Vacanta in Turcia (9)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Ne-am intors si noi din Antalia, Belek, Ela Quality. Despre restaurante a la carte, spa si alte minunatii nu prea va pot spune ca a fost concediu dedicat copiilor.

Altfel:

- camerele superbe, mari si spatioase. Noi am avut lake house family room, cu 2 dormitoare separate.

- serviciile foarte bune si in restaurant si in hotel, se facea zilnic curat in camera fara sa sun, minibarul la fel era umplut fara insistente (asta fata de anul trecut la Cornelia Diamond unde inrosisem telefonul la receptie cu reclamatii)

- facilitatile pentru copii exceptionale. Everland Q este absolut minunat, spatiu de joaca foarte mare, bine dotat, programe interesante pentru copii. Au multe topogane, locuri de catarat, casute si jucarii afara, pe iarba, in nisip sau pe asfalt. Inauntru au un loc de joaca minunat, cu topogane, bile, saritoare. Absolut safe si pentru pitic. Tot acolo e o sectiune cu diverse dracii care arunca bile de burete, a fost mare mare distractie. Am incercat si camera de copii 1-3 ani, bine dotata, si supravehetoarele chiar se purtau frumos cu copiii. Restaurantul special de acolo mult mai bun decat sectiunea sin restaurantul mare, desi mancarea nu era variata de la o zi la alta. Copiii insa au mancat bine, cred ca le placea atmosfera. Aveau si playstation si cinema, o locatie de fitness pentru copii, si o sala ca de gradi unde faceau activitatile. Evident ca aveau si mini disco. In rest erau piscine pentru copii, inclusiv cu topogane, aveau si cateva leagane in fata hotelului. Personalul foarte amabil si rabdator cu copiii.

Ca si minusuri:

- mancarea la restaurant era mereu aceeasi, ma refer la bufet. Sigur ca erau multe feluri si imposibil sa nu iti placa ceva, dar sincer eu nu m-am dat in vant dupa stilul bucatarului, mai ales dupa ardeiul iute pus peste toate gratarele;

- desi mare si spatioasa, plaja avea o multime de pietricele si erau destule pietre chiar si mari in apa. Eu una mi-am cam accidentat picioarele pe acolo, nu ma asteptam sa gasesc pietre in apa in Turcia;

- dat fiind ca aproap 90% din clientii hotelului erau rusi, tot personalul vorbea ruseste. Sincer, m-am saturat sa fiu salutata in rusa, de altfel in jurul meu se vorbea numai ruseste. Animatorii vorbeau ruseste si personalul de la Everland erau in majoritate rusi. Ceea ce ma punea in dificultate sa ii traduc copilei ce ziceau aia sa faca acolo. La fel am remarcat in scurta incursiune pe la spa (numai informativa) ca la orele de aerobic instructoarea era tot rusoaica.

Cam asta. Comparatv cu Cornelia Diamond, primeste un plus pentru facilitatile adresate copiilor, si pentru camere, insa in rest, restaurantul si mancarea erau mult mai bune la Diamond.

Rox , mamica
Alexandrei Maria (10.02.2004) si a lui Andrei Serban (31.08.2007) Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antosit spune:

Citat:
citat din mesajul lui valentinag

Antosit,am intrebat pe cineva care a stat acolo si zice ca e ok,Camerele miiici,dar pentru un hotel in centru e ceva normal,curatel,mic dejun bufet suedez ok,personal amabil si vorbitor de engleza,cel putin cei cu care a luat el contact!
Cand pleci?
Ma duc si eu pe 18,dar stau la Albatros,abia astept!

"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Ieri m-am intors!!! Concediul a fost superrrrrrr!Hotelul in Istanbul (Hatay@..) este ok pt un hotel de tranzit.Multumesc pt raspuns si...VACANTA PLACUTA!!

