Alex, un copil care nu poate sa isi vada mamica...
Dragele mele,
va scriu sperand ca ati auzit si voi de povesti asemanatoare, si ne puteti da un sfat: prietena mea, Cora, s-a casatorit tare devreme, pe la 18 ani, cu o bestie de barbat, care era cu 20 de ani mai in varsta decat ea, roman de origine germana. Au venit in D, dupa vreo 2 ani a facut un copil, pe Alex. Viata lor de familie era un chin, el era (si este) un om extrem de violent, bea mult, dar fiind doctor, nu stiu cum , dar reuseste sa ii prosteasca pe toti cei care se uita mai mult la titlu decat la om...se purta ca un mielusel exact atunci cand trebuia. Ma rog, casatoria a fost un chin. Pe cand avea Alex vreo 2,5 ani, Cora, dupa o cearta in care iar a mancat o bataie cumplita, a fugit de acasa, s-a dus la o colega de a ei de facultate (eu pe atunci stateam departe de ea). Acolo nu a putut sa il ia pe Alex, caci acea colega statea intr-un camin de studenti, intr-o camera de 12 mp. S-a dus la un avocat, a intentat divort, si a vrut sa il ia pe Alex cu ea, imediat ce putea sa inchirieze ceva, cat de mic.. Din pacate, din acel moment i-au fost inchise toate drumurile catre Alex, caci dragutul ei de barbatel, i-a interzis sa il vada pe Alex. Intre timp (au trecut de atunci 4 ani), au avut vreo 6 procese, au ajuns la Oberlandesgericht (instanta superioara de justitie), Cora are: Sorgerecht (custodia copilului) Aufenthaltsbestimmungsrecht (dreptul de a hotari unde sa stea copilul), si 2 psihologi au dat expertize ca acel om este dezechilibrat...dar...in acesti 4 ani Cora si-a vazut de vreo 3-4 ori baietelul, prin sali de asteptare ale tribunalului sau 5 minute la gradinita, unde d-nul fost sot il ducea pe Alex, dar o punea pe sotia nr.3 sa stea la panda...asa ca odata Cora , pe cand incerca sa fure 2 vorbe de-ale lui Alex, a primit palme si de la acea cucoana. Ea fiind mai finuta si catusi de putin mahalagioaica a incercat tot timpul cu binele, dar...la nimic nu a ajuns. Are toate drepturile juridice asupra copilului, dar, daca tata nu da copilul de buna voie, zic domnii juristi de aici, copilul nu poate fi luat cu forta... Cora este absolut terminata, nu vrea dacat sa isi vada, macar din cand in cand, copilul, s-a imbolnavit de dorul lui si de necazuri, a facut o alergie cumplita la 1001 de lucuri, totul numai pe fond nervos. Alex a crescut, a intrat la scoala, si cand o vede, rar de tot, ii zice ca tati i-a zis ca ea e o cu..va si sa nu o iubeasca , ca vrea sa il fure si sa nu il mai vada niciodata pe Ritschi (cainele lui...). Copilul a auzit numai minciuni de la acest tata nebun, el saracul nu are nici o vina...Cora incearca acum sa il vada macar din cand in cand, cand iese de la scoala, si pentru asta schimba 2 trenuri si 2 autobuze, caci s-au mutat cu copilul de mai multe ori, iar acum intr-un catun in fundul lumii...
Eu as fi vrut sa va intreb, daca voi stiti povesti asemanatoare, in care un copil nu a avut voie, nu a putut sa aiba contact cu unul din parinti, cum a reactionat copilul mai tarziu? Eu incerc sa ii fac curaj, sa ii zic ca drumul de a incerca , macar cat de cat, si 5 minute pe furate, sa aiba contact cu el, este drumul cel bun. Alex va sti, mai tarziu, ca mamica lui a incercat sa fie cu el, si desi acum este suparat pe ea, poate mai tarziu va intelege si va vedea lucurile altfel. Insa imi este frica, el creste langa asa o bruta de tata, cu 3 frati care au fiecare alta mama si alt tata, oare nu va ajunge si el ca ei?
Doamne, nu stiu, dar sunt convinsa ca exista dreptatea lui Dumnezeu si , intr-o zi, o sa isi primeasca pedeapsa meritata acest om...
Poate ne spuneti din experientele voastre, iar eu ii voi da si lui Cora sa citeasca, poate macar asa sa o ajut..
Toate bune si va multumesc,
Mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
Raspunsuri
Andrada spune:
Eu m-as duce in timpul scolii, l-as lua din clasa si-as pleca in alt fund de lume sa nu ma gaseasca. Intre timp daca continua sa ne hartuiasca, as lua si ordin de restrictie de la politzie. Sa se duca sa-si ia copilul!
Andrada
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
desprecopii spune:
o mama hotarita - se duce in timpul scolii, ia copilul in brate - se urca intr-un taxi si valea. Intre timp -poate sa isi puna la punct o garsoniera si un loc de munca in capatul opus al Germaniei. Si punct! Cu cit taraganeaza lucrurile - cu atit timpul se razbuna si se intoarce impotriva ei.
Pentru parinti... despre copii!
