Burtici fericite de septembrie-octombrie (71)
Raspunsuri - Pagina 9
raluk16 spune:
kiki ne bucuram ca totul a mers bine si asteptam poze!
Ioanna felicitari si tie, arati minunat!
Casa de piatra, fetelor!
21+
MariaG spune:
Raspund si eu Iuliei, scuze pentru metrul de raspuns:
la nastere o sa tineti copilul infasat?: nu, sunt antitalent la infasat, daar vreau sa ii iau un sac de dormit din acela cu fermoar care lasa mainile afara si nu se dezveleste copilul. Asta doar daca mi se pare frig, altfel il invelesc cu ceva ca sa nu se simta ... neocrotit
Veti folosi mereu pampers?: da. m-am tot gandit la scutecele reutilizabile, dar nu ma simt atrasa de ele in nici un fel, asa ca voi folosi pampersi (sau libero, sau happy, sau ce ii va conveni funduletului de bebelus)
Nu se va irita?Si daca este lasat liber fara pampers ce-i puneti in loc de scutecel? ba da. nimic. il las cu fundul gol sa se usuce si el bietul sufletel.
Ii veti da cu crema ulei pudra sau ce cand ii schimbati scutecul? crema de galbenele si/sau bepanthene in functie de inspiratia momentului, sau cu nimic daca suntem in deplasare si n-am in momentul acela. Sfanta este doar apa cu care il spalam cand il schimbam.
Tot la subiectul crema/ulei pe Alex abia reuseam sa-l dau cu putina crema dupa baita, ioc masaj sau alte cele. Era si este un gadalicios si plangea de mama focului pana il imbracam, dupa care, cu hainele pe el, era foarte zambaret si multumit.
Pana la ce varsta veti folosi pampers?Nu va fi mai greu sa-l invatam la olita daca-l tinem in pempers?: pana cand se va obisnui sa foloseasca olita sau scaunul de toaleta. Sau pana cand vom constata ca pampersii sunt mai degraba uscati dupa un numar rezonabil de ore. Nu exista o legatura directa intre pampersi si olita. nimanui nu-i place sa fie murdar, nici macar unui copilas.
Ii veti spala hainutele separat manual si cu dero pentru nou nascuti?Sau le bagam la masina separat? Manual doar daca se strica masina, Doamne -fereste, si numai pana facem rost de una noua sau o reparam pe cea veche. Separat in primele doua-trei luni cu acelasi detergent ca toata lumea, si repet ciclul de clatire. Apoi daca bebelusul e ok, la gramada.
Daca-l vom alapta nu trebuie sa sterilizam sanul?Cum procedam? cu apa si sapun, cum au zis si fetele
Este adevarat ca nu avem voie sa iesim din casa noi mamicile cat si copilasii pana nu ni se citeste de lahizie, ca suntem spurcate? este adevarat ca, in biserica ortodoxa, nu avem voie sa intram in biserica noi ca lauze pana nu ni se citeste de catre preot si este, la fel adevarat, ca si copilasului inainte de a intra in biserica (chiar pentru botez) i se citeste de catre preot ceva (nu-mi vin acum termenii). Dar este la fel de adevarat ca nu sta nimeni la usa bisericii sa te intrebe. Pe de alta parte nici cand suntem la ciclu nu avem voie sa intram in biserica. Aceste lucruri tin de convingerile personale ale fiecaruia si sunt intotdeauna controversate. Cel mai bine le poate lamuri un preot.
Maria
Alex (5 mai 2004) si BB nou 19+
http://cealalta-realitate.blogspot.com/
http://www.copaculdehartie.ro/
raluk16 spune:
aida imi pare tare rau ca nu te simti bine. Doamne ajuta sa treaca.
Iulika spor la cumparaturi! Sa faci cea mai buna alegere!
kawaichan, ramsan, multumesc mult de informatiile despre wrap.
21+
Ellenuta spune:
aida in primul rand bine ai venit printre noi ! sa stii ca greturi mai ma apuca si pe mine din cand in cand .. abia ma abtin sa nu dau la ratze .. ptr linistea ta, cel mai bine ar fi sa refaci unele analize. cand ma ia raul, bag repede ceva sarat si apa minerala si imi mai revin!
eu cred ca ascunzi un .. nu?
multi pupici!
Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008)
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete
papa bun
kawaichan spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ramsan Pentru doritoarele de wrap din Romania, sunt colega cu Diana de la odiseea fulguletilor (Rares e fulgulet de nov dec 2006) si ea si-a deschis propria afacere de wrapuri si slinguri. Sunt foarte accesibile ca pret si destul de fancy. Site-ul ei este www.sling.ro Acolo putetiu vedea colectiile pe care le are. So enjoy! Ramona Tudor Gruia 23+ Rares - puiutul mamei (8 nov. 2006) |
Ramona te contrazic un pic,acelea nu sunt wrap-uri ci slinguri.Diferenta e ca wrap-ul sta in X pe spate iar slingul pe diagonala,greutatea fiind distribuita altfel.
