Fiv in Europa (21)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bulinanico79 spune:

Balanta tm, camy imi pare rau pt experientele voastre neplacute in Szeged...initial si noi cochetam cu ideea fiv-ului in Ungaria dar din motive de probleme cu limba, si altele am ales Austria. Daca alegeti Austria din experienta mea pot sa va dau un singur exemplu...la prima consultatie am inatarziat 10 minute, din motive GPS (care a calculat gresit cat timp o sa ne ia sa ajungem de la Viena la Wels...ma rog) si nu mica ne-a fost mirarea cand ne-am trezit sunati de la clinica....sa vada ce se intampla cu noi, daca suntem bine ca ei ne asteapta. Ne-am simtit penibil si de fiecare data cand aveam programare am avut grija sa ajungem inainte de ora respectiva pt ca la ei intri la fix!!!! In mod exceptional astepti max 10 minute.

Nico

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camy050277 spune:

balanta_tm,
nu are sens sa-mi mai aduc aminte de nimic legat de esecurile dinainte... si nici de cele 4-5 ore in plus de stat pe la usi, in timp ce armata de traducatoare se fofilau in fata... imi fac numai rau si nu rezolv nimic. Viitorul este tot ce conteaza.
Am ajuns sa cred (vis a vis de Szged doar)ca singurul nostru ghinion este ca stim engleza, ca ne putem descurca bine merci, fara sa ne sufle altele in ceafa , ca daca nu am fi stiut... am fi intrat si noi pe filiera bine cunoscuta... si poate am fi avut niste "avantaje"...
Sa speram ca nu si-a intins "tentaculele" caracatita de la Szeged, si la Budapesta...

Bulinanico,
prima data cand am citit ce ai scris despre cei din Austria, ca au sunat dupa voi, m-am crucit, dar daca stau bine sa ma gandesc, asa ar trebui sa fie in mod normal, nu exceptia!
Noi suntem de vina ca acceptam serviciile neperformante (ca sa nu zic altfel ) ale unora si pe deasupra sa mai si platim... dar vedeti voi, atunci cand doresti foarte tare ceva, ratiunea trece pe planul doi, si risti sa nu iei in calcul chestiile care de fapt conteaza si care ar putea sa te ajute sa obtii ce iti doresti...

Dar sa privim inainte si sa invatam din trecut...

Va doresc sa aveti noroc in tot ce faceti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bulinanico79 spune:

Camy noi de asta am ales sa incercam in alta tara....pt ca am refuzat sa acceptam servicii de proasta calitate si sa fim tratati ca niste "bucati de carne". Sa fi la cheremul asistentelor, sa astepti cu orele la usa medicilor ...nu mi se pare cu nimic diferit de tara nostra "draga" deci de ce sa iti pierzi timpul. Costurile in Austria au fost mult mai mari dar zic eu ca a meritat...si numai ca ne-am dus cu mintea senina si nu-ti mai faci sange rau despre ce tot vezi si te deranjeaza in jurul tau. Citind posturile voastre ma felicit ca am obtat pt Austria pana la urma, si nu Ungaria.

Nico

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Nico, in primul rand, felicitari pentru reusita !

In al doilea rand, din cate au scris fetele care au fost la Budapesta, acolo este ok, nu se intampla ceea ce se intampla la Szeged. Eu oricum am sa merg la Budapesta in Iulie si evident ca la cat sunt de 'dusa cu pluta' in privinta medicilor si a clinicilor, daca am sa gasesc acolo ceva ce ma va deranja fundamental, urmatoarea 'statie' va fi Austria.
Insa, medicul de la Budapesta chiar m-a impresionat prin felul in care s-a implicat pana acum si cred ca la fel va fi si in continuare. Si sper ca si clinica este la fel de ok cum este el .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Citat:
citat din mesajul lui bulinanico79

Balanta tm, camy imi pare rau pt experientele voastre neplacute in Szeged...initial si noi cochetam cu ideea fiv-ului in Ungaria dar din motive de probleme cu limba, si altele am ales Austria. Daca alegeti Austria din experienta mea pot sa va dau un singur exemplu...la prima consultatie am inatarziat 10 minute, din motive GPS (care a calculat gresit cat timp o sa ne ia sa ajungem de la Viena la Wels...ma rog) si nu mica ne-a fost mirarea cand ne-am trezit sunati de la clinica....sa vada ce se intampla cu noi, daca suntem bine ca ei ne asteapta. Ne-am simtit penibil si de fiecare data cand aveam programare am avut grija sa ajungem inainte de ora respectiva pt ca la ei intri la fix!!!! In mod exceptional astepti max 10 minute.

