Sezatoarea canadiana (146)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Nelia sa stii ca eu am avut o revelatie anul asta. Eu nu reuseam sa invat ceva din limba asta. Inteleg tot la tv, sunt in stare sa citesc o carte politista in engleza sau una de specialitate. Dar nu sa produc ceva din capul meu.
Si in iarna cand am inceput cursul ala de engleza pe care l-am abandonat din lipsa de timp, am avut o revelatie. Engleza e cam asa: Nu cerceta aceste legi, ca esti nebun când le-ntelegi!
Eu am inceput sa o inteleg ( am uitat sa spun ca eu am facut engleza intre a 6-a si a 12-a, dar in vremuri de mult apuse) abia cand am ajuns la concluzia asta. Spre deosebire de franceza unde tot timpul faceam asocieri cu romana sau latina, in engleza nu trebuie sa gandesti . Inveti regula si o aplici. Eu incerc sa nu ma mai uit la denumirea timpului verbului ca pe mine asta ma zapacea cel mai mult. Cum adica prezent dar te referi la trecutImi aduc aminte de cursul de acum 4 ani de la Univ. laval pe care-l faceam in acelasi timp cu doua cursuri de franceza , concepute pentru quebecosi nu pt. straini. Pai n-am inteles nimic, dar nimic din cursul ala. Chiar am dat inapoi. Pentru ca tratam engleza ca franceza. Incercam sa inteleg dedesubtul lucrurilor. Si abia acum dupa 4 ani m-am prins ca nu exista nici un substrat acolo.

Acum inteleg ca la McGill e mult mai greu decat cursul meu de conversatie de la Dawson. Dar oricum asta e principiul.

Plus ca eu m-am dus la curs ca sa cunosc si eu anglofonii aia care traiesc in canada. ca nu gaseam nici unul pe acolo pe unde ma invart eu. Si sa vorbesc cu ei. Ceea ce nu-i cazul tauMi-am dat seama ca eu in 2-3 luni de imersiune in engleza mi-as da drumul.
Am uitat sa va povestesc. Ma intorc intr-o zi in cartierul meu francofon. La magazin , incerc sa vorbesc engleza. O salut in engleza pe vanzatoare, ii raspund cu yes sperand ca imi va vorbi in engleza ( cum mi se intampla in zona engleza a orasului).Reactia ei? Incepe sa-mi vorbeasca incet, v...a c..o..s..ta d.oua..zeci si..cin..ci... In franceza...Asa ca pentru handicapati.

Noi azi am fost pe muntele de care povestea Nelia. Matul meu s-a marit ca vrea in brate pe la jumatatea drumului. Pana la urma a cedat sotul. Asa ca am ajuns la concluzia ca e un alintat .
Sau ca nu prea are rezistenta la mers. aAsa ca acum caut alte dealuri-munti sa-l antrenez. Aveti idei?
Mi-au placut casele si fermele. Cand am venit acasa m-am uitat si eu pe net sa vad cat costa o casa pe acolo. Si cand am vazut ca se apropie de un milion , nu mi-au mai placut. Si la intoarcere am vizitat( a se citi, iar a ratat sotul intrarea pe autostrada si apoi am continuat pentru ca era mai frumos decat pe autostrada) Beloil si St-Basil si St-Bruno. Mi s-a parut superba zona. Cam departe de Montreal totusi. Dar daca lucrezi pe rive sud e o posibilitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Sper ca ati inaugurat piscinele azi

Puteti sa va distrati cu www.dropshots.com/mikiion2009#date/2009-06-14/10:47:49" target="_blank">matzul meu dansator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Mihaela, e rece rau apa , dar nu ne-a oprit sa ne rasfatam pe sezloguri si balansoar; in sfirsit primele zile de vara;

Simonna, a ajuns tatal tau cu bine?

Carmencita, unde vrei sa ne vedem miine la prinz, la chioscul cu salate e bine (in disperare de cauza de haine de vara neincapatoare am trecut la regim dar nu ma tzine ca am o pofta de mincare...)?

