Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (137)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Miruna uite cum vad eu rostul hamului. La Valnetina il foloseam doar atunci cand dorea sa faca si ea cativa pasi in parc si strict pentru a nu sta eu prea mult aplecata. Dar desi era cu hamul pus, mai mult o sustineam eu de manute sau dela subtiori.
Eu am zis ca nu il pun pana nu merge David mai bine , pentru ca daca l-as pune acum , ar sta practic atarnat in ham si asa chiar nu ii vad rostul. Asa cum spui si tu , nu sunt de acord sa vie volanul nostru acest ham si in felul asta sa ii directionam unde vrem noi. Cu siguranta dupa ce va face singurel primii pasi imi va fi drag sa il vad cum se chinuie singurel si voi renunta la ham, ca sunt tare dulci cu mersul lor cracanat. Iar cazaturile fac parte din invatarea mersului, ai mare dreptate. Din cate imi aduc eu aminte, la prima lectie de ski ne-a invatat instructorul cum sa cadem si apoi cum sa stam pe schiuri....deci ....ei de ce nu ar invata ?
In primii ani de viata , vor cadea de sute de ori , e normal sa invete cum sa cada, pentru a sti sa se ridice !!

Klemi cred ca difera de la copil la copil vestea sosirii unui bebelus. Stiu cazuri si cazuri...Dar conteaza si cum le explica parintii . Eu am fost fericita de Tina , ca s-a bucurat enorm de bebic. Imi era totusi teama, mai ales ca am avut o perioada in care ea a fost suparata si nu stiam daca e din cauza lui bebe, ca o speria venirea unui fratior, sau ce era...pana la urma a fost ceva muuult mai simplu, care nu avea nicio legatura cu soricelul nenascut la vremea aceea si care s-a rezolvat repejor.

Babytza si puiiValentina David

Poze

Vot pt Maya

Mergi la inceput

Eu sper sa nu iasa flacari in urma subiectului HAM. E la fel ca si cu premrgatorul, unii parinti il folosec, altii nu. E decizia fiecaruia daca il vrea ori ba.

Poze

Vot pt Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Miruna, pe mine ma intereseaza si cartea in ro / en daca ai ceva, si ce ati experimentat voi.
Mi-a placut ce am citit pe site (e vb de gradinita din Pop de basesti), ca incurajeaza pe fiecare copil sa se dezvolte in ritmul propriu si sa-si gaseasca directia/vocatia.
celelalte sedii au oare site-uri?

vad ca discutia despre hamuri a luat amploare/
eu am constatat ca la Teo nu a fost deloc nevoie de asa ceva, cum v-am povestit deja. A invatat sa mearga de mana cu noi, inaltimea nu a fost o problema.

Acum insa (are doi ani, merge perfect) mi se pare util in aglomerari de oameni unde efectiv mi-e frica sa nu-l pierd, el fiind atras de alte lucruri si eu fiind plecata cu scopul de a cumpara ceva /chestie care imi solicita atentia.

Ultima data cand am fost cu el la cumparaturi l-am luat cu mine pentru ca am plecat sa-i cumpar lui garderoba noua, nu-i mai venea nimic si nu am avut curaj sa iau pnv.
A fost un cosmar. Cum ii dadeam drumul la mana ca sa iau ceva de pe raft, sa despaturesc si sa indrept spre el ca sa-mi dau seama daca ii vine, oricat de repede ma miscam, disparea.
In afara de comicul situatiei, oboseala mea (alergat, tarat, tras, smuls, rugat, amentintat), am trait o angoasa profunda ca as putea sa-l pierd.
Asa ca, in ziua in care am vazut rucsacul cu "lesa" l-am si luat, n-o fi ortodox da-i safe.
Altfel, evit sa duc copilul /copiii cu mine undeva unde nu e safe sau nu-i de ei. Nu pot avea pretentia sa-i controlez perfect, nu sunt roboti si curiozitatea lor e mai puternica decat educatia sau frica.

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Citat:
citat din mesajul lui kllemi

Citat:
citat din mesajul lui Muuh

klemi intreaba-ma concret ca la mine sunt doi ani si doua luni diferenta. Alexei nu si-a dorit nici frate nici sora dar a primit un frate si nici acum nu l-a acceptat pe deplin. Dar te las pe tine sa intrebi nu ma apuc eu sa spun ca sa nu va alung curajul.

vreau sa te intreb, in primul rand cum este?? in al doi-lea rand, cum il impaci pe Alexei??? sau cum il vezi pe el ca este???? intelege ca tu trebuie sa stai mai mult cu Dimitri???....nu stiu sunt o groaza de intrebari

fericita de AMALIA-ANDREEA (12.10.2008)

