Mamici de fulgusori de nov - dec 2009 (37)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vias spune:

aha stai in Iasi..
Stai in oras? ca trebuie sa fie macar vreo masina pe zi...gasesc nr de tel de la autogara si sun.
Spune-mi daca esti din Iasi, Iasi ..
Intre timp eu sun....

Si va rog cu reteta...veniti odata PLS!

Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008

ingerasul Darius-Andrei

17+ Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!

bebe Flavius Cristian

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenic spune:

Citat:
citat din mesajul lui Miramar

Elenic stai linistita. Marcarii aia sunt influentati mult si de varsta. Cu cat varsta e mai mare cu atat procentul iese mai rau. Acum nu ai decat sa astepti si sa mergi sa faci TT. Am o cunostinta care a patit la fel i-a iesit cu risc DT dar TT i-a iesit bine. SI si daca ala iese prost faci amnio. Mama lor de teste - sunt doar niste statistici de cacao - mai bine nu-l faceai.

Si eu am stat cu inima cat un purice la dry test - si dr. m-a intrebat daca mai vreau TT si i-am raspuns tare, clar si raspicat NU! Si ea a ras, era de acord cu mine. Sa stii ca si la mine n-a iesit cu risc dar oricum SD mi-a iesit 1:1917 (cand marea majoritate le-am auzit cu 1:peste 10 mii) varsta mi-a iesit 1:500 (desi n-am peste 35 ani, implinesc 33 luna viitoare), markerii biochimici 1: 1200, translucenta nucala 1:3700 (asta chiar nu intelegeam de ce ca la eco era 1mm si mi-a explicat dr.- toate valorile sunt asa de la varsta - pentru ca varsta e 1:500 toate celelalte la trisonomia 21 sunt ajustate in fct. de asta). Deci la trisonomia 21 mi-a iesit ca am risc scazut, dar valorile nu sunt chiar super. Spre deosebire la trisonomia 18 (sindrom Edwards) mi-a iesit 1: 62.000 ei da aici pot spune ca probabil sunt ok. Ce m-a bucurat pe mine -sg. certitudini la testul asta au fost la hipoacuzie si fibroza chistica unde acolo clar raspunsul e ca nu sunt purtatoare de gena acestor boli, fara evaluat riscuri, fara statistici tembele si nesigure.

Concluzie : STAI TE ROG LINISTITA!

16+

Miramar multumesc pentru raspuns (la fel monis, camy suteti dragute)

Am primit rezultatele pe fax, am asa: varsta 1:206 (eu am 35 in oct 36 , biochimie 1:150 (mult mai mic decat la tine), translucenta nucala 1:1135, risc per total 1:823 - asta la trisomie 21
La trisomie 13/18 a iesit 1:40000

Ceva mi-a atras atentia insa, undeva scrie "Nasal bone: nicht lizenziert" - nu stiu exact ce vrea sa spuna, de ce e folosit cuvantul asta insa daca se refera ca el nu exista sau nu s-a tinut cont de el, e gresit, pt ca osul nazal a fost costatat la puiul meu. Asta stiu sigur.

Si inca ceva, acolo und scrie CRL masurat (care e 43,3) laboratorul a facut o remarca: "CRL dat de dvs este 43,3 mm. Pentru calculul de risc am folosit marimea minima recomandata de 45 mm (11 + 1)"
Eu atunci eram 10+6, CRL 43,3 mm

Sa fi influentat negativ si chestiileee astea oarea?

11+

www.flickr.com/photos/37479346@N02/" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui vicroria28

Buna la toate burticile!!!!cate una pt fiecare cred ca meritam nu?Fetele ma omoraticat puteti scrie ....sunteti tari ce mai, si sa va anunt si eu ca azi am trecut in SAPTAMANA 20yeiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,si Matteo e bebe miscaciosma falfaie de vreo cateva zile si mor de dragul luinici nu imi vine sa mai respir cand ii simt miscarile e SUPERB, va doresc si voua cat mai repede aceste divine senzatii....Asa ca dam de baut si facem party aziiiiiii!!!! tot ce vreti voi!
Laurairina in primul rand sa stii ca specimene mai exista adica al meu tata dar ma rog acestia nu merita denumirea de tata, a facut la fel ba mai mult nu m-a mai cautat de vreo 3 ani,ce sa mai povestim de venit la cununie ,,,sau de bucurie pt bebica....deci NU TE MAI STRESA ca ii faci rau la bebe si tie,simte-te bine alaturi de cei care te iubesc si gata,
Krelia....ma apuc de bocit ca nu ne mai putem incuscri caci ..de...Matteo si Rares...dar poate ne facem colege de ''mame sustinatoare de baietei fotbalisti!!!'' ce zici....?te pup si felicitari pt tzutzupidu
Cami, nu am cuvinte sa descriu frumusete de camera ce are Flavius
Simina, esti o scumpica de graviduta ce frumusica e rochita!
Restu gagicilor va pup si va doresc o saptamana minunata cu vesti super bune si cu mult soare!!!!
Si..apropos...ma bag si eu la sarmalute..hmmmmmmm....
va imbratisez pe toate cu drag!
Vicky+Matteo

20+

yupiiiiiiiiiiii...deci feciorul tau e unul dintre cei mari, da?????????

ingerasul Darius-Andrei

bebe Flavius Cristian

POZE

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui elenic

Citat:
citat din mesajul lui Miramar

Elenic stai linistita. Marcarii aia sunt influentati mult si de varsta. Cu cat varsta e mai mare cu atat procentul iese mai rau. Acum nu ai decat sa astepti si sa mergi sa faci TT. Am o cunostinta care a patit la fel i-a iesit cu risc DT dar TT i-a iesit bine. SI si daca ala iese prost faci amnio. Mama lor de teste - sunt doar niste statistici de cacao - mai bine nu-l faceai.