Anto
"Cea mai mare iluzie este ca oamenii au limite!"

www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Antosit si eu m-am intors,a fost ok si vacanta mea,iar hotelul meu super!Foarte curat,pozitie buna,personal ok,mic dejun bun.
Istanbulul un oras controversat in ochi mei,mai mult ca oriunde se impleteste bogatia cu saracia lucie,civilizatia cu proasta crestere,bunul gust cu kitsch-ul.

"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Sa va povestesc si eu de vacanta noastra de vis din Marmaris si Bodrum-Torba. Am fost a 4-a oara in Turcia si cu siguranta vom reveni.

Marmarisul este un oras superb, nu ma asteptam sa-mi placa atat de mult. Pana acum Bodrumul era statiunea mea preferata... acuma, greu ma decid intre Marmaris si Bodrum. ; )

1. Club Turban MARMARIS mi se pare IDEAL asezat. Are priveliste catre tot golful Marmaris, dar si spre insula. Este chiar la baza dealului pe care trece drumul catre Icmeler. De ce l-am ales de la inceput? Am o obsesie cu verdeata multa si vilisoarele. Nu suport hotelurile stil bloc.
Asa ca am facut alegerea ideala: tot resortul este intr-o padure de pini, deci beneficiezi de umbra naturala inclusiv la piscina, aer curat si verdeata cat cuprinde.
Vilisoarele sunt impecabile, curatenie-luna si cu un mobilier prietenos si modern.

Noi am avut un noroc incredibil: cand am ajuns l-am rugat pe receptioner (fara spaga data) sa ne dea o camera in partea de HV, iar el, in amabilitatea lui nu ne-a dat camera dubla+extrabed (cum aveam noi in contract) ci un Family Room, alias un apartament cu 2 canere si 2 bai!!! Extrem de dragut omul.

Plaja era super curata, sezlonguri la care aceesul este fara probleme de rezevare cu tz ore in avans; apa limpede-cristal, cu bolovani la intrare si se face repede adanca. Pestii iti innoata printre picioare.

Distractia - animatori talentati; nu am participat la jocurile de peste zi, ca prin definitie nu stam la piscina, ci la mare, dar seara spectacolele din amfiteatru erau de buna calitate. Costumele dragute si glumele simpatice. Parca insa standardul era sub clubul Duni din Bulgaria la acest unic capitol.

Restaurantul - mancare variata, cu gust, abundenta. Un punct negativ insa: mesele la umbra erau dificil de gasit, iar cum noi manacam intotdeauna afara si nu am vrut niciodata masa inauntrul restaurantului, ne-a fost greu de multe ori sa gasim o masa la umbra. Aici as da o bila neagra managementului pentru lipsa de investitii in umbrele. Pana la urma am gasit de fiecare data o masa, dar era totusi enervant stresul asta.

Mini-clubul nu l-am testat ca si activitati, dar este o idee exceptionala piscina de copilasi de-acolo deoarece este situata chiar in mijlocul padurii si are umbra in permanenta, ceea ce la ora amiezii era o binecuvantare. Alaturi este si un loc de joaca complex cu tobogane, leagane etc.

Locul de papat gozleme e tare placut, la umbra si cu masutele lor joase specifice.

Superba este promenada care leaga Marmarisul de Icmeler si acre are 4 km si desparte clubul in sine de plaja privata. Este practic o alee de circa 10 m latime imprejmuita de palmieri, trandafiri japonezi si pini. De vis.

In concluzie, noi am fost super-incantati si cu siguranta daca voi reveni in marmaris, tot aici vom sta.

---

2. Club Voyage - Torba (Bodrum)
Am fost foarte incantati de acest resort. Nu am ce sa-i reprosez.
Zona - in Torba, la 7 km de Bodrum, un satuc linistit, plin de hoteluri-club. Resortul e plin de verdeata, are cam 80 de vilisoare albe stil grecesc (tipic Bodrumului) de maxim 2 etaje.

