Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (16)
Raspunsuri - Pagina 15
silvi8 spune:
neata!
referitor la statul in scoica eu sunt pentru. crina a stat in scoica inca de cand a venit acasa de la maternitate, avea 5 zile, 2 ore si jumatate pe drum. in fiecare week/end mergem la tara.
a mers la materniate unde s/a nascut cand am mers eu la controlul de dupa nastere, la ct la cumparaturi. adica a stat uneori si toata ziua, cu pauze bineinteles. pediatra nu mi/a zis nimic. doar de marsupiu a comentat...
pupici la mamici si bebici!
silvi mama CRINEI
CRINA MINUNEA MEA
lysbeth spune:
Neatza fetele. Noi am lipsit de la raport din cauza de pregatiri de botez dar acum ca se termina circul ne-am gandit sa semnam condicuta (cu scuzele de rigoare pt absenteism)
Raportam si noi vaccinul obligatoriu facut + rotarix azi dim.
Parca a presimtit el ce-l asteapta ca mi-a oracait de cand am ajuns pana cnd am plecat (cand a tacut brusc si a adormit normal)
A luat cam multisor in greutate: are 6 kg deci a luat 1 kg jumatate intr-o luna si 60 de cm. Inca un pic si nu mai incape in port bb
Suntem si un pic terminati: azi noapte am chemat ambulanta de urgenta pt motanul familiei. A picat pur si simplu din picioare si nu shtim ce are. Din analize ar avea insuficienta hepatica si renala dar simptomele par de otravire dupa mine. Shtiu ca era cineva medic veterinar pe forum. Dak ma poate ajuta cu niste sfaturi
Asa ca ne-am culcat cu totii pe la 1 jumate si in cateva minute s-a trezit bestiocu cu foamea in gatutz
In rest toate bune si frumoase speram.
Pup fetele si bbeii
Mami de Damian Codrut Andrei
Galushca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gigelica20 Dar......cred ca laptele meu ii face rau. Ca de pe la pranz e f scancit...ba chiar urlator. Mai trage cate un partz cand si cand, dar pentru asta varsa ceva lacrimi de crocodil. |
E imposibil, papusa lu mama draga si iubita. Sigur e de la altceva.
Altceva ce mai inghite? Lapte praf, medicamente de colici, apa, saliva multa de la suzi? Sterilizezi cu solutie la rece?
Ai putea sa-i dai numai lapte de la tine o zi, sa bagi portie mare de anticorpi?
Incearca sa-l tii vertical si sa-l mangai pe partea de jos a spatelui, pana la fundut, de sus in jos. Uneori ii relaxeaza si fac chiar caca.
Pupam pitonul drag si mami serpoaica sexoasa
olishka spune:
Salutare!!!
Anka bine ai venit in grup
Ayla cum esti cu lapticul astazi?
Lysbeth sa inteleg ca si voi stati bine la capitolul kg. Eu ieri mi-am dat seama ca David poarta hainute de 3-6 luni, asa ca trebuie sa le scot de la "naftalina" pe cele mai mari (daca nu i-au deja mici cateva)
Maine inauguram masina cea noua de vacante: mergem la munte spre Fagaras cu David, Chitibus si surioara mai mare (si cu sotul bineinteles ) Ne-am cazat la o pensiune, in fata curge un raulet plin de pastravi (sotul e fan de pescuit) Abia asteptam!!!
Olga, mamica lui David iepurasul
Galushca spune:
citat din mesajul lui alina.n Fetele de mult voiam sa intreb, se mai confrunta confrunta cineva cu stomatita la bb ? (limbuta alba ,si noi avem si cateva punctulete galbene si pe cerul gurii- am incercat toate comb de glicerina si bicarbonat dar fara efect) daca da cum ati rezolvat? |
Noi avem limbuta alba, eu am ghicit ca ar fi candida, am facut si eu la san. Dr a zis la fel.