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Diana si restul co: raportam parinti ajunsi cu bine! Astia ai mei dupa ce au priceput ce si cum e, s-au descurcat de minune!
Multumesc mult Diana! Respectele mele eterne si adanci!
Sa mor daca nu-miplace faza cu desfacutul de geamantane

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

deci a fost weekend de sosiri ..si taica-meu a ajuns bine , cu consoarta cu tot ...dar vai , ce diferiti am devenit, ce "paraleli" suntem, cat ma innebuneste vorbararia asta romaneasca fara sfarsit, prezenta straina in casa, acomodarea, traducerile, copilul se intreaba ce-or fi toate schimbarile astea ...dar cel mai tare ma doare pt copil, care si-asa a inceput sa planga zilnic dupa taica-sau .. sunt terminata emotional...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Hello din ROmanica(Rm Valcea)
Am ajuns cu bine,A a fost exemplar,E d ela AMS la Bucuresti,din 3h vreo 1,5h a fost maraita rau de oboseala,nu isi gasea locul,m-a capiat-acum incearca sa isi faca cat de cat un program-o sa mai intru eu maine sua miercuri cu vesti dc apuc.
AM citit doar ultiam pagina- deci:
Ktrinelu-imi pare tare rau pt Julie,restul trec,sper sa ii treaca si ei.
Maru-bine ca ia gasit geamnatanele pline si ca au ajuns cu bine.
Diana-si eu multumesc.

Va pupam si numai bine!

Denisa cu Emma Andrea 3,5 ani si Mark Alex 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Diana, si eu iti multumesc.
Parintii mei mai au un pic pana aterizeaza in Ca, acum nu le mai e frica de avion ci de gripa porcina.

Sedere placuta in Ca ptr toti bunicii. Sa povestiti ce le place, ce nu, ca sa mai invete si altii din experientele voastre.

Noi am fost toti 3 bolnavi sap trecuta, pana la urma a luat si Victor.
Acum suntem apti de o noua sapt de munca.

Ktrinel, incearca sa o tii cat mai ocupata pe Julia, sa iesiti cat mai mult. Sa nu se mai gandeasca.
Imi inchipui ca e ca atunci cand Victor ne innebunea de cap, de ce am plecat din Ro. Nici nu intelege, nici nu poate schimba nimic.
In fiecare seara la culcare, noi aveam discutiile astea interminabile.
Pana cand intr-o zi nu a mai intrebat.

In alta ordine de idei, a venit vara
E asa de bineeee.

O sapt. buna,

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Bun venit la bunici si sper sa se acomodeze in casa copiilor!

Ktrinel, , ca altceva nu stiu ce sa-ti spun. Dar eu m incredere in voi, o scoateti voi cumva la capat!

Denisa, ma bucur ca ati ajuns cu bine! Mai asteptam vesti de la voi, sper sa fie o sedere placuta.

Mikiion, am vazut dansatorul, a crescut Marc si e inalt pentru virsta lui. Legat de mers pe munte, nu e alintat, e inca micut pentru mers atit de mult, mai ales ca e si la deal. O ora maxim cred ca merge orice copil de 3-4 ani, dar mai mult e deja prea mult pentru piciorusele lor. Agata a inceput sa mearga distante mai mari si fara sa fie carata in brate dupa 4 ani, si ea a iubit mersul pe jos de la un an, iar Tudora abia anul acesta, de prin martie am observat ca vrea sa mearga pe jos cind mergem in drumetii... ca in oras nu merge deloc, vrea numai pe carut. Dar pe dealuri sau pe unde am fost, nu a cerut nici macar o data in brate, lucru care la inceput ne-a mirat foarte tare stiind cum face in oras.

Cge, ai uitat sa spui ca ieri a fost vara pe la noi! Agata iese astazi in natura cu scoala si si-a pregatit aseara pantaloni scurti de blugi, tricou fara mine, crema de soare, palarie... pentru ca ieri era vara, astazi, la 17 grade, nu mai e... si s-a suparat tare de tot. Si m-a rugat sa nu-i mai iau nimic de vara, ci numai lucruri de toamna si iarna... Ah, Agata e in faza cu de ce am plecat din Romania... macar o data pe zi intreaba. Intr-o zi vorbeam despre Delta, despre cum e acolo, ea asculta... la sfirsit, concluzie: daca Romania e singura tara care are Delta, de ce am plecat de acolo!?!

Legat de Delta, i-am pus un documentar, poate vreti sa-l vedeti si voi sau copiii vostri. Oricum, Agata stie unde va merge data viitoare cind va merge in Romania. La Portita...

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmençita spune:

Ana,

aproape de complex Dejardin e orasul chinezesc, nu ai vrea sa mergem a acolo?Eu stiu cel putin doua restaurante unde am mancat de mai multe ori, nu stiu daca iti place mancarea chinezeasca. Daca nu e bine si la salate, numai sa imi spui ca nu stiu exact unde.

Nelia, nu vii si tu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

eu vin in orasul chinezesc, vrei sa ne intilnim la 12H la intrarea din strada care coboara spre statia de metrou, peste drum de complexul Guy-Favreau? am un jersé negru cu gluga pe mine

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput