Nazdravani de oct-nov-dec 2003 (89)
Raspunsuri - Pagina 2
tinatache spune:
vik, nu stiam ca asteptati bb3!! felicitari si multa putere! eu sunt sigura ca ai sa faci fatza, o sa fie fain cu 3 copilasi.
A mea a facut o data alergie la soare, i-au iesit bubite in zonele expuse: pe fata, pe gat, brate etc. A fost cumplit, ca eram in concediu. Si o dadeam cu crema 50, alta solutie n-am avut decat sa stam la umbra. a fost frumos, ca doar eram la mare
de atunci nu a mai avut nimic, desi am mai fost in concediu la mare, deci plaja zilnica.
Mai, mai e careva pe aici care merge la scoala? pitzi merge la scoala din sept., abia asteapta. Cls. I sigur n-o sa-i faca probleme, ma uit la sor-sa ca nu e super stresata, au grija sa nu-i puna la prea multe.
Sapt asta au avut Kunstwoche, numai cu arta: au pictat, modelat din lut, au fost la Casa artelor in München... stress ce mai.
Weekend placut si sarcina usoara la burtici!
-----------------------------------------------
www.naturalexperience.ro/" target="_blank">are you ready for... a natural experience?
vikinga spune:
Hei Cristina ce surpriza sa te vedem aici!Pai cum il ia la scoala cu 5 ani si 10 luni? Parca auzisem eu de o lege noua in alte landuri ca daca face 6 pina in dec trebuie chiar sa mearga la scoala. Ori ma insel?Pai felicitari viitorului scolarel! Vai mai da o sa poa' sa care ranita astea imensa dragul de el:)?Merci de felicitari, nah ca o facuram si pe asta. Acum inapoi nu mai pot da asa ca tre sa-mi fac curaj. Mi-am luat fluier sa mi-i pot organiza pe rinduri!Laura te salut si eu, uitasem YH deschis si nu eram prin zona.Vikinga 10+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo
tinatache spune:
daa, noi suntem gigi duru. La noi termenul a fost 30 nov, adica toti copiii care implinesc 6 ani trebuie sa mearga la scoala.si cum el e nascut pe 10 dec. a fost "poate" sa mearga. De la gradi si de peste tot ni s-a spus ca nu mai are ce cauta la gradi, ca e fit s.a.m.d. Anu viitor termenul va fi 30 dec. si apoi se opreste, adica de acum toti cei care implinesc 6 anisori in anul curent trebuie sa mearga la scoala.
Acu ce sa zic, Andra e un copil deosebit, nici teme nu a primit tot ce au avut ceilalti copii, ori altceva ori deloc, dar ce fac ei in cls. I mie mi se pare tare ... relaxat. Si cum o fi mai tarziu nu avem de unde sti. Eu lucrez acum full-time (nu am gasit part-time) dar sunt hotarata sa renunt la tot daca in 2-3 ani constat ca nu face fata si are nevoie de ajutor. Nici nu stau pe ganduri.
Faza e ca la anu ar fi fost printre cei mai mari din clasa si cel putin primii 2 ani s-ar fi plictisit. Cica dintr-a treia devine mai serioasa treaba... Sa vedem, tine-ti-ne pumnii sa trecem cu bine:) ca de hotarat ne-am hotarat deja:)
Ca ranita... si Andrei i-a carat-o tipa care ne ajuta pe noi, asa ca o sa aiba ajutoare, no problem. Printesita o sa trebuiasaca sa se oboseasca putin cu ranita ei in spate ca 2 nu poate cara nanny a noastra.
In rest, sunteti sanatosi? la noi ploooo de ne-am saturat, cica vara asta nu avem vara, va fi numai urat....
