Grasute vs. grasunei

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns giani spune:

Corina Dana eu am inteles fo citeva chestii pina acu:
- ca te zgirie la retina grasii
- cu toate astea stai cu ochii pe grasii de la tine la serviciu, esti atenta ce ingurgiteaza de dimineata pina seara
- bati fast food-urile
- si all you can eat-urile
- ca respecti unii grasi, aia de maninca cu constiinta si ii detesti pe aia de maninca fara constiinta
- ca esti foarte multumita de tine

Cum zicea si Anca mai inainte, tre sa fii oleaca atenta la cum vorbesti, ca e foarte usor sa fii categorisita ca o persoana rea si intolernata dupa tot ce scrii acolo, si poate tu nu esti asa
Asa cum nici grasii ori alcoolicii ori fumatorii sint niste doar niste nesimtiti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

in anii 60-70-80 nu vedeai atatea persoane plinute fiindca mancarea era naturala...sunt convinsa ca multe alimente contin niste chestii care dau dependenta.
Am cunoscut o fetita de 13 si era disperata dupa nu stiu ce sandwich-uri cu maioneza...efectiv manca 3 pe zi, poftea la ele asa cum eu poftesc la piersici:)

Daca ne hranim copii prost si aiurea fara un program de masa la adolescenta ajung pufosi si la maturitate cu probleme. Este o problema in mare masura de educatie dar si de continut. Eu sunt normala din pct de vedere fizic fiindca ma chinui, daca as papa din bunatatile ce se gasesc acuma pe toate rafturile as ajunge si eu subiect de discutie...plus sportul, practicat din copilarie ajuta mult.

Parintii mei sunt plinuti, sunt pofticiosi, metabolismul lor normal dupa 30 de ani s-a tot modificat, tata lucreaza cu fundul pe scaun toata ziua, mama la fel...le sta bine ca sunt normali, nu obezi, plus f veseli - eu ma tem doar pt sanatatea lor nu am probleme cu aspectul. Din pacate daca esti plinut ajungi sa ai si probleme de sanatate.

poze

blog personal www.de-azi.ro
pentru cine crede ca nu mai poate...
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70
E vorba de nesimtire si proasta crestere, plus o maaare de frustrari. Cei care comenteaza si judeca pe cei grasi/plinuti sunt de fapt indivizi super frustrati care nu se simt bine decat daca injosesc pe altcineva. Nu este o chestie indreptata strict spre persoanele supraponderale, femeile care arata bine au parte de alt fel de 'gratulari' de obicei foarte obscene. E trist pentru ca nu au si ei o viata care sa-i tina ocupati, ca daca ar avea nu le-ar mai pasa cine e gras si cine e slab sau cum se imbraca lumea.

Ei, ei...mai calm...
E adevarat ca n-au ce cauta comentariile la adresa oricarei persoane cu un anumit handicap, deci si a obezilor, dar nu trebuie sa uiti ca difera mult cultura (si nu ma refer la prostie) intre tari. La noi in tara obezitatea in masa este un fenomen recent si neacceptat inca, dupa cum am mai spus. De multe decenii (chiar mai multe secole) frumusetea romaneasca este de notorietate, in special la femei si, in consecinta, nu se poate compara cu nepasarea (zic uni "civilizata") a cetateniilor altor tari (printre care si tara ta de adoptie).
Nu avem dreptul sa exprimam comentarii jignitoare la adresa grasilor (de fapt la adresa nimanui), dar nu cred ca o sa ajung in iad daca o sa maresc ochii la un obez care infuleca detasat un lighean de mancare sau o duduie cu suncile curgand, chiar daca stiu ca exista si alte cauze ale obezitatii, in afara de mancatul fara limita. Si n-am nici o frustrare...tu ai?

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Pe mine ma distreaza ce am aflat acum : numai romanii se leaga de altii.
De-aia avem in toate filmele viata grea de high school si multe altele.
Ca sa nu mai spun ca ma mir si eu cum intr-o tara cu 100000 de nationalitati doar una iese in evidenta.

Si Corina are dreptate intr-o privinta:cand esti obez, deci cu risc crescut de a dezvolta cateva boli , cum sa te duci sa mananci la fast food?
Eu cand vad pe strada fete de 10 ani si mai mult cu celulita si grasune ma intreb ce pazesc parintii lor.
Nu pt. ca nu ar fi frumoase , atractive sau mai stiu eu ce mai incolo , ci din cauza sanatatii.
Si nu ma intreb la toate , ci doar la cele care sunt duse la McDpnald sau mananca porcarii.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus
De multe decenii (chiar mai multe secole) frumusetea romaneasca este de notorietate, in special la femei si, in consecinta, nu se poate compara cu nepasarea (zic uni "civilizata") a cetateniilor altor tari (printre care si tara ta de adoptie).