Uite link cu wrap
http://www.peppermint.com/moby-wrap-products.html
si link cu sling
http://www.peppermint.com/ring-slings.html
Stiu sigur ca mai era o fata care facea wrap-uri,dar am uitat nick-ul ei.Poate ma apuc sa-l caut.
Mihaela si galusca mult iubita 27+
katteryna spune:
BUN GASIT LA TOATA LOOMEA!
Nu am mai intrat de vreo 2 saptamani si vad ca s-a tot scris....
Fetelor multumesc mult pentru urari si le urez si eu CASA DE PIATRA! lui Kiki si Ioanna
Am sarbatorit si noi un pic evenimentul de acum doua sambate iar de ieri sunt in CO dupa care direct in prenatal
Geani nu v-am tras in piept si de indata ce imi vor veni pozele o sa le postez pe web Mersi ca te-ai gandit la mine!
MadaDoamne ajuta!Sunt alaturi de tine!
26+ cu floricica RAISA MARIA
katteryna spune:
In rest, am mai auzit ca fetitele se transforma in baieteiMelania felicitari pentru cuculetz!
26+ cu floricica RAISA MARIA
MariaG spune:
Mai vreau sa adaug un lucru pentru ca stiu de la odiseea cu Alex ca a fost intotdeauna un subiect de discutii si nelamuriri, mai intai in sarcina si mai apoi, mult mai acut, cand apare copilasul: temperatura din camera in care sta copilasul trebuie sa fie una la care toata lumea din casa sa se simta confortabil si copilul se imbraca dupa cum se imbraca parintii si ceilalti membri ai familiei. Nu ai timp sa stai tot timpul cu ochii pe termometru, daca voi va simtiti bine in casa la 24 de grade si copilul se va simti bine. Daca voi sunteti obisnuiti la 20 copilul se va simti perfect la 20. Daca va e frig, probabil si lui ii este frig. Daca bagati mana sub tricou/bady/maiout (ce are el pe piele) la spate sub ceafa si constatati ca e fierbinte sau chiar incepe sa transpire e clar ca ii este cald si trebuie dezbracat de ceva. Daca are mainile si/sau picioarele reci, ii e frig si ii mai dati ceva.
Nu conteaza ca vine tanti de pe strada, bunica, vecina si iti spune ca ii este frig copilului, tu, ca mama, stii cel mai bine cum ii este. Verifici si daca crezi ca ii e bine il lasi in pace.
Astazi sunt plina de "sfaturi", va rog sa ma iertati daca par bagacioasa.
Maria
Alex (5 mai 2004) si BB nou 19+
http://cealalta-realitate.blogspot.com/
http://www.copaculdehartie.ro/
katteryna spune:
Deci...test de semnatura!Am intrat in trimestrul 3
Despre kg...am luat destule...si-o sa mai iaudar asta e, oi vedea ce-o sa fac cu ele la sfarsit Fetitza sa fie sanatoasa si mama ei galbena de grasa
28+ cu floricica RAISA MARIA
biaz29 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui MariaI Mai vreau sa adaug un lucru pentru ca stiu de la odiseea cu Alex ca a fost intotdeauna un subiect de discutii si nelamuriri, mai intai in sarcina si mai apoi, mult mai acut, cand apare copilasul: temperatura din camera in care sta copilasul trebuie sa fie una la care toata lumea din casa sa se simta confortabil si copilul se imbraca dupa cum se imbraca parintii si ceilalti membri ai familiei. Nu ai timp sa stai tot timpul cu ochii pe termometru, daca voi va simtiti bine in casa la 24 de grade si copilul se va simti bine. Daca voi sunteti obisnuiti la 20 copilul se va simti perfect la 20. Daca va e frig, probabil si lui ii este frig. Daca bagati mana sub tricou/bady/maiout (ce are el pe piele) la spate sub ceafa si constatati ca e fierbinte sau chiar incepe sa transpire e clar ca ii este cald si trebuie dezbracat de ceva. Daca are mainile si/sau picioarele reci, ii e frig si ii mai dati ceva. Nu conteaza ca vine tanti de pe strada, bunica, vecina si iti spune ca ii este frig copilului, tu, ca mama, stii cel mai bine cum ii este. Verifici si daca crezi ca ii e bine il lasi in pace. Astazi sunt plina de "sfaturi", va rog sa ma iertati daca par bagacioasa. Maria Alex (5 mai 2004) si BB nou 19+ http://cealalta-realitate.blogspot.com/ http://www.copaculdehartie.ro/ |
Foarte buna observatia, Maria! Baietelul meu are 4 ani si inca port asemenea dispute cu bunicile. Dar nu ma dau batuta.
Bia, mamica lui Busici (24 mai 2005) si25+