Burtici fericite de septembrie-octombrie (72)
Raspunsuri - Pagina 20
Roxxy80 spune:
Fetelor, va multumesc din suflet pt sfaturi si cuvintele atat de frumoase si incurajatoare. Ma bucur ca ma aflu printre voi
.
Am fost cu Matei la spital si are enterocolita. Inca o data pediatra lui mi-a dovedit cat de buna este. Nici macar nu incepuse sa faca diaree, si-a dat pur si simplu seama dupa niste parturi trase acolo de Matei si care aveau un miros ciudat. Ne-a spus ca e debut de enterocolita si ne-a dat tratament. Cum am ajuns acasa a inceput sa faca diaree+febra 39,5. Timp de 3 ore a zacut. Cel mai nefericit moment din lumea asta este sa-ti vezi copilul zacand. Imi venea sa-mi smulg parul din cap la propriu. Acum si-a mai revenit dar tot nu este Mateiul meu nastrusnic.
Roxana, mami de printisor Matei iubit si drag (29.11.2007) si
cu piciulina roz
Maria 26+
katteryna spune:
Ellenuta, Starchi saru'mana de raspunsuri!
Mi se pare aiurea sa nu speli cu apa bebe doar pt a evita zona ombilicala.Ideea e ca m-a apucat asa o teama paranoica de faptul ca nu o sa ma pot descurca cu cordonul ombilical
28+ cu floricica
RAISA MARIA
diana_n spune:
Ellenuta am inteles, eu am avut noroc cu Peter, dar stiu multe mame la care a avut succes metoda cu lasat 1 min. sa planga, intrat in camera, mangaiat copilul si asigurat ca mama si tata sunt in camera vecina, iar iesit din camera, iar intrat, vorbit cu copilul fara sa-l iei in brate, etc.
Prietena mea a aplicat metoda la fetita ei de 4 ani, a mers snur, dar baiatul de 1 an jumate e teroare. Prietena mea are doctorat in comunicare si alte stiinte care-mi scapa (scuze, sunt inginer 100%
), citeste carti despre copii si totusi nu a gasit metoda sa-l faca sa doarma toata noaptea. Se trezeste la 1-2 ore, sta treaz cate 2 ore si culmea e un copil incredibil de inteligent. In timpul zilei iti comunica tot ce vrea, noaptea deloc.
Diana
27 saptamani si Peter (3 oct 2005)
starchi spune:
In legatura cu plansul si adormitul, noi am patit-o rau de tot cu matei. Pana la 1 an n-am avut noapte dormita integral din cauza colicilor si a dintilor. Asa ca la un moment dat ne-am organizat astfel; eu il leganam pe matei pana la 2-3 dimineata dupa care ma schimba sotul.
Am incercat sa-l las sa planga progresiv, asa cum scrie la carticica. Degeaba, imi lua si mai mult timp sa-l impac. Pb era ca nu voia numa in brate ci sa ne si miscam cu el in brate. Daca ne opream, incepeau urletele.
Nu voia nici paturica, batista, bluza de-ale mele sau plusuri.
Dupa 1 an totul a intrat in normal.
I-am dat suzeta, din motivele de mai sus. Dupa 7-8 luni n-o mai voia decat la somn, o rontaia de 2-3 ori pana adormea dupa care o scuipa.
A fost o perioada cand n-o mai cerea deloc, in jur de 1 an si, am ratat desfiintarea ei de teama sa nu incepem iar cu noptile nedormite. Asa ca il imbiam noi s-o ia, mare prostie, ca s-a obisnuit si nu mai putea adormi fara ea.
In final, a renuntat la ea la 3 ani, cand a ajuns la gradi si a trecut la programul lung. Pt ca unul dintre baietii mai mari a ras de el ca poarta suzeta, a venit acasa si mi-a spus: "mami sunt baiat mare si n-am nevoie de suzeta, o arunc la gunoi"
.
I-a parut tare rau vreo saptamana, ar fi plans dupa ea dar n-avea pe cine sa dea vina, ma tot intreba ce sa faca pt ca are nevoie de ea. Eu ii raspundeam calma: ia-o din gunoi si gata (ca n-avea notiunea de a cumpara alta). Evident ca n-a facut-o ca ii era scarba. Si asa am scapat.
Starchi
selen80 spune:
Starchi, si eu patesc la fel la munca...pana acum n-a fost nimic iremediabil, dar oricum, gafe faaac.....sper sa ma mai tin bine 2-3 saptamani pana ies in concediu...