Cum este cu doi? Foarte frumos dar cateodata si foarte obositor, am ajuns in asa hal de oboseala incat nu mai imi amintesc cum era cu unul singur. Dar am sufletul plin de bucurii cand ii vad. Cum il impac? Nu prea stiu in ce sens sa il impac incerc sa iti raspund la ce cred eu ca te referi. Atat eu cat si tatal lui ii acordam timp exclusiv. Facem in asa fel incat sa aiba parte doar de unul dintre noi, sa facem ceva doar cu el. Eu nu i-am spus niciodata "Nu, pentru ca are Dimitri nevoie de mine" sau ceva din care el sa se simta dat la o parte. Nu ii compar niciodata, nu ii vorbesc lui Alexei de Dimitri. Ii spun de nspe mii de ori ca il iubesc, ca il respect si ca il iubesc indiferent de cum se comporta, ca el este si va fi intotdeauna copilul meu. Chiar si cand il agreseaza, si o face destul de des, pe Dimitri tot asta ii spun si adaug ca eu incerc sa il inteleg dar ca prefer sa vb despre asta decat sa trecem asa rapid la fapte. Eu nu trebuie sa stau mai mult cu Dimitri, el sta legat de mine daca are nevoie de mai multa atentie din partea mea si asa ii impac pe amandoi. Nu ii spun lui Alexei sa ii dea jucarii, nu ii spun sa il iubesc ba chiar ii spun ca singurul lucru la care tin este sa nu ii faca rau in rest e liber sa il iubeasca sau nu sa se joace cu el sau nu dar sa nu il chinuie pentru ca asta nu e demn pentru nici unul dintre cei implicati. A da si inca ceva la mine toate teoriile nu s-au verificat, incep sa cred ca facem parte din acel 2% din familiile cu doi copii unde fratii nu se au ca fratii ci sunt doar vecini de apartament/familie (e o gluma dar cu rasul lui Harap Alb)

Mergi la inceput

Miruna pe mine m-ar interesa cartea, daca ai timp sa o pui pe mail

Poze

Vot pt Maya

Mergi la inceput

Nu vreau nici eu sa iasa vreo polemica pe tema hamului, evident ca avem pareri impartite si diferite dar sunt convinsa ca putem purta o discutie in contradictoriu fara sa ne jignim fiecare cu argumentele lui. Adica eu nu incerc sa o conving pe babytza de nimic si nici ea pe mine dar nimic nu ne impiedica sa ne spunem parerea. Eu cam asa vad treaba.

Trimit cartea pe mail, ma pun sa o caut.

Mergi la inceput

Inca una si ma duc, maine am intalnire de 10 ani de la terminarea liceului si vine sa ma ia colegul meu de banca sa mergem impreuna .

kllemi inca ceva, Alexei a avut cea mai puternica faza de negare intre 1.9 ani si 2 ani. Acum suntem la negocieri dintre cele mai dure si care pot sa epuizeze cel mai feroce negociator, printre care eu oricum nu ma numar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

teo e acum intr-o faza de negare. daca la asta va referiti, spune NU la orice, dar chiar la orice.

vrei apa? NU! hai sa ne jucam NU si vine razand cu masinutele.
hai afara NU si tot asa, dupa care plange ca el vrea afara... tu-i zici pai hai...NUUUU
e chiar caraghios.
si ce tare a fost ieri.
hai sa mergem in parc. NUUU
bine, daca nu vrei tu nu mai mergem, stam si ne jucam aici.
NUUUU. NU VREI SA NU MAI MERGEM!!!! Pur si simplu la el zilele astea respiratia incepe cu NU.

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Miruna, dar oare situatia ca ei sunt doar colegi de apartament nu poate fi o consecinta a faptului ca, cel putin din ce am inteles eu, Alexei nu a fost incurajat, cu blandete, nu cu forta, ajutat, nu obligat, sa interactioneze mai mult cu fratiorul lui, sa fie mai apropiat de el?

www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - haiducel iubit 16.09.2008

4+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

buna seara tuturor!
Azi am fost la primul concert de pian a lui Victor. Foarte emotionant!

Lumi, am citit ca hunii tai sunt suspectati ca ar avea enteroviroza. Imi pare tare rau...

Eu zic ca nu e rotavirus ( apare mai frecvent in anotimpul rece ), eventual ceva enterovirus sau adenovirus, dar... mai exista doua variante posibile:
1. sunt pur si simplu scaune moi care insotesc frecvent eruptia dentara
sau
2. mucozitatile pe care le au pe tractul respirator, le inghit si dau scaune moi, cu mucus.

Asocierea Ambroxol+Eurespal eu zic ca nu poate fi incriminata - nu are vreo explicatie medicala si eu am folosit aceasta combinatie de n ori si nu a dat niciodata diaree.

Parerea mea ar fi sa-i treci pe regim enteral, ceea ce inseamna in primul rand sa excluzi total laptele si produsele lactate din alimentatia lor pana se normalizeaza consistenta si frecventa scaunelor.

Mama lui Dragos si a lui Victor

Mergi la inceput