Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (138)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

babymom, inteleg eu bine din ce ne povestesti tu? Dragos nu are patut de bebe?

m-a inebunit mama. de cate ori vine la mine (si vine des ma cearta ca radu nu are pat. vezi, tu, de aia nu sta in fund, vezi tu, de aia nu sta in patru labe. vezi tu, de aia nu se ridica in picioare, ca esti tu incapatanata si nu vrei sa-l bagi in patut, unde se poate apuca de margini si ridica....

asa o fi? eu am strans patuturile pentru ca urla neconsolat cum atingea salteaua. si n-am vazut rostul efortului de a forta copilul sa stea acolo. normal ca ar fi fost mai comod si mai sigur, il pui acolo si-ti vezi de treaba, fara sa te temi ca il gasesti sub pat, la prize, sub fotoliu, etc...
adica, intrebarea era, sa ma astept sa imi ramana copilul asa imobil (doar se taraste, se roteste si se ridica cateva secunde pe genunchi si palme apoi se lasa la loc pe burta si cam asta e toata miscare de-o face) din cauza ca nu l-am tinut in patut si n-a avut motivatie?

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aly_c20 spune:

Neata!

Felicitari Razvan de claudinna pt 'mama'!

Ma bucur ca David e mai bine! pt soricelul zbenguit.

Cosmy, inca putin si scapi.

Babymom, pt omul paianjen!

Joy,ce mai face plimbareata cea mica?

In Bt e o caldura.Tati l-a scos pe Sebi la plimbare ca sa ma pot odihni eu putin.Azi noapte piciul meu s a trezit din ora in ora pt supt 1 min si gata.

O zi frumoasa!

Mamica de puiutz Sebi (02.09.2008)

Minunea noastra

www.youtube.com/watch?v=OAyOGWxlcWI" target="_blank">Grasunelul rade

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Ada nici Dimitri nu are patut. Este fostul pat al lui Alexei pe care il folosim pe post de aparatoare la patul mare dar Dimitri nu a stat nici 5 minute in el. Si se ridica, merge in patru labe ba mai nou urca si scarile. Nu cred sa aiba legatura una cu alta. Eu, de exemplu nici nu il tin in pat decat pentru somn, cum se trezeste il pun jos langa pat ca sa nu am o grija in plus legat de cazaturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby_boy spune:

Buna dimineata

Astazi facem si noi 8 luni!!!

Asa ca va invitam la ..fiecare ce doreste.

Ada imi place mult cum povestesti.
sa stii ca si eu suspectez ca Radu nu are activitati din astea in 4 labute..sau ridicari..tocmai pt. ca nu sta in patut, nu doarme acolo..e doar de decor. Poate ne da un raspuns Babymom.

Cristina , mamica implinita de Raducu (7.10.2008)

Spune intotdeauna ce simti si fa ceea ce gandesti. Jose Garcia Marguez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Cristina, la multe si frumoase lunite lui Raducu!
Claudinna, felicitari pentru 'mama', ce inima mare trebuie sa ai sa te incapa bucuria! Astept si eu cu nerabdare ..
Nikolici, ar trebui sa iau progesteron ca ma stiu cu un deficit, de pe vremurile cand mai faceam dozari hormonale. N-as mai lua tot 4/zi, dar macar 2 .. Lui Gruia i-a erupt deja dintele si pe atunci mai manca cate ceva, acum nu mai vrea deloc, face un bot cand ma apropii cu lingurita si se incordeaza tot, sa nu cumva sa patrunda pe undeva! Nici macar iaurtul nu merge, si a avut vreo cateva zile cand manca si unul pe zi ... iar sunt cu nervii varza pe tema asta .. si muuuulta mancare aruncata

Ada, te citesc cu mare placere si admiratie de fiecare data cand povestesti, nu stiu cum te descurci, eu sigur n-as putea! Cand va veni si bb2 mama mea va fi deja mutata in Bucuresti, la 10 min distanta de mers pe jos, si e o mama tare buna, pe care ma pot z
baza, v-am mai povestit. In plus, noi avem 4 camere si, deci, loc destul de crescut 2 copii si de stat s parintii lejer, plus inca 3 camere si la maica-mea ..

