Raspunsuri - Pagina 2
Otiliav spune:
Raluca, eu sunt rezident in Norvegia de 3 ani si ceva. Acum sunt in concediu si stam in Ro pana in toamna. Dar zau ca nu m-a preocupat daca-i somon salbatic sau din ferma.
La servici destul de des este servit somonul la cantina. E pus la cuptor, partea cu pielea obligatoriu in jos. Se serveste cu cartofi intregi fierti si cu smantana.
Acasa nu prea mai gatesc somon dar e greu sa gasesc altceva care imi place. Macrou de exemplu, nu am gasit proaspat decat in sezon. Stau tare prost la capitoul marfa proaspata in magazinele obisnuite, peste proaspat mai mult in orase mari la piata de peste. A, se pot lua medalioane si se pune pe hartie de copt la cuptor iar ca si garnitura de obicei eu cumpar amestec de legume (morcov, mazare, porumb).
Somon afumat nu consum decat rar.
Norvegienii de-i cunosc eu, zona Stavanger, mananca la Craciun carne de oaie si niste carnati/caltabosi, tare nasol miroase cand ii fierb, te stie toata strada.
Cat despre viitor nu-i vaitca se termina pestele si petrolul lor. Ca doar iau impozite uriase din salariu ca sa puna bani deoparte pentru generatiile viitoare.
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Doua gogosele sagetele
Pozele noastre
raluca30 spune:
otiliav-sigur ca difera zonele si traditiile,in nord nord se mananca altele decat in sud ,sau vest ,est..unii mananca carne de ren,peste putrezit(e ceva care sta in nisip multa vreme parca),kompe cu peste,iar in sud kompe cu carne sarata de porc(galusti,nu stiu daca ai mancat asa ceva)...sotul meu e din sudul Norvegiei...si ei mananca cartofi fierti la orice si musai un sos...in rest paine cu orice,cam asta e la ei...sigur oaia e pt al meu sot la mare cinstecoastele alea sarate,iar toamna Fårikål.Somonul il preferam marinat sau la gratar.
Si apropo de impozitele uriase,cu tot respectul compara No si Ro si vezi diferenta...acolo toti sunt civilizati,platesc taxele,dar la batranete ce pensie au si ce drepturi,ce aziluri au pentru batrani,plus multe alte facilitati,nu stau sa le enumar aici,dar eu zic ca se merita sa plateste taxe in No. Ro nu va fii niciodata ca No atat timp cat lumea nu se auto educa.In Ro toti vor sa fure,sa scape de taxe,etc.
musetto spune:
Imi pare rau de ceilalti pesti si in general respect natura, dar in cazul somonului... ma tem ca nu am de ales. Este foarte bun pt copii si pt gravide, deoarece contine cantitati mari de acizi grasi omega 3 si mult mai putin mercur decat alti pesti. Asa ca il recomand fie ca atare, fie doar uleiul extras din el.
missdarcey spune:
fiica mea are 3 ani si mananca somon de doua ori pe saptamana.Il prepar la cuptor,la steamersau sau innabusit cu legumele de rigoare.cumpar numai organic dar nu mai gandit ca as face o greseala!pai ei se hranesc in mod natural .exista un lant trofic ,ai uitat. si parca omul a fost pus sa stapaneasca regnul animal..