Licurici de ianuarie-februarie 2009 (25)
Raspunsuri - Pagina 23
bebelusi spune:
Naty il iubeste foarte mult strabunica si de cate ori avem ocazia i-l ducem sa il vada, plange de cate ori plecam de teama ca e pentru ultima oara cand il vede.
Da...prietenii lui Mircea au vreo 2 m....sunt ditamai oamenii.
Te-am intrebat ce lungime are Nadia ca mai conteaza si asta la greutate. Tu spui ca Nadia la 4 luni avea 60 cm si vreo 5 kg daca imi amintesc eu bine....imagineazati ca nu avea cum sa aiba 7200 ca Vlad care are 71 cm...e gigant ![]()
la nici 4 luni...ca l-am masurat acum o saptamana....are cu 11 cm mai mult....deci iti dai seama ca era nevoie de multe grame in plus
Mami puiutului Vlad Mihai
http://www.flickr.com/photos/33042663@N07/?saved=1
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
miereamara spune:
Am citit de curand un articol care trateaza mijloacele “to improve learning and prevent attentional problems” la copii (mi-e greu sa traduc, adica nu stiu exact, ceva de genul imbunatatesc activitatile de invatare si previn problem de deficit atentional:))exista cuvantul asta in lb romana??) In fine.
1. Atingeti si imbratisati copilul cat mai mult in primele 6 luni ale vietii
2. Limitati expunerea la tv, calculator, video games pana cand copilul are 1.6-2 ani, apoi nu illasati mai mult de o ora pe zi
3. Incurajati jucariile care stimuleaza creierul, cum are fi cartile, puzzles, animale de plus, creioane si creta (atunci cand sunt mai mari).
4. Jucariile trebuiesc date pe rand si prin rotatie, in afara cartilor, cu cat mai multe, cu atat mai bine.
5. Promovati jocul independent prin a acorda copilului 20-25 de minute, timp in care sa se joace singur, de obicei dimineata e cel mai bun moment, dup ace s-a trezit din somn
6. Incurajati interactiunea verbal a copiluluicu parintii sau bona cu ajutorul jocurilor sau cantecelelor interactive, care pot fi cantata in timpul cumparaturilor, a baitei sau in timpul cinei. Cititi carti copiilor inca de la nastere.
7. Incepand de la nastere, puteti pune copilului soft music, nonverbal pt 30 de minute pe zi (lullabies sunt o alegere f buna)
8. Somnul nu trebuie sa fie interrupt de alte activitati
9. Incurajati o dieta sanatoasa care sa elimine sucurile si alte snaks intre mese.
Mi s-a parut interesant si m-am gandit sa il impartasesc cu voi.
Eu am mutat ora de culcare a juniorului la 9 (inainte se culca pe la 11). E mult mai bine acum, avemsi noi timp de noi, de un film, un pic de intimidate. La ora 11 toata lumea era obosita si mergea la culcare:)). Dar am observat ca se trezeste mai devreme ,pe la 6.30-7.00.
Nu mai sta sub nici o forma sa-l imbrac, se rasuceste in no time, pe burta si inapoi, se taraste dc vrea sa ajunga undeva, ca o omida, si cand il tin in brate face un fel de genoflexiuni, adica se impinge in picioare pana ajunge in pozitie vertical, fara prea mare sustinere din partea mea. Nu sunt sigura dc ar trebui s ail las in continuare sa faca asta .
Cand vede pisica e in culmea fericirii, ii zambeste cu toata gura si incepe sa se agite, sa vorbeascaa cu ea, sa se tarasca sa o prinda, haha, Tzitzi e foarte ofensata, ii intoarce fundul mereu si il ignora total.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator
www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery
novus spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Ciufik
Cu cerealele am inceput de capu' meu Andreea si Andrei (27.12.2008) |

Sunt o mamica de martie-aprilie 09 care va citeste zilnic (ca sa fiu cu un pas inainte

Ciufik, si eu ma pregatesc (deocamdata teoretic) pt marea diversificare si pt ca o sa cam coincida cu reintoarcerea la birou ma gandeam si eu la cereale in prima faza

Daca ai chef/timp poti sa-mi spui cam cum ai facut tu ?? sau daca ai ceva materiale si mi le puteti da si mie as fi recunoscatoare !!

