Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (54)
Raspunsuri - Pagina 4

Cornelia spune:
Vad ca Moni se documenteaza in continuare .
Despre musetel la baie: nu am folosit.
Creme de fundulet: am folosit doar Sudocream si nu am avut niciodata probleme cu vreunul dintre copii (de fapt, un pic s-a iritat Stefan la inceputul diversificarii). Ori e crema foarte buna (eu o recomand cu caldura), ori au avut copiii mei fundulete rezistente . Si acum ii dau cateodata cand le mai apare vara cate un cosulet-ceva.
Creme pt. sani, nu ma pot pronunta, dar mi-am luat Garmastam, sa fie acolo.
Iar in ceea ce priveste alimentatia din timpul alptarii, stiu si eu ca e permis aproape orice (exceptand varza, fasole, ceapa , usturoi), dar mancat totusi cu masura. Mie mi s-a spus ca pot manca fructe fara probleme, dar nu cateva kg pe zi , sa am grija cu rosiile, dar iar nu eliminate de tot. Doar ca eu vorbesc pur teoretic
.
De schimbat noaptes si eu am evitat pe cat posibil, dar nici nu i-am lasat murdari. Un pishu acolo, pana da scutecelul pe afara merge , dar altceva nu prea.
Lampa de veche e utila. Noi oricum dormim cu o lumina aprinsa pe hol, ca altfel se sperie copiii si nu m-am mai gandit la lampita. Dar asa e, nu e indicat sa aprinzi lumina cand te trezesti noaptea pt. alaptat si nici sa ii vorbesti (prea mult ) bb-ului. Eu respect principiul asta si acum, ca la cat de des se trezeste Stefan, atata mi-ar trebui sa il mai tin si de vorba. Il mangai, il pup, il trimit in pat si cam atat.
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2

adrianafedorca spune:
crema de fundulet am folosit bepanthen, de la sanosan si cand s-a iritat rau (a avut un episod urat de diaree) panthenol spray care a fost super bun
noaptea nu-l schimbam decat daca era pampersul plin de pipi daca era putin il lasam asa pana dimineata , de vorbit cu el nu prea vorbeam ca el era cuminte papa si se culca iar eu eram asa de obosita ca dormeam pe mine
_
Adriana mamica de Cezarica Georgian (23 aprilie 2005)
si minunea din burtica 35+
Anastasia Ioana
AMR 4 saptamani
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler

meleea spune:
despre cremele de sani cumnata a avut si garmastan dar a zis ca mai bine ia facut bepantenul
dupa mesajul de dimineata am mai dormit (pana acum
),ce bine este parca nu imi venea sa ma trezesc
Meleea 33
AMR 7 sapt pana la DPN
AMR 5 sapt pana la cezariana
http://picasaweb.google.ro/meleea9/Desktop?authkey=Gv1sRgCI7LhN_Qu-HOrwE#
http://picasaweb.google.ro/meleea9/20090411?authkey=Gv1sRgCIfljvvPyfiGIg#

LuisaTL spune:
Multumesc pt. primire!
Micaalsa, am in burtica doar o zmeurica. M-am incurcat in semnatura. Mai am o fetita de 4 ani jumate...wow...desi n-ar fi fost rau sa fie gemene.
Am avut probleme cu ambele sarcini, dar a meritat orice sacrificiu. M-am mai linistit un pic cand am vazut ca majoritatea aveti dureri de burtica, contractii...of...o sa uitam curand de ele. Si pe mine ma chinuie de cateva zile, simt nevoia sa stau mai mult in pat, ce sa zic..iau no-spa si gynipral la greu.
Revin...
Luisa, mami de Dorothy (24 nov. 2004) si s.33 cu
Sara

LuisaTL spune:
Eu iau gynipral de la 5 luni din cauza uterului contractat. La mine doar no-spa nu prea avea efect.
Dr. meu spera sa nu fie probleme si ca gynipralul ma va ajuta sa duc sarcina cat mai aproape de termen. Cand ma doare burtica mai tare iau in acelasi timp si gynipral si no-spa si vad ca e ok.
Eu cred ca ar trebui totusi sa incercam sa ne odihnim mai mult, desi e greu....

