate feminitatea, in schimb de la 40 de ani erau femeile adevarate.
Faptul ca realitatea este alta in ziua de azi, nu contrazice cu nimic situatia din trecut (si nici nu foarte indepartat).
In al doilea rand, parerea mea este ca gresim cand condamnam stilul si calitatea mancarii romanesti traditionale. Adica cate feluri, ce carne etc (cele enumerate de tine si nu numai).Cu acest stil au trait multi ani romanii si n-aveau nici o problema. Cred ca la baza situatie create dupa revolutie sta tocmai schimbarea stilului si compozitiei alimentatiei adica mancatul in fuga si stres si trecerea la mancarea semipreparata, iute de pregatit si plina de inlocuitori "sanatosi". Nu mai vorbesc de fast-fooduri.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
ilse spune:
Eu cred ca in cazul copiilor grasuni sunt de vina parintii, dupa ce au trecut de pragul ala de bebe, cand aveau normalul baby-fat, nu cred ca mai ai scuza ca parinte daca lasi copilul sa baloteze la greu tot ce misca, sa manance tot din farfurie, chiar daca el s-a saturat, sau sa aiba acces la chipsuri, fast-food, ciocolata si alte nebunii si dup-aia sa te plangi ca virgula copilul e mai grasan.
Sa fim seriosi, nu-si cumpara singuri la 5-6 ani ciocolata ca n-au bani pe mana, ci li se ofera, sunt obligati de multe ori sa manance o farfurie plina, ca asa trebuie, asa e sanatos si altele din aceasi categorie...si da eu daca as fi avut copii plinuti mi-as fi pus problema ce sa fac, as fi mers la un nutritionist, as fi schimbat stilul de mancat acasa, etc, nu as fi stat frumos pe fundul meu si as fi negat ca ai mei copii au o problema ca la adolescenta sa ma injure ca am fost o mama inconstienta.
Si da copiii sunt rai, se fac unul pe altul: grasule, etc...ia numai sa stati odata sa ascultati ce zic copiii intre ei.
eu si 3 banditi: ilse, sven si thor
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Rufus De multe decenii (chiar mai multe secole) frumusetea romaneasca este de notorietate, in special la femei si, in consecinta, nu se poate compara cu nepasarea (zic uni "civilizata") a cetateniilor altor tari (printre care si tara ta de adoptie). |
Nu sunt de acord cu frumusetea asta romaneasca, cred ca am vazut aici mult mai multe femei frumoase decat in Romania. Eu nu m-am intors in tara de cand am plecat dar sotul meu a fost anul trecut si parerea lui generala a fost: romancele sunt vulgare. Acum asta nu inseamna ca fiecare in parte e asa, ci in general comparand femeile de pe strada de aici si cele din Romania, asta l-a izbit ca fiind diferenta majora.
Si n-am nici o frustrare...tu ai? |
Si mie imi mai trece prin cap ca platesc o gramada de bani taxe si altii isi bat joc de sanatatea lor si incarca sistemul sanitar, fie ca fumeaza, beau alcool, se drogheaza sau mananca peste masura. Dar nu mi-as permite sa fac remarci la adresa cuiva, mai ales daca nu stiu nimic despre persoana respectiva. Dar indivizii care comenteaza oamenii pe strada nu sunt interesati nici de sistemul sanitar, nici de sanatatea celor comentati. Sunt pur si simplu niste frustrati care comenteaza orice, nu doar persoanele supraponderale. Ai sa vezi ca sunt aceiasi indivizi care striga si dupa fetele frumoase obscenitati si dupa batrani tot felul de mizerii, etc.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
XIO spune:
Conchita, eu n-am vazut burger cu 99 centi .
Chiar stiu ca la Mc mi-am luat o tampenie de burger cu piept de pui la gratar care a fost vreo 5 dolari minimum.Si a fost ca naiba.
O felie de pizza 6-7 dolari.
Te duci intr-un magazin si-ti iei niste sunca sau muschi, iaurt , paine, legume , nu mi s-a parut scump deloc.
Erau preturile ca in tm , la unele mai ieftine, la altele mai scumpe , dar oricum e de ras pt. ca aici salariul e de 400 de dolari canadieni sa zicem , iar acolo de cel putin 3 ori mai mare.
