**LMA Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(100)
Raspunsuri - Pagina 14
miniuta spune:
liviana, ne putem lua de mana, nici david nu vorbeste, el nici macar nu raspunde inca cu da si nu. dar ne intelege (cand vrea, evident, ca altfel e tare dracos si stie sa zica nuuuuuuu! nein nein nein!).
eu zic sa nu-ti faci griji inca. iti spun ce mi-a zis mie dr cand am fost la controlul de doi ani. i-am zis ca nu vorbeste, dar mi-a atras atentia ca s-ar putea sa aibe nevoie de ceva mai mult timp, dat fiind ca e bilingv. m-a intrebat insa daca avem contact vizual, daca interactioneaza cu noi, daca raspunde la comenzi simple gen "adu papucii/pantalonii/cana". si pe asta le face, asa ca....ii mai las timp. eu il vad ca face toate astea, si desi e greu ca inca nu ne spune ce vrea, ma gandesc ca o sa vina si timpul lui sa ne incante. ma mir si eu de ce mult vorbesc alti copii, dar asta e, e al meu, si-l iau asa cum e.
sa stiti ca david traieste din plin crizele de la doi ani. moama, acum tot citesc si incerc sa ma educ, imi vine uneori sa-l fac tocanita cand se da cu fundul de pamant, urla, musca, tranteste...
se chinuie de zor sa-si scoata somnul de la pranz de care eu tin cu dintii...avem zile care mi se pare ca nu se mai termina uneori.
asa ca....iaca, comaptimim impreuna.
didisor e in concediu, a fost in romania si acum pleaca in alta parte.
elteka, sunteti bine????
betty, ce bine ca v-ati acomodat si andreea s-a obisnuit la noua casa. e mare lucru, ai scapat de un stress in plus.
carlav, felicitari pentru larisa, e o draguta micuta. brava pentru ca ai scapat de ruptura de perineu, eu imi cam blestem zilele ca nu am facut cezariana, sunt tare blue cand vine vorba de epiziotomia proprie. daca as putea da timpul inapoi.....
prin pelegrinarile mele pe net am dat de subiectul acesta http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=118096, poate va intereseaza si pe voi (pe mine ma arde rau, aici sunt o groaza de cazuri urate cu copii disparuti/violati/omorati).
mamica lui david(21.05.2007)
lbelciug spune:
Miniuta, Ninuta, multumesc pt raspunsuri, m-am mai linistit. Aoleu miniuta, chiar e atat de mare riscul de copii abuzati la voi? Ma indispune subiectul dar din pacate e un aspect cu care e bine sa fim f vigilenti oriunde.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009
miniuta spune:
liviana, nu stiu procente, statistici, dar saptamanal auzi de cel putin un caz (si cate or fi de cate nu auzi niciodata). or sunt eu sensibila rau la subiect, ori nu stiu... oricum, in link-ul pus se discuta multe, este si rezumatul unei carti super-pertinente (dupa parerea mea). bine de stiut, sper sa ramana totul doar la nivel informativ, sa nu avem cu adevarat nevoie sa aplicam. noi sau copiii nostri.
mamica lui david(21.05.2007)
diana spune:
Buna fetelor
Am intrat sa va salut, sa urez "la multi ani!" tuturor capsuneilor care au implinit 2 ani, sa urez un Bine ai venit! Larisei si refacere rapida CarleiV.
Toni este bine, cam nervos ...dar sunt obisnuita de la Alin...iar in w/e vrem sa mergem la mare. Este ziua finutei noastre de la Constanta si vom face si plaja. Sunt curioasa cum se va comporta Toni fiindca anul acesta nu mai vreau sa/l iau in concediu la mare. Anul trecut l/am luat si a fost un chin. Cand sa iesim pe plaja i se facea somn, facea caca si colac peste pupaza a facut si un rosu in gat si o enterocolita...a slabit foarte mult, vomita, facea diare...etc. Si m/am hotarat sa nu/l mai iau in concediu. Ne vom mai duce la mare in w/e cu el, dar la hotel, nu. Il iau doar pe Alin.