CRIXIA spune:
Bine v-am gasit!
MICALSA, tu parca botezi la sf lunii?! Eu iti recomand sa tina sotul tau bb! Eu am botezat in 17 iunie un bb, in Buc si ziceai ca fac sauna, am transpirat enorm, m-au durut mainile...specific: nu eram insarcinata! CAnd eram Insarcinata cu Alexia, cam 5-6 luni, la fel a tinut sotul meu finutzul, iar eu am participat la imbracat, baita...eram pe langa, c anu ma pricepeam sa pun mana!
ADRIANAFEDORCA, si eu am avut zilele trecute ameteli, cred ca tensiunea mica, la fel ca si tine, posibil si un pic de anemie.
CORNELIA, ma bucur c-ai trecut p'aici! spor la treaba familiei, sa va asezati cat mai curand in casa!
Eu de 2 zile simt canicula, transpir in casa stand, iar pe strada as iesi doar seara! Se umfla un pic picioarele, noaptea ma foiesc, ma ridic, ma plimb, ma mut sintr-un pat in altul... off, si mai am muuuult fata de voi!
Cri mami de Ale ( 2003) &
+28 sapt

theea spune:
Buna ziua am ajuns si noi de la medic un pic dezamagita dar asta e.Analizele de sange mi-au iesit bine dar cu sanse mari sa fac diabet ,glucoza mi-a iesit la limita 7,6 mmol.Era o sictirita de doctorita nu mi- a placut deloc cum mi- a vb ca cica copilul e enorm , ca de ce mi- am facut atatea ecografii(3 in toata sarcina)I- am spus ca vreau sa nasc in apa si mi-a zis ca pot sa uit ca daca acu copilul are 36 de centimetri sa imi inchipui cam cat mai creste si asa mai departe. De abia astspt sa ma duc la moasa in 2 sapt sa vad ce imi zice si ea.
Sapt viitoare ma duc iar la ecograf macar sa aibe motiv sa ma intrebe de ce ma duc des la ecograf. Ciudat mi se pare ca acu 2 sapt cand am fost la ec nu mi- a zis ca ar fi prea mare se poate sa creasca asa mult in 2 sapt ? Eu sunt in sapt 29 si bebelul ar fi in grafic pt sapt 32
Fetele care au mai facut testul de diabet ce rezulzate v- au iesit?
Ma duc sa ma odihnesc un pic acu ca m- am mai racorit v- am pupat
cezara

micaalsa spune:
Crixia, asa m-am gandit si eu. Am intrebat si preotul si el a zis ca normal, in carti, scrie ca barbatul tine copilul in timpul slujbei, doar ca la noi, s-a facut asa un obicei ca il tine nasa. Probabil si din considerentul ca o femeie stie mai bine cum se tine un bebe ... nu stiu. Dar asa o sa fac, nu ma pot incumeta sa o tin o slujba intreaga.
Luisa, fac modificarea Sorry, eu asa am inteles.
Anamarialui
Iulia (23.03.2006) si
33+ cu
Teodora
Nasterea printesei

alinutza78 spune:
Buna zmeurici
Sper ca ati avut un week-end frumos si relaxant...in ciuda caldurii. Eu tocmai am "scapat" de musafiri..si inca nu am apucat sa citesc din urma..am vazut doar in mare ca sunt la ordinea zilei contractiile, picioarele umflate si insomniile
.
Eu raportez un week-end plin..de efort...terase, Ikea, mall-uri..ca deh trebuia sa plimb musafirii din provincie
...dar frumos, ca ma simt bine cu prietenii mei. Mi s-a intarit burtica de vreo cateva ori dar am rezolvat ori cu Magne B6 ori cu no-spa.
In schimb in dimineata asta cand m-am cantarit am avut un soc...desi nu am mancat excesiv, in 4 zile am pus 1,5 kg..plus ca m-am trezit si eu umflata...Oi fi avand retentie de apa..o fi fost un puseu de crestere...ca nu mi se pare normal sa iau atat de mult in greutate intr-un interval atat de scurt..
Si...iar o noutate in acest week-end...l-am simtit pe strumf mai activ si mai puternic ca niciodata. Pana acum m-a laudat ca e un finut si nu ma deranjeaza cu miscarile lui..plus ca m-am gandit ca ma apropii de 8 luni si nu prea mai are unde miscoti...insa m-a zapacit in week-end. Misca la greu, face intorsaturi, rasuciri..de simt prin toate organele...imi da suturi in ficat de ma lasa fara rasuflare...plus ca de vreo doua ori mi-a dat cateva in vezica de m-a trecut pisarea (eram intr-un mall si m-am facut galbena la fata ca am crezut ca ma fac de rusine si fac pe mine
).
Cam asta e...eu cred ca a fost un puseu de crestere..probabil de asta il simt atat de puternic. De-abia saptamana viitoare am programare la echo...sunt extrem de curioasa cat a crescut pentru ca il simt de 10 kg.
Revin dupa ce va citesc (citez din "marii clasici"..Giova)
Alinutza 30+ viitoare mamica de strumf baietel
Eric Alexandru

