Mamici de fulgusori de nov - dec 2009 (37)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

asa de cald a fost azi.... oare ce ne facem mai tarziu.... cand va fi si mai cald am baut 3 litri de apa azi.... voi cum suportati caldura?

14+
bebe creste
Un copil poate oricānd sa-l īnvete pe un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodataa si cum sa ceara cu insistenta ceea ce-si doreste.-Paulo Coelho īn "Al Cincilea Munte"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RamonaCopot spune:

Camy, multumesc mult de raspuns. O sa incerc sa fac aceste demersuri pentru acest concediu inainte sa mi se termine cel pe care il am acuma. LA noi astepti dupa o adeverinta de ti se face acru. Lucrez la o companie de asigurari, sediul central este la Cluj, dar apartinem de zona centru care este coordonata de Brasov :)). Orice solicitare pe care o facem, o trimitem la Bv, de acolo asteptam sa vina semnata si apoi o trimitem la CJ....si cu mult noroc poate ne vine adeverinta sau hartiuta ce o asteptam in vreo 2-3 sapt...cand e prea tarziu si nu mai avem nevoie de ele.
De asta mi-e un pic lehamite...ca eu ma si enervez repede si le zic vreo doua, daca am cui.
Inca o data multumesc si o sa incerc sa vad..ca mai am doua sapt pana termin cm...poate e destul pt doamnele de la HR sa faca niste acte.

19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Of m-a tot sacait o prietena care a reusit si ea sa faca bebe la al cincilea FIV dupa 10 ani de incercari, la varsta de 38 de ani sa fac cerclaj. Initial n-am bagat-o in seama. Ieri la telefon i-am spus prima oara ca m-am hotarat ca nu e nevoie asa incat nu fac, doar asa...profilactic cum a facut ea. Dar mi-a bagat un cui - mi-a zis ceva ca sa urmaresc nus' ce masuratoare la col. La mine doar la ultima eco - asta de 16 saptm. scrie col intern inchis si lungimea vizibila a canalului cervival 28 mm.

Si evident am inceput search-ul pe google. Nu prea am gasit mare lucru - un sg. articol pe care-l postez si aici ca are foarte multe info interesante zice ca:

"Ecografia permite masurarea lungimii colului uterin (normal 30 - 40 mm) si aprecierea aspectului canalului cervical cu cele doua orificii ale sale, indiferent de varsta de gestatie, incepand de la 14 saptamani dar mai ales in trimestrul II.

Un col uterin cu o lungime de sub 20 mm si o deschidere a orificiului intern ce depaseste 15 mm denota un col insuficient. Prezenta de lichid amniotic in canalul cervical vine sa intareasca si prognosticul devine mai rezervat."

Acuma la mine lungimea e de 28, 3 mm deci peste 20 mm dar vad ca scrie lungimea normala 30-40 mm. Ce-i drept la mine zice pe eco "lung. vizibila=28,3mm" . In plus orificiul intern e complet inchis deci nu mai am nici un alt simptom. Doctorita iarasi nu s-a sesizat cu nimic. Deci sa zicem ca totul e in regula. SI totusi de ce mi-a intrat cuiul ???

Voi ce ziceti? La voi pe eco ce scrie? V-ati pus careva problema asta? Treba cu incontinenta cervicala se pare ca e cauza principala la avorturile in trim. 2. Offff...oare o sa ma relaxez vreodata complet? Cred ca iar pun sexul in cui de frica.

Scuze ca m-am intins atata dar chiar sunt ingrijorata.

16+

Mergi la inceput

Ramonika unde esti? azi nu te-am vazut... ai iesit la aer?

