Pepenasi de iulie-august 2008-IN SARBATOARE! (123)
Raspunsuri - Pagina 8
ariadnabr spune:
Neatza si de la noi,
Sonia tuseste de numa' sper sa nu o apuce si pe asta mica ca ma impusc! 
Anyway...
carmenela misto citatele, mai vreau!!
Nu de alta dar io invat multe din toate astea! 
Biri persistenta, consistenta, praising si din pacate si naughty step si time out au dat rezultate la noi. Si Sonia e un copil extrem de incapatanat si de hotarat, dar zic eu ca am ajuns la un nivel cat de cat bun cu ea. Adica ne intelegem, avem reguli clare, le respecta. Bine deocamdata e inca la gradinita dar din sept. schimbam foaia, intra la scoala si o sa ne trebuiasca o rutina mai severa. Am o intrebare pt tine, off topic: la ce varsta incet scoala cupii in state? 

Pica este practic imposibil sa nu ai chiar nici o regula pentru copii. Pana si rutina zilnica este tot o regula, tot esti sef. Eu cand am zis ca prefer sa ii fiu prietena m-am referit la faptul ca noi avem reguli clare, nu multe, doar reguli generale si sociale, dar ca eu vorbesc cu ele mult si chiar si Juliei ii explic de ce, chiar daca stiu ca nu ma intelege. 
Ileanna La mine e usor, distanta dintre ele e destul de mare si Sonia a intrat deja in zona de copil, se imbraca singura, se spala pe dinti singura, isi ia un snack singura (dupa ce ma intreaba), pune la gunoi resturile singura, isi pune dvd-uri singura...etc. Ea are o rutina foarte clar stabilita deci e usor. Bine sunt si momente cand vrei sa o iei pe camp, da' mai rare
Eroine is astea care au cupii apropiati ca varsta!! 
Boti sar'mana inca o data de idee. I-a placut de numa' si-a papat cu foarte multa pofta si tot ce am pus in castron!
La cat a bagat in ea mi-era frica ca o sa dea afara da' nooope a tinut tot! 
Ana eu iti admir creativitatea si tie si ankai. Io nu pot domle sa ma joc cu ele asa! Ma joc, ne dragalim, dar sa stau sa bibilesc langa ele n-am rabdare! 
Flo
o sa fie bine.
Iriss ma bucur ca da rezultate metoda ![]()
Asa, gata, se facu ora de mic dejun. Nu ca fiica-mea ar da semne ca ii e foame...
da' asta ne e rutina...
Ma duc, revin...
Pupici
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Madalina mamica fericita de
Sonia si bebe Julia
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=73416c45ab38350f329596" target="_blank">Slideshow Sonia www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733e6ffec10c82874e8219" target="_blank">Slideshow Julia
the_andreea spune:
Neatza!
Cu tinutul de maini:asta se poate compara cu o alta chestie,ca atunci cand vrei sa treci strada si copilul se smuceste din mana ta si risca sa sara in fata masinii,tu ce faci?Il lasi in pace,de frica sa nu-i provoci durere sau il tii ferm,chiar daca el se zbate si plange?Daca ai un copil hiperactiv,care alearga in tot parcul cu un bat in mana,si nu ai nici o sansa sa vina cand il chemi,atunci il prinzi,il tii de maini,te cobri la nivelul lui(eu stiu ca,contactul vizual e foarte important at cand vrei sa te faci ascultat/inteles) si ii explici calm unde a gresit si ce masuri trebuiesc luate(sa lase batul jos).Si intr-adevar explicatiile fac totul.Theo nu are nici la varsta asta in vocabular cuvantul "trebuie",nu-l accepta.
Cu distrasul atentiei prin joc,voi cum credeti ca au invatat copiii mei sa faca ca Tarzan?Maraiau,din motive de ei stiute,dar nu si de mine
,si at le-am luat manuta si le-am aratat cum face Tarzan.Si asa,dintr-o chestie aiurea s-a transformat in distractie.E doar un exemplu.
In alta ordine de idei,eu zic ca ar trebui sa fim mai selective in ceea ce priveste metodele altora de a crete copii,si mai mult,fiecare metoda trebui adaptata in functie de copil.Pt ca fiecare copil e unic,si uneori ai nevoie de multa imaginatie sa aplici o simpla metoda,care a dat nu stiu cate rezultate pe altii.Parerea mea.
Sper ca nu am deranjat iar cu parerile mele.
O zi faina sa aveti!
Andreea mami de Theona (27.08.2002) si Casian (18.06.2008)
dana81 spune:
Neatza!!!
M-a absorbit cu totul subiectul de aici...bravo fetili!!!!
Acum..intrebareDaca ma duc in market dupa ce sa ma uit daca vreau pampers tip chilot?????
