Mamici de fulgusori de nov - dec 2009 (37)
Raspunsuri - Pagina 8
ionelamaria spune:
asa de cald a fost azi.... oare ce ne facem mai tarziu.... cand va fi si mai cald

am baut 3 litri de apa azi.... voi cum suportati caldura?
14+
bebe creste
Un copil poate oricānd sa-l īnvete pe un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodataa si cum sa ceara cu insistenta ceea ce-si doreste.-Paulo Coelho īn "Al Cincilea Munte"
RamonaCopot spune:
Camy, multumesc mult de raspuns. O sa incerc sa fac aceste demersuri pentru acest concediu inainte sa mi se termine cel pe care il am acuma. LA noi astepti dupa o adeverinta de ti se face acru. Lucrez la o companie de asigurari, sediul central este la Cluj, dar apartinem de zona centru care este coordonata de Brasov :)). Orice solicitare pe care o facem, o trimitem la Bv, de acolo asteptam sa vina semnata si apoi o trimitem la CJ....si cu mult noroc poate ne vine adeverinta sau hartiuta ce o asteptam in vreo 2-3 sapt...cand e prea tarziu si nu mai avem nevoie de ele.
De asta mi-e un pic lehamite...ca eu ma si enervez repede si le zic vreo doua, daca am cui.
Inca o data multumesc si o sa incerc sa vad..ca mai am doua sapt pana termin cm...poate e destul pt doamnele de la HR sa faca niste acte.
19+ 
Miramar spune:
Of m-a tot sacait o prietena care a reusit si ea sa faca bebe la al cincilea FIV dupa 10 ani de incercari, la varsta de 38 de ani sa fac cerclaj. Initial n-am bagat-o in seama. Ieri la telefon i-am spus prima oara ca m-am hotarat ca nu e nevoie asa incat nu fac, doar asa...profilactic cum a facut ea. Dar mi-a bagat un cui - mi-a zis ceva ca sa urmaresc nus' ce masuratoare la col. La mine doar la ultima eco - asta de 16 saptm. scrie col intern inchis si lungimea vizibila a canalului cervival 28 mm.
Si evident am inceput search-ul pe google. Nu prea am gasit mare lucru - un sg. articol pe care-l postez si aici ca are foarte multe info interesante zice ca:
"Ecografia permite masurarea lungimii colului uterin (normal 30 - 40 mm) si aprecierea aspectului canalului cervical cu cele doua orificii ale sale, indiferent de varsta de gestatie, incepand de la 14 saptamani dar mai ales in trimestrul II.
Un col uterin cu o lungime de sub 20 mm si o deschidere a orificiului intern ce depaseste 15 mm denota un col insuficient. Prezenta de lichid amniotic in canalul cervical vine sa intareasca si prognosticul devine mai rezervat."
Acuma la mine lungimea e de 28, 3 mm deci peste 20 mm dar vad ca scrie lungimea normala 30-40 mm. Ce-i drept la mine zice pe eco "lung. vizibila=28,3mm" . In plus orificiul intern e complet inchis deci nu mai am nici un alt simptom. Doctorita iarasi nu s-a sesizat cu nimic. Deci sa zicem ca totul e in regula. SI totusi de ce mi-a intrat cuiul ??? 

Voi ce ziceti? La voi pe eco ce scrie? V-ati pus careva problema asta? Treba cu incontinenta cervicala se pare ca e cauza principala la avorturile in trim. 2. Offff...oare o sa ma relaxez vreodata complet? Cred ca iar pun sexul in cui de frica.
Scuze ca m-am intins atata dar chiar sunt ingrijorata.
16+ 
ionelamaria spune:
Ramonika unde esti? azi nu te-am vazut... ai iesit la aer?
14+
bebe creste
Un copil poate oricānd sa-l īnvete pe un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodataa si cum sa ceara cu insistenta ceea ce-si doreste.-Paulo Coelho īn "Al Cincilea Munte"
ionelamaria spune:
Miramar nu fi atat de ingrijorata... fiecare organism e altfel. Daca medicul tau nu ti-a spus nimic nu cred ca e cazul sa te sperii. Te stresezi si nu-ti face bine. Fii optimista.... si intreaba medicul tau. daca ai grija de tine.... de voi.... si nu exagerezi... de ce sa-ti faci griji.... Intreaba medicul... si fruntea sus