14+
bebe creste
Un copil poate oricānd sa-l īnvete pe un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodataa si cum sa ceara cu insistenta ceea ce-si doreste.-Paulo Coelho īn "Al Cincilea Munte"

Mergi la inceput

Miramar nu fi atat de ingrijorata... fiecare organism e altfel. Daca medicul tau nu ti-a spus nimic nu cred ca e cazul sa te sperii. Te stresezi si nu-ti face bine. Fii optimista.... si intreaba medicul tau. daca ai grija de tine.... de voi.... si nu exagerezi... de ce sa-ti faci griji.... Intreaba medicul... si fruntea sus

14+
bebe creste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

Citat:
citat din mesajul lui RamonaCopot

Camy, multumesc mult de raspuns. O sa incerc sa fac aceste demersuri pentru acest concediu inainte sa mi se termine cel pe care il am acuma. LA noi astepti dupa o adeverinta de ti se face acru. Lucrez la o companie de asigurari, sediul central este la Cluj, dar apartinem de zona centru care este coordonata de Brasov :)). Orice solicitare pe care o facem, o trimitem la Bv, de acolo asteptam sa vina semnata si apoi o trimitem la CJ....si cu mult noroc poate ne vine adeverinta sau hartiuta ce o asteptam in vreo 2-3 sapt...cand e prea tarziu si nu mai avem nevoie de ele.
De asta mi-e un pic lehamite...ca eu ma si enervez repede si le zic vreo doua, daca am cui.
Inca o data multumesc si o sa incerc sa vad..ca mai am doua sapt pana termin cm...poate e destul pt doamnele de la HR sa faca niste acte.

19+

cere o adresa de mail a cuiva de la HR..si scrie..spune-i ca ai documentele de la medicina muncii (pt ca acolo trebuie sa mergi prima data)...ii trimiti actele..iar ei crede-ma ca sunt obligati sa faca actele pana se termina cm-ul tau..
Si ai mei faceau nazuri...dar cand au vazut actele de la med muncii nu au mai zis nimic..

Succces!
Nr meu de tel e trecut la contacte..poate te ajut cumva daca mai ai nelamuriri

Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008

ingerasul Darius-Andrei

17+ Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!

bebe Flavius Cristian

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

eu merg la
Noapte buna!

Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008

ingerasul Darius-Andrei

17+ Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!

bebe Flavius Cristian

POZE

Mergi la inceput

camy.... cred ca intrebarea asta am mai scris-o o data: unde la contacte sa scriem nr de tel. eu habar nu am... si l-as trece.... daca as sti unde

14+
bebe creste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns krelia spune:

...pe mine ma pierdeti in oceanu' asta cu acte si drumuri......cred ca o sa va pun sa mi le scrieti pe etape, cand o fi cazul..poate asa intelege si jumatea mea de neuron

ionela, si eu tot cu apa m-am dres.....cand m-am dus la cumparaturi, la un mom. dat mi se facuse putin rau...asa...de la atata caldura...noroc ca s-a inventat AC'u

krelia 17+
tzutzupida noastra creste si pozeaza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biara spune:

Va invit pe toate la o inghetata mare si un suc rece, ieri am schimbat si noi prefixul cu ajutorul lui D-zeu am intrat in saptamana 12, . Saptsmana trecuta am fost si l-am vazutg pe bebicu si pur si simplu suntem de-a dreptul , era asa de scump, dormnea si cand a intrat cu sonda a dt un pic din picioruse si a trecut iar la somnic. Sper sa fie la fel de cuminte si cand se naste sa nu ma tina noptile pre mult treaza .
noilor venite, vad ca mai vin clujence....
Miramar nu te mai stresa daca era ceva precis iti spunea doctorul. Din cate stiu cerclajul se face persoanelor care au mai avut sarcini dar le-au pierdut si care au o sarcina jos implantata (previa) in aceste conditii sa face cerclajul ca o masura de ajutor in sustinerea sarinii, pentru ca pe masura ce se dezvolta, apasa pe col si acesta se poate deschide foarte usor. Cat priveste amorul daca nu ti-a interzis medicul nu ar trebui sa te temi, noua ne-a pus interdictie pana la urmatorul control adica pana in saptamana 14 (interdictie pusa din saptamana 5) , dar cum sotul meu e un fost e mai usor putin. Interdictia am primit-o pentru ca in saptamana 5 m-am confruntat cu o sangerare care a tinut o saptamana, asa ca nu iti fie groaza si intreabaq-l pe medic direct, asta eventual ca sa stai tu linistita.

10+

Mergi la inceput