Burtici fericite de septembrie-octombrie (70)
Raspunsuri - Pagina 20
iuliapapusa spune:
Fetele cred ca s-a mai vorbit de acest subiect si este posibil sa nu-l fi prins eu.Ar fi cam asa la nastere o sa tineti copilul infasat?Si la maini si la picioare sau cum?Pana la ce varsta se tine copilul infasat?
Veti folosi mereu pampers?Nu se va irita?Si daca este lasat liber fara pampers ce-i puneti in loc de scutecel?Ii veti da cu crema ulei pudra sau ce cand ii schimbati scutecul?Pana la ce varsta veti folosi pampers?Nu va fi mai greu sa-l invatam la olita daca-l tinem in pempers?
Ii veti spala hainutele separat manual si cu dero pentru nou nascuti?Sau le bagam la masina separat?Cum procedam?
Daca-l vom alapta nu trebuie sa sterilizam sanul?Cum procedam?
Este adevarat ca nu avem voie sa iesim din casa noi mamicile cat si copilasii pana nu ni se citeste de lahizie, ca suntem spurcate?Va rog sa-mi iertati cuvantul dar asa am auzit si eu la randul meu si doar am repetat tocmai sa ma lamuresc.
+24 cu
Stefania Gabriela
iuliapapusa spune:
Fetele am uitat sa va spun ceva.Bebelina mea mi-a terminat toata dantura
.Acum 2 nopti mi-a cazut o masea dar mi-a ramas doar radacina.Plus alte trei masele macinate si un dinte.Daca acum la 23 24 de sapt sunt asa pana 40 voi ramane fara nici un dinte??Nu as vrea proteza doamne fereste am 21 de ani ma ingrozeste acest gand.Iau niste vitamine cate contine absolut tot ce-i este necesar bebitei, le iau de 2 ori pe zi mananc cat mai sanatos si bogat in de toate ce ar mai trebui sa fac?
+24 cu
Stefania Gabriela
iuliapapusa spune:
M-am uitat pe albumul nostru comun.Foarte frumoase toate la fel si burticutele voastre scumpe si printii/printesele voastre.

Superbe fara pic de linguseala.imi sunteti tare dragi.In seara asta am sa-l rog pe riluta sa-mi faca si mie o poza 2 micutei mele burticute dar tareeee neastamparata sa mi-o analizati![]()

+24 cu
Stefania Gabriela
MangaGirl spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui iuliapapusa Fetele cred ca s-a mai vorbit de acest subiect si este posibil sa nu-l fi prins eu.Ar fi cam asa la nastere o sa tineti copilul infasat?Si la maini si la picioare sau cum?Pana la ce varsta se tine copilul infasat? Veti folosi mereu pampers?Nu se va irita?Si daca este lasat liber fara pampers ce-i puneti in loc de scutecel?Ii veti da cu crema ulei pudra sau ce cand ii schimbati scutecul?Pana la ce varsta veti folosi pampers?Nu va fi mai greu sa-l invatam la olita daca-l tinem in pempers? Ii veti spala hainutele separat manual si cu dero pentru nou nascuti?Sau le bagam la masina separat?Cum procedam? Daca-l vom alapta nu trebuie sa sterilizam sanul?Cum procedam? Este adevarat ca nu avem voie sa iesim din casa noi mamicile cat si copilasii pana nu ni se citeste de lahizie, ca suntem spurcate?Va rog sa-mi iertati cuvantul dar asa am auzit si eu la randul meu si doar am repetat tocmai sa ma lamuresc. +24 cu Stefania Gabriela |
iulia, multe intrebari bune. Eu nu cred ca il voi infasa. de fapt, nu stiu cine mai practica infasatul in ziua de azi. pampersi de la inceput. mi se pare o prostie sa tii copilul legat. el trebuie sa fie cat mai liber si sa dea din manute. cat despre scutece...iarasi...nu cred ca mai foloseste nimeni din acelea de panza. e mult mai comod cu pampersii. exista creme pentru fundulet iritat pe care le poti cumpara din farmacie, ca sa eviti oparitura de la fundulet. nu cred ca are nici o legatura olita cu pmapersul. ca de facut, tot pe el face indiferent dk e pampers sau nu. Eu din cate stiu de acasa si de aici, cu cat il inveti mai repede, cu atat va folosi olita mai usor. Aici, nu ii obliga nimeni pana pe la 2 ani pentru ca avand pampersi, nu-si face nimeni probleme ca trebuie sa spele pelinici ca acum 20 de ani. acasa stiu ca unele mame pun copilul la olita de pe la 9 luni. e o chestiune de exercitiu ...iti mai aduci aminte de catelul lui pavlov cu beculetul. la inceput nu constientizeaza ca trebuie sa faca pipi la oala/WC, e doar invatare prin repetare. ii formezi un obicei.
treaba cu detergentul si spalatul la mana sunt si eu curioasa. din cate stiu eu, aici prietenele mele spala la masina tot...dar as vrea sa aflu si parerile voastre. stiu ca aici sunt detergenti speciali, cu risc redus de alergie gen Fairy, la fel si balsam de rufe.
cat despre lahuzie...nu stiu ce sa zic...am prietene care au scos copilul in parc de a doua zi. Se spune ca 40 de zile sa nu iesi din casa...dar mi se pare exagerat. ianinte femeile stateau la tara, puteau iesi in curte la aer, dar noi la bloc...cum sa nu scoti copilul la aer timp de 40 de zile. mai auzeam pe cineva ca sa nu-l scoata pana la botez. pai daca eu il botez dupa vreo 3-4 luni ce fac. stiu ca la 40 de zile e bine sa mergi sa-ti citeasca molifta ca sa poti intra apoi in biserica...
MangaGirl :-)
23+ cu Sasha Laurian 
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=%20MangaGirl&year=2009&month=9&day=30&babycount=1
poze webshot - http://community.webshots.com/album/570672058NKtQlR
www.mariaciubotaru.blogspot.com
iuliapapusa spune:
Daca mai e ceva intreb, da
Fetele mai am si eu o intrebare, cred ca am mai puso dar nu mai gasesc raspunsurile sper sa nu va suparati si sa ma intelegeti.Eu neavand servici va intra riluta am meu in prenatal.As vrea sa va intreb ce acte trebuie el sa depuna si cand anume, si daca ii vor veni banii la fel de tarziu cum se aude peste catevaluni.Chiar vin atat de greu banii?Iar pentru alocatie se fce alt formular?Tot atunci sau cand?Unde anume se depun dosarele pentru prenatal si unde anume pentru alocatie?este necesara casatoria?noi nu avem asa ca ma intereseaza.Sper ca nu v-am stresat cu mesajele mele dar nu am mai intrat de cateva zile si s-a stras si la mine de povestit.
+24 cu
Stefania Gabriela
iuliapapusa spune:
MangaGirl multumesc pentru raspunsuri.Imi sunt ajutatoare tare mult.