Am primit si eu o carte ieri si dupa ce o citesc ma bag la povestit cu voi despre educatie ca acum sunt novice.Cartea se numeste"Ascultarea de bunavoie" de KAY Kuzma![]()
Pupici Astept raspunsuri pro si contra despre scutec chilot
MAMI de CLARA ANDREEA
06.08.08
AnnaBaby spune:
Neata!
Ioana a racit, cand a venit vara, adica toata iarna aproape ca nu am avut probleme (cu exceptia unui singur episod) si uite ca am reusit marea performanta acum. In fine, asta e. Tuseste si are muci. Ma pregatesc sa o duc la dr sa se uite si in gat sa vada daca nu o fi si ala rosu. Febra nu a facut deocamdata, oate nici nu o sa faca. I-am dat de aseara panadol, sper sa nu-mi dea dr antibiotic cum face de obicei, ca ii spun ca nu vreau.
Anna si
Ioana 11.07.2008
povestea nasterii
MissJJ spune:
Neatza fetele!
Faine dezbaterile pe aici, eu am reusit sa citesc da de scris ioc ca e nebuneala la noi ca si ale mele ca si pisoii lui Iriss dorm pe rand si acu Ari e cu scoala si tot fugim de colo colo azi dupa amiaza avem si control de 9-12 luni la Ami si tre sa vad cum ajung si la doctor ca nu ii mai trece tusea si se aude un wheezing acolo si tare nu imi place weezingul asta. 
Nu apuc sa raspund la fiecare dar:
Biri si Mada si eu tot asa incerc sa ii explic si sa ii spun ce si cum, in cel mai rau caz avem naughty step. Cu plecatul si somnul si etc si la noi se merge tot pe anuntat ii explic ca acusi mergem la somn ii arat si pe ceas cand trebuie sa mergem ca e interesata de ceas, cand e cu tantrums si etc incerc sa ii distrag atentia uneori merge uneori nu.
Si eu ca si Biri copil care a mancat bataie pe paine pt orice nota mai mica de 8 pt orice furculitza/carte/obiect pusa aiurea si tot asa, plus epitete de genul vaca, handicapata, proasta eu eram mereu cea mai rea/slaba/inculta etc comparata mereu cu copii lui x si y care of course erau mai buni ca mine in orice deci de aici very low self esteem, self harming si etc
Rezultat ma chinui sa nu fiu asa ma chinui sa nu imi pierd rabdarea cu fetele sa nu tip sa nu ii spun nici macar uite ca sora ta face aia si tu nu, nu fac comparatii, am si eu momente cand o iau pe aratura atunci ies ma duc in curte la aer sau merg in bucatarie pufai de una sg imi repet frumos ca nu asa se face ma calmez si merg si iau frumos de la capat cu explicatiile si etc.
Si eu ma chinui sa citesc cat mai multe sa aplic cat pot si la noi, sa le las sa fie copii dar sa respecte si niste reguli intre timp, na oricum chestia asta cu a fi mama si parinte e ceva ce se invata din mers nu este manual, nu este tipar deci nu e deloc usor dar noi ca adulti putem sa ne dam seama de gresilile noastre si eu incerc cat se poate sa nu repet greselile mamei mele sa imncerc sa fiu parinte cat mai bun.
Na atata am avut timp tre sa fug ne incepem programul de alergatura asa ca daca mai apuc mai tarziu mai revin.
" Life is the flower for which love is the honey "
Victor Hugo
AnnaBaby spune:
Am copiat mesajul de dimineata ca aparuse pe ultima pgina a capitolului precedent, am scris fara sa citesc din urma ca nu am avut timp, de altfel si acum e la fel, am de rwcuperat cele 8 pagini ale acestui capitol.
Am vrut sa va zic ce am facut la dr - are si putin rosu in gat. Deocamdata ii dau Eurespal pt tuse, cu toate ca de tusit nu tuseste f tare si nici f mult, cel mai des stranuta si ii curge nasul, da' destul de abundent, apos. Si panadol sau Nurofen, daca am inceput cu panadol aseara asa o tin. Nici febra nu avem, din fericire. Acum doarme, si eu fug repede sa fac ceva de mancare.
Pup pe toata lumea.
Anna si
Ioana 11.07.2008
povestea nasterii
Violeta_m_tm spune:
Super interesante dezbaterile in ultimul timp.
Camenela imi place cum gandesti, cam asa vad si eu lucrurile, numai ca nu am darul tau de a vorbi, de a spune atat de frumos ce gandesc.
Si eu imi doresc sa o educ cat mai frumos, sa fie sigura pe ea, sa fie capabila sa ia o decizie buna, in acelasi timp sa nu fie obraznica si sa ma asculte cand ii spun ceva.