Cand ma trezesc si iar e intunecat cerul imi vine sa plec unde vad cu ochii... oare unde? in Australia e frumos? sau Spania, vik, tu esti cu socrela spanioala... mergem acolo in grup? la mare, la soare...
pupici la toata lumea!
www.naturalexperience.ro/" target="_blank">are you ready for... a natural experience?
vikinga spune:
Cristina pina la soacra, care-mi muri in martie, mai degraba veniti pe Sylt! A venit oficial vara! ieri au fost 18°C si azi dimineata cam vreo 20°C si niste nori dar cum se intimpla la noi pe insula asta de obicei, norii-s impinsi de vint, uite asa s-a facut o zi de toata frumusetea de in masina la soare arata chiar 25°C dar sa zicem ca au fost doar 22-23°C cit arata la umbra. Am fost toata ziua pe mare, deocamadata nu imi e rau pe barca, a fost superb!Aici clima e altfel, rareori cind trece de 30°C, asa 32-34°C de ob cind e asa o canicula nici nu adie vintul, zici ca esti pe alta lume. Fiind si ziua lunga devine soarele necrutator. Ideal e pina in 28°C.Apropos de zilele astea lungi, mai ales ca e mijlocul verii, mama se minuneaza cum e sa zicem asa pe la 18.30 cind noi eram inca pe mare, soarele inca sus de jura ca e ora 3-4 dupa masa. La condus fara ochelari de soare nu se poate pina pe la 9 si ceva seara mai ales daca mergi spre vest unde coboara soarele. Si dimineata la 4 e deja lumina de vorba lu' tata: vai de pasarelele astea ca muncite mai sunt saracele. Numai citeva ore de somn nush cum de nu pica moarte de prin copaci.Daca e asa aici la mine care-s in sudul danemarcei oare cum o fi la tine Yael? Tre sa fie interesant tare.Cristina tinem pumnii la baiatul cel mare! Astia prin nord ca de obicei nu-si fac de ris renumele de domoli, in grupa de prescolari a lui Aldo, ma rog grupa care-si incepe activitatea din august is multisori nascuti in oct-noi si chiar in sept. Parintii zic ca las' la joaca e mai bine, cu scoala nu-i nici o graba nu pleaca de acolo:) Plus ca nici nu as putea sa-l dau pe Aldo nascut in noiembrie. Mey cred ca asa o lege in landul asta i-ar scoate pe astia in strada cit de calmi or fi ei:)) Tu ai o au pair ori tot de vecina voastra tinara zici tu ca va mai ajuta? Bravo cu muncile, bine ca ai gasit ceva bun. Cum arata gradina, cum e la casa dupa atita timp:)? Bine ca esti aproape de job. Scoala tot prin apropiere?Vikinga 11+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo
ciuf spune:
Salut, gagici
reveniram si noi pe taramul american. Sunt obosita, iar la serviciul asta nimic nu mi se arata . Copiii ii dusei la gradinita. Luca nu mai stie engleza . Eu totusi sper cuvintele sa existe undeva in sertarasul mintii si sa aiba numai greutatea sa le puna impreuna. Dar ieri ma intreba cum sa spuna ca el are 5 ani si 7 luni. Deah, cu specimenul asta defilez . Chiar sunt curioasa ce va spune educatoarea astazi. care e impresia ei.
Dupa cum spuneam am ajuns acasa luni seara. Zborul asta m-a terminat. Pierdut o noapte ca primul zbor fuse la 6 dimineata, stat in Frankfurt 6 ore, facut vama in Chicago si alergat ca nebuna intre terminale ca era aproape-aproape sa pierdem avionul, iar in avion nu imi mai gaseam locul. Ma manca pielea, picioarele nu se linisteau. Nu as mai fi rezistat sa zbor mai mult de atat.
Eva s-a purtat exemplar, dormit, stat cumintica si privit la TV, ascultat povesti. Ah, in avionul de Buc.-Frankfurt am atipit. fara sa vreau . Cat m-am chinuit sa tin ochii deschisi ... nah ca tot nu rezistai. habar n-am cat am atipit. dar cand m-am trezit Mamzel Fason atentase la poseta mea, isi facuse unghiile, data cu ruj pana la urechi, ascultat ceva muzica la iPod, facuse si niste poze la scaune si umblase la tampoanele mele, ce le insirase pe scaun, pe jos, le scosese din tzipla lor si se intreba "ce o fi chestia aia lipicioasa?". Sa mor cand m-am trezit. m-am simtit asa iresponsabila, dar totodata ma bufnise rasul la o asa aparitie a Evei cu degetelele in aer sa nu isi strice unghiile si data cu ruj.
