Citim impreuna? (organizatorice) II
Raspunsuri - Pagina 24
liadorian spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iarina Lia eu scriu de pe tlf acum,nu sunt acasa, pe blog=ul lilandei gasesti mai multe informatii despre Dumnezeul lucrurilor marunte. |
Multumesc, caut!
Sa mai spun ceva: am gasit la Carturestiul de aici www.polirom.ro/catalog/carte/o-lume-pentru-julius-2377/" target="_blank">O lume pentru Julius, cartea lui Alfredo Bryce Echenique, cu numai 9.99 lei. Am luat-o! Poate o mai cauta cineva si profita de oferta asta, presupun ca toate magazinele Carturesti o au. M-am uitat pe site-ul Poliromului si nu era pe lista aceea cu 58 de www.polirom.ro/oferta-promotie/" target="_blank">carti la 9.99 , ori n-am vazut eu bine.
lilanda spune:
"Dumnezeul lucrurilor marunte" e o carte, nu exagerez, coplesitoare! Frumos construita si cu o poveste atit de tragicaaa!! N-am intilnit inca pe cineva care s-o fi citit si sa nu-i fi placut :))
Nici Lessing, cu povestirile ei africane nu-i rea, iar toate celelalte propuneri suna tare interesant. Eu una, m-am apucat de Memoriile lui Hadrian, fiindca tot o tineam de ceva vreme in stand by ...iar acum is frustrata . Am editia de la Humanitas, din 2006, si intre pagina 50 si 65 sint 8 pagini albeee!! Textul lipseste. Ma poate ajuta cineva cu el??? Sper sa fie doar o greseala cu cartea mea, si nu cu intregul tiraj!! Oricum, e bine sa o verificati inainte de a o cumpara.
speed, ingrid, imi pare rau :((
liadorian spune:
Buna dimineata!
Lista cu propuneri e, incepand de acum, inchisa. Votam astazi si maine. Va astept!
Eu votez, cu amandoua mainile, Memoriile lui Hadrian. Despre ele spuneam mai ieri ca-s in lista mea scurta de favorite.
lilanda, m-ai convins!
Ingrid S spune:
Lilanda, este vorba de abordarea unei teme istorice bazata pe surse reale sau ceva imaginativ? Ca sa stiu, am mai dat eu de tratarea SF a unor fapte istorice si nu mi-a placut deloc. Iar din link nu pot deduce concret daca e adevar sau fictiune, nu-s Marcus.
Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
liadorian spune:
citat din mesajul lui Ingrid S Lilanda, este vorba de abordarea unei teme istorice bazata pe surse reale sau ceva imaginativ? Ca sa stiu, am mai dat eu de tratarea SF a unor fapte istorice si nu mi-a placut deloc. Iar din link nu pot deduce concret daca e adevar sau fictiune, nu-s Marcus. |
Daca de Memoriile lui Hadrian intrebi, siiiigur nu-i SF. Da' e persoana intai, deci si oleaca imaginativ. Cu o documentare uriasa in spate, clar.
liadorian spune:
citat din mesajul lui iarina Eu o votez pe Arundhati Roy cu Dumnezeul lucrurilor marunte. Tot cu amandoua mainile "Experienta este numele pe care il dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Am inregistrat!
Ingrid S spune:
Ok Lia, atunci votez si eu cu Hadrian asta, numai ce-au trecut 2 luni de cand citisem Plutarh, nu mi-ar displace sa ma reintorc in antichitate.
Pentru cine e pasionat de istorie, recomand din toata inima Declinul si caderea Imperiului Roman de E. Gibbon. O carte magnifica.
(multumesc fetelor pentru condoleante )
Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
beshter spune:
Votez Memoriile lui Hadrian - adica propria-mi propunere
You cannot both dance and not pay the piper.
lilanda spune:
Ingrid, daca-ti place antichitatea (mai ales grecii), atunci si "Memoriile lui Hadrian" iti vor placea!
Din punct de vedere istoric, Yourcenar s-a documentat serios pentru cartea asta. Evenimente istorice acurate si gindirea elenistica ce inca mai fascina Roma la vremea aceea fac din scrisoarea lui Hadrian catre Marcus Aurelius o cronica intima, critica si autocritica a domniei sale. Pasajele poetice si cele de analiza, de gindire filosofica se patrund fericit. O meditatie auspra somnului, ca forma de abandon asemanatoare mortii, m-a impresionat.
E o carte insa care, cred, trebuie citita cu picatura. Fara graba, in thina, cu atentie!