**LMA Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(100)
Raspunsuri - Pagina 7
chiquitita spune:
Ioana, nu stiu daca la noi e vb de adormit fara, insa si bea Livia foarte mult, seara la culcare unul noaptea si unul dimineata, cam 270 fiecare.
Chiquitita, mami de Livia (8 iunie 2007)
angelabv spune:
la multi ani !!!copiilor care au implinit 2 ani...Tare frumosi sunt - am vazut pozele cu torturi si copii...Ninutza, vazut pozele, tare imi plac kimono-urile acelea( asa se numesc parca...)
Noi inca bem o cana de lapte dimineata, cind se trezeste si alta dupa ce se trezeste la prinz, NIcole ar sta toata ziua in casa sau vrea s-o plimb cu masina, ieri am fost si noi la o mini-zoo, i-a placut tare, o sa pun sus ceva poze.
Eu sunt bine, ma bucur ca ii am pe ai mei parinti aici, sunt acasa in somaj si vreau sa ma apuc sa fac ceva renovari prin casa...inca e ceva tapet pe pereti care trebuie NEAPARAT dat jos...si cind am timp citesc...
lbelciug spune:
La Multi Ani David de madaiulia! Distractie placuta!
Doxinu, Bogdan nu mai vrea lapte de cand am incercat sa-l pacalim cu zeama de orez pt diaree. Matei in schimb si acum bea dimieata o cana de lapte, pe cea de seara i-am scos-o noi caci facea pipi in pat. Eu zic sa-i dai cat de mult vrea el sa bea.
Monicoasa, si eu am avut etapa asta cu Matei, insa am rezolvat-o in timp cu multe discutii. Ideea e sa va jucati, iei o rata si ii faceti baie impreuna, eventual ii toarna el apa pe cap ca sa vada ca e distractiv si incet-incet il speli si pe el cu grija sa nu-i curga pe ochi. Foloseste un ibric sau o stropitoare, ceva care curge incet.
Pt ca ne pregatim de plaja, va recomand un produs naturist si romaesc pentru protectia pielii: http://www.hofigal.eu/poze_revista/nr12_pagina15.pdf
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Aprilie-Mai 09
Madi spune:
David Andrei!!
In legatura cu spalatul pe cap, stiti ca si eu ma plangeam acum ceva timp pe aici de faptul ca Ana urla rau cand o spalam pe cap. Va spuneam ca la mine nu a functionat nimic: nici discutii, nici exemple, nici papusi spalate pe cap, nimic. Pana acum doua saptamani cand prin nu stiu ce miracol am convins-o sa isi lase capul pe spate pe marginea caditei (inca o spalam in cadita). In felul asta nu i-a mai venit apa pe ochi si nici nu a mai plans. A mai mieunat putin, dar mai mult de alint. In plus, ii spun o poveste inventata despre un copil care nu mai voia sa se spele pe cap si din cauza asta nu s-au mai jucat ceilalti copii din parc cu el si nici nu l-au mai primit la bazin (ei ii place tare mult sa mearga la bazinul de inot si sa ii priveasca pe copii cum inoata - imi spune ca atunci cand va fi mare va merge si ea la bazin).
Inca mai protesteaza inainte sa intre in baie si imi spune ca nu se spala pe cap, dar eu o pregatesc cam cu o zi inainte, si ii tot spun ca "maine ne spalam pe cap", si, mai nou, de cand cu noul succes, ea imi raspunde "si nu pang" (si nu plang).
Madi si Ana Teodora (27 aprilie 2007)
Asa creste Ana
Maturitatea omului este de a reusi sa gaseasca seriozitatea cu care se juca cand era copil.
"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”
Madi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lbelciug Pt ca ne pregatim de plaja, va recomand un produs naturist si romaesc pentru protectia pielii: http://www.hofigal.eu/poze_revista/nr12_pagina15.pdf Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007) Aprilie-Mai 09 |
Liviana voi l-ati incercat?
Asa creste Ana
Maturitatea omului este de a reusi sa gaseasca seriozitatea cu care se juca cand era copil.
"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”
angelabv spune:
Avem si noi citeva poze noi si am si eu o intrebare...mai sunt capsunei in patut, sau ati trecut la pat mare ? Vad ca uneori vrea sa se dea jos, dar nu ajunge inca peste grilaj...dar imi e cam teama, voi ati trecut la pat mare, cum a fost tranzitia???
arcadia spune:
la multi ani David de madaiulia! sa cresti mare si sanatos!
Multumesc fete dragi pentru ajutorul vostru, sunteti minunate Miniuta AlexAlice CarlaV
Ioana, nici Calin nu adoarme la pranz fara bibe de vreo 200 ml, uneori bea si mai mult. per total bea aproape un litru pe zi, de cand am reusit sa il conving ca titi are buba si e kk (m-am dat pe titi cu albastru de metil), altfel voia sa adoarma cu titi in gurita.
angela nu stiu ce sa iti zic caci calin doarme in patul mare de la vreo 6 luni, sper sa reusesc la un moment dat sa il mut in patutul lui.
eu inca nu am reusit sa il conving sa nu mai planga la spalatul pe cap, dar sper ca in timp va intelege si va fi mai bine.
