Adenovirus

Adenovirus | Autor: luminita2008

Link direct la acest mesaj

Copiii mei au fost azi diagnosticati cu adenovirus.
Simptome:
mucisori, usor rosu in gat, tuse usoara, stranut, scaune moi si dese (9 scaune/zi, inainte de tratament).
Tratament:
debridat, 3mlx3/zi
biotics baby, 2plicuri/zi
enterol, 2plicuri/zi
sab simplex, 20picx3/zi
ophtamesone N, 2picaturi in fiecare narax3/zi

Totul timp de 5-7 zile, in functie de evolutia bolii. Tratamentul este insotit de regim alimentar (LP fara lactoza, orez, mar copt, banana, branza calcica, morcov fiert, fara iaurt, fara rosii, fara cartofi etc).

Nu au facut febra, pana azi nu au varsat, doar azi unul dntre ei a varsat de 2 ori, destul de mult... sunt vioi, dar iritati, plangaciosi, nu pot respira bine si nici manca bine din cauza mucisorilor, sunt incercanati si vizibil afectati de boala...

As vrea mai multe informatii de la cele dintre voi care v-ati confruntat cu aceasta problema. Alte simptome posibile? In cate zile ar trebui - teoretic - sa se vindece? Orice alte informatii credeti ca-mi sunt de folos.... sunt ingrijorata si drobul de sare e foarte aproape de capul meu...

Multumesc!

Luminita, mami de Edi si Robi - 26.09.2008

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Luminita2008

Cand fata mea avea 11 luni,a fost diagnosticata cu adenovirus,noi am stat internate in spital o saptamana pana s-a facut bine ,deoarece refuza sa manance si sa bea lichide ,a trebuit sa-i puna o branula in vena pentru hidratare.
Din nefericire, in spital s-a infectat cu rotavirus,o forma de gastro-interita acuta ,ne-am procopsit cu inca 2 saptamani in spital.
Dar vestea cea buna este ca se face bine iar de atunci si pana acum la aproape 3 ani nu a mai avut probleme.
Trebuie sa-i hidratezi foarte bine pe bebelusi,eu o alaptam si asta a ajutt enorm cat am stat cu ea in spital.

Curaj

Sophia 2ani 06.09.06
26.03.09 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ionica

Luminita2008

Cand fata mea avea 11 luni,a fost diagnosticata cu adenovirus,noi am stat internate in spital o saptamana pana s-a facut bine ,deoarece refuza sa manance si sa bea lichide ,a trebuit sa-i puna o branula in vena pentru hidratare.
Din nefericire, in spital s-a infectat cu rotavirus,o forma de gastro-interita acuta ,ne-am procopsit cu inca 2 saptamani in spital.
Dar vestea cea buna este ca se face bine iar de atunci si pana acum la aproape 3 ani nu a mai avut probleme.
Trebuie sa-i hidratezi foarte bine pe bebelusi,eu o alaptam si asta a ajutt enorm cat am stat cu ea in spital.

Curaj

Sophia 2ani 06.09.06
26.03.09 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

multumesc mult.
din pacate, asta e si problema noastra...deshidratarea. nu mai mananca asa de bine, presupun ca regimul nici nu le place f mult... dar nici lapte nu mai beau bine! si din pacate, ei alte lichide nu beau oricum, nici apa, nici ceai, nici indulcite, sub nicio forma... eu nu i-am putut alapta decat o luna de zile, asa ca.... sper sa nu ajungem la spital...

Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008
_
Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina (Rudolf Steiner)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tatto spune:

Acum trei luni fatitei mele de un an si zece luni i-a fost diacnosticat acest Adenovirus,am fost internate in spital pt.3zile pt.ca refuza sa manince.Eu inca o mai alaptez si asta ne ajuta foarte mult (de aceiasi parere au fost si medici,in privinta alaptatului),in schimb a ramas cu valorile Transtaminase foarte mari(AST-200, ALT-244).Dupa ce am iesit din spital la o saptamina a avut ORTICARIA pt.o luna jumate. Acum sta mai bine, inca nu reusim sa intelegem de ce valorile transtaminase sint asa mari,la 20de zile repetam ex.singelui.MULTA SANATATE COPIILOR

ALESSIA 1/08/2007
http://tatto.weblog.ro/photoblog/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

Citat:
citat din mesajul lui tatto

Acum trei luni fatitei mele de un an si zece luni i-a fost diacnosticat acest Adenovirus,am fost internate in spital pt.3zile pt.ca refuza sa manince.Eu inca o mai alaptez si asta ne ajuta foarte mult (de aceiasi parere au fost si medici,in privinta alaptatului),in schimb a ramas cu valorile Transtaminase foarte mari(AST-200, ALT-244).Dupa ce am iesit din spital la o saptamina a avut ORTICARIA pt.o luna jumate. Acum sta mai bine, inca nu reusim sa intelegem de ce valorile transtaminase sint asa mari,la 20de zile repetam ex.singelui.MULTA SANATATE COPIILOR

ALESSIA 1/08/2007
http://tatto.weblog.ro/photoblog/

imi pare rau... sper sa va reveniti curand si in totalitate!

la noi apogeul bolii a fost acum 2 zile si a durat 2 zile in care au mancat f putin. pe Edi chiar l-am hranit cu seringa, doar asa am reusit sa-l fac sa pape...

acum insa sunt o idee mai bine, papa si laptic si solide, la jumatate decat mancau inainte de boala, dar tot e ceva. beau si ceai, am descoperit o combinatie care le place, cam 80-100ml/zi. eu tot sper sa nu ajungem la spital, mai ales ca par sa raspunda si la tratament.

multumesc pentru raspuns, multa sanatate si voua!!

Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008
_
Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina (Rudolf Steiner)

Mergi la inceput