Daca e candida, ori trece de la sine cand sistemul imunitar e mai puternic, ori se da cu antimicotic. Noua ne-a recomandat un gel oral numit Daktarin - substanta activa este miconazolul. In Romania stiam ca se recomanda clotrimazolul, dar e de uz extern. In gurita nu stiu daca se poate da. Concluzia e sa intrebi medicul si farmacistul (si, nu sau, ca fiecare stie cate ceva din ce nu stie celalalt, asa am eu impresia).
olishka spune:
LA MULTI ANI Robert Andrei, Damian Serban, Maria Alexandra, Albert Gabriel, Amalia, Radu Stefan, Petru!!!
Olga, mamica lui David iepurasul
pisigri spune:
Lysbeth,
Imi pare rau pt motan. Eu eram veterinarul . In multe cazuri intoxicatiile produc insuficienta renala si hepatica; depinde de natura toxicului (cum se metabolizeaza).
Nu stiu cum as putea sa te ajut; daca e otravit intr-adevar, numai tratamentul de urgenta il poate salva, iar convalescenta pt toxicele hepatice si renale este indelungate si presupune dieta alimentara; ar trebui ca vet-ul care il are in tratament sa iti spuna ce mincare speciala ar trebui sa consume atunci cind veti relua alimentatia.
La motani sint frecvente cazurile de afectare hepatica (,) ca urmare a unei insuficiente renale produsa la rindul ei de litiaza renala sau vezicala. Dar mi-e greu sa pun un asemenea diagnostic pe de rost; pot sa iti spun ca sint predispusi motanii de rasa, castrati, sedentari, care consuma peste, alune, masline si mincare uscata de proasta calitate (si aici intra si whiskas-ul, kitekat, friskies, darling etc; practic singurele sortimente de mincare ok disponibile pe piata - cel putin in iasi sint royal canin si hill's, care au componentele echilibrate in asa fel incit previn formarea calculilor).
Sincer nu stiu cuce te pot ajuta. E important sa fie bine hidratat (cel mai probabil perfuzabil) si sa faca tratament simptomatic, de sustinere a functiilor hepatica si renala. Dar asta nu ii poate face decit vetul, nu tu acasa. Stiu ca in Bucuresti clinica Ortovet se bucura de mare succes, si dpdv profesional, si al costurilor; stiu si eu de pe alt forum, fetele de acolo colaboreaza cu acest cabinet in situatii foarte grave si sint multumite. Dar nu stiu unde e in Buc si daca iti e la indemina - dar cred ca au site.
Am fugit, plinge Pisilinca. Te pup !
if you can't say something nice, then don't say nothing at all
http://pisigri.blogspot.com/ (poze noi)
Mami de Ilinca (5.03.2009)
Galushca spune:
citat din mesajul lui pisigri Mie dr mi-a zis ca aminam diversificarea pt la toamna (mai ales daca o sa am lapte suficient pina la toamna) dar ca daca acum nu primeste ceai sau apa sa ii dau...suc de mere sau de piersica?? Pai asta nu inseamna inceput de diversificare...? Ma rog, nu indraznesc sa ii dau, odata pt ca e povestea aia ca daca papa sin nu ii trebuie altceva, a doua pt ca am mincat eu o piersica/zi si in consecinta pisilinca a facut si ea kk o data pe zi (ea care face la 3 zile de obicei). Daca ii dau ei piersica, ma tem ca...depasim norma la pampersi |
Sa se revizuiasca, primesc...
Se putea si mai rau, sa nu o diversifici, dar sa-i dai niste capsuni cu miere sau mai stiu eu ce...
Si eu care aveam mare stima si respect pentru medicina ieseana (poate a facut facultatea in alta parte)
N-ai putea sa o schimbi? Cu alt medic vreau sa zic
A, si evident ca o sa ai lapte suficient pana la toamna
SimonaMami spune:
Neata tufete!