Luca incepe kindergarten in august. Va merge timp de 4 zile pe saptamana a cate trei ore. Mi se pare tare putin. dar daca refuz clasa asta ne pierdem locul pentru clasa intai. Cum zicea Cristina, asa e si pe aici. Americanii o iau la inceput intr-un pas tare relaxat. Sa nu sperie copiii .
Acum stau si imi incalcesc neuronii gasind solutii pentru semestrul urmator. Cine va veni la noi? La mama nu apelez ca astia de la granita stau cu ochii pe ea ca prea vine la fiecare sase luni. tata ar veni in doi timpi si trei miscari, dar eu, de colo, as prefera o femeie ca sa ma mai ajute si la un gatit (ca nu excelez la acest capitol). dar daca n-am incotro il rog. El are 70 de ani, mai e din cand in cand si morocanos, ca deh asta e varsta, cu Luca isi mai pierde rabdarea, e nemaipomenit cand sunt in spatele lui si il mai trag de maneca cand e nevoie.
Am rugat-o pe matusa mea sa vina dar inca nu mi-a dat raspunsul. Ceva ma face sa cred ca nu va veni. Soacra-mea s-a oferit sa vina la noi. dar stiti ca eu ma inteleg cu ea precum soarecele si pisica. Nu am nevoie sa fiu luata sub lupa, analizata asa la micron. Ar fi un stress enorm pentru mine. Cred ca ea ar fi ultima solutie. Dar parca as angaja pe cineva sa ma ajute. Nu am curaj sa angajez un au-pair. M-a speriat Vik cu braziliencele care sterg praful in ritm de samba. NOOOOO. Gluma-gluma, dar nu ne-am permite asa ceva.
Eu inca nu stiu sigur cand incep partea clinica, practica la scoala. Daca nu sunt inscrisa in toamna asta, mai mult ca sigur ca ma voi inscrie numai la un curs si as avea nevoie de ajutor numai pentru doua zile.
Vik, cum ai descris-o tu pe Nadja, exact asa e Eva. fara nici o ezitare as spune ca seamana ca doua picaturi de apa. Mama zice de ea ca ne "vinde si ne cumpara", asa buna impresie are despre fetita mea cea cuminte.
Cand eram in Ro mi-a zis ca vrea ca eu sa mor, ma impusca si ramane numai cu taticul ei iubit. Poftim ce copil cresc eu in batatura .
Are niste scenarii ingrozitoare.
Romania mi s-a parut mai curata, mai bogata, dar plina de snobi ce le da pe afara teribilismul. Conteaza foarte mutl sa ai BMW-ul ultimul tip la scara, vreo 3 telefoane, in portofel sa se vada si ceva bani straini.
Traficul pentru mine a fost ceva ingrozitor. Nu m-am incumetat sa conduc. L-am lasat pe sot. Am fost intr-un continuu stres. Parca toate masinile intrau in mine. Si cu toate astea nu prea am vazut masini busite, ca eu dupa asta ma ghidam sa imi fac o idee cam cum e traficul. Parcarea se facea in functie de ce masina ai. Cu cat e mai luxoasa cu atat se parcheaza in zone nepermise, fara nici o problema blocandu-se o strada sau o trecere de pietoni.
Parintii mei o duc binisor, niciodata nu mi s-au plans de bani. Au si ei rostul lor, asa batranesc, dar in acre ei se simt bine. Si-au luat un amarat de Cielo ca atat si-au permis cu care se mai plimba. Apartamentul in care ei locuiesc e pe numele meu, dar au niste inimi enorme. Ar face orice sacrificiu ca sa ne ajute,s a ne stie multumiti. Acum, mama a gasit pretext sa ne dea bani pentru zilele sotului, aniversarea noastra, apoi ziua lui Luca, stiind ca in felul asta nu ii putem refuza. Si ma doare al naibii de tare ca nu ii am langa mine, sa ii vad in fiecare zi, sa ma conving ca sunt sanatosi.