Camera - stil ultra-modern, alb-negru. O ciudatenie (pe motiv de economie de spatiu) este ca au chiuveta ultra-moderna si aia in camera, nu in baie. Cum noi in camera stateam exclusiv la nani, nu ne-a deranjat deloc acest aspect. Unele camere au balcon, altele nu au deloc. Noi am avut noroc si am prins o camera dubla + extrabed la parterul unei vilisoare, deci cu o terasa proprie. Amuzant era ca de cele mai multe ori ieseam pe acolo, nu pe usa. ; )

Mancarea - suuuuper la acest capitol. Abundenta, foarte gustoasa. Fara probleme la gasirea de mese libere. Ceea ce ne-a destabilizat de tot silueta a fost cofetaria cu n sortimente de torturi-prajituri-foietaje care era deschisa non-stop. Calitatea dulciurilor era exceptionala, stilul frantuzesc, deci la superlativ. Din pacate lucrul asta s-a vazut in cele 5 kile luate in concediu.
Sunt vreo 5-6 restaurante a la carte, cu rezervare in sistem telefonic, direct din camera. Nu le-am incercat, desi pe dinafara aratau toate impecabil, pentru ca am stat doar 4 nopti si tot uitam de ele.

Distractia - echipa enorma de entertainment, foart agili, dedicati meseriei, veseli, doritori sa inveseleasca lumea cu orice chip. Spectacolele seara de la amfiteatru de fooarte buna calitate, extrem de elaborate.
Echipa de la mini-disco-mini-club de nota 10, niste fete foarte dragute si pricepute la copii.

Plaja - foarte lata, fara probleme cu sezlongurile. Nisip fin la intrarea in apa si apa care se adanceste treptat.

Piscinele - curate, impecabile, sezlonguri din abundenta. Superbe sunt piscinele hawaiana si cea de relaxare, din zona vilisoarelor de mega-lux.

Hotelul are si 2 pontoane - unul strict de adulti, cu muzica house si altul fara restrictii de copii, cu paturi albe. Accesul la acesta din urma era extrem de dificil - trebuia maxim la 7 dimineata sa fii pe ponton sa ocupi un pat. Iar hotelul avea si politica de a strange prosoapele lasate intr-un spatiu si nefolosite timp de 2 ore.
Ce este cu adevarat incredibil: hranitul pestilor de pe ponton! Vin cu miile, de diverse dimensiuni si specii si poti innota printre ei, un vis.

Zona de tobogane si water-park - super pentru copii, dar si pentru adulti. 5 tobogane de diverse feluri pentru adulti si copii marisori, plus unul mare cu colace; complex de tobogane - caracatita imensa si un elefantel pentru copiii mai mici.

Mini-clubul nu l-am testat, dar are jucarii exterioare din lemn, de foarte buna calitate, iar peste intreg complexul este instalata o copertina anti-soare, pentru a se putea juca si la pranz... Aminatoarele am zis ca sunt de nota 10.

Pe ansamblu, un resort gandit pentru familiile cu copii. Foarte multi turci cu copilasi inclusiv de o luna-2-3. Au si baby-corner la restaurant cu toate ustensilele necesare bebelusilor.

O atmosfera foarte degajata, intima cumva si foarte placuta. Noi am fost foarte placut impresionati. Efectiv nu am ce sa le reprosez.

Poze cu noi 1 si 2
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah

There are no shortcuts to happiness!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Acum sa va povestesc despre excursiile facute pe cont propriu.

1. Peninsula Marmaris, trecand de Datca, pana la capatul ei, la KNIDOS. Superb site arheologic, oras-cetate vechi de 2000 de ani, cu 2 golfuri - unul comercial, la Marea Mediterana, celalalt fost port militar, la Marea Egee. Intre ele era o limba de pamant cam de 100 de m. Se urca sus, pe deal, printr o gramada de bolovani si ruine de temple. Exista si un amfiteatru foarte bine conservat.
Sfat: nu mancati la restaurantul de pe plaja, din incinta siteului arheologic, pentru ca este scump, la un roprt calitate-pret execrabil. Drumul Marmaris-Knidos este prin munti, foarte pitoresc si extrem de pustiu. Datca este un orasel-port simpatic, loc de ancorare pentru bogatasi europeni care vin cu iahturile lor luxoase.

