Bulgaria-impresii, drum, hotelurri, statiuni (14)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amironeanu spune:

Salut!

Cine imi arata si mie niste poze de anul acesta de la Kaliakra, Albena. Sper sa intru diseara sa caut in urma, dar un link mi-ar fi de ajutor. Noi mergem de pe 10 august.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danasonia spune:

penru amironeanu:
daca te uiti pe site-ul agentiei eurotravel tgv,vezi poze cu hotelul Kaliacra,asa cum este el.Eu am mers de 4 ani numai cu aceasta agentie,nu va faceti griji in privinta ei,este specializata in BULGARIA si partener direct ALTOUR pt. kaliacra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vlada spune:

Alinam imi poti spune te rog cate ceva despre camerele de la Helios 3* ? Si daca erau mari diferente cu mancarea fata de 4*? Adica la cel de 3 chiar nu se putea manca...? Si era mult de mers pana la plaja ?merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

Vlada camerele de la 3 erau cam deprimante, curatenia asa si asa sa spunem ok, doua paturi de o persoana unite si un fotoliu pat pe care il desfac ei pentru copil, au aer conditionat (nu l-am folosit, l-a deschis sotul si a vazut ca era cam mucegait, asa ca mai bine lipsa), un tv mic (tvr international), mini bar in care iti aduc zilnic cate o sticla de apa plata ,baia mica cu dush, balcon mare numai ca se poate trece lejer din unu in altul. Au niste jafuri de prosoape la baie, patania pe care inca nu am spuso pana acum: bun, predam camera sa plecam ,dar surpriza cica avem de platit 2 prosoape si o scrumiera , eu am observat intr-o zi ca la baie ne-au pus doar 2 prosoape si nu 4 cum era normal(le schimbau zilnic)dar nu am dat importanta, in aceeasi zi am vazut si ca lipsea scrumiera care o lasasem pe balcon, am zis ca le-a luat femeia de serviciu si nu le-a mai pus si uite ca la plecare am platit scrumiera, aia e posibil sa o fi luat careva de pe balcon, poate au spart-o pe a lor dar prosoapele le-am facut scandal si nu le-am platit, cica trebuia sa tin minte exact ziua cand au disparut, le-am zis ca nu am venit in vacanta sa le numar lor jafurile de prosoape.

Despre mancarea de la 3 nu am ce sa iti zic, nu stiu cum era, am vazut doar cum arata restaurantul, nu am mancat niciodata acolo, desi am zis ca macar odata sa mergem de curiozitate (nu cred ca nu se poate manca, pana la urma e un restaurant si m-am gandit ca e posibil sa aiba aceeasi mancare).
Pana la plaja era de mers cam 5 min sa zic, nu e departe, depinde unde vrei sa faci plaja, exista si un trenulet in fata hotelului (iesirea de la 4*) care te duce la plaja gratis, pleca la ora fixa.

Oricum una peste alta e bine, o sa aveti o vacanta placuta, piscinele sunt super ok, mai ales cea interioara unde apa e foarte calda, cand plecati?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

Uite http://community.webshots.com/album/573335008fRikuE poze , in multe se vede camera!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vlada spune:

Merci mult de tot, nu sunt prea incantata, ce sa zic...nu o sa mergem noi, ma interesam pt niste prieteni, noi am stat in hotelurile din prima linie si stiind ca e terasata statiunea ma gandeam ca fac mult de la plaja, avand si copil mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Albinutzza spune:

Noi mergem la Sol Nessebar Mare, din 17 iulie, aseara am achitat si diferenta, am primit voucher-ul, si legat de rezervare. Am pirmit si o copie dupa confirmarea de rezervare de la partea bulgara. Sper ca totul sa fie bine, si sa ne simtim bine

Albinutzza& Luca bondarelu' 07 Iulie 2005 & Albimik Maria Antonia
1 Februarie 2007

The piano keys are black and white, but they sound like million colours in your mind (Katie Melua)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen_70 spune:

