INGRIJIREA PARULUI VOPSIT

INGRIJIREA PARULUI VOPSIT | Autor: Maya_I

Link direct la acest mesaj

Buna, as vrea sa discutam putin despre vopsirea parului si mentinerea lui intr-o stare de sanatate si stralucire...

Momentam eu am parul facut suvite, dar cum il am asa de vreo 5 ani m-am cam saturat de el; vreau o schimbare. Problema este ca am destul de multe fire de par alb in ultima vreme si nu stiu daca ar fi indicat sa-l vopsesc (dat fiind ca va trebui sa-l vopsesc des din cauza acelor fire albe, care, culmea, imi apar aproape numai in crestetul capului si sunt din acelea tari si tepoase); de asta va cer voua sfatul...
As dori ca cele care au experienta cu parul vopsit si stiu sa-l ingrijeasca, sa ne dezvaluie niste "trucuri":
- cat timp trebuie sa treaca intre 2 "sedinte" de vopsit
- ce vopsea sa alegem
- ce sampoane folosim dupa aceea
- ce alte produse le-au facut bine la par
- ce trebuie facut sau ce NU trebuie facut astfel incat sa se mentina stralucirea, iar culoarea sa nu devina fada, etc

In fine, cam tot ce trebuie stiut pt a avea un par vopsit superb...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carrye spune:

Buna!
Sa inteleg ca ai niste suvite in par, dar nu facute peste vopsea?
Nu stiu daca vrei sa te vopsesti acasa sau la un salon...
Eu, spre exemplu, ma vopsesc la salon, cu Londa. Nu stiu concentratia de decolorant pe care mi-o pune in par dar arata destul de bine culoarea o luna. In a doua luna incepe sa devina terna. Eu il vopsesc la 2 luni desi sunt blonda, tocmai sa nu il distrug.
Nu pun placa de intins niciodata, il usuc cu o perie rotativa cu aer cald. Acasa il spal cu Joico Colour Endure.
Ultima data cand am fost la salon am renuntat la blond, mi-a facut castaniu. Mi-am facut un permanent la radacina pentru volum iar vopseaua pe care mi-a pus-o este fara amoniac.
Eu zic sa ai grija mare cand iti alegi culoarea, mergi la un profesionist. Oricum, vopselele aparute acum sunt si fara amoniac si nu mai sunt asa periculoase ca alta data. Cu produse adecvate, poti sa ai un par foarte frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maya_I spune:

Da, asa, am suvite pe par natural... si as vrea sa ma vopsesc un castaniu sau un saten mai inchis, un maro, ceva. Eu ma gandeam la o vopsea de la L'Oreal, din gama Recital. Nu preas stiu ce sa zic de gama Excell, parca, noile vopsele cu aplicare de 10 minute... poate ne scrie vreo fata care le-a folosit, sa ne impartaseasca parerea ei...
Samponul de care vorbesti ce marca e si de unde il cumperi?
Si, da, asa am auzit si eu ca trebuie sa te vopsesti la 2 luni ca sa nu se strice parul, asa ca faci bine asa.
Eu am vorbit cu coafeza care imi facea suvite si chiar ea mi-a zis ca e o idee buna sa ma vopsesc. Evident ca o sa merg la salon, ca sa fiu sigura ca o sa am o culoare uniforma si ca nu o sa mi-l ard, cel putin nu prea tare.
Oare ce tratamente se pot aplica? Eu in general imi cumpar tratamente de la Kallos, de care am o parere buna, desi nu costa mult...

Mergi la inceput

Chiar nimeni nu vrea sa ne impartaseasca experienta cu vopselele care, chipurile, actioneaza in 10 minute?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

cele care actioneaza in 10 minute nu acopera parul alb decat in transparenta. ai nevoie de vopsea permanenta . nu conteza cat de des te vopsesti pt ca dupa vopsirea initiala, in luna urmatoare vei aplica vopsea doar pe zona crescuta , doar ultimele 5 minute tragi vopseaua pe restul parului pt o culoare uniforma.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui michelle7

cele care actioneaza in 10 minute nu acopera parul alb decat in transparenta. ai nevoie de vopsea permanenta . nu conteza cat de des te vopsesti pt ca dupa vopsirea initiala, in luna urmatoare vei aplica vopsea doar pe zona crescuta , doar ultimele 5 minute tragi vopseaua pe restul parului pt o culoare uniforma.

Michelle

Da, mie imi zisese coafeza ca in mod normal o vopsea ar trebui tinuta macar 30 minute si ca daca imi iau una cu actiune de 10 minute sa o tin in par 30... dar voiam sa mai aud si alte pareri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karla2007 spune:

Buna Maya,eu tot la salon imi vopsesc parul,cu sampon Coulour Touch de la Wella Profesional,saten inchis,si il vopsesc la 2 luni aproximativ.Il ingrijesc cu produse din aceeasi gama ,sampon si masca pentru par vopsit si o data pe saptamana o masca intensiva.
Nu folosesc placa,doar peria.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui karla2007

Buna Maya,eu tot la salon imi vopsesc parul,cu sampon Coulour Touch de la Wella Profesional,saten inchis,si il vopsesc la 2 luni aproximativ.Il ingrijesc cu produse din aceeasi gama ,sampon si masca pentru par vopsit si o data pe saptamana o masca intensiva.
Nu folosesc placa,doar peria.

Buna, Karla, e vorba de un sampon colorant? De unde mi-l cumpar? de fapt de unde imi cumpar si produsele de ingrijire de la Wella? Iti tine culoarea timp de 2 luni fara probleme? Esti multumita?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Eu ma vopsesc cu Garnier blond si il las 20 de minute .In rest ma vopsesc la 3-4 luni iar ca sampon folosesc unul de la Dessange sau John Frieda.Pentru ingrijire imi fac masti cu ou si ulei de ricin sau ulei de masline la cate 2 saptamani.

Cait
Home is where heart is...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karla2007 spune:

Da, Maya,Coulour Touch se numeste samponul, produsele din gama wella le procur din magazin specializat cu produse profesionale iar samponul din dotarea coaforului.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui karla2007

Da, Maya,Coulour Touch se numeste samponul, produsele din gama wella le procur din magazin specializat cu produse profesionale iar samponul din dotarea coaforului.

Karla, sa stii ca parca m-ar interesa sa incerc samponul ala colorant si produsele Wella. Candva imi cumparam de la salonul la care mergeam samponul Lifetex si-mi placea.
Cum faci cu samponul? Il aplici o singura data, ca pe vopsea? Eu am parul lung, imi ajunge o singura doza, oare? Cam ce preturi sunt la produsele Wella profesionale?

Acum trebuie sa vad de unde mi le pot procura.
Oare stie cineva in Bucuresti unde se pot cumpara?

Mergi la inceput