Sfantu Gheorghe, Delta

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamacangur spune:

Credeam ca nu mai sunt raspunsuri.
Va multumesc pt. bunavointa. Nu am renuntat definitiv la gandul de a vedea acest loc, cu atat mai mult cu cat nu suntem neaparat genul domnos (hotel de 5*) dar nici potriviti pt. cort...
Gandul la tantari (ideea e sa fim pe plaja in jur de 6, pt. aerosoli)si la km buni de parcurs zilnic (nu m-as lasa numai in nadejdea trocariciului) si lipsa unei asistente medicale in caz de nevoie ma cam indeparteaza momentan de Sf. Gheorghe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devoska spune:

Intr-un an am fost si cu cortul. Mare prostie. Cand afara sunt 100 de grade, unde sa te ascunzi la umbra? La gazda e cel mai bine.

Teledon pt Mihaitza

0 900 900 320-pt 10 euro
0 900 900 325-pt 5 euro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Buna
Sotul si fratele meu planuiesc o escapada de vreo 3 zile in Delta, in august, cu scopul declarat de pescuit. Stiti in ce zona ar fi mai bine sa mearga in scopul asta? Era interesant o cazare la cineva care are si barca sa ii duca la pescuit.
Multumesc

Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

puisor, majoritatea localnicilor au barca... la ei barca e... cam cum e masina la noi
deci asta nu ar trebui sa fie o problema

fir intins

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

AlexaIoana

Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Tocmai am revenit dupa o vacanta de 10 zile la Sfantu Gheorghe. Am fost cu amandoi copiii, impreuna cu o familie de prieteni care aveau si ei o fetita de varsta celui mare al meu.

Am stat la pensiunea Zorile Deltei http://www.e-cazari.ro/Cazare/pensiune-Zorile-Deltei-Sfantu-Gheorghe/66.html
Au 2 bai cu wc, dus, apa calda permanent. Am fost doar noi in casa mare (3 camere, din care una cu 4 paturi, una cu 3 si una cu un pat). Mai aveau in curte casa veche unde cazeaza turisti, dar acum nu statea nimeni. Era foarte curat, miroasea frumos, curte mare, racoroasa si ingrijita cu bolta de vita si flori multe.

Gazda ne gatea dejunul si cina, iar micul dejun il serveam din ce ne-am adus de la Bucuresti in lazi frigorifice. Aveam la dispozitie un frigider mare, filtru de cafea si acces la aragaz.

Mancarea era extraordinar de buna. Noua ne place mult pestele si am mancat numai peste, desi ea ne-a spus ca daca vrem ne poate gati orice. Insa preparatele de peste erau delicioase, pe langa peste la gratar, ciorbe de peste, saramura, plachie, nenumarate alte specialitati (chiftele de peste, ardei umpluti cu peste...nici nu mai stiu ce nu ne-a gatit). Am avut surprinderea sa constat ca puteam manca linistiti, sa hranim copiii fara frica, ca nu dai de oase. Ei gatesc peste mari de zeci de kg, care au doar oase mari. Pe deasupra mai facea si prajituri de casa de-ti venea sa mananci tot platoul odata. Nu servea cu portia, ci aducea castronul cu ciorba, platoul cu preparate de peste, castronul cu salata si platoul cu prajituri. Astfel incat puteai sa te servesti cum iti poftea inima (daca vroiai numai ciorba, puteai sa-ti pui de 2 ori, daca vroiai numai felul 2, la fel).

Plaja e la 3 km, iar drumul e de nisip, ca toate ulitele satului. Surpriza neplacuta...trocariciul despre care am citit si am auzit ca funcioneaza in fiecare vara...NU MERGEA. Norocul nostru s-a numit un nene care inlocuise trocariciul cu un jeep cu remorca. Insa nenea, desi avea program afisat pe masina (o data la 30 min), a binevoit sa ne "uite" pe plaja in 2 randuri si am venit pe jos, cu copiii in carca.

In rest, concediul a fost o experienta deosebit de interesanta si frumoasa. Ne-am plimbat mult cu barca pe canale, am fost la pescuit, am descoperit plaje pustii si pitoresti, am vazut pelicani, egrete, lebede si multe alte pasari.

Tantari apareau intre 20-22 seara. In casa nu intrau. Doar in curte, si ii tineam la distanta cu spirale din acelea care fumega. Autanul e inutil. Mananca tantarii Autan pe paine . Mai era un aspect neplacut...tauni...care in Delta pisca si oamenii, nu numai vitele.
Norocul maxim a fost ca de copii nu se atingeau nici tantarii, nici taunii...nu stiu prin ce minune.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matgravidut spune:

Eu am fost cu multi ani in urma la Sf Gheorghe.

A fost prima data in delta si prima data in viata mea cu cortul...
A fost superb. Am plecat pentru o saptamana si am stat 2.
Plaja... bestiala (atunci era goala...)
Tantari numai seara dupa 8.

Foarte fain. Am amintiri frumoase de acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gina_s spune:

Anul acesta, este al doi-lea in care ma duc cu fetita mea la Sf Gheorghe, la pensiune. Ca o experienta, a fost extraordinar. Toata ziua am fost pe plaja cu fetita mea (3 ani si jumatate), fara frica sa o pierd, plaja fiind fff libera. Am fost si cu barca cu ea, dar cu vesta de salvare ce i-am cumparat-o inainte.

poze din Sfantu Gheorghe: http://www.info-delta.ro/localitatea-sfantu-gheorghe---judetul-tulcea-p115.html

Cateva sfaturi daca mergi cu copilul in delta: http://www.info-delta.ro/sfaturi-utile-delta-27/cu-copilul-mic-in-delta-dunarii-258.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacangur spune:

Citat:
citat din mesajul lui gina_s

Anul acesta, este al doi-lea in care ma duc cu fetita mea la Sf Gheorghe, la pensiune. Ca o experienta, a fost extraordinar. Toata ziua am fost pe plaja cu fetita mea (3 ani si jumatate), fara frica sa o pierd, plaja fiind fff libera. Am fost si cu barca cu ea, dar cu vesta de salvare ce i-am cumparat-o inainte.

poze din Sfantu Gheorghe: http://www.info-delta.ro/localitatea-sfantu-gheorghe---judetul-tulcea-p115.html

Cateva sfaturi daca mergi cu copilul in delta: http://www.info-delta.ro/sfaturi-utile-delta-27/cu-copilul-mic-in-delta-dunarii-258.html

Gina, multumesc. Cum ajungeati la plaja? Cat e de mare distanta de unde ati stat voi pana la plaja? Se poate manca si altceva in afara de peste???? (eu nu mananc peste)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gina_s spune:

La plaja se ajunge cu "Trocariciul", anul trecut costa 2.5 lei. Distanta de la pensiune pana la plaja este cam de 3 km. De recomandat daca pleci cu bebe dupa tine sa nu mergi pe jos. Intr-o zi tractorul era defect si am luat-o pe jos catre plaja ... cu fetita de 3.5 ani dupa mine. A fost un calvar, majoritatea drumului am dus in brate 15 kg, in afara de cele pt. plaja. (sotul era la pescuit)

Despre mancarea fara peste: ei, aici este o problema. Nici eu nu mananc peste asa ca am vb la pensiune pt meniu fara peste. Daca locuitorii Deltei exceleaza in prepararea mancarurilor pe baza de peste, in schimb la capitolul "fara" nu stau prea bine. Dar ca alternativa ai complexul Dolphin, la marginea satului, unde poti manca preparate fara peste.

Mergi la inceput