14+
bebe creste
vias spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui RamonaCopot Camy, multumesc mult de raspuns. O sa incerc sa fac aceste demersuri pentru acest concediu inainte sa mi se termine cel pe care il am acuma. LA noi astepti dupa o adeverinta de ti se face acru. Lucrez la o companie de asigurari, sediul central este la Cluj, dar apartinem de zona centru care este coordonata de Brasov :)). Orice solicitare pe care o facem, o trimitem la Bv, de acolo asteptam sa vina semnata si apoi o trimitem la CJ....si cu mult noroc poate ne vine adeverinta sau hartiuta ce o asteptam in vreo 2-3 sapt...cand e prea tarziu si nu mai avem nevoie de ele. De asta mi-e un pic lehamite...ca eu ma si enervez repede si le zic vreo doua, daca am cui. Inca o data multumesc si o sa incerc sa vad..ca mai am doua sapt pana termin cm...poate e destul pt doamnele de la HR sa faca niste acte. 19+ ![]() |
cere o adresa de mail a cuiva de la HR..si scrie..spune-i ca ai documentele de la medicina muncii (pt ca acolo trebuie sa mergi prima data)...ii trimiti actele..iar ei crede-ma ca sunt obligati sa faca actele pana se termina cm-ul tau..
Si ai mei faceau nazuri...dar cand au vazut actele de la med muncii nu au mai zis nimic..
Succces!
Nr meu de tel e trecut la contacte..poate te ajut cumva daca mai ai nelamuriri

Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei

n: 15.07.2008
d: 16.08.2008
ingerasul Darius-Andrei
17+
Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!bebe
Flavius CristianPOZE
vias spune:
eu merg la 
Noapte buna!
Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei 
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008
ingerasul Darius-Andrei
17+
Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!
bebe
Flavius Cristian
POZE
ionelamaria spune:
camy.... cred ca intrebarea asta am mai scris-o o data: unde la contacte sa scriem nr de tel. eu habar nu am... si l-as trece.... daca as sti unde

14+
bebe creste
krelia spune:
...pe mine ma pierdeti in oceanu' asta cu acte si drumuri...
...cred ca o sa va pun sa mi le scrieti pe etape, cand o fi cazul..poate asa intelege si jumatea mea de neuron 
ionela, si eu tot cu apa m-am dres.....cand m-am dus la cumparaturi, la un mom. dat mi se facuse putin rau...asa...de la atata caldura...noroc ca s-a inventat AC'u ![]()
krelia
17+
tzutzupida noastra creste si pozeaza 
Biara spune:
Va invit pe toate la o inghetata mare si un suc rece, ieri am schimbat si noi prefixul cu ajutorul lui D-zeu am intrat in saptamana 12,
. Saptsmana trecuta am fost si l-am vazutg pe bebicu si pur si simplu suntem de-a dreptul
, era asa de scump, dormnea si cand a intrat cu sonda a dt un pic din picioruse si a trecut iar la somnic. Sper sa fie la fel de cuminte si cand se naste sa nu ma tina noptile pre mult treaza
.
noilor venite, vad ca mai vin clujence...
.
Miramar nu te mai stresa daca era ceva precis iti spunea doctorul. Din cate stiu cerclajul se face persoanelor care au mai avut sarcini dar le-au pierdut si care au o sarcina jos implantata (previa) in aceste conditii sa face cerclajul ca o masura de ajutor in sustinerea sarinii, pentru ca pe masura ce se dezvolta, apasa pe col si acesta se poate deschide foarte usor. Cat priveste amorul daca nu ti-a interzis medicul nu ar trebui sa te temi, noua ne-a pus interdictie pana la urmatorul control adica pana in saptamana 14 (interdictie pusa din saptamana 5)
, dar cum sotul meu e un fost
e mai usor putin. Interdictia am primit-o pentru ca in saptamana 5 m-am confruntat cu o sangerare care a tinut o saptamana, asa ca nu iti fie groaza si intreabaq-l pe medic direct, asta eventual ca sa stai tu linistita.
10+