Salutari din Duni
Eu si Cranguta ne-am "depistat" inca din prima zi. Suntem cazate amandoua la Marina Palace.
Sa incerc sa va raspund la cateva intrebari:
1. Internet.
Cel putin in Marina Palace wif-i cu plata (eu am platit 40 leva pentru 5 zile)
2. Parcari
Multe, spatioase si pazite (accesul este permis numai celor care au rezervare in resort)
3. Pelican
Mergi ceva pana la el (cca 800m) dar merita. Un amplasament de vis. Ai jura ca esti intr-o statiune montana. Flori multe, curatenie, liniste.
N-am avut timp pentru recunoastere (am cu mine un mic broscoi pe care cu greu il pot scoate din apa) dar am hotarat anul viitor sa luam 14 zile.
Astept intrebari.
Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Carmen, multumesc ptr raspunsuri

Deci ptr internet, e mai convenabil de la Vodafone, m-am interesat cat e ptr in afara tarii: 15 eur ptr 24 de ore. Indiferent in cate zile consumi cele 24 de ore. Mdaaaa...mai ma gandesc.

Spune-mi si mie, la ce ora se face cazarea? Adica daca ajung mai devreme, in jurul pranzului, ma cazeaza sau ma tine sa casc ochii in hol pana la ora 14?

Despre restaurantele a la carte: ati fost?

Depre restaurantul de la Marina Palace: spunea Eunice ca la Marina Beach e plin, la Palace e tot plin? Si poti iesi cu mancare din restaurant sau trebuie sa ma car cu castronele ptr cel mic? (anul trecut era frant si intai il culcam , apoi plecam la masa , iar ptr el ii aduceam in camera, manca dupa ce se trezea)

Roxana,de Calin(9.11.2006),Ana-Maria(4.02.02)siOana(21.07.1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdiS spune:

Ne-am intors azi de la mare unde am fost la Nisipurile de Aur, hotel ATLAS 4 stele. La vremea cand cautam informatii despre acest hotel nu am gasit prea multe. Sper sa fie de folos cele de mai jos.

Hotel
Hotelul este amplasat in centrul statiunii. Pana la plaja sunt cam 10 minute de mers pe jos.

Aspecte pozitive
Baia mare
Curatenie si schimbat lenjerie sau prosoape daca le lasam pe jos.
Citesem pe net ca in ultima zi incuie barul asa ca am vorbit cu femeia de serviciu sa o anunte pe cea care avea cheile sa il lase deschis pana in ziua plecarii. Aveam cutii de lapte pentru "mister".
Pe parcursul sederii noastre nu am dat nimik la femeia de serviciu. In ziua plecarii am lasat 6 leva pe biroul din camera.
Mancarea buna, desi nu foarte variata. Nu am vazut mancare reciclata, de genul friptura la pranz iar seara sau a doua zi carnita in sos.
Prajituri gro-za-ve.
Sucurile si berea din timpul mesei f bune.
Topogane pentru copii ( 2 ) nu foarte mari. "Mister" a fost in extaz.
Parcarea este libera pentru cei cazati in hotel.
Echipa de animatie: gimnastica in apa, volei etc, program pentru copii. Nu am abordat nici o optiune de acest fel. Am facut numai baie.
Balconul camerei noastre era generos si bine asigurat. Avea un grilaj de sarma solida care permitea sa se vada f bine prin el asa ca domnia sa, copilul, a fost f fericit nemaidorindu-si sa se urce pe scaun sa vada peste balustrada. Ne-am permis ca "mister" sa stea singur pe balcon, doar perdeaua o trageam sa il vedem din camera. Din pacate nu toate camerele se bucurau de acest fel de balcon, altele il aveau in forma de sfert de cerc, destul de inghesuit.