Io-s emotionata toata, a nascut o prietena de-a mea de la Cluj, din cate am reusit sa aflu pana acum (n-am sunat-o ca mi-a fost jena s-o deranjez...) destul de usor, natural, cu epidurala, contractii de pe la ora 10, nascut la 13.55....asta inseamna usor, nu??
imi doresc si eu asa nastere......banuiesc ca daca la ora 16 era vesela si scria mailuri nu a "suferit" f mult....pfiu, incep sa am emotii si pt mine acum ![]()
27+ cu
Ebru PRIMA POZA!
nunta
9 luni
MangaGirl spune:
in sfarsit, sa va scriu pe indelete ca nu mai am chef de munca
in primul rand vicky78 si 1_sweet_Angel la multi ani! sa fiti sanatoase, sa aveti copii frumosi si sanatosi de care sa va bucurati din plin

criss cum e cu examenele alea?
monikus ma bucur ca ai scapat de stress
roxxy80 multa sanatate copilasului
selen ieri la pranz mancasem fasole cu carne...marul si cu banana a fost gustarea de dupa amiaza. Dintr-o data ma explodat...cred ca am pus mai mult de 7 kg, din care vreunul numai de luni pe joi. Ma simt cat o balena. si colegele imi spun ca mi-a crescut burta de azi pe maine fantastic de mult. cert e ca ma simt ca am inghitit o minge de fotbal tare. si am scapat in dulciuri ca vaca in papusoi. tre sa pun frana...ca inca 3 luni si ceva de acum incolo ajung chiar cat dulapul

am citit articolul despre plansul copilului. Dupa cum stiti eu am fost nanny 2 ani de zile si am crescut 4 copii de cand aveau 6-7 luni. Copii astia adormeau singuri si la pranz si seara din principiul foarte sanatos al parintilor. Din cartea pe care o citisem la timpul respectiv despre bebei retin ca poti lasa copilul sa plang pana la 15 minute. Daca e mancat, nu e bolnav si tace in momentul cand te-ai dus la el, e clar ca sunt doar moftulete ca sa-ti atraga atentia si sa stai cu el. Stiu ca vara mea a fost innebunita in primele 7 luni...din dorinta tatalui, lipsit de afectiune materna la timpul lui, care a insistat ca baiatul sa nu stea singur si sa i se acorde o atentie maxima...dupa cum spuneam, vara-mea a crezut ca o ia razna. nu adormea decat leganat pe picioare, daca adormea si ea parasea camera incepea sa urle. si uite asa a fost consemnata in dormitor aproape un an de zile. in nici un caz nu e vorba de chinuit copilul, dar stiu ca ei sunt smecherasi si daca iti prind slabiciunea, esti pierdut. mama imi spunea mereu sa nu invat copii in brate pentru ca nu o sa mai fiu in stare sa fac nimik de ei. Si cred ca are dreptate. desigur imi voi alinta si iubi copilul, dar mai cred ca are si nevoie de boundaries si anumite limite impuse de mine ca mama si de ta-su. ma gandesc ca probabil pe la 5-6 luni voi incepe serviciul si va merge la gradi...atunci va trebui sa fie obisnuit sa adoarma fara mine, sa se joace fara sa maraie mereu ca vrea in brate.
asta este ceea ce cred eu, poate gresesc. sa nu dati cu pietre. sunt convinsa ca o sa-l sufoc cu pupaturile si cu dragaleala, dar in acelasi timp cand e vorba de somn si tinut in brate, am sa fiu atenta. nu cred ca se va simti privat de iubire daca nu-l port peste tot in brate cum face vara-mea si acum cand copilul are un an jumate si e greut. iar ei toata ziua in brate, pentru ca altfel plange.
MangaGirl :-)
24+ cu Sasha Laurian 
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=%20MangaGirl&year=2009&month=9&day=30&babycount=1
poze webshot - http://community.webshots.com/album/570672058NKtQlR
www.mariaciubotaru.blogspot.com
THEA22 spune:
Manga, am vorbit cu sora mea...zice ca nu-i bai daca nu are aer conditionat apartamentul, numai sa fie cat de cat mobilat. Te intreaba daca intentionati sa-l inchiriati pe o perioada asa scurta si cu cat.
pupici
THEA22
24+ cu'
'Matei Alexandru
"http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=ANA&year=2009&month=9&day=28&babycount=1"