Luca a fost tare atasat de ai mei. De socrii nu le place si nu s-a simtit deloc bine la ei. As putea spune ca de fata cu soacra era un alt copil. Nu asculta de ea, era raut. Cu mama se comporta total diferit.
Pentru ei vacanta in Ro a fost ceva de neuitat. Toate poftele le-au fost satisfacute, dorintele indeplinite, am adus acasa doi copilasi rasfatati. Acum e treaba noastra sa ne ocupam de ei si sa ii educam.
Luca si-ar fi dorit sa mai ramana. Eva, cea care se plictiseste repede de orice, vroia sa vina inapoi in America.
Ne bate gandul ca la anul sa ii trimitem pe amandoi in Ro. candva la sf. lui mai si sa stea pana in iulie cadn am veni noi sa ii luam si sa mergem impreuna in Grecia pentru o minivacanta. Sa fim sanatosi sa ne putem pune planul in aplicare.
Ah, Ro mi s-a parut foarte scumpa. Comparativ cu USA: mancare, haine, benzina.
Scrisesem eu ceva impresii personale despre Ro la subiectul cu traiul din Ro, de la discutii generale.
Va tzuc
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea
tinatache spune:
ciuf,
ma unge la inima cand te aud, eu ii trimit 3 sapt in Ro la vara si deja am cosmaruri. Pana acum au fost de fiecare data bolnavi in Ro si in marea metropola de unde vin eu nu este nici macar un pediatru ca lumea, tb sa mergi in spital unde e... ca peste tot. Sper si eu sa fi crescut, sa se mai fi imunizat... habar n-am da' sper!
Noi nu avem au-pair, ci o studenta care ii ia si sta dupa-amiaza cu ei. Dar locuieste la noi, cel putin teoretic ca practic n-am mai dat demult prin camera ei, cum intram in casa cum o taie. Da' ieri tocmai ne-a anuntat ca pleaca si ne lasa cu popou-n soare asa ca tb sa gasesc alta solutie.
noo, nu sunt deloc aproape de casa, am 40 km dus si 40 intors, cu masina prin oras e o placere. Dar nu am avut de ales, part-time n-am gasit si am zis bogdaproste si de jobu asta. e fain, imi place, si din dec. se muta firma in oras, am sa pot merge cu trenu. asta e, nu e cazul sa facem mofturi ca peste tot merge prost, macar la mine nu e pericol sa-mi pierd jobu din cauza crizei. Avem rate, cursuri pt copii etc.etc. asa ca... e bine asa, nu mai zic nimic.
Apropo de limba, noi ii trimitem ca sa-si mai aduca aminte romaneste:)
vik, nu stiam de soacra ta, imi pare rau.
Fain cu zilele lungi, da' si iarna cand aveti cateva ore de lumina... Parca la noi e mai bine, noi n-am mai vazut soarele de zile intregi, si nici iarna nu prea avem multe ocazii. In Ro e canicula, sper sa nu prinda copiii calduri mari in august/sept. ca nu-s obisnuiti.
va pup.