Mami de Calin Gabriel (8 mai 2007) si 16+
bettyR spune:
Vad ca multi capsunei au probleme la baita, sau la spalat pe cap. A mea nu avea nimic pana sa ne mutam, ii este frica de noua cada pur si simplu si de dus, deja nu mai vrea sa intre in baie deloc. Aseara am spalat-o in lighean, dar la spalatul pe cap ud eu totul in jur ca ea nu are treaba, da capul pe spate, acasa se juca ea cu dusul, se spala singura. Of, of, chiar nu stiu cum sa fac sa ii treaca frica de noua baie, tot ii explic ca e alta baie, e altfel, nu se apropie de cada deloc, acum nici de baie. Si fuge si plange si noaptea viseaza. Eu nu am dat-o cu dusul deloc, s-a speriat de el probabil ca era agatat sus si e mai mare si al nostru il lasam in vana, degeaba l-am scos ca se uita speriata in jur. Noi de la un an am trecut la cada mare fara nici o problema.
Si inca o intrebare: Cum ii uscati pe cap? Ca nici de uscator nu poate fi vorba ca tremura numai cand il vede, si sta asa uda pe par multa vreme. M-am si saturat de fricile ei, ca de tuns nu pot, de spalat nu, de uscat nu, de mers la doctor nu. Dar nici nu pot sa o fortez.
Ioana, suntem instalati in grigorescu, dar nu mai sunt asa deplasabila mai ales pe caldurile astea. Cand vine mama si daca nu nasc pana atunci poate ne intalnim sau dupa. Am un loc de joaca fix in fata blocului si acolo merg dimineata si seara in rest nicaieri.
Betty 36+ , mamica fericita de Andreea (13.05.2007)
Andreea
vas spune:
Ceau.
Of, cat de greu e fara tati acasa. Nu credeam ca va fi asa. Dar ne-am hotarat si mergem la el vineri iar de acolo plecam la Cluj, poate ne mai relaxam putin. Maine il opereaza,, sper sa fie totul bine.
Arcadia, a ajuns si sotul meu dupa ani buni sa fie convins.Dar am sa-ti spun diferentele atunci cand o sa vina acasa iar daca e chiar schimbare mare o sa merite. Sotul meu deja avea probleme cu gatul, toate secretiile ii ajungeau acolo, nasul fiind infundat mai tot timpul.
Liviana, Eliza e bine acum , ma bucur ca nu a facut febra, doar ii curegea nasucul.Si culmea ca nu vrea sa-l sufle in batistuta deloc. Cand nu e racita toata ziua isi sufla nasul, iar acum......
Angelabv, aceeasi intrebare o aveam si eu in legatura cu patutul. Eliza se foieste mult noaptea si se rasuceste de-a latul si nu mai incape , iar atunci se trezeste. La noi in pat nu mai are nici o treaba. Adoarme singurica langa noi si pana dimineata nu o mai auzim deloc. Asa ca as vrea si eu sa o mut in patul mare dar in sufragerie. In schimb trebuie sa inlocuiesc canapeaua, deoarece acum avem una din piele pe care nu se poate dormi. Ne gandim la ceva de genul asta. http://www.selectsofa.ro/pages/gocart/coltar-stofa-dehusabil-model-celeste508.php?changeTemplate=1
Ma gandesc ca e destul de mare si are loc destul sa se intoarca. E extensibila si e moale.
Dati-mi si mie niste sfaturi avand in vedere ca nu avem decat doua camere chiar nu am unde sa fac un dormitor asa cum mi-as dori pentru ea asa ca trebuie sa gandesc totul pentru 2 in 1, sufragerie ziua, dormitor pentru Eliza noaptea.
Dar mai am o intreabare, imi trebuie neaparat interfon. Oare nu o aud fara?, Nu e distanta mare intre camere , dar....?????
Ok, va las ma duc sa ne linistim inainte de culcare. Stam putin si ne iubim amandoua......e atat de scumpa cum vine la mine si zice, "mami da Eli pupi". E o scumpa.
Noapte buna.
LA MULTI ANI SARBATORITILOR DIN LUNA ACEASTA. NU MAI AM TIMP SA INTRU PREA DES ASA CA VA DORESC MULTA SANATATE SI MULTI ANI FERICITI!!!!!!!!!!!!!
Sunt mamica
poze
13.05.2007
Madi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bettyR Si inca o intrebare: Cum ii uscati pe cap? Ca nici de uscator nu poate fi vorba ca tremura numai cand il vede, si sta asa uda pe par multa vreme. Betty 36+ , mamica fericita de Andreea (13.05.2007) Andreea |
Betty eu nu o usuc cu nimic. O frectionez bine cu prosopul si iarna ii puneam o caciula pe cap, acum o las asa, cu parul desfacut. Am incercat o data cu foenul, dar ii e tare frica de el, si a inceput sa urle, asa ca am renuntat.
Sa stii ca si Ana e fricoasa, ii e frica de o gramada de lucruri, dar in timp le va depasi. Ex: anul trecut se juca la saltelele acelea gomflabile fara probleme. Apoi am dus-o la una care avea o gaura prin care iesea aerul si s-a speriat rau, asa ca nici macar nu mai voia sa le atinga. Dar am luat-o incet, nu am fortat-o, i-am explicat ce si cum si acum vrea din nou sa se joace pe ele. Eu o las sa isi exprime frica, adica daca ea imi zice ca ii e frica, nu ii zic sa nu ii fie. Ii zic ca o inteleg ca ii e frica, pentru ca...si enumar ceea ce cred eu ca i-a starnit frica, si de-abia apoi ii explic ca de fapt nu e asa. Incerc sa pun in cuvinte ceea ce nu poate ea exprima exact. Ma gandesc ca exprimandu-si/exteriorizandu-si frica, va putea sa o depaseasca la un moment dat.
Dar inca ii e frica de aspirator, foeun, clovn, baloane desumflate
si mai sunt vreo cateva dar nu imi vin acum in minte.
Asa creste Ana