poate a femeilor de 20 de ani. de la 30 de ani in sus, e alta poveste. alimentatia romaneasca e destul de nesanatoasa, grasimi multe, porc la greu, carne la fiecare masa, plus cel putin doua feluri de mancare la masa - ciorba plus felul doi. altii au si aperitive, plus desert. or aici, oricat ati zice, e un singur fel de mancare la masa. problema a aparut in anii 50-60, odata cu fast foodurile si abia recent (vreo 10 ani) s-au facut studii cat de nociva este alimentatia asta. dar se face ceva pentru constientizarea po****tiei, ceea ce in ro nu.

eu sunt supraponderala, m-am cantarit recent si am 10 kile in plus. m-am ingrasat in timpul alaptatului, iar dupa aia a fost cu urcusuri si coborasuri, mdeh, metabolismul e diferit si e mai greu sa dai jos. dar, recunosc, am prejudecati la randul meu despre obezi. ma gandesc, de la o anumita greutate in sus, nu se poate sa nu realizezi ca ai o problema. nu tuturor le e la indemana s-o rezolve, nu zice nimeni ca e usor, dar putin mai multa responsabilitate nu ar strica. in primul rand, ca parinti, suntem un exemplu pentru copii, deci nu e numai despre poftele noastre nestapanite, ci si cum influentam alimentatia, deci sanatatea, copiiilor. am vazut un reportaj despre o fetita obeza la 8 ani, dar manca 10 pizza pe zi, printre altele. parintii ei erau uriasi, ea la fel, nu i se mai vedea fata din grasime. nu e de ras si de batjocura, e de plans. grasimea inseamna, in primul rand, boala. la femei si barbati deopotriva.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui XIO
Si Corina are dreptate intr-o privinta:cand esti obez, deci cu risc crescut de a dezvolta cateva boli , cum sa te duci sa mananci la fast food?

pentru ca sunt saraci?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:

pentru ca sunt saraci?

nimic

Conchita , la voi mancarea e atat de ieftina ca numai daca nu vrei poti spune ca nu ai bani.
Pana si oamenii care traiesc din banii statului, din ajutorul ala social , au bani sa-si cumpere mancare linistiti.
Iar la noi cine nu are bani nu mananca la fast food si bine face.

Si mie i se pare ca femeile de la noi , per total , arata mai bine decat in alte tari, singurul lucru care imi displace de multe ori este imbracamintea la cele trecute de 35 de ani in general.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

De regula, cei care se indoapa in felul acesta, au probleme la nivel psihic. E o adictie, ca si drogurile. Isi iau endorfinele din mancare. Ori sunt grasi de copii, de cand ii indopau parintii sau bunicii si au dezvoltat frustrari sociale (respinsi de copii, bataia de joc a adultilor), ori au niste neimpliniri pe care mancarea le substituie. Si asa intra intr-un cerc vicios din care nu mai pot iesi. Nu toti sunt bolnavi cu glandele. E greu sa se retina de la mancare, pentru ca creierul le semnaleaza ca e unica placere, unicul mod de consolare.
Sunt cazuri grave si care pot fi rezolvate cu asistenta medicala, aici includ si psihologii, nu doar chirurgii.
E usor sa zici ca sunt nesimtiti, pana nu stii de fapt mecanismul care a dus la obezitate.

Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Sunt de acord ca mananca prost ca sunt saraci, foarte adevarat, dar se poate sa mananci numai un burger, o portie de cartofi mica sau medie si o salata si toate astea sunt deja peste 2000 de calorii la o masa. Cu toate astea am vazut in fata multor persoane, 2-3 double burgers, cartofi(super size) si un gallon(3.74 litri) de cola. Acolo deja ai peste 5000 de calorii la o singura masa.Aia nu mai e mancat ca esti sarac, e binge eating.
Sunt foarte multi oameni care habar nu au cum e apa pt ca nu au baut niciodata. Beau numai cola, pepsi, root beer si alte porcarii.Am vazut copii de 2-3 ani cu propria sticla de cola!!!

Avea sotul un coleg in Navy care daca avea numai apa de baut punea in ea sweetener ca cica nu avea gust.A bea toata viata cola te va duce sigur la obezitate si diabet. Soacra-mea a slabit 30 lbs cand s-a lasat de diet pepsi(ca sa vezi ironia).

Adriana si Aidan - 3 ani
A ticket to hell has never been funnier

"Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth."

Mergi la inceput

Citat:
Conchita , la voi mancarea e atat de ieftina ca numai daca nu vrei poti spune ca nu ai bani.
Pana si oamenii care traiesc din banii statului, din ajutorul ala social , au bani sa-si cumpere mancare linistiti.
Iar la noi cine nu are bani nu mananca la fast food si bine face.

eu n-as spune. e mai scump sa cumperi mancare si sa gatesti. un amarat de hamburgher e 99 centi. are paine, carne, o felie de branza, o rosie, o felie de salata si un zvac de ceapa - meniu complet. ia incearca sa cumperi o paine, carne, rosii, salata, ceapa si branza de la alimentara, sa vedem cat te costa? in nici un caz 99 centi.

nu toti saracii traiesc din ajutorul social, sunt multi care muncesc pe salariul minim si, deci, nu sunt eligibili pentru ajutor.

Mergi la inceput