vikinga spune:
Valeria e aici o emisiune cu fel de fel de situatii cind nemtii isi schimba locul prin alte parti ale lumii si apar des tinere nemtzoaice ce vor sa fie au pair mai ales in USA. Am vb si cu o tipa care a avut o au pair din Georgia si inca una din nah ca uitai tot o tara din ex urss si zicea ca totusi cu banii nu e chiar asa cum credeam eu.Conditia e sa ai un loc decent, o camera eventual wc/dus separat, ea de ex ii pusese si comp cu net, nu o punea la facut mincare, era multumita doar sa aiba grija de fetita ei cind era la munca, ea avind afacerea ei trebuia sa fie mult timp prezenta acolo. Bani extra doar de buzunar cica trebuie, ca unui copil de al tau cam asa. ea a dus-o si la imbracat ca venise aici numai cu o sacosica de haine de vara, in fine cu una din ele a fost multumita dar cu cealalta zicea ca simtea permanent inca o grija in plus de parca avea 2 copii nu unul. Era asa mai neajutorata de fel.Tre sa mearga si la scoala chipurile sa invete germana, le trebuie un certificat de limba cam asa s-ar chema ca sa dovedeasca rostul lor aici. Cica e un forum f oficial, unde te inscrii si platesti saptaminal nu stiu vreo 5€ si stai inscrisa pina gasesti fata potrivita dar exista si un site liber unde sunt si riscuri de genul: fata perfecta care nu are bani de bilet de avion si se roaga sa ii trimiti, ei va inchipuiti ca-s bani aruncati.Dar au pair infara de popou tinar in pasi de samba mi se pare o grija in plus. Ideal ar fi o guvernanata, o femeie in casa ceva de gen. Cica sunt siteuri si forumuri si pt ele, o amica de a mea inainte de a avea copii si-a dorit tare atre mult ca at cind o sa aiba copii sa-si poata permita o guvernanta tipc englezoaica, bani ar fi, ei calatoresc mult, engleza pt copii ar fi fost ideala dar totusi sa vedeti ce preturi acolo. Si uite asa visam si ne cresc copii mari.Pt Cristina mai e un pont auzit tot de la fetele mele. Cica la moda printre nemtoaice ar fi "bunicuta de inchiriat":) Sunt femei la pensie care din cine stie ce motive sunt singure si au nevoie de contact cu familii tinere mai ales cu copii. de ob sunt bunicite matusele mai in putere, au carnet de condus, se poate face un fel de job de 400€ pe luna s azicem pt anumite ore fixe pe sapt. Luat de la gradi/scoala si mincat la prinz si stat pina la 5 cind vin parintii in parc. Mie una mi s-a parut varianta ideala. Destepte nemtoaicele astea. In primul rind ai mai multa baza in ele, sunt vorbitoare de germana, sunt din oras, stiu scoala, gradininta, parcuri, cu noroc face o mincare calda la prinz, e mai concentrata pe copii si se bucura de ei, au mai multa rabdare decit fete tinere mai ales venite de prin alte tari care habar nu au cam de nimic. Bine cu noroc gasesti si au pair f bune numai ca pleaca rapid, isi schimba locul, vor ba casa ba in alte parti ale tarii unde sunt venite. Cu o "oma" nu ai grija de mers la scoala sa invete limba ori cind merge simbata la disco ca vine de acolo cine stie cum.Cica ar fi anunturi prin ziare, la mine aici la tara se stiu doamnele disponibile dar oricum au fost vazute des astfel de anunturi ori date de o oma care-si ofera serviciile ori de mame in cautare de asa ceva.Acum mai e si problema banilor, depinde. Dar eu as prefera sa zicem varianta jobului de 400€, nu-s taxe in plus, ea e asigurata oricum, citeva ore pe zi si in rest nu-s obligatii.Ia vezi Valeria la tine nu ai auzit de asa ceva? Vikinga 11+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo
Laura Takacs spune:
Mai nu mai povestiti de ajutoare, ca numai eu stiu cum ma descurc. A fost mai greu la inceput, dar uite ca am supravietuit
Valeria, in primul rand societate americana umbla cu deviza " work and life balance", cel putin asa e la noi la companie, teoretic, ca practica ii omoara. Dar eu i-am facut sa se tina de deviza si le-am cerut sa-mi schimbe programul, sa-mi pot lua copilul de la gradi la care vreau eu sa mearga si la care mai si invata ceva si e si relativ ieftina ($760 pe luna). Apoi, cand e bolnav, de cel mic, zic, Calin e mare sta si singur, lucrez de acasa. De aia in fiecare zi car laptop-ul cu mine acasa, just in case ca intervine neprevazutul. Daca am activitati, de ex calin e la club de ciclism de doua ori pe saptamana si timpul e foarte "strans" ca sa ajung, asa ca le zic din vreme ca trebuie sa plec la timp, ba chiar mai devreme ca de obicei. Stiu ca nu prea convine, dar de aia nu cer avansari pe post si nici alte pretentii nu am. Vreau doar sa fiu disponibila copiilor mei. Sotul meu mai participa si el cand poate, dar el ajunge seara tarziu acasa. mi-ar prinde si mie bine un ajutor, dar mai mult la housekeeping, nu neaparat la copii. Cu ei ma descurc singura si nu cred ca mi-ar place sa mai vina cineva, in afara de ai mei (care nu se poate). Dar copiii vostri sunt mai micuti, stiu, ca si eu m-am bucurat cand am avut pe ai mei, pe matusa sa stea cu ei, si nu a trebuit sa-i duc la daycare.
