Burtici fericite de septembrie-octombrie (69)
Raspunsuri - Pagina 5
techila spune:
selen, si eu lucrez la multinationala, ma imbrac office si ma intalnesc cu furnizori si le dau in cap cand le e lume mai draga, ca asta e jobul. seful meu, un avea ceva obiectii la tzepii mei pana cand l-am intrebat daca crede ca daca imi culc tzepii sunt mai desteapta si dau randament mai mare...i-am zis ca asa am eu incredere in mine si ca nu am creier mai mult sau mai putin in functie de lungimea parului. nu i-a convenit, nici acum nu prea ma iubeste, mai ales ca am pesti. si imi place de mor cand ma subestimeaza furnizorii ca ma vad tanara si cu tzepi (se vede in ochii lor ca ma considera prada usoara) si eu le-o servesc usurel asa...
Techila - actuala mamica de 2 caini si viitoare mamica (25+) de 2 putze si
santorini spune:
'Neata!
Andraiulia casa de piatra si distractie super frumoasa!
MangaGirl sa stii ca mi-au placut ca pana acum nu misca asa tare, si mai ales mi-a placut ca l-a simtit si Adi! Dar noaptea nu prea face miscare (sau dorm eu prea adanc si nu-l simt). Asteptam sa ne te vedem pozata!
Madalina. Sa-ti vezi bebelul sanatos!
uve_got_mail concediu placut. Eu mai am 5 saptamani!
Selen mi-ai facut o pofta de socata! trebuie sa ma duc sa caut flori! Sa stii ca iti statea tare bine cu parul scurt!
Bravo Techila, i-ai servit-o bine sefului! Multa sanatate pt bebi tai. Eu sunt sigura ca totul o sa fie bine!
25+ cu
nazdravanul meu
MariaG spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ralu0308 Cateva lucruri despre epidurala: Dincolo de mirajul unei nasteri fara dureri, anestezia epidurala poate aduce dezavantaje majore. In primul rand, mama nu mai poate coopera la nastere, nu-si mai poate sincroniza efortul de impingere cu contractiile, ceea ce va duce la un travaliu lent, nereusit, mai ales in a doua parte, in care copilul se afla in tranzit de la mediul uterin la cel extrauterin si are nevoie de aer. Se poate ajunge la forceps si la sectionari mai mari decat ar fi necesare in mod normal. In al doilea rand, anestezia epidurala duce la o scadere a presiunii sangelui mamei, ceea ce il va priva pe copil de o parte din oxigenul necesar tocmai acum, cand are mai multa nevoie. Apoi, din cauza imobilizarii, mama nu va putea urina – lucru deloc neglijabil – si va trebui sa i se aplice o sonda urinara, lucru nenatural si mai bine de evitat. Si s-au mai constatat multe alte efecte nedorite care fac studiul unor ample studii si statistici. Ma doare deja Raluca 26+ mamica de viitor - Alexandru 09.09.09 |
Raluca nu te panica. Incearca sa ai o pozitie echilibrata.
In primul rand nu este adevarat ca mama nu mai poate coopera la nastere. Coopereaza foarte bine ca altfel nu s-ar mai naste copilasul.
Este adevarat ca se lungeste travaliul pentru ca contractiile nu mai sunt la fel de puternice.
Pe de alta parte eu am nascut fara epidurala si imi amintesc ca as fi primit bucuroasa si o cezariana in momentul respectiv (desi sunt ingrozita de operatii si impotriva lor atunci cand nu sunt o necesitate).
Eu iti recomand sa citesti tot ce poti citi si sa incerci sa ramai calma. De nascut s-au nascut copii sanatosi si cu cezariana si cu epidurala si fara nimic, or sa se mai nasca si de aici inainte.
Cand o sa vina momentul vei lua decizia cea mai potrivita pentru tine.
Am mai citit si eu recent o carticica in care se promova ideea ca ii faci un mare rau copilului daca intervii medical la nastere. Dar pe de alta parte cele mai multe dintre noi sunt crescute si formate intr-o societate in care detinerea controlului este unul dintre pilonii intregii noastre existente si epidurala iti reda controlul asupra ta intr-un mod cat mai putin invaziv cu putinta.
Daca stam si ne uitam la aceasta odisee (ca sa nu vorbesc despre tot acest forum) este presarata cu analize, rezultate la analize, masuratori, grafice si statistici. Desi toate suntem constiente ca principalul in sarcina este sa lasi organismul sa-si vada de programul lui (exceptand putinele cazuri patologice) toate suntem mai mult sau mai putin obsedate de a detine controlul asupra a ceea ce se intampla cu noi, cu corpul nostru, cu bebelusul nostru, cu viata noastra intr-un final.
Maria
Alex (5 mai 2004) si BB nou 18+
http://cealalta-realitate.blogspot.com/
http://www.copaculdehartie.ro/
selen80 spune:
Techila, esti f tare atunci, si inseamna ca ai mai mult tupeu (in sensul bun) si mai multa incredere in tine....
mie nu mi-a comentat nimeni nimic pe aceasta tema, ba chiar la ambele banci cand m-am angajat, la interviuri aveam tepii la locul lor, deci daca era sa nu ma considere potrivita, nu ma angajau din start, dar mai are omu si proprii pitici, nu tb sa-i zica cineva ceva....
nah, cine intreba ce discutam azi?? saturati-va, ca noi discutam de tepi
26+ cu Ebru PRIMA POZA!
nunta
9 luni
Lullaby_2009 spune:
Ralu0308 chiar vroiam sa aduc in discutie efectele anesteziei, am vorbit ieri cu o viitoare moasa care face in prezent practica la maternitate si ma sfatuia sa am grija cu anestezia pentru ca a vazut cazuri asemanatoare cu ceea ce ai povestit tu, mamele coopereaza mai putin, avand un control redus asupra muschilor si astfel se impun masuri speciale.
