Fiv in Europa (21)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Unii au nevoie de idoli si daca sunt la dr.X- ala e un zeu, daca au schimbat medicul, atunci dr.Y e Dumnezeu pe pamant care detine adevarul absolut si nu suporta contrazicere... tu, ca si mine nu avem nevoie de idoli, tu iei medicul ca atare- respecti prescriptiile medicului care stii sigur ca face totul pentru tine sa reusesti si atat, nu-i ridici statui in Piata Sfatului. Eu sunt un pic mai "jmechera", iau de la mai multi medici ce este mai bun, si am avut de-a face, multumesc lui Dumnezeu de oameni cu adevarat destepti si destupati la cap.
Ce ma deranjeaza este ca si de data asta se confirma zicala "orice fapta buna nu ramane nerasplatita", iata ca fapta ta generoasa de a aranja o intalnire gratis cu medicul tau pentru toate fetele de pe forum interesate nu ramane "nerasplatita"...

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

A, nu ma deranjeaza. Oricum intalnirea era pentru fetele fara idoli in cautare de unu'.

coltul meu de rai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luck spune:

Avalon
LA MULTI ANI !!!
ma grabesc si eu sa mai prind ultimele minute in care mai pot sa-ti zic.
Iti doresc din tot sufletul multi , multi ani fericiti impreuna !!! Si ma bucur nespus ca incepand cu anul viitor o sa sarbatoriti aceasta zi in 4 !!!! Doamne Ajuta !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luck spune:

Avalon
Da ai dreptate in legatura cu dr-ul meu, nu numai ca face si el fiv , dar primul meu fiv l-am facut cu el cu transfer de doar 1 embrion de 2 celule si urmatoarele 2 stimulari tot cu el si pt ca aveam doar 3 foliculi nu a vrut sa continuam.Uite , Zadori din 3 foliculi a scos 3 embrioni de care nu am avut niciodata.
Oricum ma bucur nespus ca am reusit sa-l conving sa-mi faca histeroscopie sambata viitoare , pentru ca este singurul din oras pe mainile caruia m-as lasa pt asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goldi spune:

La multi ani, Kitta si Avalon ! Sa fiti fericite si implinite alaturi de bb-ii vostri, prezenti sau viitori

Am citit despre fereastra de implantare si pe site straine. Fecundatia si mai ales, implantarea sunt atat de necunoscute ca se fac studii cat in luna si in soare, cu toate trasnaile si despre toate presupunerile. Dar nu se stie niciodata cine va fi Einstein-ul FIV-urilor noastre si ne va da cheia . Practic, ne-am nascut prea devreme; probabil ca peste 20 de ani, nu-i va trece nimanui prin cap ca nu poti reusi dupa un FIV.

"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Citat:
citat din mesajul lui goldi
[Dar nu se stie niciodata cine va si Einstein-ul FIV-urilor noastre si ne va da cheia .

Poate una dintre noi

32+Laura Ioana Irina Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goldi spune:

Iuhuuuu ! Moniland, sa-ti fie gura aurita

"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camy050277 spune:

Fetelor, lamuriti-ma si pe mine cum sta treba cu raportul FSH/LH sau LH/FSH.... Am tot cautat pe internet, dar nu am gasit prea multe...
La ultima dozare pe care am facut-o (imi pregatesc analizele pentru Budapesta) am avut FSH - 3,1 U/l, iar LH - 4,04 U/l.
Daca fac raportul FSH/LH imi iasa 0,76, daca fac raportul LH/FSH imi iasa 1,3... Oare cum trebuie sa fie?

Multumesc,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Camy, din ce am inteles eu pana acum:
- raportul LH/FSH este relevant in diagnosticarea sindromului ovarelor polichistice, daca raportul este de 2:1. Ce am mai inteles, este ca acest raport este ideal sa fie cam intre 0.8-1. Daca este putin peste 1, indica tulburari usoare de ovulatie (asa mi-a zis dr de la Szeged).
- raporul FSH/LH este relevant in aprecierea rezervei ovariene: daca acest raport este peste de 2.5, insemana ca rezerva ovariana este in scadere. Din cate am inteles, ideal este ca acest raport sa fie in jur de 1 sau 1 si ceva.