2. Fethyie, la 160 km de Marmaris. Un oras superb, printre dealuri; in departare se vede un munte imens, de peste 3000m. De vizitat in afara de promenada superba de langa mare si parculetul din centru: mormintele liciene de pe deal (impresionant de bine conservate) si ruinele unei cetati antice. Orasul per ansamblu este extrem de verde, multa vegetatie luxurianta, relativ lejer ca trafic si aglomeratie.

3. Oludeniz, aproape de Fethyie, un fel de satuc la mare, rezervatie naturala - la intrarea la Laguna Albastra se percepe o taxa. Laguna in sine este ceva incredibil de descris in cuvinte: apa de la margine este bleu-deschis (datorita pietricelelor alb imaculate) pe o latime de pana in 5-6 m, dupa care devine brusc bleu-marin inchis, deoarece se adanceste atat d emult incat nu se mai vede fundul. Cristal de curata, evident. am vazut si o broasca testoasa de apa, specia Caretta-caretta, protejata prin lege, imensa, innota pe langa hidrobicicleta noastra. In jurul lagunei sunt munti, inclusiv vestitul Babadag, de 2000 m inaltime.

4. Yalikavak- la 15 km de Bodrum, un orasel-port superb, de unde se poate admira un apus de vis. Promenada cu palmieri, de fapt un parculet superb de la malul marii este super pentru ca are si loc de joaca pentru copii si terase si de toate. Simbolul local este o moara de vant.

Poze cu noi 1 si 2
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah

There are no shortcuts to happiness!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yagmur spune:

Noki_Lara, foarte bine scrise impresiile tale; acum chiar mi-e greu sa ma decid pentru vara 2010: Bodrum, Marmaris (am mai fost in trecere pe acolo prin 1996) sau Oludeniz. Eu caut tot HV, nu imi plac hotelurile bloc, am mai fost la Papillon Belvil si ne-am simtit tare bine.
Oricum, ati avut o vacanta foarte reusita. Yagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006) varsta Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Citat:
citat din mesajul lui Yagmur
acum chiar mi-e greu sa ma decid pentru vara 2010: Bodrum, Marmaris (am mai fost in trecere pe acolo prin 1996) sau Oludeniz.

dintre cele spuse de tine Oludeniz in mod clar.... nici macar nu exista vreun hotel-bloc...pentru mine a fost o vacanta incredibila.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yagmur spune:

Roxanaz, Oludeniz here we come
Daca rezolv problemele organizatorice gen finante, sa imi conving prietena sa vina cu noi, singura cu turbo kidul din dotare nu m-as duce, mai ales ca vreau si in excursii si cu parapanta . Oricum cu siguranta voi ajunge in zona, chiar daca nu in 2010. Mai vreau inca o data si in Capadochia... .
Voi cauta demipensiune
Voi parca ati stat la Belcekiz sau ma insel?Yagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006) varsta Luca

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Yagmur

Voi parca ati stat la Belcekiz sau ma insel?

da, da, la belcekiz ca noi am vrut relaxare. oricum ne-am invartit prin zona in fiecare zi iar dolmus-urile care merg la fethyie trec prin toate celelate statiuni, unde te poti opri oricand. aveti doar grija cand mergeti, a fost naucitor de cald in septembrie... si daca sunteti si cu piticul nu e asa usor.
iar hoteluri cu demipensiune sunt o gramada... cred ca doar likya world si belcekiz au all inclusive, restul sunt pe MD/DP.

Roxana

Mergi la inceput

In Turcia cu bebe...ce hotel???
Catalishka
Trimis la - 27/01/2010 : 12:03:48
--------------------------------------------------------------------------------

Buna! Bebelusul meu va avea un an si trei luni cand vrem sa mergem in Turcia. Ce hoteluri mi-ati recomanda ca fiind placute si potrivite vacantei cu copii?

Multumiri si

Mergi la inceput