Si eu am stat cu inima cat un purice la dry test - si dr. m-a intrebat daca mai vreau TT si i-am raspuns tare, clar si raspicat NU! Si ea a ras, era de acord cu mine. Sa stii ca si la mine n-a iesit cu risc dar oricum SD mi-a iesit 1:1917 (cand marea majoritate le-am auzit cu 1:peste 10 mii) varsta mi-a iesit 1:500 (desi n-am peste 35 ani, implinesc 33 luna viitoare), markerii biochimici 1: 1200, translucenta nucala 1:3700 (asta chiar nu intelegeam de ce ca la eco era 1mm si mi-a explicat dr.- toate valorile sunt asa de la varsta - pentru ca varsta e 1:500 toate celelalte la trisonomia 21 sunt ajustate in fct. de asta). Deci la trisonomia 21 mi-a iesit ca am risc scazut, dar valorile nu sunt chiar super. Spre deosebire la trisonomia 18 (sindrom Edwards) mi-a iesit 1: 62.000 ei da aici pot spune ca probabil sunt ok. Ce m-a bucurat pe mine -sg. certitudini la testul asta au fost la hipoacuzie si fibroza chistica unde acolo clar raspunsul e ca nu sunt purtatoare de gena acestor boli, fara evaluat riscuri, fara statistici tembele si nesigure.

Concluzie : STAI TE ROG LINISTITA!

16+

Miramar multumesc pentru raspuns (la fel monis, camy suteti dragute)

Am primit rezultatele pe fax, am asa: varsta 1:206 (eu am 35 in oct 36 , biochimie 1:150 (mult mai mic decat la tine), translucenta nucala 1:1135, risc per total 1:823 - asta la trisomie 21
La trisomie 13/18 a iesit 1:40000

Ceva mi-a atras atentia insa, undeva scrie "Nasal bone: nicht lizenziert" - nu stiu exact ce vrea sa spuna, de ce e folosit cuvantul asta insa daca se refera ca el nu exista sau nu s-a tinut cont de el, e gresit, pt ca osul nazal a fost costatat la puiul meu. Asta stiu sigur.

Si inca ceva, acolo und scrie CRL masurat (care e 43,3) laboratorul a facut o remarca: "CRL dat de dvs este 43,3 mm. Pentru calculul de risc am folosit marimea minima recomandata de 45 mm (11 + 1)"
Eu atunci eram 10+6, CRL 43,3 mm

Sa fi influentat negativ si chestiileee astea oarea?

11+

nu te mai stresa...vb te rog cu medicul tau si stabiliti urmatorul pas.

ingerasul Darius-Andrei

bebe Flavius Cristian

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenic spune:

Camy doctorita asta care mi-a facut testul a stabilit deja urmatorul pas, amniocenteza. Miercuri am programare sa stam de vorba cica...

11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lidia74 spune:

KRELIA, draga mea, cred ca va trece ceva timp pana voi gasi iar curajul de a ramane insarcinata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns krelia spune:

camy, io cred ca smantana aia se foloeste pentru deasupra ..adica....zic si eu prin prisma a ce stiu si cum mananc.....eu amestec varza cu smantana in farfurie...si pap

vicky...ce nume frumos ai ales pentru cavalerul tau ..hai ca merge si asa..facem galerie pentru fotbalisti

krelia 17+
tzutzupida noastra creste si pozeaza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Elenic - schimba doctorita! NU SE FACE AMNIO DOAR PE BAZA REZULTATELOR DE LA DT!!! Mai ales cand la eco totul era bine, adica daca cumva si la eco translucenta nucala era prea mare su alte masuratoro, poate mai ziceam, dar nici atunci. Stai linistita si asteapta sa mergi la TT si abia daca si ala iti da rezultate proaste mai vedem.

In ce privesc masuratorile tale - in primul si-n primul rand e clar ca varsta influenteaza fff mult. In plus s-ar putea sa-l fi facut un pic prea devreme. Eu am facut dry test la 13,64 saptm. Bine dry test se poate face din start un pic mai tarziu. In orice caz mai asteapta si fac si TT. Se face in interval 16-20 saptm. Fa-l si tu la 18-19 saptm.

Parca te programasei si la alt doctor. Roman parca? Cand te duci la el?

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns krelia spune:

Lidia, trebuie!....ca doar ai exemplul fetelor care au mai pierdut sarcini si...copii.....si au prins puteri sa mearga mai departe!

camy, ce reteta mah, ca m-ai facut curiaosa?...aia cu varza?

hmmm, cred ca am simtit niste chestii....asa....ca niste degetele care falfaie....sa fi fost tzutzupidu?

krelia 17+
tzutzupida noastra creste si pozeaza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Camy esti culmea Da stau in iasi.... dar stai linistita.... nu mor de pofta.... nu sunt o pofticioasa.... doar va invidiez pe cele la care sotul se baga la chestii de bucatareala mai elaborate. al meu nu moare de foame: cartofi prajiti, piure, ochiuri, fripturica, ciorbita... astea merg.... restul nici nu risca. i-am povestit la tel ca ai un sot sa-ti traiasca... si radea de mine ca nu m-am orientat Nu vine el acasa? Gospodin sef il face mama

14+
bebe creste
Un copil poate oricānd sa-l īnvete pe un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodataa si cum sa ceara cu insistenta ceea ce-si doreste.-Paulo Coelho īn "Al Cincilea Munte"

Mergi la inceput