Cami_antonia, ti-am trimis un PM !
Va

Mami lui
Alexandra (03.03.09)www.flickr.com/photos/31088780@N05/?saved=1" target="_blank">Suntem trei muschetari
Ciufik spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui novus
![]() Sunt o mamica de martie-aprilie 09 care va citeste zilnic (ca sa fiu cu un pas inainte ![]() Ciufik, si eu ma pregatesc (deocamdata teoretic) pt marea diversificare si pt ca o sa cam coincida cu reintoarcerea la birou ma gandeam si eu la cereale in prima faza ![]() Daca ai chef/timp poti sa-mi spui cam cum ai facut tu ?? sau daca ai ceva materiale si mi le puteti da si mie as fi recunoscatoare !! ![]() Cami_antonia, ti-am trimis un PM ! Va ![]() Mami lui Alexandra (03.03.09)www.flickr.com/photos/31088780@N05/?saved=1" target="_blank">Suntem trei muschetari |
Novus - multumim
. Si eu citesc la alte "odisei" Acum sfaturi ma feresc sa dau, nu sunt in masura si sa nu uitam ca vorbim de sanatatea copiilor nostri. Plus nu stiu multe despre voi, tu si bebe, de ex: alaptat exclusiv, greutate...asa ca cel mai bine vorbesti cu pediatrul vostru.
Eu am ales sa-i dau cereale, dupa ce am citit muuuuult (exista la "Parintii intreaba..." un topic - "Diversificare" f interesant) si am beneficiat de "consultatii" din partea surorii mele mai mari, care are o mandra mofturoasa de 2 ani.
Cerealele pe care le mananca andrei sunt Humana, de la 4 luni, FARA gluten (f imp pana la 1 an fara gluten) cu aroma de banane cu lapte inclus. Le-am ales cu lapte inclus din mai multe motive:
- fac parte din categ celor care nu au spor la muls;
- nu am provizii de lapte de al meu si cand voi fi la job, dc nu voi inlocui mesele in totalitate si nu cred ca voi reusi in 3 sapt, va primi suplimentare de LP si am zis sa se obisnuiasca cu un gust de LP si sa ma asigur ca nu e alergic;
- plec la mare si sa fac si formula separat si sa le amestec pe urma cu cereale implica mai multa bataie de cap.
Cerealele le dau la ora 18, e f imp sa nu fie ultima masa. Cam atat. asa fac eu si pedi mi-a confirmat ca e ok, insa Andrei nu e la categ grea si e f imp pt ca cerealele "pufosesc" si nu sunt recomandate tuturor bebeilor.
Recomandarea mea e sa intrebi pediatrul.
Aaa, si da-i lingurita bebeului sa se obisnuiasca cu ea, nu-i da medicamente cu ea si f imp, cand incepi sa-i dai cereale/fructe/legume, chiar dc mananca doar 2 lingurite, nu-i da imediat san, mai asteapta juma' de ora, pt a evita sa manace putin in ideea ca primeste san. Asta tot din ce am mai citit si eu.

novus spune:
Ciufik , mersi !! 