Mirunda spune:
Mai oameni buni, nu uitati ca sunt 4,5 ani de cand ea nu a mai stat cu Alex! A incercat acum un an lucul asta, sa il ia pe sus, dar Alex a urlat si plans ingrozitor, nu a avut nici o sansa, a zis ca a avut atunci senzatia ca Alex o va uri pe viata pt. asta. Copilul tipa: "nu vin cu tine, nu vreau sa vin cu tine, vreau sa ma duc la Ritschi ( nici macar la tata, ci la Ritschi...catelul). Cora plangea si ii spunea ca il iubeste, ca va fi bine la mama, ca o sa ii ia si catel si ce vrea el.. s-au adunat oameni ca la circ, a venit politia, a fost o nebunie generala...Nu, trenul asta l-a pierdut, e clar ca Alex, la cei 7 ani ai lui, nu mai poate fi luat pe sus ca un bebe. Ea a sperat in ajutorul justitiei, si a fost o speranta zadarnica, dupa cum s-a vazut. Ea spera acum ca va veni ziua cand Alex va voi sa vina el la ea, si aceasta zi o astepta, incercand pana atunci, cat de cat, sa mentina un contact cu el. Si eu la fel am zis, mi-as lua copilul si m-as duce oriunde, dar, din pacate, la ei nu se mai poate. Nu vrea Alex, si este deja la o varsta cand stie destul de bine ce vrea, si este tare montat de taica-su impotriva ei. Si pe urma nu are nici o sansa sa mearga undeva aici, unde el sa nu o gaseasca, aici totul este ingegistrat si supra inregistrat, si pe urma este inca studenta, nu se poate inca angaja. Acum un an s-a recasatorit, cu un om tare bun, care o sustine mult si o ajuta, deci si din cauza asta nu poate sa isi ia asa, lumea in cap.
Trist, dar adevarat...
De asta vroiam sa stiu daca voi ati mai auzit povesti asemanatoare, si cum am reactionat copii respectivi cand am mai crescut..
Noapte buna la toti,
Mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
papadie spune:
Primul pas gresit e ca mama sa paraseasca domiciliul conjugal. Al doilea si CEL MAI MARE, NEREPARABIL in acest caz (copilul e deja mare si a crescut fara ea atitia ani) e ca a plecat fara copilas. Cum sa lasi un prunc de 2,5 ani in casa cu asemenea bestie, bruta etc (asa cum reiese din ceea ce spui tu despre el)??? Inteleg ca era in Germania si la momentul respectiv...spun ca a fost o mare greseala sa procedeze asa pt ca aici exista spe organizatii care ajuta mamele singure, mamele maltratate. Le ajuta la modul ca le pune o locuinta la dispozitie, le asigura avocat din oficiu, le asigura servici. O mare greseala ca a plecat fara baieteluil ei de numai doi ani si un pic...!!! Inainte sa plece ar fi trebuit s se gandeasca ce maninca copilul maine, ce imbraca copilul maine, cine-l linisteste dac viseaza urât!!! Acum n-are decât sa se duca si sa-l ia cu forta...dupa cum a crescut e clar ca mititelul se va opune. Sincera sa fiu e prima data cand aud de hotarari judecatoresti nerespectat si sa nu aibe nici o consecintza.
Ii doresc multa, multa putere si sanatate!
päpä
Mirunda spune:
Draga päpa,
asa a zis si judecatorul de la Oberlandesgericht, ca este prima oara, in cariera lui de 30 de ani, cand da peste un asemenea caz...Iar Gerichtsvollzieher-ul (un fel de portarel...) a zis ca in toata cariera lui nu i s-a mai cerut sa ridice un ---copil de la domiciliu...si a refuzat! Politia nu s-a bagat, povestea este absolut incredibila...si Cora stie ca atunci a gresit, ca a plecat fara Alex, dar era singura, batuta cumplit, fara experienta, nu stia de existenta caselor pt. femei abuzate (Frauenhaus), si a zis ca atunci, pur si simplu, a crezut ca vor ajunge la o intelegere...a fost naiva, cum vrei sa ii spui, si s--a cait amarnic. A crezut in dreptate si justitie, care de altfel i-a si dat ei dreptate, dar...ce folos?
Mirunda
Andrada spune:
Are 7 ani e normal sa zica nu la o... straina. Doar a vazut-o numai de citeva ori in viatza. Probabil ca nici nu are sentimente fatza de ea. Daca insa mama isi iubeste copilul mai mult decit sotzul, va trebui sa aleaga copilul, sa se mute linga scoala lui, sa fie zilnic acolo, sa-l cistige cinstit. La 7 ani, nu-l mai poti smulge din mediul lui.
Andrada
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
cl spune:
De ce nu se intereseaza cand este copilul afara, in parc, la plimbare cu catelul? Sa-i explice ca daca vrea cu Ritschi poate sa-l ia si ca-l iubeste mult si vrea sa fie impreuna cu el. Un copil la 7 ani intelege multe lucruri! Sa incerce sa-i explice. Daca copilul vrea, sa-l urce in taxi cu tot cu catel si gata! De ea depinde!
Claudia
osolita spune:
Eu nu vad lucrurile cu prea mult optimism, imi inchipui ca lui Alex i se vorbeste destul de urat de mama lui si ca este bine supravegheat, ceea ce nu prea amelioreaza situatia, din contra, o face mai grea. Dar cred ca daca Cora insista sa-l vada si o va face in continuare, in timp copilul isi va da seama cat de mult il iubeste mama lui si poate va alege sa vina la ea.
alba spune:
Off,ce poveste trista !
Eu ca mama nu pot si nu vreau, sa-mi inchipui asa ceva si nu doresc la nici o mama din lume asa o tragedie ! Cum se poate asa ceva ?
Cora,eu iti doresc multa,multa putere ... singele apa nu se face....,mai devreme sau mai tirziu...nimeni nu stie ce aduce viitorul...iti tin pumnii,sa ti se implinesca dorinta cea mare . Fii tare !Imi pare tare rau,dar e vorba de sentimente si nu pot sa dau sfaturi,e asa de dificila situatia ta !
***Alba***
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album%20principal&mid=499&cid=78
Camelia spune:
Cora ce fel de cetatenie are? Daca e cetatean roman, poate sa ceara sprijinul autoritatilor romane.
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor