Contractii/spasm la bebelusi
sigur a mai fost un subiect pe tema asta dar sincer fara cautare nu ma incumet sa caut printre cele o suta si de pagini. Daca stie cineva linkul va rog sa ma ajutati.
sau
ce stiti despre tremuratul asta la bebe? de fapt incordarea aia brusca ca un spasm? maria a facut ceva vreme lucrul asta dar intreband dr mi-a spus ca nu e nimic grav si va trece. Si nici nu mi-am dat seama ca a trecut pana acum cand colega mea m-a intrebat daca stiu ceva de treaba asta pt ca nepotelul ei de 7 luni are des contractii de genul asta (cam 20 pe zi). Acum il tot duc la doctori sa vada de la ce e dar inca nu au descoperit nimic. A mai patit cineva asa ceva? sau stiti ceva despre treaba asta?
Multumesc mult
marina
Raspunsuri
dddd spune:
dar cum tremura? din tot corpul sau numai mainile sau altceva? nu inteleg si nici nu cred ca te-as putea ajuta. sa mearga la un neurolog pentru ca nu suna prea bine. sanatate!
mitub spune:
Draga Marina,
In principiu chestii de genul asta au si oamenii mari. Eu cel putin am senzatia ca fac exact asa cand sunt pe punctul de a adormi si visez ca , cad. Fetei mele i se mai intampla cand doarme dupa ce a fost suprasolicitata/ obosita sau i-a fost frica de ceva; dupa primele 10 minute (cand face poate asa de 3-4 ori), se linisteste. Daca cumva parintii se joaca cu bebe aruncandu-l in sus si apoi prinzandu-l, se poate sa vina de aici. Chiar daca vi se pare ca pe moment bebelui ii place, incercatzi sa minimalizati astfel de jocuri.
Numai bine,
Boga
mitub spune:
Aaaaa, acum vad ce voiai sa zici. deci nu ceva gen da din manute o data tare si apoi revine in somn... nu stiu ce sa zic, imi pare rau...
MLDiana spune:
quote:
Originally posted by mitub
Draga Marina,
In principiu chestii de genul asta au si oamenii mari. Eu cel putin am senzatia ca fac exact asa cand sunt pe punctul de a adormi si visez ca , cad. Fetei mele i se mai intampla cand doarme dupa ce a fost suprasolicitata/ obosita sau i-a fost frica de ceva; dupa primele 10 minute (cand face poate asa de 3-4 ori), se linisteste. Daca cumva parintii se joaca cu bebe aruncandu-l in sus si apoi prinzandu-l, se poate sa vina de aici. Chiar daca vi se pare ca pe moment bebelui ii place, incercatzi sa minimalizati astfel de jocuri.
Numai bine,
Boga
Deobicei spasmele astea apar atunci cind esti obosit sau pe cale sa adormi.
Lidia ,Tiara si David D.
astoian spune:
Este posibil sa fie doar contractii hipotonice si nu convulsii. Dar cel mai bine ar fi sa consulti un medic. Iti recomand cu caldura si respect pe d-na prof. Sanda Magureanu si echipa ei de medici de la Spitalul "dr.Alexandru Obreja" din Berceni.
Multa sanatate !
adina si andrei ( 1an si 10 luni )