Edit: Maria frumos ai spus, am vazut mesajul tau dupa ce l-am trimis pe acesta. Sper sa luam decizia cea mai buna atunci, intr-adevar parerile sunt impartite.
Mi-am adus aminte ce vroiam sa mai spun in mesajul trecut Ma trezesc uneori dimineata bulversata dupa un vis in care, dupa cum spunea si MangaGirl, sunt o mama denaturata, abia spre sfarsitul visului imi amintesc ca sunt insarcinata si ca nu am voie sa fac toate trasnaile si ma trezesc cu un sentiment ciudat de vinovatie si apoi consolarea: bine ca era doar vis.
20+ cu probabil
claucia spune:
Ralu, sa stii ca undeva e ceva acolo, si anume ca scade tensiunea epidurala si alimentarea cu oxigen, dar nu cat sa faca rau. Si orice interventie are si avantaje si dezavantaje. Insa, sa stii ca articolul este alarmist degeaba, auzi, sonda urinara - lucru nenatural si mai bine de evitat :-)) nu placut, insa cel mai simplu lucru si din vechime de 100 de ani se tot foloseste la cea mai banala operatie.
Mie nu imi sunt deloc dragi emailurile si mesajele astea alarmiste si scrise prost care circula pe la noi toti, care incep cu puii cu 3 capete de la KFC si continua cu termopanul cancerigen si cu cine stie ce alte grozavii bine, e departe de asta articolul asta dar am zis sa aduc si chestia asta in discutie
Nu te ingrijora, uite ce frumos ti-a raspuns MariaI, se nasc si s-au nascut copii de atata timp bine, frumos cu si fara epidurala. E alegerea fiecaruia si o sa fie buna la momentul acela.
Eu am avut epidurala la cezariana si da, scade tensiunea si te si imobilizeaza o perioada. Dupa care trece si nu mai ai nimic
Lutoniana ce haioasa esti in descrieri, parca va si vad terminati de caldura cum incercati sa matrasiti caloriferul
Pup
Clau 24+ cu si Alessia Maria 13 iulie 2007
varsta bb2
MariaG spune:
Na ca dupa ce am scris ultimul mesaj deosebit de lung si de imbarligat nu s-a intales din el nimic
Vroiam sa zic asa: nasterea naturala are dezavantaje majore, nasterea cu epidurala are dezavantaje majore, cezariana are dezavantaje majore.
Dar putem sa privim si asa: nasterea naturala are avantaje majore, nasterea cu epidurala are avantaje majore, cezariana are avantaje majore.
Nu exista solutie universal valabila, exista insa o solutie pentru fiecare dintre noi.
Maria
Alex (5 mai 2004) si BB nou 19+
http://cealalta-realitate.blogspot.com/
http://www.copaculdehartie.ro/
Later edit: uite ca totusi s-a inteles un pic din ce vroiam sa zic
Iulika29 spune:
Buna dimineata fetelor!
Må pregatesc incet de ultima mea zi de muncå .Asa ca sper de acum sa beau si eu cafeluta cu voi ca deh eu eram cam certata cu diminetile
Techila pt optimismul care il inspiri..Te admir.Cu un asa optimism nu poate fi decat bine
Mådålina
Vreau si eu socatåååå
Lutoniana
Fetelor eu va mai citesc de la munca dar de revenit voi reveni diseara..
Va pup
Iulika, cea mai fericitå 27+cu Bruce Nicholas
claucia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui MariaI Na ca dupa ce am scris ultimul mesaj deosebit de lung si de imbarligat nu s-a intales din el nimic Vroiam sa zic asa: nasterea naturala are dezavantaje majore, nasterea cu epidurala are dezavantaje majore, cezariana are dezavantaje majore. Dar putem sa privim si asa: nasterea naturala are avantaje majore, nasterea cu epidurala are avantaje majore, cezariana are avantaje majore. Nu exista solutie universal valabila, exista insa o solutie pentru fiecare dintre noi. Maria Alex (5 mai 2004) si BB nou 19+ http://cealalta-realitate.blogspot.com/ http://www.copaculdehartie.ro/ Later edit: uite ca totusi s-a inteles un pic din ce vroiam sa zic |
ba, ai raspuns f frumos si atunci si acum.
Selen, eu intrebam ce discutam astazi...deci tepi. Da-i nainte ca imi place, sunteti haioase tare cu tepii vostrii si interviurile. Eu am parul cret si daca m-as tunde scurt...numai tepi nu ar fi, poate melci. asa ca am parul lung.
Clau 24+ cu si Alessia Maria 13 iulie 2007
varsta bb2
ralu0308 spune:
Mercic fetele pt raspunsuri si incurajari!
Raluca 26+ mamica de viitor - Alexandru 09.09.09