Nu sunt pt au pair, din aceleasi motive ca si Vik , plus ca nu cred ca ar face treaba prea grozava. Asa mai bine imi iau una de liceu de prin cartier, si stiu unde o gasesc.
in locul tau nu mi-as face probleme cu engleza, eu ti-am mai zis. Dar tu esti speriata ca de avioane . O sa ajunga sa nu-ti mai raspunda in romaneste. Cazul nostru de ex.
ciuf spune:
Salutare
azi e a doua zi de gradinita. Dupa ziua de miercuri il pusei pe Luca in time out. la gradi a facut prostiute: nu a ascultat, a alergat prin clasa, un alt coleg l-a impins si s-a lovit Luca la degetul mic care a necesitat rapid punga de gheata , cand a fost timpul de citit (circle time) el a provocat alti copii la joaca. Una peste alta, educatoarea a tinut sa ne spuna ca Luca nu a fost cuminte, nu mai e baiatul dinainte . Insa cu engleza sta bine. E acolo in sertarasul mintii. Ea nu si-ar face probleme. Nu va spun ca ma intrebase copilul cu o zi inainte cum se spune ca el are 5 ani si 7 luni si "am castigat". Uite, Laura, de-aia m-am panicat.
Dar, ma rog, ma asigurara educatoarele ca limba nu e problema la el.
Acum ma gandesc ca al meu copil a primit foarte multa atentie, toti i-au cautat in cornite si in plus l-am dus la gradinita imediat dupa ce am ajuns. A avut o zi la mijloc sa se odihneasca. Ceea ce nu prea conteaza.
De dimineata i-am facut morala necesara asa ca vom vedea ce s-a prins de el azi la gradinita. Mai am o ora si ma duc sa ii iau.
In weekendul asta am fost cu bicicletele pe un trail de am zis ca nu mai ajung acasa . Sotul m-a fericit sa trag eu la trasurica, iar drumul era cand cu urcusuri cand cu coborasuri. Luca nu a avut nici o problema, e incantat de noua bicicleta.
Ieri am urcat un munte, asa aproape de varf, nu chiar pana sus ca m-au speriat norii ce ii adusese vantul si am decis sa ne intoarcem ca altfel ne prinde ploaia.
Azi sunt la serviciu. De abia astept sa fiu libera maine sa citesc. Mi-am luat scaun pliant ca pe celalalt l-a paradit mama si uite-ma sezand frumos in fata casei cu un ochi intr-o carte buna si celalalt la copii. M-a pocnit asa o dorinta de citit ca imediat ce prind un minutel liber profit de el sa deschid iar cartea. Si cand plimb cainele citesc .
Alte noutati nu am. Mai dadui si eu un semn pe aici.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea
paula2003 spune:
Am venit din vacanta!
Daca aveti timp sa ne vedeti copiii...
Am sa vad ce timp am sa va mai punem poze si de la venirea noastra in tara, ca nu am sta acasa deloc si nici nu vom sta.