www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - haiducel iubit 16.09.2008

4+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andy.p spune:

Buna dimineata.
Am avut o noapte fara muci,da cu tuse asa ca am compensat.Ii dau eurespal in continuare,parca a inceput sa se haraie,azi se termina si antibioticul,ii dau de 5 zile si ma asteptam sa fie mai bine,da nush ce e cu tusea asta:(

Acum daca tot sunt suparata ca e bolnavioara,s-a gandit sa ma bucure si a inceput sa bata din palme cand spun Bravoo! E asa dragutza

Babyboy ptr RAducu!

Claudinna felicitari ptr MA-MA...astept cu nerabdare ...

Nikolici ma bucur ca esti zen

Nerantula,Muuh

Ada mi-ai inseninat ziua

BAbytza ma bucur ca soricelul e mai bine,drum bun

Cosmy felicitari

Babymom sper sa treaca si la voi perioada de agitatie

alyimi pare rau de noaptea nedormita

Laura, Andy (07.04.2002) &Alexia(14.09.2008)
Alexia
Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Nerantula, vei vedea in curand ca:

1) se poate
2) e super haios daca nu tii mortis sa iasa totul cand si cum vrei tu in casa aia (eu asa eram, am tras nitel pana m-am obisnuit)
3) mai multe camere nu e egal cu mai bine cand ai multi copii mici trebuie sa-i tii pe toti sub supraveghere, si sa mai faci si curat prin camerele alea
o camera si multe dvice-uri de stat, culcat, tinut copii ocupati...
am descoperit ca intr-o casa obisnuita e foarte greu daca nu imposibil sa faci totul "child-proof"
daca iti iese perfect cu o camera, apai premiu cu coronita, si in aia stai!

foarte bine ca te poti ajuta cu mama ta, si mama era de baza pana s-a operat
acum o menajam cum putem, ca tot ne ajuta si asa.

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Nerantula, nu stiu daca utrogestanul influenteaza in vreun fel secretia lactata, dar ma bag sa studiez si-ti spun. Dar de ce ar trebui sa iei musai utrogestanul?

Mama lui Dragos si a lui Victor

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gaia.nevia

babymom, inteleg eu bine din ce ne povestesti tu? Dragos nu are patut de bebe?

Ada, ba are patut de bebe, dar... doar de decor in camera lui - saltelutza imbracata in cerceaf verde crud se asorteaza minunat cu perdeua cu ursuleti, girafe si bordura verde crud. Dar de dormit doarme cu mine pe salteaua king-size ( viitorul nostru pat de dormitor ), pusa direct pe jos, langa perete. De altfel, asta-i tot mobilierul in camera lui Dragos. Si somnul din timpul zilei tot pe salteaua mare si-l face. Cand se trezeste se da singur jos, cu capul inainte.

Nu cred ca exista vreo legatura intre locul unde sta/doarme bebe si achizitiile lui neuro-motorii.

LE: daca ar fi vreo legatura, mai degaraba cred ca e benefic pt. dezvoltarea copilului sa nu fie tinut inchis intre gratiile unui patut, ci lasat liber pe jos sa exploreze in voie.

Mergi la inceput

Am vazut ca discutati ieri despre antrenamentul la olita de la varsta de 6-7 luni. Mie personal mi se pare un abuz sa tii un bebe plin de energie cu curu' pe oala, in speranta ca-ti va face "un cadou" cu care sa te poti lauda ulterior rudelor/prietenelor/cunostintelor.

La varsta asta, de fapt pana pe la 1 an - 2 ani 1/2 centrii nervosi si caile nervoase care se ocupa de controlul sfincterian nu sunt inca mielinizate complet, asa ca bietul copil nu poate sa se controleze, chiar daca mama isi doreste cu ardoare sa scape de pampersi. Cel mult poti sa-i creezi un reflex conditionat - dezbracat si pus pe olita = musia sa fac pipi/kk sa scap de aici.

In plus studiile efectuate au aratat ca bebelusii tinuti cu orele pe oala si practic fortati sunt viitorii adulti constipati.

Mergi la inceput