Aspecte negative
Camera mica cu parchet pe jos, nu mocheta.
Baia nu avea cada sau cabina de dus, ci zona de dus era marcata prin gresie si un paravan de sticla. Destul de neigienic. In zona dusului era mucegai. Am intrat cu papucii: 6 zile de convins copilul sa intre la dus cu tot cu papuci. Am vazut ca erau unele camere cu mocheta iar baia lor avea cada.
Mancarea nu foarte variata. Acum fac comparatie cu anul trecut la Nessebar Bay.
Piscina mica. Sezlonguri putine. Se ocupau de la ~7 dimineata. Ne-am enervat f tare din cauza asta.
In general spatiul era inghesuit si folosit cat mai eficient. Iar fac comparatie cu Nessebar.
Locul de joaca pentru copii era cam ... nevinovat.
Mini-discoteca - 15 leva
Sucurile si berea dintre mese, de la bar - prost dozate. Erau f concentrate si dulci(sucurile) sau amare (berea). Si un lucru nou pentru noi: bauturile le comandai la o persoana si aveai un card special pentru ele. Pentru fiecare comanda trebuia sa semnezi bonul valoric desi fiind in regim AI nu plateai nimik. In prima seara ne-am cam racit cand ni s-au adus bauturile asezonate cu acest bon. Am intrebat inclusiv la receptie daca trebuie sa platim ceva la sfarsit si am fost asigurati ca nu, nu se plateste nimik.
Net-ul in camera era contracost. In schimb in zona receptiei gaseai mai multe retele wireless. Una dintre ele era VLAN-ul de la Atlas iar parola era 1234 .
Masutele din hotel pe 3 picioare. Eu una am cazut cu cea din camera, sprijinindu-ma pe varful mai lung si cazand cu ea.

Alte comentarii
Am avut un incident neplacut in holul hotelului unde sunt masute de sticla pe ... 3 picioare, desigur. Fii-miu, la 3.10 ani s-a sprijinit, fix in fata mea , de unul din varfurile unei astfel de masute si a cazut cu ea, spargand-o. Am zis mersi ca nu a patit nimik. Un baiat dintre personalul hotelului ne-a intrebat in primul rand daca totul este ok si daca s-a ranit cineva. Cand sotul a vorbit la receptie i s-a spus ca ne costa 100 leva. Apoi a protestat ca totusi ar trebui sa ia aminte: daca un copil de 4 ani a reusit sa o tranteasca atunci nu este chiar ok si au renuntat sa ne mai ceara banuti. A donat totusi domnisoarei de la receptie 10 leva.
Este bine sa cereti la receptie o harta a statiunii.

Statiunea este f aglomerata si animata. Cei care te invitau in restaurante sau baruri erau cam insistenti pentru gustul nostru. Am gasit un restaurant, Krivata lipa, cu mancare buna, niste coctailuri non-alcool grozave si cu muzica buna (cantau un mos si un flacau tomantic melodii Rolling Stones si altele asemenea).
Sunt multe ocazii de cheltuit banuti iar mai bine de jumatate din bugetul cheltuit a apartinut lui "mister".
Sezlonguri + umbrela + pleduri de plastic pentru sezlong = 2x7+7+2x3 = 27 leva/zi. Daca plecai si te intorceai, reveneai in aceeasi zona si aratai bonul.
Mini-carul pe care l-am luat in prima seara de plimbari caci nu stiam sa ne mai intoarcem = 2 leva/persona
Daca doriti sa schimbati banuti va recomand sa o faceti la hotel si nu la exchange-urile de pe strada. Noi ne-am pacalit schimband euro la un curs de 1.57.
Marea era calda, in ultima zi a fost tulbure dar ok. Intrarea in mare se face treptat, copilul iarasi a fost in-can-tat. Am stat numai in apa fara teama ca ar pati ceva.
Plaja era larga cu nisip fin si scoici. La un moment dat l-am pierdut pe "mister". Am cautat innebuniti prin multimea aceea de oameni si l-am gasit dupa 15 minute mai departe de noi, testand o hidrobicicleta pe uscat.

Una peste alta a fost foarte bine, ne-a parut rau cand am plecat, a fost prea repede. Ne-am intors cu un tonus ridicat iar copilul s-a simtit ... ca la el acasa, chiar mai bine.

Mergi la inceput