votati duminica?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

noi am votat

engleza nu trebuie sa stie ei ca sunt traducatori...

Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)

http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png

http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/

http://www.helpnet.ro/?mid=53&kinderID=256 daca doriti sa ne votati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius
Pe de alta parte de ce atata inversunare politica? In Europa prea putin conteaza efectiv o pozitie si o politica dusa de un partid intr-un stat membru. Este vorba de politica regionala europeana de strategii economice mondoeconomice nu de cum sa-mi fac viluta pe deal sa o trag in piept pe nana de peste drum sa-i iau mosia ca se vinde bine si asa mai departe.

Eeeee...mare adevar graiesti. Cati dintre candidati au explicat asta in campanie? Problema lor a fost (si este si acum!) care partid a castigat mai multe procente in tara. Ca se sterg cu ele la dos...nu sufla nici unul nici o vorba. Si, prin umare, cati au ales cu gandul la o strategie europeana? Hai, din cei care spun c-au fost la vot, care a studiat oportunitatile europene, ca sa prefere un partid european si, ca atare, sa voteze un partid din tara afiliat acelui partid european? Indiferent ca se numeste PSD, PDL sau PNL?
Eu zic ca asa ar fi corect sa discutam...dar mi-e teama ca nu o sa primesc prea multe raspunsuri...sau ajungem, oricum, la "Basescu e de vina"!

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns croco21 spune:

Si eu am votat pentru ca imi place sa votez si sectia de votare este peste drum de blocul in care locuiesc. Cred ca am fost la toate votarile pana acum - cu exceptia constitutiei pt ca as fi dorit sa fim o monarhie.
Ce vroiam sa zic este ca intre Eba si Adrian Severin eu o prefer pe Eba. Severin e doar un papagal care poate vorbi mult despre orice, nu conteaza daca se pricepe sau nu la subiect. EBa e o tanara draguta si aranjata si asta conteaza, va fi mai bagata in seama la Parlamentul European decat Norica, Renatte Webber, etc care sunt desigur mai inteligente, din pacate pentru ele sunt cam dizgratioase si, in cazul Noricai, chiar antipatice. In plus, am vazut interviul luat Ebei de canalul Arte, si chiar stie engleza macar la nivel conversational iar asta-i va fi util. Stiu ca sunt traducatori acolo dar pentru eficienta activitatilor de lobby e mult mai util sa te intelegi chiar tu cu ceilalti, fara intermediari. Imi pare insa rau ca ajunge si Gigi in PE, ma gandesc insa ca se va lamuri si el ca nu e locul lui acolo si se va retrage.

Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Citat:
citat din mesajul lui croco21

Si eu am votat pentru ca .., sectia de votare este peste drum

Citat:

Ce vroiam sa zic este ca intre Eba si Adrian Severin eu o prefer pe Eba. Severin e doar un papagal care poate vorbi mult despre orice, nu conteaza daca se pricepe sau nu la subiect.

Citat:
EBa e o tanara draguta si aranjata si asta conteaza, va fi mai bagata in seama la Parlamentul European decat Norica, Renatte Webber,

+

Citat:
In plus, am vazut interviul luat Ebei de canalul Arte, si chiar stie engleza macar la nivel conversational

wow + +

-----------------------------

Ce bine ma simt printre cei 80% care nu au votat

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Reprezentativ - nu? Ma gandesc ca unii au votat pentru ca au fost micii buni, altii pentru ca e baiat bun ca asa o zis coana si ea stie, si asa mai departe. Ar fi simpatica o antologie de tipul "Neica da' eu cu cine votez?"
Dincolo de toate dreptul la vot este liber, motivatia nu este cuprinsa in lege si la urma urmei nu scrie nicaieri ca trebuie sa ai o motivatie "profunda" pentru a vota. Merge de-o bere si un mic chiar si la crasma de peste drum de bloc, hai noroc!

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:

Si eu am votat pentru ca imi place sa votez si sectia de votare este peste drum de blocul in care locuiesc. Cred ca am fost la toate votarile pana acum - cu exceptia constitutiei pt ca as fi dorit sa fim o monarhie.
Ce vroiam sa zic este ca intre Eba si Adrian Severin eu o prefer pe Eba. Severin e doar un papagal care poate vorbi mult despre orice, nu conteaza daca se pricepe sau nu la subiect. EBa e o tanara draguta si aranjata si asta conteaza, va fi mai bagata in seama la Parlamentul European decat Norica, Renatte Webber, etc care sunt desigur mai inteligente, din pacate pentru ele sunt cam dizgratioase si, in cazul Noricai, chiar antipatice. In plus, am vazut interviul luat Ebei de canalul Arte, si chiar stie engleza macar la nivel conversational iar asta-i va fi util. Stiu ca sunt traducatori acolo dar pentru eficienta activitatilor de lobby e mult mai util sa te intelegi chiar tu cu ceilalti, fara intermediari. Imi pare insa rau ca ajunge si Gigi in PE, ma gandesc insa ca se va lamuri si el ca nu e locul lui acolo si se va retrage.