Alin a avut serbarea de terminare a gradinitei, au facut un album cu toti colegii imbracati in robe, au facut un DVD cu ei...etc. Momente emotionante mai ales pentru parinti ca ei nu realizau
Va pup
Of topic> Liviana ti/am raspuns la subiectul cu moldaminul>
Graviduta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miniuta prin pelegrinarile mele pe net am dat de subiectul acesta http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=118096, poate va intereseaza si pe voi (pe mine ma arde rau, aici sunt o groaza de cazuri urate cu copii disparuti/violati/omorati). |
Multumesc, am inceput sa-l citesc, am ajuns deja pe la pagina 7. Si l-am trimis si mai departe. Sunt informatii utile despre o realitate terifianta.
Pantofiori sport, noi, din piele ext si int, marimea 20
Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)
"La sfarsit nu conteaza anii din viata ta, ci viata din anii tai." (Abraham Lincoln)
angelabv spune:
Liviana, nici Nicole nu vorbeste foarte bine, mai nou repeta ce zicem noi, si ii place sa zica : "ne,ne,ne", adica NU ! stie sa mearga l afrigider cind vrea iaurtelul, cind ii e foame zice masa- de la "Hai la masa!-are felul ei de a comunica...in engleza e cu : jump, up, moon, acum e mai mult cu mimatul actiunilor...
Am fost la controlul de 2 ani, i-a pus in fata un cos cu jucarii si a vrut sa vada cum se joaca, a fost destul de relaxant, mai ales ca nu e nici un vaccin ... Nicole are 85cm si 11,5 kg, imbracata...ne mentinem pe aceeasi linie.
Ninutza, in albumul nou esti tu ???
vas spune:
ceau.
Carla, refacere rapida si sa fiti sanatoase!!!!!Pupici Larisei.
madaiulia, nu are nimic ca te plangi. Eu aici simt sa pot sa povestesc orice, sigur mai e cineva in situatia mea si ma intelege.
E tare greu singura fara nici un ajutor si cu pui mic pe langa tine. Exact la fel simteam si eu ca nu apuc sa fac mai nimic iar de mancat in general ramaneam cu ce papam la birou. Dar a revenit tati nostru si ne e bine. Sa vezi ce relaxata te vei simti cand va veni acasa taticul.
liviana, cu vorbitul nu-ti face griji.Am o prietena al carui copil pana la 3 ani nu a vorbit aproape deloc iar cand a inceput vorbea mai corect decat copiii de varsta lui. Ei mai proceseaza si cu timpul isi dau drumul.
Cu Eliza tatal meu vorbeste numai maghiara. Pana nu demult nu ii raspundea deloc sau daca o facea era in romana. pana intr-o zi cand a inceput sa-mi zic mie cuvinte in maghiara. Eu nu stiu asa ca nu o prea intelegeam (mai deduceam eu )si i-am spus ca asa vorbeste numai cu bunicu nu si cu noi ca noi nu intelegem.
A doua zi imi arata o apa la televizor si imi zice : bunu- viz, mami- apa.
Adica bunicul zice viz ( in maghiara) iar pentru mine e apa. Ce sa mai zic , m-a lasat masca. Maine, poimaine, imi face traduceri de pe Duna tv.
Ei baga la capsor si cand considera ca sunt in stare sa se exprime o fac.
Ninutza, ce fumoasa e costumatia.
Mihamora, ce mai face burtica?
Betty, m-am gandit la tine cand am fost in week-end la Cluj.Am trecut pe langa "buna ziua" .Cand am timp sa stau si sa ma duc in parcul mare vreau tare mult sa ne intalnim. Cu tine si Ioana13. Ar fi pacat s atot trec pe acolo si sa nu ne vedem.
Elteka!!!!!!!!!!!!!! pe unde te plimbi?????????
Sunt mamica
poze
13.05.2007
ramona7 spune:
Ninutza, multumim mult pentru urari. Sunt superbe pozele! Parca ai fi din alt timp.
vas, felicitari pentru mica vorbareata de maghiara!
Ramona si Razvan [19.06.2007]
Salvati o inimioara