alinutza78 spune:
Eu raportez vergeturi pe interiorul coapselor…adevarul e ca nici nu am insistat f mult cu cremuirea pe acolo. Am dat la greu pe exteriorul coapselor, pe burtica si pe sani. Ideea este ca daca vreau sa fac ceva in privinta asta va trebui sa ma mobilizez dupa nastere cat sunt inca proaspete. Cremele de la Boots se pot procura si de la noi?
Iar cu somnul inca e ok….dau drumul la AC la 18 grade cam cu o ora inainte de culcare, imi pun perna de la Ikea super comoda pentru umeri si gat si cu perna de gravide intre picioare…si somn intins pana la 7.
Ylla..te-au incurajat fetele….fiecare dintre noi s-ar fi stresat cu greutatea bebelusului…paradoxal e ca ne stresam din orice
: daca e prea mare nu e bine ca suntem banuite de diabet gestational, daca e prea mic iar nu e bine, ca nu e dezvoltat
....important e sa fie sanatos ca ia el in greutate ulterior…
Nour ai o printesa frumosa…iar tu esti super
Motana multumim pentru informatii….ca de obicei
Rallunu te mai stresa....cu ce esti tu vinovata ca te umfli....ca gravidele in general se umfla...doamne ce putin mai ai…sa stea zmeurelul pana la termen
Andreea1979…ai grija cu tensiunea…ca nu e buna nici cand e oscilanta…monitorizeaza mai des si raporteaza medicului ce fluctuatii ai inregistrat..si ai grija in special cand depaseste 14/9..un telefon scurt medicului
Ema nu-mi pare rau deloc daca se scurteaza DPN-ul…oricat as fi de incantata de perioada sarcinii, nu cred sa fie o gravida la 38-39 saptamani sa se bucure de gravideala in luna iulie. Important e ca strumful sa fie dezvoltat si sanatos…ca are 3 kg ca are 3,5 kg..chiar nu mai conteaza
Lucialu..saru’mana pentru grija, dar cum scriam mai sus chiar nu-mi fac probleme de scurtarea DPN-ului
Micaalsa ..imi pare rau pentru durerile de burtica…incearca sa te menajezi mai mult…si lasa traditiile cu botezul si in grija sotului…cred ca toata lumea ar intelege
Clara J ai o burtica tare frumoasa iar tu te-ai mentinut foarte bine
Elenada bafta la ecografie si intalnire placuta cu gemenasii
Moniland multumim pentru informatii…Romazulan se gaseste in farmacii sau in plafare?
LuisaTL bine ai venit la zmeurici…nastere usoara si la termen
Motana..si eu de la cursuri, tot asa am retinut legat de legatura intre alimentatia mamei si colicile bebelusului
Lucialu…fa un masaj usor pe picioarele umflate cu Lioton gel…de jos in sus..la mine are efect
Theea eu ma gandesc ca daca erai suspecta de diabet gestational ti-ar fi recomandat medicul sa faci testul de glicemie provocata….sau la acest test nu ti-au iesit ok rezultatele? Multa sanatate si incearca sa nu te stresezi
O dupa amiaza placuta..pup toate zmeuricile..si ma duc sa mai profit de acest week-end prelungit
Alinutza 30+ viitoare mamica de strumf baietel
Eric Alexandru