LA MULTI ANI Damian Serban, Marina Alexandra, Albert Gabriel, Amalia, Radu Stefan si Petru!!!
Cate o pentru mamicile lor minunate Eseea, Alexa101, Ciresica5, danadelia, bubulina si Shasa!
Raportam ieri zi plina: stat 2 ore la coada la pasapoarte si depus actele. Joia viitoare suntem buni de scos din tara
Raportam si vizita medic + vaccin. I-am facut vaccinul obligatoriu + rotarixul si-a plans bebe saracu' de-mi venea sa plang si mie... Toata seara a fost pe urma marait, dar nu a facut febra. Ce-i drept, a dormit foarte bine, desi gemea in somn, bietul pici...
Mai raportam ca avem 6600g si 60 cm, adica a luat 1450g intr-o luna si 3.5 cm.
Monica ma bucur ca a ajuns pachetelul nostru. Sper sa le placa picilor. Si tie.
Cu alaptatul... si eu am avut stresuri mari. Am avut cateva saptamani negre )stiti voi ca ... m-am mai plans pe aici) in familie. Laptele se dusese rau. Nu-l saturam pe Victor la nici o masa. Manca si la o ora, desi el mananca mereu la 3 in timpul zilei, ba chiar la 4 ore uneori. Eram disperata. Galactogilul era la fel de bun ca pepsi... nici un efect. Am baut cate 8-9 litri pe zi, insa nu puteam minca nimic. Culmea a fost intr-o noapte in care am plans non-stop. Dimineata aveam buzele umflate RAU, ochii de-abia ii mai puteam deschide, nasul cat un borcan, si sanii... storsi si goi. Si atunci mi-am zis ca am un copil si ca trebuie sa incetez, ca ii fac rau. Ca prin minune, am inceput sa am iar lapte. URA!!!
Concluzia mea este: ia galactogil (stiu ca la tine functioneaza!), incearca sa te relaxezi, si mai ales ai incredere in tine. Luana va avea lapte, sunt sigura!
Despre statul in scoica, ceea ce stiu eu e asa: intr-adevar scoica are pozitia anatomica, cu care bebelusii au fost obisnuiti din burtica, insa, dupa nastere, este recomandat ca bebelusii sa stea cat mai drept, pentru a le indrepta coloana si a nu ramane cu o pozitie stramba. Scoica este perfecta pentru transport iar pozitia ei este ideala in caz de (Doamne Fereste!) accident, insa intr-adevar se recomanda ca la maxim 2 ore copilul sa fie scos si tinut drept cateva minute. Ceea ce se recomanda apropo si pentru adulti (nu scosul din scoica, ci pauzele )
Si patutul copiilor se recomanda sa fie foarte tare in primul an de viata, iar bebe sa doarma fara perna, din acelasi motiv de deformari de coloana.
Acum... astea sunt recomandarile pediatrului insa, cata dreptate are, nu as putea sa-ti spun...
Cum e Alex? Toate bune?!
Gigelica cum se simte sotul tau?
Bogdana aceiasi intrebare.
Fetelor, va tin pumnii sa treceti peste probleme!
Sasha, cum mai e bebe Petru? Au trecut problemele?
ramona7575 spune:
Dragele mele,
Nu stiu ce sa mai fac dar de 3 zile Stefanel al meu are prgr.de plans de la 19:00 - 21:30. Cred ca sunt colici, nu stiam ca parlitii pot veni si dupa o luna jumate... offf, nu mai vrea atunci nici tzitzi, nici suzi, nici ceai .. nik, nik... plange si iar plange...
Va intreb pe voi, ca sunteti mai mari ca noi, colicii tin zile in sir sau mai face si pauza cateva zile si incepe iar? Nu de alta dar suunt zombi rau si imi tremura picioarele de oboseala, noroc ca a veinit mama cateva zile la mine...
Ce vacanta la mare daca plange in halu` asta??? Adio