Parintii mei au fost foarte severi cu mine, cand ei spuneau ceva , eu nu aveam voie sa "comentez", nu imi dadeau explicatii, trebuia sa fac ce vroiau ei pentru ca asa vor ei, aveau pretentia sa le povestesc totul, ca ei sunt cei care imi vreau binele, dar in acelasi timp "faceau ca trenul" daca le spuneam, faceam ceva care nu le convenea, rezultatul a fost ca au facut din mine o persoana retrasa, fara prea multa incredere in fortele proprii, o persoana care ia greu o decizie (lucrurile s-au schimbat dupa ce l-am cunoscut pe sotul meu, cu care ei nu sunt de acord)... De aceea nu vreau sa fac aceleasi greseli ca parintii mei, nu vreau ca, copilului meu sa-i fie frica de mine, vreau sa-i fiu cea mai buna prietena, sa stie ca orice problema ar avea, se poate rezolva, ca totul are rezolvare in viata si ca mama ii este alaturi indiferent ce ar face. In acelasi timp sunt de acord ca trebuie impuse anumite limite copilului, sa stie ce nu are voie sa faca si de ce nu are voie sa faca, sa stie ca daca face crize nu rezolva nimic, o sa vad cum o sa reactionez la momentul respectiv, dar nu am de gand sa cedez la isteriile ei.
Eu am niste fixuri, de ex nu imi place cand ii dau sa manace sa bage manutele in mancare si fac in asa fel incat sa nu ajunga la castronel, la inceput mai plangea si se intindea dupa castronel dar nu am cedat , am cercat sa-i distrag atentia cu altceva, si acum vad ca nu mai are treaba. cand vrea un obiect pe care eu nu vreau sa il dau, il ascund, plange putin dar incerc sa o fac sa uite dandu-i jucarii. daca vrea sa o iau in brate si nu pot in acel moment, merg la ea , ma joc putin cu ea si ii dau sa rontaie un biscuite, pufuleti si imi continu-i treaba. Nici ei nu-i place sa o imbrac, imi ia 15 min pana o imbrac, foarte rar plange, dar nu sta locului, ma chinui sa-i pun pampersul, dar eu nu o las pana nu reusesc sa o imbrac.
dara_d spune:
Neata , vreau sa va spun ca ieri denisa a facut primii pasi singura , fara sa se tina de nimic venea de la tasu la mine, si azi de dimineata la fel vine la mine , nu mult doar un metru doi merge singura apoi se pune pe vine si apoi in fund.
Azi dimineata am pus-o pe olita si a facut pipi, apoi vroiam sa o pun sa faca si caca dar nu am mai apucat il lasase in pampers.
Cam astea sunt noutatile la noi.
Va pup pe toate si va multuim pentru voturi.
http://b1.lilypie.com/uLlkp2.png
VA ROG UN VOT SI PENTRU NOI
http://www.kinderstudio.ro/concurs
MissJJ spune:
Dana nu stiu de care sunt in ro astia chilotel aici sunt de la pampers mai mici si dela huggies si pampers alea junior cu printese si batman si etc.
Eu cand Ari era mai mica am incercat de astia de zice Anaxena pt copii mai mici si nu au fost asa absorbanti si buni ca aia care ii foloseam normal, eu folosesc gama pampers active fit aici ca sunt subtiri nu bulky si absorb f bine si is flexibili ca bebe sa se poata misca usor in ei.
Acuma la Ari folosesc aia cu printese si etc de junior care sunt cinca pt potty trainig is buni da numai pt cateva ore ca se umplu mai rapid, is facuti sa isi dea seama ea ca a facut pishu ea inca nu realizeaza asta. 
Deci eu zic incearca si vezi ce vi se potriveste.
Flo cu olita si toaleta nici Ari nu face eu continui sa ii explic ce si cum cu toaleta ii arat ce trebuie sa faca stie ce trebuie la gradi ii pun pullups astia de junior cu printese ii place zice ca are si ea underpants da nu mai mult de atata. Am mai avut eu tentative sa o invat sa o pun pe olita sau toaletadar nu e gata plange se incordeazaca un arc si nu vreau sa o fortez eu o mai las, cand o sa se simta ea gata o sa renuntam. Poate nu fac bine dar la ce reactii a avut la fiecare incercare creca mai trebuie sa asteptam.
Anna insanatosire grabnica.
Dara felicitari pt primii pasi.
" Life is the flower for which love is the honey "
Victor Hugo
Violeta_m_tm spune:
dara felicitari pentru primi pasi si pentru pipi la olita, Miruna nu vrea sa stea pe olita, plange si se ridica, o mai las o perioada si o sa incerc din nou.