Si cand mananca cei din state nu-si iau 1 hamburger
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
conchita spune:
citat din mesajul lui XIO Conchita, eu n-am vazut burger cu 99 centi . Chiar stiu ca la Mc mi-am luat o tampenie de burger cu piept de pui la gratar care a fost vreo 5 dolari minimum.Si a fost ca naiba. O felie de pizza 6-7 dolari. |
toate fast foodurile au burgeri de 99 de centi. si cartofi prajiti si cola.
Ingrid S spune:
Daca parintii ar intelege ca pana la 20 de ani conteaza sa fii slab, pentru ca la aceasta varsta se stabilizeaza numarul adipocitelor in organism, nu si-ar mai indopa copiii cu toate tampeniile. Un copil slab, un adolescent slab, nu va deveni peste noapte obez, da, se mareste volumul celulelor adipoase, dar ramane acelasi numar si, de regula, e mai usor sa scapi de grasime ulterior.
Insa, in documentare despre obezitate, am vazut aceeasi poza: mama obeza, tatal obez, copilul obez. Parintii grasi, ar trebui sa faca un efort sa slabeasca pentru a da un exemplu bun copiilor si sa se ingrijeasca de alimentatia lor, nu sa le dea fast-food-uri.
Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
conchita spune:
citat din mesajul lui Rufus In al doilea rand, parerea mea este ca gresim cand condamnam stilul si calitatea mancarii romanesti traditionale. Adica cate feluri, ce carne etc (cele enumerate de tine si nu numai).Cu acest stil au trait multi ani romanii si n-aveau nici o problema. |
nu inteleg, adica e ok sa criticam obiceiurile alimentare ale altor popoare, dar gresim cand vine vorba despre ale romanilor? de ce? pe mine nu ma doare de alte popoare, ci de romani! care sunt primii in europa la mai toate bolile. din cauza alimentatiei, ca din care alta cauza? si a igienei defectuoase - un dus pe zi e utopie inca, la adulti, dar si la copii. si sa nu-mi spui ca romanii sunt sportivi, ca abia generatia noastra a aflat ce-i aia.
multi ani romanii au fost si sunt supraponderali, mergi pe strada si numara cate persoane care ti se par tie peste 30 de ani arata ok fizic, adica fara sunculite. barbati si femei, desigur.
XIO spune:
Conchita , atunci eu nu stiu unde am fost , ca niciunde n-am vazut oferta asta .
Am mancat la Mc pe autostrada, ceva de la Hortons si in mall cand imi era foame. Dar zau ca peste tot am dat peste 5 dolari doar pe mancare(respectiv ala cu pui , o felie de pizza , un sub)
Ingrid , chiar vroiam sa spun de cele 2 tipuri de obezitati, daca exagerezi in copilarie e foarte greu sa iti revii mai incolo.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
Ingrid S spune:
Conchita, copilul meu mananca zilnic doua feluri de mancare la pranz (gatita) si e slaba. Supa sau ciorba de legume si pui tot cu legume sau cartofi piure. Depinde si de cantitate, e adevarat, dar nu se compara cu fast-food-ul. E mult mai sanatoasa mancarea gatita. Tot intr-un documentar despre copii obezi, am vazut ca mama (grasa) facea efectiv un efort ca sa slabeasca baiatul ei si venea acasa de la servici si gatea. Fara pizza, mc-uri si semipreparate. Si a slabit copilul!! Deci? Pentru mine concluzia e clara. In primul rand calitatea mancarii, apoi cantitatea.
Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
XIO spune:
Conchita , hai sa fim seriosi
Uita-te in America la ce vezi pe strada si uita-te in Romania.
Taica-miu se mira intens de cum arata americanii obezi, si asa ceva nu am vazut in Romania decat la maximum 3 persoane pe strada in timp de dincolo era plin.Si Romania e pe primul loc la boli care in alte tari nu prea mai exista din cauza saraciei.
In America primul loc la mortalitate il ocupa bolile cardiovasculare , urmare de neoplasme.La noi e la fel , doar ca mai avem si TBC-ul , Sifilis.
Si Rufus are foarte mare dreptate , pers. de la noi supraponderale sunt asa din cauza fast food-ului , ca atunci cand a ajuns la noi Mc-ul a fost isterie.
Bird , era vorba de cum arata , nu de stilul lor.
***Fur is for petting**