Alexandra e alaptata exclusiv, are 6.000 kg si 64 cm la 3 luni (la nastere a avut 3.500 kg si 50 cm) deci eu zic ca e ok, la medie.
Am citit si eu la Diversificare si iau notite, eu vreau sa incep pe la 5 luni 1/2 ca pana merg la birou sa fie inceputa tranzitia.
Normal ca o sa ma consult si cu pediatra dar ma bazez mai mult pe ce studiez eu ![]()
Mersi oricum, ma pun pe citit , practica oricum prevad ca va fi diferita ![]()
![]()
Mami lui
Alexandra (03.03.09)
www.flickr.com/photos/31088780@N05/?saved=1" target="_blank">Suntem trei muschetari
miereamara spune:
Am crescut:))bem apa singurei din canita:))
http://www.flickr.com/photos/14984866@N07/?saved=1
Ma uitam pe niste fotografii cu el mititel, de abia venit din maternitate, parca e vorba de alt bebelus, nu de al meu. Am ramas in minte doar cu mirosul lui, proaspat si cu fatzuca incruntata si pumnisorii stransi.
Selene_Bunny spune:
Pfuai, am cautat si eu subiectele cu "Diversificarea" si nu mai pricep nimic...
Masa de la ora 10, masa de la 17 sau de la 18... Ca io mai si stiu cand e o masa si cand e alta, la cum se comporta Daria de vreo saptamana...
Si, pisici, nu-s in stare sa ma tin de un program...
Daria Nandini
http://b1.lilypie.com/KfqTp2.png
Am adus pe lume o minune!
Lucrusoare de daruit
miereamara spune:
Si filmulet cu Aidan tarandu-se sa apuce o jucarie:))
http://www.flickr.com/photos/14984866@N07/3598443028/
Are o vointa, desi ii ia cinci minute sa parcurga 10 cm...nu se lasa!
edinutza spune:
Salutare!
A doua noapte la fel!culcat 11-3-6-10 jum!stiu ca va trece,numai ca pana acuma am fost rasfatata se trezea dupa 7 8 ore
!am fost la plimbare,doar ca bate un vant,sunt niste valuri,nici nu e lume la plaja si pe maine se raceste vreamea,eu chiar ma bucur!imi doresc sa ploua ca aici pot numara de cate ori ploua pe un an!
maine avem planuit sa mergem la bowling,abia astept,nu am mai fost de cand am nascut si ador sa joc
,sper ca Ainoa sa fie cuminte!
Iris_wow ce program ai!si eu ma mai plang??gata numai zic nimic!ce distractie la voi,aqua magic
!
Dark_bafta la loto!eu zic ca ar trebuie sa castigam toate care jucam,la cata cantitate de kk avem deaface,cred ca ma duc sa trantesc un scutec pe jos sa calc in el
si imi cumpar si eu un loto
!
da cred si eu ca s-a obisnuit organismul si pt asta aseara am halit juma de pepene , azi cateva caise si la masa de pranz am facut orez!mananc cateva zile iara paine si dupa aceea o i-au de la capat!
Catisto_bine ai revenit!ce fetite frumoase ai!
Oxigen_ce scumpa e si ce baiat mare ai!
Naty_multumesc de aprecieri
!le-am vazut si eu pe fete!sunt niste fineturi si Nadia are niste ochi superbi!
Aalina_ce am mai ras!il pup pe Dori,haios mai e!nici mie nu imi plac legumele,dar reteta suna bine,e la fel si ca gust?
Miere_scump mai e Aidan!ce baiat mare are mama!
Alina 1976_ce bine de tine draga,ti-ai mai incarcat bateriile!a fost bine...huh?![]()
Alina2_pana acuma nu vad sa afecteze,bine am grija sa mananc multa carne,oua,salate cat incape si lapte degresat f mult!faza e ,ca la mine o zi am lapte de curge si o zi cand am tzatzele plostite rau si vad ca nu depinde de ca mananc!eu zic sa te testezi si daca vezi ca pe tine te afecteaza lasa dieta!apropo avem aceeasi inaltime si am avut acelsi nr de kg,eu pana acum am dat jos 21 mai am cel putin 7,apoi vine runda 2,vreau sa ajung pana la 55 asta pana la anul!![]()
Bebelusi_lasa draga ai stat ssi tu cocheta in casa cum fac bogatasele!
eu cand sunt aranjata ma simt mai bine!da mare mai e Vladut si frumos!
eu sunt de parere ca mancarea din borcanel este mult mai sigura aproape de cat toate!mai ales ca acum sunt facute la vapor!am o prietena care are o fetita de 8 luni!cand ii face ea mancarica abia vrea sa manance,e cand ii da din borcanel papa tot si cu aceleasi ingrediente!aici din pacate nu gasesc tarani,ca la noi si cam toate fructele si legumele sunt "perfecte"din afara si parca imi este teama sa ii dau,oricum o sa vad eu in timp!
Mamica de Ainoa care este darul lui Dumnezeu pentru mine!http://community.webshots.com/user/Edinutza?vhost=community

- bvooo Aidan
Felicitari