Nico

Si la Budapesta se intra tot la ora programata. Iar medicul te suna personal dupa punctie de doua ori pana la ET ca sa te informeze despre evolutia embrionilor. Dupa punctie, dupa ce stai sa-ti revii din anestezie intr-un salon unde asistentele se invart in jurul tau cu ceai si biscuiti, intr-o ambianta placuta (o muzica linistitoare in surdina), te schimbi in hainele tale si ai o discutie impreuna cu sotul cu medicul in biroul lui pentru o fi informati despre ovocitele recoltate si calitatea spermei, si pentru a hotari ce se va face mai departe (fertilizare naturala, ICSI, P-ICSI)... ce mi-a placut este ca nu iti impun nimic, doar recomanda, dar hotararea o ia cuplul. Apoi in ziua ET poate asista si sotul si ti se arata la microscop embrionii. O atmosfera extrem de destinsa, relaxata... am facut glume chiar, la ultimul fiv cand mi-au arata embrionii am zis "unul din ei este un baietel cu ochi albastri"... si embrioloaga a inceput sa rada: "care din ei?"

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 15+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui balanta_tm

Nico, in primul rand, felicitari pentru reusita !

In al doilea rand, din cate au scris fetele care au fost la Budapesta, acolo este ok, nu se intampla ceea ce se intampla la Szeged. Eu oricum am sa merg la Budapesta in Iulie si evident ca la cat sunt de 'dusa cu pluta' in privinta medicilor si a clinicilor, daca am sa gasesc acolo ceva ce ma va deranja fundamental, urmatoarea 'statie' va fi Austria.
Insa, medicul de la Budapesta chiar m-a impresionat prin felul in care s-a implicat pana acum si cred ca la fel va fi si in continuare. Si sper ca si clinica este la fel de ok cum este el .

Clinica este foarte stilata intr-o cladire mare in care se afla si un spital particular, curtea interioara cu locuri de parcare pt vizitatori in centrul istoric al Budapestei... totul e aranjat cu gust, de la sala de asteptare pana la birourile medicilor, laboratoare, sali, etc... totul este extrem de curat si de ingrijit. Asistentele cunosc putina engleza cat sa-ti vina in ajutor, te intreaba cum te simti, etc... si ce am observat ca diferenta intre clinicile romanesti si cea de acolo, au o atitudine de supunere si respect in fata medicilor si o amabilitate extraordinara fata de pacienti, fie ei ungari sau de alta nationalitate (am vazut acolo si cupluri asiatice, arabe, etc).

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luck spune:

balanta
multumesc pentru raspuns !!!
Sunt tare curioasa ce te-a deranjat la Szeghed
avalon
uite asa ma faceti voi sa cochetez cu ideea Budapestei.
Avalon iti mai aduci aminte cat te-a costat procedura in Budapesta?
Daca nu ma descurc foarte bine cu limba engleza ce optiuni as avea?
Voi cum ati procedat?
Ati trimis un mail dr-ului cu analizele atasate si ati asteptat raspuns si asa ati intrat in legatura cu el?
Multumesc !!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui pogonici1977

cred ca ma voi indrepta spre ungaria..budapesta sau szeghed

apropop la budapesta cat ajunge toata procedura??? imi poate zice cineva?? va rog

eu sunt in cautare de clinica si informatiiiii multe

La Kaali Budapesta noi am facut fiv de 2 ori, o data septembrie-oct 2008 si a doua oara in feb-mart 2009. De fiecare data ne-a costat echivalentul in forinti (moneda nationala maghiara) a 2000 euro si in acest pret au intrat:
- punctia
- toate ecografiile facute acolo legate de procedura fiv (ecografii aproape zilnice incepand cu ziua 6 de stimulare, plus eco inainte de punctie imediat);
- analizele legate de procedura- estradiol in ziua 10 de stimulare, progesteron in ziua punctiei;
- ICSI (la noi nu a fost nevoie de P-ICSI)
- ET in ziua 3 (a doua oara)/ in ziua 5 (cu blastocisti-prima oara);
- crioprezervarea a 5 embrioni pe termen nelimitat.

Avalon 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisic77 spune:

"unul din ei este un baietel cu ochi albastri"

Avalon, ce dragut.... Si uite ca asa a fost

Mergi la inceput

... completez: alte cupluri care au facut si AHA (assisted hatching) si P-ICSI la Budapesta au platit tot 2000 euro; cele care nu au avut nevoie de ICSI/P-ICSI au platit doar 1500 euro.

Luck, da, am scris medicului in engleza pe mail prima data in iunie 2008 si m-a programat la o consulatie in iulie 2008, dupa urmatorul ciclu am inceput tratamentul si in septembrie am fost acolo pt primul fiv. La al doilea fiv nu a mai fost nevoie de consultatie si am foat programata direct pt fiv, am primit toate instructiunile pe mail;

adresa de mail a clinicii este info@ivfpregnancycenter.com si mailul trebuie adresat dr. Kovacs Peter

toate conversatiile au avut loc in limba engleza

Avalon 15+

Mergi la inceput