+24 cu
Stefania Gabriela
anamaria1979 spune:
Monica_dicut am facut tarta de visine o parte deja este halita
, singurul defect al ei e ca s-au lasat fructele la fundul tartei ca sa zic asa. Probabil ca trebuia sa le fac ceva, dar oricum o papam asa.
Am vazut ca se scrie de spalat rufe bebe. In RO gasesti parca la farmacii se gaseste un detergent ptr bebe non-alergic parca. Pui la masina ptr program cu multa limpezire.
kemsy spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui iuliapapusa Fetele am uitat sa va spun ceva.Bebelina mea mi-a terminat toata dantura ![]() .Acum 2 nopti mi-a cazut o masea dar mi-a ramas doar radacina.Plus alte trei masele macinate si un dinte.Daca acum la 23 24 de sapt sunt asa pana 40 voi ramane fara nici un dinte??Nu as vrea proteza doamne fereste am 21 de ani ma ingrozeste acest gand.Iau niste vitamine cate contine absolut tot ce-i este necesar bebitei, le iau de 2 ori pe zi mananc cat mai sanatos si bogat in de toate ce ar mai trebui sa fac? +24 cu Stefania Gabriela |
Eu acum vreo 2 ani, cand am fost la dentist in ideea sa ma pregatesc pentru un bebe, sa nu raman cu vreo carie (m-am pregatit psihic intens
Gianina
23+ cu
Loris Stefanbebe
iuliapapusa spune:
Kemsy iti multumes.Am sa fac asta sper sa raman macar cu aceste daune si atat.Pana la urma toate facem sacrificii in en moduri pentru binele odorului nostru![]()
Cat despre kg la silueta mea de scandurica
nu ma deranjeaza oricate as lua.Vara mea este f scunda a nascut acum 7 sapt a luat in greutate in sarcina 36 de kg se vede si acum f bine diferenta dupa nastere au ramas in jur de 24.Asta este
+24 cu
Stefania Gabriela
crissbebe spune:
Eu una cred despre kg ca le vom da foarte usor jos dupa nastere mai ales daca Doamne fereste nu doarme bb bine noaptea...pana acum am pus cam 6 kg si nu-mi fac deloc griji...cei drept nu ma pot abtine prea mult de la dulciuri si inghetata
dar noi sa fim sanatoase si bebelushii nostrii la fel ca de restul ne ocupam dupa 
24 +cu bebe