La mine FSH/LH a variat de la o luna la alta astfel: in luna Mai, in ziua 3 de CM a fost 1.43, iar in luna Iunie, in ziua 3 de CM a fost 2.12. Asa ca, pana la urma sunt doar niste estimari.
La ce laborator obisnuiesti sa iti faci analizele? (vad ca si tu esti din TM). Te .

Avalon, daca citesti ce tocmai am scris de FSH/LH si LH/FSH si constati ca am gresit undeva, te rog mult sa ma corectezi. Multumesc .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Citat:
citat din mesajul lui balanta_tm

Camy, din ce am inteles eu pana acum:
- raportul LH/FSH este relevant in diagnosticarea sindromului ovarelor polichistice, daca raportul este de peste 2:1. Ce am mai inteles, este ca acest raport este ideal sa fie cam intre 0.8-1. Daca este putin peste 1, indica tulburari usoare de ovulatie (asa mi-a zis dr de la Szeged).
- raporul FSH/LH este relevant in aprecierea rezervei ovariene: daca acest raport este peste de 2.5, insemana ca rezerva ovariana este in scadere. Din cate am inteles, ideal este ca acest raport sa fie in jur de 1 sau 1 si ceva.

La mine FSH/LH a variat de la o luna la alta astfel: in luna Mai, in ziua 3 de CM a fost 1.43, iar in luna Iunie, in ziua 3 de CM a fost 2.12. Asa ca, pana la urma sunt doar niste estimari.
La ce laborator obisnuiesti sa iti faci analizele? (vad ca si tu esti din TM). Te .

Avalon, daca citesti ce tocmai am scris de FSH/LH si LH/FSH si constati ca am gresit undeva, te rog mult sa ma corectezi. Multumesc .

Este foarte corect ceea ce ai scris! Sursa este aici: http://www1.wfubmc.edu/ivf/Fertility+Tests/infertility+tests+fsh+lh.htm

completez doar cu ceva din experienta proprie: mai mult decat aspectele teoretice conteaza foarte mult comportamentul organismului propriu la dozele de hormoni administrate; mie in ultimii ani (in special peste 35 ani) mi-a crescut FSH-ul, mi-a scazut LH-ul dar m-am bucurat mult ca estradiolul a scazut si el. De ce spun ca m-am bucurat? Pentru ca toti acesti hormoni trebuie vazuti in "tablou", adica in ansamblu, nu scoateti din context unul din ei si-l studiati separat, ci numai impreuna. Un estradiol ridicat (peste 80 pg/ml) in ziua 2-3, asa cum scrie si in articol, poate "masca" un FSH mult mai mare in realitate decat pe hartie... concret la mine la aproape de 38 ani raportul FSH/LH ajunsese aproape 4 dar E2 era doar 14 pg/ml iar FSH era 8, rezultatul la stimulare 12 zile cu variatiuni de 1 gonal+2 menogon/zi (functie de ecografii) a fost de 14 ovocite toate mature. In timp ce o persoana doar cu un an mai mare decat mine ca varsta, care avea raportul FSH/LH in jur de 1, FSH tot 8 dar estradiol 84 obtinea cu greu dupa 12 zile de stimulare cu doze de trei ori mai mari decat mine abia 4-5 ovocite mature. Cred ca organismul acelei persoane nu avea rezerva in scadere, ci pur si simplu nu asimila hormonii administrati...
Consider ca putem vorbi despre rezerva ovariana in scadere numai atunci cand sunt intrunite cele 3 conditii din articol, adica FSH>12, FSH/LH>2,5 si E2>80 pg/ml, sau cel putin 2 dintre ele.
Dar despre hormoni pot scrie pagini intregi...

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 15+

Mergi la inceput