Andrei

Si eu care credeam ca a ajunge in Parlamentul European presupune in primul rand sa te pui la punct cu ce proiecte au fost si mai ales cu ce proiecte sunt in discutie efectiv, sa le intelegi sensul si sa construiesti mai departe noi proiecte sau sa imbunatatesti proiectele in derulare, sa iti stabilesti o strategie si in functie de cunostintele tale si de interesul statului din care provii in sistemul european, sa gasesti solutii pentru diminuarea impactului crizei economice de exemplu pentru statul pe care il reprezinti in sistemul economic al Uniunii Europene, sa intri in jocul comun al celorlalte state de asa maniera incat sa poti sa atragi eficienta si catre statul roman si asa mai departe. Cred ca in primul rand trebuie sa fii un om informat, pregatit, specializat as putea spune, inteligent, muncitor, previzionar, integru, respectuos, cult, rabdator, consecvent, comunicativ, deschis catre nou,...... poti sa arati bine dar conteaza cred ce ai in cap, ce abilitati ai, ce strategii stii sa dezvolti nu atat daca dai bine la TV. Desigur este opinia mea.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns indu spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius
Cred ca in primul rand trebuie sa fii un om informat, pregatit, specializat as putea spune, inteligent, muncitor, previzionar, integru, respectuos, cult, rabdator, consecvent, comunicativ, deschis catre nou,...... poti sa arati bine dar conteaza cred ce ai in cap, ce abilitati ai, ce strategii stii sa dezvolti nu atat daca dai bine la TV. Desigur este opinia mea.

Care dintre cantidati are aceste calitati? Sa-mi para rau ca n-a intrat in PE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns croco21 spune:

Marius, cred ca te inseli. PE e bun pt discutii, lobby si chestii de genul asta, din cate stiu nu are nici macar dreptul de initiativa legislativa.

Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Citat:

Marius, cred ca te inseli. PE e bun pt discutii, lobby si chestii de genul asta, din cate stiu nu are nici macar dreptul de initiativa legislativa.

Andrei

Nu, nu are drept de initiativa legislativa, dar adopta legi europene...pentru asta nu faci numai lobby acolo, trebuie sa ai si puncte de vedere, sa le sustii...nu ajung acolo numai capete blode si frumoase. E drept ca mai sunt si din astea, dar majoritatea nu.

vorbe de copil...

Hobby
www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

calator de profesie

* Puterea legislativa, prin care împreuna cu Consiliul Uniunii Europene adopta legislatia europeana (directive, ordonante, decizii). Aceasta coparticipare la procesul legislativ asigura legitimitatea democratica a textelor de lege adoptate. PE nu are (înca) drept de initiativa, adica nu poate înainta propriile proiecte de legi; acest lucru însa a fost prevazut în noua Constitutie a Europei. Acest drept de initiativa îl are la ora actuala numai Comisia Europeana. Dupa semnarea Tratatului de la Nisa, în majoritatea domeniilor politice, deciziile se iau pe principiul co-participativ, la care parlamentul s i Consiliul au drepturi egale, urmând ca în cazul în care nu se ajunge la un consens decizia sa fie luata în a treia s edinta, în cadrul unei comisii de mediere.
* Puterea bugetara. Parlamentul European împreuna cu Consiliul sunt organele bugetare ale UE. Comisia Europeana întocmes te un proiect de buget. În faza de aprobare a bugetului Parlamentul s i Consiliul au posibilitatea de a efectua modificari. La capitolul venituri bugetare ultimul cuvânt îl are Consiliul, la cel de cheltuieli îl are Parlamentul. Dreptul de interventie al Parlamentului în domeniul cheltuielilor agricole este însa foarte redus. Însa de când Parlamentului i s-a acordat dreptul de interventie bugetara ponderea cheltuielilor agricole din bugetul UE (cca. 100 mld. euro în anul 2004) a scazut de la aprox. 90% la 50%. Pentru exercitiul bugetar 2005 s-a prevazut o cres tere a bugetului cu 10%, la suma de 109,5 mld. euro.
* Puterea de control democratic asupra Comisiei Europene. Înainte de numirea membrilor acesteia, Parlamentul analizeaza în comisiile sale competenta s i integritatea comisarilor desemnati. Parlamentul poate aproba numirea membrilor comisiei, sau impune retragerea unuia din comisari prin neacordarea votului de încredere. În afara de acestea, Parlamentul exercita un control politic prin Consiliul de Minis tri s i Consiliul European, cu precadere în afara CE, acolo unde aceste institutii au functii executive.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki68 spune:

Principalele atributii ale PE vizeaza puterea legislativa, controlul bugetului si controlul activitatii executivului european. Altfel spus, PE participa la elaborarea actelor legislative comunitare, are ultimul cuvant in aprobarea bugetului si controleaza activitatea Comisiei Europene. Mai mult, chiar, Parlamentul aproba numirea presedintelui Comisiei si a membrilor acesteia.

cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei

Mergi la inceput